Monday, May 6, 2013

Purina Fancy Feast untuk Lilo Tonggek

Aku ada kucing yang bernama Lilo. Tapi aku je panggil dia Lilo Tonggek sebab dia jalan tertonggek-tonggek.





Hye minah lentok!! Ini lah Lilo. 




Lilo ni kecik lagi. Dalam 5-6 bulan macam tu lah. Lilo ni kalau salah makan dia selalu cerry berry (buang air besar bahasa sopan) cair. Kalau tengok dia cerry berry cair tu memang kena tukar lah jenama makanan yang dia tengah makan time tu. Haritu aku diberi sample daripada Fancy Feast untuk bagi Lilo makan. Banyak pulak tu. Rezeki Lilo lah dapat makanan sedap-sedap dan boleh buat stok berbulan-bulan.




Fancy Feast product! Untunglahhh engkau ye Lilo,Fancy Feast sponsor makanan kau. Jangan ingat manusia je kalau makan kena start dengan STARTERS, pastu MAIN COURSE dan cuci mulut dengan DESSERT. Kucing pon nak macam tu jugak hokayy. Kelasss kucing zaman sekarang ni,makan pon berperingkat.





Ini STARTERS untuk Lilo. FANCY FEAST ROYALE Broths ni harga nya RM2.30. Jangan ingat manusia je suka makan sup. Kucing pon reti makan sup! Dan FANCY FEAST ROYALE Broths ni adalah satu-satu nya sup yang berada dekat Malaysia ni untuk kucing :)



FANCY FEAST Dry Cat Food adalah MAIN COURSE. Harga dekat pasaran adalah RM10.90



FANCY FEAST ROYALE Wet Cat Food adalah DESSERT. Haaa complete dah STARTERS, MAIN COURSE and DESSERTS! Fine dining concept uolsss! Harga nya adalah RM3.90.



Favourite DESSERTS Lilo haruslah yang melibatkan tuna. Lilo paling suka yang warna kuning dengan warna biru tu. Tuna Flakes Fusion With WhiteBait In Tuna Jus and Whole Loin Tuna In Seafood Jus. Kalau bukak je tin ni, memang berdesup dia lari ala-ala Watson Nyambek lari pecut kalau dia dapat bau tu



Belum habis taruk isi dalam bekas makanan dia pon, dia dah tak sabar nak makan.Sabar Lilo, dont be gelojoh. Baca doa dulu sebelum makan.



“lazatnya pencuci mulut saya, lazatnya... lazatnya...” Kata Lilo. Makan pon sampai pejam-pejam mata hokayyy . Feeling sangat.



Lepas habis makan, terus aktif main dengan penyapu. Senang kerja aku. Tak payah lah nak beli mainan mahal-mahal lagi dah bagi dia main. Bagi je penyapu. Settle!





Lepastu ajak bergurau dengan dia pulak. Minta di garu lah, minta dipicit lah. Asyik nak gurau je tau dia ni. Nasib baik lah comel. Best lah jugak aku nak melayan kau nak gurau-gurau :D



Nasib baik makanan Fancy Feast ni sesuai dengan Lilo. Tak ada lah pulak dia cerry berry cair ke hape. Elok smooth je kalau dia nak cerry berry tu. Dia pon seronok kalau time makan. Laju je lari bila tiba time makan. Nak dapat semua makanan daripada Fancy Feast ni senang je. Ada je dekat semua major hypermarkets, supermarkets and selected pet shops.



By the way, ada sesiapa tak yang berminat nak cuba sampel FANCY FEAST ROYALE BROTHS (new soup for cats) ni dulu? Bagi try test kat kucing kesayangan? Haaa kalau nak sampel percuma pon boleh.


-Isi lah benda-benda yang perlu di isi
-Free sample mungkin sampai dalam 4 minggu
-Tapi limited untuk 2000 samples only!!
Cepat masuk www.fancyfeast.com.my . Sampel percuma sangatlah terhad.




I was paid to write this post by Purina Fancy Feast


24 comments:

  1. omaigot omaigot comelnyersssss!!!!!!!! nak tanya,senang tak nak potty train kitten??? i nak bela but my mom cakap kucing suka membuang kecil/besar sepah-sepah. but i really love cats!!!

    ReplyDelete
  2. HAHA.KENAPA RASA MACAM SEDAP JE MAKANAN SI LILO NI.HAHAHA

    ReplyDelete
  3. UNTUNGLAH MAKANAN LILO KENA SPONSOR.KITA MANUSIA NI PON TERKEDEK-KEDEK CARI MAKANAN SENDIRI. HEHE

    ReplyDelete
  4. comel nyer lilo... byk jgk cik epal mknn di sekor, mau kenduri... Hana ade 4 ekor jer kucing.. kasi mkn iams.

    ReplyDelete
  5. cantikla LiLo Tonggek ni, nk beli laa sekor. Brape sekilo?

    ReplyDelete
  6. cik Epal,

    kucing saya selalu sangat beranak. dah le anak ramai sekali dia beranak tu.. everytime saya nak submit dia to surgery ada anak kecik, tak sampai hati pisah. tapi bila anak besar sikit dah termengandung balik.

    please advise..

    ReplyDelete
  7. Lilo Tonggek namanya budak tu..kelas..hahaha

    ReplyDelete
  8. lilo tonggek mmg cun laa.suka bulu dye.nmpk soft jeee..

    ReplyDelete
  9. Salam akak. Best nya dapat bela kucing. Comel je dia, makan yang dia makan pun superb!

    ReplyDelete
  10. kucing aku x suka mkn mkann dia yg mahal2... mur2 cap ayam dia suka...

    huntung zabedah

    ReplyDelete