Monday, July 22, 2013

Peluang untuk jadi model hijab dan pereka fesyen!

Kalau cakap pasal tips penjagaan rambut,perempuan bertudung kena lah jaga rambut juga. Untuk Penjagaan rambut ni bukan bermaksud kena pergi saloon tetiap minggu. Kita jaga dari rumah pon boleh.Untuk wanita bertudung,penjagaan rambut sangat penting.Nanti dah kawen,laki korang jugak yang tengok. Tak ke terkejut laki korang first time tengok rambut, rambut serupa dawai? Pitam terus laki dekat rumah. kihkih



Perempuan yang berhijab memang sesuai sangat pakai syampu Sunsilk Lively Clean & Fresh ni sebab ada Vitamin Citrus Complex!



Syampu Sunsilk Lively Clean & Fresh  ni boleh membantu menanggalkan lebihan minyak dekat kulit kepala. Sambil-sambil bersih tu,dia kasi segar juga rambut kita. Memang sesuai sangat syampu ni untuk wanita berhijab! 


Dah cakap pasal Sunsilk ni,nak bagitahu sikit.Untuk perempuan bertudung yang tengah membaca entri ni sekarang.... 



korang ada rasa nak jadi model tak? 

Atau pun ada cita-cita nak jadi pereka fesyen? 


Tapi tak kesampaian dan tak tahu cara nya macam mana? Haa meh sini nak bagi tahu cara yang boleh merialisasikan impian korang itu :D



Haaa ni memang peluang terbaik untuk korang.!! Sunsilk sekarang ni tengah mencari 10 model berhijab dan 10 pereka fesyen yang berbakat untuk join contest SUNSILK HIJABKU GAYAKU.



Masuk je web ni. Eh eh macam kenal pulak awek 2 orang ni :D




Contest ni ada 2 kategori. Untuk pereka fesyen hijabi dan peragawati hijabi. Tekan ‘sertai sekarang’ tu nanti keluar lah semua syarat-syarat yang korang kena buat.Tapi syarat nya semua simple-simple je.





Tadi aku tengok peserta yang hantar gambar untuk peragawati hijabi ni ramai lah jugak. Sesiapa yang minat mereka baju tu masuk lah kategori pereka fesyen ni. Ada bakat jangan disia-sia kan.


Top 10 model dan top 10 pereka fesyen akan dapat pamerkan diri dekat Islamic Fashion Festival (IFF) hujung tahun ni!! Wahh best tu. Untuk pereka fesyen hantarlah lakaran-lakaran yang pernah di lukis. Untuk model pula hantar gambar je. Senang je kan?



Contest akan berakhir pada 31 July 2013. So apa tunggu lagi? Join lah :D



Boleh hantar penyertaan dekat aplikasi Facebook ni (https://www.facebook.com/SunsilkMalaysia/app_401392193309943)




8 comments:

  1. Thank you for the info :)
    Pas ni nak try hantar gambar :)

    ReplyDelete
  2. teringin nak masuk, tapi tak layak la.. hehehe tak reti sangat nak berfashion ni.. lain la lau ada org sponser.... XD

    ReplyDelete
  3. Wahhhh... bestnya..
    Suka ikuti blog kamu.. So nice writting.Harap terjah ke blog saya gak

    ReplyDelete
  4. Eh...macam best lah plak...huhu...
    Nak try lah...
    Kot2 la da rezeki ken.hehe

    ReplyDelete