Monday, July 29, 2013

Hot Tiket Internet Hotlink memang berbaloi-baloi

Pejam celik pejam celik kita berpuasa ni, hari raya pon nak dekat dah.Zaman sekarang ni jarang dah orang nak hantar kad raya. Dulu time sekolah ye,siap berlumba lagi siapa paling banyak dapat kad raya.Sekarang ni handphone masing-masing dah canggih pakai internet,nak wish raya ke puasa ke guna whatsapp,facebook,twitter and etc je lah. Copy satu sms raya pastu send je dekat semua sanak saudara dan rakan taulan. Senang je nak wish raya kan? Tak payah nak fikir ayat puitis-puitis sangat.Copy and paste to all je. muehehe :D



 Selalunya kalau hari raya semua family belah ayah aku akan berkumpul masa hari raya ke tiga. Hari raya ketiga ni macam family day lah kiranya. Family belah ayah aku tu punya lah ramai. Adik beradik ayah aku pon ada 13 orang. Aku ada cousin lebih kurang 70 orang.Tu baru belah ayah,tak campur cousin belah ibu aku lagi. Yang rapat dengan aku dan sebaya je lah aku ingat nama. Ada jugak yang aku tak tahu nama sebab ramai sangat sampai tak ingat, lagi-lagi cousin yang kecik-kecik. Doblas kali aku balik raya, doblas kali lah aku tanya nama bebudak tu apa. haha Kalau nak bincang pasal family day untuk hari raya ke tiga ni, through whatsapp dan facebook group je lah. Senang sebab semua dah ada facebook kan sekarang! :)



 Zaman sekarang ni ada Instagram pulak. Menu yang enak-enak di makan time hari raya pon boleh di upload dengan kadar segera untuk update dengan kawan-kawan yang dekat kampung masing-masing tu. Emm sedap nya kuah kacang,ketupat,lemang,rendang ayam,lontong,kuih cornflake madu semua tu. Slurppp telan airlior haha.



 Siapa sini pengguna Hotlink mesti pernah dengan pasal Hot Ticket kan? Kali ni ada Hot tiket Hotlink baru – Hot tiket Internet, dan boleh dapat unlimited internet!!



Time bulan puasa sampai September, dengan Hot Ticket internet ni  boleh dapat 2 ketul ayam KFC percuma bila purchase 2 keping hot tiket! Tapi jangan pergi makan ayam KFC di siang hari pulak.Ini kan bulan Ramadhan. Beli lah masa nak berbuka puasa ataupun tapau makan dekat rumah.





Hot Ticket yang biasa selalunya bagi MASA BERBUAL dan SMS.Tapi sekarang ni kan semua dah pakai smartphone. Handphone semua dah canggih dan ada internet.Mana orang nak main SMS dah sekarang.Wish puasa ke wish raya ke semua pakai whatsapp je kannn. Memang berbaloi lah korang beli Hot Ticket internet ni. RM15 untuk 15 hari. Sehari korang bayar seringgit je untuk guna internet. Gila murah kan? :D




Apa yang korang dapat bila beli Hotlink Ramadhan Hot Ticket ni??


-Unlimited Internet
-High speed surfing up to 500MB
- Bila speed dah lebih 500MB,boleh je continue surfing tapi cuma slow sikit. Tapi jangan risau tak ada extra charge pon.
-PERCUMA 2 ketul ayam KFC
-Semua ni hanya RM15 dah sah untuk 15 hari



Apa tunggu lagi? Lepas ni boleh beli Hotlink Hot Ticket internet ok . Boleh posing cekak pinggang,posing pinggang patah,posing ala model pakai baju raya tepek dekat Instagram dengan riang ria nya.Boleh juga update menu-menu masakan yang enak di makan ketika hari raya nanti. RM15 je untuk 15 hari.Motip tak nak beli?  Memang boleh sangat lah kan nak beli.




ok bye!

18 comments:

  1. best nie. ehehehee nak beli lahh balik kang

    ReplyDelete
  2. Yes saya angkat tangan sbg pengguna tegar hotlink.internetnya murah bangat.sehari rm1 4 500kb oklah kan

    ReplyDelete
  3. memang berbaloi sangat ah kalau camtu! :D

    ReplyDelete
  4. mmg tiap2 tahun shark beli nie..
    untung:)

    ReplyDelete
  5. Maxis selalu wat promo camni kan???
    Celcom tggu kalau hampeh...

    ReplyDelete
  6. alamak, aku pakai celcom.. tak berbaloi la cam nie

    ReplyDelete
  7. wahh ramai kemain la kan hehehe hot tiket memang berbaloi2

    ReplyDelete
  8. nak kongsi jugak... saya guna Celcom UOX.. Dah hampir 3 Bulan saya guna internet free selepas saya melanggan internet RM3.00 sehari... memang best.. dan bila dalam satu hari saya dah guna RM3.00 kredit ..so dapat call free start dari 8.00mlm sampai 8.00 pagi keesokannya.. mungkin saya antara yang bertuah kot.. ngeh2.. tgh on9 ni pun guna simcard celcom la ni..(Thatering Hotspot by MY HP..)^^

    ReplyDelete
  9. Dulu guna maxis, tapi lepas maxis asyik buat hal, terus change. Tapi tengok iklan ni tergugat jugak. hehehe

    ReplyDelete
  10. rm1 tu brp mb? kita pkai 200mb sllu tok shri tp tu pn xckup

    ReplyDelete
  11. Kalau hot tiket hrga 15rngt kmpul 2tiket dpt free kfc 2 x sma gmbr mcm hot tiket ni kgunaan same ke x ek?sape2 leh tlg komen..coz sy beli hot tiket ni x de tls utk tenet n 500mb tu,tnya org kedai die ckp ye,tp x brape pasti,so sy beli then tpup je trus telan 10rngt btl ke cm gini jdnye?

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Nak tnye sape2 thu pe sbb tpup hot tiket yg 15rngt tp x sma gmbr dpn cm yg cik epal pnye gmb hot tiket ni,sy tpup je trus telan 10rngt pe sbb ye?memg cm gini ke?tny org kdai die ckp ye yg ni utk tenet 15rngt 15hr..tp knp sy kna cas 10rngt??hrap sape2 yg pnah trkena atau thu komen..

    ReplyDelete