Saturday, May 4, 2013

Nokia Asha 310 dan ada sesiapa nak soft toy LINE yang cute ni??

*48 hours sponsored post. Scroll down to read my new entry*



Ingat tak haritu aku buat entry teaser pasal gelap, berkilat dan seksi dekat ENTRI ni ???




Nak tahu tak ni phone apa??? Jeng...jeng... jeng....







Nokia Asha 310!!



Nak guna phone ni pon senang je. Tak complicated. Banyak feature yang best dalam Nokia Asha 310 ni tau! Boleh connect to social network macam Facebook, Twitter dan eBuddy. Boleh chat pagi petang siang malam,24/7 dengan kawan yang online. Boleh jugak tukar-tukar sticker guna LINE application. Sticker dekat LINE ni semua comel sangat!! Nak tengok video Youtube pon cepat je loading!




Nokia Asha 310 ni dual sim dan ada Wi-Fi. Kalau yang banyak nombor tu jangan risau, boleh letak 2 sim sekaligus dalam phone ni. Banyak jugak apps yang best dalam Nokia Store. Ada lebih 125,000 items for Series 40 devices termasuk Asha smartphones.





Khusyuk main game guna phone Nokia Asha 310 ni. Orang lalu lalang depan belakang kiri kanan pon tak layan.



Berita best! Ada 40 hadiah percuma EA games yang boleh dimuat turun daripada Nokia Store dan RM10 Oldtown White Coffee voucher! Bagi peminat LINE, boleh tengok http://www.nokia.com/my-en/ashapromo




Berita lagi best! Siapa nak soft toy LINE yang cute ni???? Angkat tiakkkk! Ok tak payah lah, turun balek tiak tu. Comel sangat soft toy LINE ni. Aku nak buat giveaway soft toy comel ni sponsored by LINE.Soft toy LINE ni LIMITED EDITION punya tau! Korang tak akan dapat dekat mana-mana kedai pon.  Ekslusif daripada Nokia dan LINE je. Kalau ada sesiapa yang nak, boleh jawab soalan ni di bahagian komen aku


"Ceritakan pengalaman menarik anda semasa memakai handphone Nokia?" (kalau yang pernah pakai)

Atau

“Kenapa anda mahu menang LINE dolls yang comel ini?”


Boleh pilih nak jawab mana satu, jangan lupa tinggalkan email yang aktif sekali ok! Senang contact nanti kalau menang :)


Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

71 comments:

onie said...

pehhhh,dah agak dah henpong punyaaaa,sat nak jawab sat,hik...


"kenapa anda mahu menang LINE dolls yang comel ini"

kerana saya nak kumpul benda comel seperti LINE dolls ni,gila comeiiiiiii...


email:letopink@yahoo.com

Eza Boom Boom said...

Handphone nokia ni memang dipercayai ramai dengan qualitynya. Tahan lama. Jatuh pun tetap cool je. Elok lagi. Boleh guna macam biasa. Yang penting, memang berbaloi la guna nokia. Pilihan diriku, dan pilihan keluarga! Nokia terbaik la! ;)

:: illma L-Y :: said...

phone nokia best sangat ! gambar pun cantek. start pakai phone pun dengan nokia sampai sekarang still pakai phone nokia. nokia asha banyak game free and design dia cantek. harga pun semua mampu milik.

Seneorita Baharin said...

Nak menang LINE Dolls yang comel ni sebab ia sangatttt chomel macam cik epal...kalau main LINE mesti dan wajib guna emoticon line yang chomel dan sangat mencuit hati ni... ^________^

email: annizzul91@gmail.com

dyba gula-gula said...

saye nak CIk Epal!!

Suke pakai nokia sebab memang dari dulu (2007-2013) pakai phone ni. nsetnyer tahan lasak. yedok??

Nak TOYS tu sebab die comel macam Cik Epal. hehe .


hope saye menang!!

dybacomel@gmail.com

Carl Lesmana said...

carllesmana95@gmail.com

pengalaman menarik ? :
ada ! serius , time tu saya dan kawan2 ada trip ke batu pahat dengan bas , so masa tengah main2 handphone then tertidur , and bila sampai terus lupa handphone bagai ni, and bila dah sampai bilik mau nangis dong, sebab fikir ianya dah hilang, sbb tahu hp yang berkamera ni , mudah habis bateri, btw disebabkan KETAHAN BATERI NYA walaupun , dah pasang lagu dong dang dong dang . call punya call nasib abang bas tolong angkat, dia cakap hp jatuh atas bas . alhamdulillah rezeki .

btw i love nokia sebab bateri dia different from other la, tahan . kalau nak masuk hutan bawak nokia komang yang rege 60 hinggit tu pun dah tahan bateri seminggu okay :).

jangan suka kite taw cikepal .ok tata.


_loveOfpink_ said...

time sekolah rendah dulu mengamuk sebab mengajuk dengan mak, masuk bilik baling hp nokia 3310 kat dinding bilik..ingat dah rosak sebab semua terabur, sekali sihat walfiat kot.. terkejut den ! :)

mshafika@ymail.com

HoNEyzA said...

SY sgt suke pkai nokia...skarang tgh pakai Nokia c3 n NokiA Asha 311...nokia c3 sy tu da brape kali masuk air mase kerja dulu tp still okey je....Jatuh pown da brape kali tp msh elok...same goes with my nokia asha 311...da jatuh brape kali n skali penah jatuh dr tgkt 2 katil double decker...XD

Ychun Esmail said...

Hai cik epal.1stly saya nak menang this cute LINE DOLL because its remind me of Siwon yang merupakan duta LINE.Siwon juga turut tampil dalam iklan LINE dimana pengambaran iklan LINE turut diadakan di Malaysia tempoh hari :) So , kalau dapat LINE DOLL nih pun dah kira cukup mengembirakan Uchun :) Wee hehe .
email - uchunmojie@ymail.com

HoNEyzA said...

SY sgt suke pkai nokia...skarang tgh pakai Nokia c3 n NokiA Asha 311...nokia c3 sy tu da brape kali masuk air mase kerja dulu tp still okey je....Jatuh pown da brape kali tp msh elok...same goes with my nokia asha 311...da jatuh brape kali n skali penah jatuh dr tgkt 2 katil double decker...tp msih berfungsi dgn baik..XD

xoxo
Honeyza
natsumi_futada89@yahoo.com

Ychun Esmail said...

Hai cik epal.1stly saya nak menang this cute LINE DOLL because its remind me of Siwon yang merupakan duta LINE.Siwon juga turut tampil dalam iklan LINE dimana pengambaran iklan LINE turut diadakan di Malaysia tempoh hari :) So , kalau dapat LINE DOLL nih pun dah kira cukup mengembirakan Uchun :) Wee hehe .
email - uchunmojie@ymail.com

mat juwan said...

Suka pakai handphone nokia sbb byk apps yg best lg menarik dari nokia store....hehe. Nak line dolls yg comels gitew sbb x penah ada and klu dapat nk tunjuk kt adk2 bg jeles ckit...hehe

sahizatul sahimi said...

Kenapa sy mahu Line dolls yg comel tu sebab ianya kiut miut, super duper gorgeous dan geram jee nak picit picit :p
email: amami_haruka_lieo@yahoo.com :)

ziqa nuar said...

assalamualaikum.. sy nk jwb soalan no 1.. pengalaman menarik bile gune nset nokia.

haa da bertaun2 sy gune nset nokia. sbb??? sbb dy best.. huu nokia nihh baek. bagus. elok. berkualiti. semua la berkualiti, dari yang ade lampu picit sampai la y ade touch2 nihh semua gooddddddd :)) nokia xlapuk dek zaman org ckp. ape2 pun sy suke nokia!!! yeeeyyyy :D

jom dtg cni ziqanuar.blogspot.com
email pulak eqa_edi762@yahoo.com

hope sy de rezeki utk menang. aminn

Yuseri Yunus said...

Dolls Line memang tak payah cakap lah kekiutannya,Cuteness Oveload,Teringin nak satu,Tapi mana ada jual,Maklumla barang Limited edition . Nak bagi hadiah kat diri sendiri sempena hari jadi . :) haha. Done~
yuseriyunus@yahoo.com

Ez Bil said...

Nak join cik EPAL!!

Soalan: Ceritakan pengalaman menarik anda semasa memakai handphone NOKIA.

Jawapan: Banyak pengalaman menarik dengan NOKIA ni.Btw, cik b dah pakai 3jenis handphone NOKIA.Semuanya lasak2.
Handphone NOKIA yang pertama ialah NOKIA 3310, yer yg gedabak tu. NOKIA tu la yg paling cik b sayang. Sebab apa? Sebab tahan lasak woo. Kala itu NOKIA jatuh, gua tarak risau maa. Tarak rasa cemas, tarak pikir berapa duit akan melayang lepas itu. NOKIA 3310 mmg bnyak kali jatuh dengan ku, hidup dengan ku dalam 2tahun. Direndam dwngan air je tak pernah.
NOKIA kedua cik b dah lupa namanya. Yg ni pon tahan sangat lasaknyer. Duduk dengan cik b dalam 4tahun. Rosaknyer pertengahan tahun lepas sebab battery dah kong, cik EPAL bayangkan, semua hand phone bukan ori dtg ketgn ku. Semuanye second hand dari mak saudara.

So bila hand phone NOKIA kedua telah arwah. Abah cik b belikan hand phone NOKIA yg lain (lupa nama), tau berapa harga? RM100 je, dah la hand phone tu Abah dpt hadiah. T_T Abah cakap, budak sekolah tak boleh pegang hand phone mahal2 n canggih2. Tapi, serious la. Hand phone ni pon tahan lasak. Dah bnyak kali jatuh n terjunam terjun katil. So, semua yg cik b pakai jenama NOKIA mmg ohsem sgt2.
Now, ku curang dgn NOKIA, sebab Abah hadiahkan hand phone jenama samsung pula kat cik b sbb dh habis SPM. Abah kata, lepas SPM baru boleh guna yg canggih. Tapi, cik b tetap rindukan MY BABY NOKIA. Sebab die org mmg ganas, tahan lasak, tak lembik, terjuan katil 10-20 kali pon masih teguh berguna untuk tuan dia.

Itulah serba sedikit pengalaman cik b guna nokia. Still rindu dia org. Sgt2. Masa hand phone yg ke-2 rosak tu, ingat nk jugak beli NOKIA ASHA 310. Tapi Abah yg tak bagi. Katernye canggih sgt tu. Sedih tau, lagi2 tgk gambo cik EPAL syok2 maik NOKIA IDAMAN ku!! Boleh kasi pinjam tak cik EPAL punyer ASHA 310 tu? ^^,

Emel yg aktif: zah.ilah@ymail.com

Nur Afiqah said...

Saya nk mnang line dolls yg comel sbb line dolls ni secomel kak epal.. afiqah207@gmail.com

HaFizaH aYu said...

Nokia yg sgt nostalgia...jatuh ats lantai 30 kali or terbaling kat muka pakwe still maintance baik punyer kahkah...bateri xyah cakap ar sgt super awesome 5H4M xcaj pon masih boleh calling2..terbaeekk!!

fatin najihah said...

sebab soft toy tu teramat-amatlah comel dan nak rasa jugak dapat free gift dari cik epal yang comel sangat ni.. boleh kan?? hik2

naj.fatin93@gmail.com

fatin najihah said...

nk jwb soalan ke2 tu. knape nak menang LINE dolls yg comel tu?

sebabnye dolls tu teramatlah cute esp yang muka tengah tidur ternganga tu.. comel giler..sbb kedua ialah nak la jgk rase dpt free gift dr cik epal yg comel ni.. hihi

naj.fatin93@gmail.com

Hoshi Akemi said...

Knapa anda mahu menang LINE DOLLS yang comel ini?

-Saya tak dak lagi dolls ni dlm simpanan.Dolls ni pun sgt2 la cute dan geram ja tengok pun.Secomel choi siwon dlm iklan LINE tu.haha. tapi oleh sebab sy ada adik yg aktif sgt guna LINE,sy rsa sy nak hadiahkn dia smpena befday nanti. ehehe :)

email: uhearteddy@gmail.com

EdoHayra said...

pengalaman menarik waktu guna nokia..
of coz la waktu guna 3310..
fon yg sgt osem..
ssah nk cari dh..
byk pngalaman time gna fon tu.. 3310 slalu jadi mangsa apabila adik marah kat edo.. slalu kena hempuk atas lantai, hempuk atas jalan tar..
tapi tak rosak haha..
tapi normalla, tk semua bnda kekal..
akhirnya tamat jugak riwayat diatas tar kat kmpung..
skarang susah dh nak cri fon tu..

edohayra@yahoo.com
:)

Nicah. said...

Kita nak menang LINE doll yang comel tu sebab kita nak peluk dia tiap-tiap malam. Nak fengfeeling peluk Si Won oppa. Si Won oppa kan duta LINE tu. Hiks. Be mine, LINE doll yang cute, pwetty pleaseeeeeeeee :')

Sincerely,
Your lover. Xoxo.

siti.nurhanisah92@gmail.com

Pina :) said...

Saya mahu menang soft toy yang comel ini kerana saya tak pernah memiliki apa2 soft toy dan saya meminati blog ci epal! jadi saya nak soft toy sebagai kenangan :)

Pina :) said...

Saya mahu menang soft toy yang comel ini kerana saya tak pernah memiliki apa2 soft toy dan saya meminati blog ci epal! jadi saya nak soft toy sebagai kenangan :)

Nur Hafiza Rahsid said...

saya nak sebab enpon saya tak power boleh support apps line ni. Kalau tak dapat main emo dia kat enpon, dapat patung pun jadiklaa~ HAHAHA

shuke_dhuke said...

kenapa anda mahu menang LINE dolls yang comel ini?

answer:

semestinya sebab beliau sangat comel okeee.. beliau yang dimaksudkan si comel yang kenyit-kenyit mata kegembiraan. saya ni pengguna setia LINE bersama yang tersayang. abaikan wechat walaupun ada SAM kesayangan cik epal,abaikan whatsapp yang makin sunyi. guna LINE untuk kecomelan yang ekstrem dengan stickers yang pelbagai ragam dan aksi. orang yang tak comel pun boleh jadi comel bila pakai LINE. jadi kalau dah guna LINE, takkan nak tengok je kecomelan stickers LINE ni? haruslah memiliki LINE dolls ni supaya dekat di mata dan di hati. ihiks. kesimpulannya, sila bagi kat saya LINE dolls ni. sekian terima kasih. <3 <3 :D

Nur Zaryth said...

My first nset is Nokia dari tahun 2006(LOL) sampai sekarang still nokia 5310 dari (2010-now).tapi yg paling sayang kat 5310 ni lah.nokia kan nset yg paling kebal.heheh.5310 ni pernah jatuh masa i nak turun tangga dari tingkat 4.straight jatuh ke tanah dowh.bersepai bateri,housing,body dia.dan2 tu gak turun g amek,pasang balik n nah,bule je ON cam biasa.takde yg brubah pun.heheh.satu lagi jatuh jugak,masa jalan2.jatuh kat lantai simen.tapi yg cool,nset nie jatuh melintang tegak,bukan terbaring kaku yer.haha.memang terbaik ah.bateri pun sampai sekarang tak kong pun :D

lzaryth@gmail.com

AthirahAziz said...

Pengalaman menarik saya semasa pakai hp nokia. Sy start pakai hp masa darjah 5. Abah sy cikgu. Jdi sy tak digalakkan pkai hp pun sbnrnya. Kwn2 sy semua dah pkai hp time tu. Canggih2 pulak tu. Ada yg bukak tutup, siap boleh pusing2 lagi hp tu. Haha. Tapi time darjah 5 sy dpt masuk boria peringkat kbngsaan. First time nak jauh dari family. Rasa mcm susah pulak nak cntact family takda hp. Takut sbnrnya nak minta kat abah. Takut kena marah. Seminggu jgklah kumpul kekuatan nak ckp psal hp. Tiap kali lpas smbhyg sentiasa doa Allah bgi semangat nk ckp kat abah. Haha. Last2, satu hari tu lpas balik sek agama, slow2 ckp dgn abah nak pakai hp. Mmg slow lah time tu. Cakap slow, suara pun slow. Takut !Lpas ckp tu abah mcm tinggi suara. ' Haa? kakak nak pakai hp?!'. Bukanlah marah. Cuma suara tinggi sikit je. Haa ambik kau, kecut terus time tu, terus ckp ' haa? tade apa lah abah. Tak jadilah. Akak oky je'. Hahahaha. Lepastu terus tak ckp apa2. Seminggu lepastu, tiba2 abah dgn mama panggil, lepastu bagilah hp nokia butterfly tu. Comel je hp tu kaler biru. Time tu rasa best sangat ! Melompat2. Haha. Tak sangka ada hp sendiri. Excited sgt time tu. Jaga hp mcm jaga nyawa. Walaupun hnya nokia butterfly, tapi hp tu lah yg mmbolehkan sy contact dgn mama abah spnjg dkt JB tu. Mana pun sy pergi, hp adalah bnda pnting sy akn ingat sbb setiap kali hp tu ada dgn sy, setiap kali tu lah sy rasa mama dgn abah ada dgn sy. Time tu selalu trfkir, 'kalaulah hp ni hilang, macam mana lah aku nk jwb dgn mama abah. Kita bkn org senang'. Haa time tu meleleh je ayaq mata ceq ni. Sy jaga bersungguh hp tu. Sy pakai hp nokia butterfly tu smpai form3 tau. Lama jgk tu. Lpstu tukar jgk nokia. Lupa pulak nokia apa. Tpi yg jenis tolak ke ats tu. Masih setia dgn nokia. Lpas spm, kerja lpstu belilah nokia c3. Lpastu mama nk pakai nokia c3 pink tu. Sy kumpul duit, skrg umur sy 19 dan sy tukar pulak pkai samsung. Hee. tapi apa pun nokia tetap di hati. Haa, itulah pngalaman manis sy dgn nokia. Nokia hp pertama sy. Nokia jadi alat pnghubung sy dgn mama abah. Nokia buat sy bljr utk tidak cuai dan jaga brg elok2. Terima kasih nokia :)

Cik Epal yg comel lote, agak2 kalau sy ni layak utk dapat giveaway soft toy LINE tu, ni email sy atiraaziz94@gmail.com. Arigato Gozaimas :)

AthirahAziz said...

Pengalaman menarik saya semasa pakai hp nokia. Sy start pakai hp masa darjah 5. Abah sy cikgu. Jdi sy tak digalakkan pkai hp pun sbnrnya. Kwn2 sy semua dah pkai hp time tu. Canggih2 pulak tu. Ada yg bukak tutup, siap boleh pusing2 lagi hp tu. Haha. Tapi time darjah 5 sy dpt masuk boria peringkat kbngsaan. First time nak jauh dari family. Rasa mcm susah pulak nak cntact family takda hp. Takut sbnrnya nak minta kat abah. Takut kena marah. Seminggu jgklah kumpul kekuatan nak ckp psal hp. Tiap kali lpas smbhyg sentiasa doa Allah bgi semangat nk ckp kat abah. Haha. Last2, satu hari tu lpas balik sek agama, slow2 ckp dgn abah nak pakai hp. Mmg slow lah time tu. Cakap slow, suara pun slow. Takut !Lpas ckp tu abah mcm tinggi suara. ' Haa? kakak nak pakai hp?!'. Bukanlah marah. Cuma suara tinggi sikit je. Haa ambik kau, kecut terus time tu, terus ckp ' haa? tade apa lah abah. Tak jadilah. Akak oky je'. Hahahaha. Lepastu terus tak ckp apa2. Seminggu lepastu, tiba2 abah dgn mama panggil, lepastu bagilah hp nokia butterfly tu. Comel je hp tu kaler biru. Time tu rasa best sangat ! Melompat2. Haha. Tak sangka ada hp sendiri. Excited sgt time tu. Jaga hp mcm jaga nyawa. Walaupun hnya nokia butterfly, tapi hp tu lah yg mmbolehkan sy contact dgn mama abah spnjg dkt JB tu. Mana pun sy pergi, hp adalah bnda pnting sy akn ingat sbb setiap kali hp tu ada dgn sy, setiap kali tu lah sy rasa mama dgn abah ada dgn sy. Time tu selalu trfkir, 'kalaulah hp ni hilang, macam mana lah aku nk jwb dgn mama abah. Kita bkn org senang'. Haa time tu meleleh je ayaq mata ceq ni. Sy jaga bersungguh hp tu. Sy pakai hp nokia butterfly tu smpai form3 tau. Lama jgk tu. Lpstu tukar jgk nokia. Lupa pulak nokia apa. Tpi yg jenis tolak ke ats tu. Masih setia dgn nokia. Lpas spm, kerja lpstu belilah nokia c3. Lpastu mama nk pakai nokia c3 pink tu. Sy kumpul duit, skrg umur sy 19 dan sy tukar pulak pkai samsung. Hee. tapi apa pun nokia tetap di hati. Haa, itulah pngalaman manis sy dgn nokia. Nokia hp pertama sy. Nokia jadi alat pnghubung sy dgn mama abah. Nokia buat sy bljr utk tidak cuai dan jaga brg elok2. Terima kasih nokia :)

Cik Epal yg comel lote, agak2 kalau sy ni layak utk dapat giveaway soft toy LINE tu, ni email sy atiraaziz94@gmail.com. Arigato Gozaimas :)

AthirahAziz said...

Pengalaman menarik saya semasa pakai hp nokia. Sy start pakai hp masa darjah 5. Abah sy cikgu. Jdi sy tak digalakkan pkai hp pun sbnrnya. Kwn2 sy semua dah pkai hp time tu. Canggih2 pulak tu. Ada yg bukak tutup, siap boleh pusing2 lagi hp tu. Haha. Tapi time darjah 5 sy dpt masuk boria peringkat kbngsaan. First time nak jauh dari family. Rasa mcm susah pulak nak cntact family takda hp. Takut sbnrnya nak minta kat abah. Takut kena marah. Seminggu jgklah kumpul kekuatan nak ckp psal hp. Tiap kali lpas smbhyg sentiasa doa Allah bgi semangat nk ckp kat abah. Haha. Last2, satu hari tu lpas balik sek agama, slow2 ckp dgn abah nak pakai hp. Mmg slow lah time tu. Cakap slow, suara pun slow. Takut !Lpas ckp tu abah mcm tinggi suara. ' Haa? kakak nak pakai hp?!'. Bukanlah marah. Cuma suara tinggi sikit je. Haa ambik kau, kecut terus time tu, terus ckp ' haa? tade apa lah abah. Tak jadilah. Akak oky je'. Hahahaha. Lepastu terus tak ckp apa2. Seminggu lepastu, tiba2 abah dgn mama panggil, lepastu bagilah hp nokia butterfly tu. Comel je hp tu kaler biru. Time tu rasa best sangat ! Melompat2. Haha. Tak sangka ada hp sendiri. Excited sgt time tu. Jaga hp mcm jaga nyawa. Walaupun hnya nokia butterfly, tapi hp tu lah yg mmbolehkan sy contact dgn mama abah spnjg dkt JB tu. Mana pun sy pergi, hp adalah bnda pnting sy akn ingat sbb setiap kali hp tu ada dgn sy, setiap kali tu lah sy rasa mama dgn abah ada dgn sy. Time tu selalu trfkir, 'kalaulah hp ni hilang, macam mana lah aku nk jwb dgn mama abah. Kita bkn org senang'. Haa time tu meleleh je ayaq mata ceq ni. Sy jaga bersungguh hp tu. Sy pakai hp nokia butterfly tu smpai form3 tau. Lama jgk tu. Lpstu tukar jgk nokia. Lupa pulak nokia apa. Tpi yg jenis tolak ke ats tu. Masih setia dgn nokia. Lpas spm, kerja lpstu belilah nokia c3. Lpastu mama nk pakai nokia c3 pink tu. Sy kumpul duit, skrg umur sy 19 dan sy tukar pulak pkai samsung. Hee. tapi apa pun nokia tetap di hati. Haa, itulah pngalaman manis sy dgn nokia. Nokia hp pertama sy. Nokia jadi alat pnghubung sy dgn mama abah. Nokia buat sy bljr utk tidak cuai dan jaga brg elok2. Terima kasih nokia :)

Cik Epal yg comel lote, agak2 kalau sy ni layak utk dapat giveaway soft toy LINE tu, ni email sy atiraaziz94@gmail.com. Arigato Gozaimas :)

Faizah Azmi said...

Pengalaman saya pakai nokia ni banyak. Saya adalah pengguna Nokia dari zaman sekolah rendah sampailah sekarang. Even ada pakai phone lain tapi still rasa dalam hati nokia is the best.Kenapa? Sebab kalau jatuh dua puluh enam kali atau LEBIH, still boleh guna. Kalau phone lain, dah jahanam dan mintak tukar baru.

Faizahazmi
faizah.azmi@yahoo.com

TeTerBanG said...

pengalaman menarik sy semasa pakai handphone nokia...aduyai, tak pernah pulak nak tulis perkara2 menarik dalam diari. hihi...mmg x ingat lngsung. cumanya, apa yg boleh sy ckp, walaupon nokia sy cikai ja-nokia yg x ada kamera, yg x ada beribu2 application mcm nokia lain yg canggih :D, tp ngan nokia yg cikai itu lah sy boleh rapat dgn lelaki yg sy kenal di Myspace dan alhamdulillah lepas kawan-gaduh-kawan balik-gaduh sikit2 selama (nak masuk) 5 tahun, sekarang kami jd shbat baik. hee~~

saya mahu menang LINE dolls yg super duper comel sbb jurucakap tuk LINE ialah SIWON. yeah! Siwon Super Junior. yg hensem tu. :D

hayaniadlina@yahoo.com

Nur Fazie said...

saya nak menang LINE dolls yang comel tu sebab dia comel nak mati. Serius comel. Tapi takleh lawan Cik Epal punya conel. Lagipun saya suka guna LINE, best!mudah..dengan sticker yang cute-cute..jatuh cinta dengan LINE! :)

nur.fazielah@gmail.com

LuKiSaN hAtI said...

salam...saya nak menang line dolls yg comel tu sebab nak letak dekat ofis..bole buat teman..paling penting..bile rase tension kerja..tengok patung line yang comel...bole hilang stresss..hehe..qiramy7@yahoo.com...mmntk2 la bole mng...fuh2...

Lulu Yaya said...

pengalaman menarik saya memakai hp nokia ialah ketika tidur saya suka meletakkan handphone di atas katil, setiap malam pasti hp tersebut jatuh berdentum ke lantai. Yang menariknya err tak jadi apa-apa pun kat hp nokia kesayangan saya. keh3..
oleh itu, saya tidak perlu risau setiap kali hp saya jatuh ketika di dalam dewan kuliah, kafe, dalam toilet dan sebagainya.
itu lah pengalaman menarik saya.
sekian~

email: kanameyuuki08@gmail.com

Razfira said...

sebab saya adalah pengguna tegar LINE sejak dari 2011 lagi. Dengan adanya emoticon LINE yg comel2 ituew, saya dapat menzahirkan lagi emosi saya dan menambahkan perasaan riang semasa chat. :)

Ain faqehah said...

Sy nak menang soft toy LINE dolls yg comel ni sbb ni soft toy supeeeerr cute yg saya prnah jumpa n rasa mcm nak gigit2 ja soft toy ni . >.<

ainfaqehah99@yahoo.com

Ain faqehah said...

sy nak menang LINE dolls yg comel ni sbb ni adlh soft toys yg supeeerr cute yg prnah sy tengok n rasa mcm nk gigit2 ja soft toy ni.. >.<
ainfaqehah99@yahoo.com

* FAR * said...

opkos la nak menang sbb kecomelannya..

Mary said...

Saya mahu menang Line doll yang comel ni sebab kawan saya cakap saya pandai buat gaya 'Kick' Brown Bear Doll tuu. So, kalau menang, kira macam kenangan saya dengan Brown. :)

email: shinta_mu17@yahoo.com

akma said...

Kerana ianya sangat comel dan menarik.selepas memenanginya saya boleh lah berlagak2 depan kawan saya!!line juga membolehkan saya berhubung dengan rakan rakan saya walau di mana saja!!

akma said...

Kerana soft toy ni sangat comel!lepas ni boleh la saya tunjuk depan kawan kawan saya!dengan LINE saya boleh berhubung dengan rakan rakan pada bila2 masa dan di mana saja!

akma said...

Kerana soft toy ni sangat comel dan menarik!lepas ni bolehlah saya tunjuk depan kawan2 saya..dengan LINE saya boleh berhunbung dengan rakan2, keluarga pada bila2 masa dan di mana2 saja!!!

akma said...

Kerana ianya sangat comel dan menarik.selepas memenanginya saya boleh lah berlagak2 depan kawan saya!!line juga membolehkan saya berhubung dengan rakan rakan saya walau di mana saja!!

nanadhoi said...

saya nak!


Pengalaman menarik masa pakai handphone Nokia :

Handphone Nokia (C3) banyak kali terjatuh, pernah jatuh atas jalan tar, jatuh atas lantai bilik air, jatuh atas lantai bilik but still dalam kondisi yang baik. Sangat tahan lasak untuk orang yang lasak macam saya.HAHHAH. Compared dengan jenama lain, Nokia paling lama bertahan, sebab tu setia kat Nokia.



Nak LINE dolls tu sebab comel sangat! ada jugaklah peneman waktu belajar bila stay up memalam .HAHAHH :D

Izz Hazwani said...

Assalammualaikum Kak Cik Epal.

Nak jawab dua dua sekali boleh?

Kenapa nak menang? Aci tak kalau cakap sebab saya LINE user? EH KAK EPAL PUNYA USER ID APA? Meh la nak add. Hik hik.

Haritu Liyana Fizi ada send sticker dia bergambar dengan teddy LINE. Sangaaaat comel. Teringin jugak. Sebab tu nak menang. Kalau tak dapat Siwon, dapat soft toy LINE pun jadik le. Boleh??


LINE ni app paling comel untuk chat dengan kawan. Sebab stickers dia semua comel. Bubble chat pun comel. Segalanyalah!

amir zulkifli said...

pengalaman dolu2 pakai handphone nokia express music yang di bagi oleh makcik aku tapi anak die punye. haha nanges budak kecik tu nak handphone die balik, tapi makcik aku sayangkan aku dari anak die. boley? lol pastu oleh sebab aku yang comment pirst bg la seketol teddy tu. nak yg tido tu eh? annoying gaya tido die. zzz.

email: mercury_5869@yahoo.com

Safa Mohamed said...

Saya nak jawab dua-dua. hehe

Pengalaman saya pakai Nokia. Sekarang pun saya masih pakai Nokia. 4 tahun dah. Tak pernah rosak-rosak. Tak pernah kena repair pe-pe pun. Lasak tak lasak.

Kenapa saya nak menang LINE sebab saya peminat kpop. Semua item dari korea saya tergila. Lagi-lagi Siwon jadi duta LINE. Mengilo!
Tapi saya tak berpeluang nak miliki barang-barang dari korea. Tsk. Student lagi nak buat acane.

ZulWana said...

pengalaman menarik semasa memakai handphone nokia..

masa belajar dulu back to 2005, beli hp nokia dengan duit biasiswa..harga die around rm350.hp biasa je without camera..mmg syok laa layan walaupon biase2 kan asalkan bleh mesej n call.

mase cuti semester, balik kampung, ayah nmpak hp baru tu, terminat pulak die kat hp kite..kebetulan hp ayah da x berape ok, susah dpt line.die mntak tukar ngan hp die sbb die kate susah die nk berurusan ngan org sbb hp die suka rosak2..masa tu die ternak kambing. kite pon ok je laa, urusan die lg penting kan..

masa ayah pakai tu dlm 2 tahun kot, selalu hp tu jatuh ke tanah, paling x tahan selalu pulak jatuh dalam air minuman kambing!! tp die releks je, amik hp tu bukak, keringkan pastu bleh gune mcm biase..

lpas die dpt hp baru, die pulangkan balik hp tu kat kite n kite cont gune smpai laa kite kawen n ade ank..well, ade ank biasa laa, hp tu die campak2 pastu die jerlum dlm air..sedih kot!!tu la satu2 nya hp yg kite ade, nk bli lain mcm yg pulak..tp pas 5++ tahun pakai, akhirnye hp tu tamat juga riwayat die..kite pakai smpai die da x boleh menyala da tau..baru kite beli laen, nokia jugak, sbb nokia tahan lasak..

after all, nokia tetap dihatiku!!

MAMA IMAN said...

Nak menang LINE dolls yg comel ni sebab memang addict dgn soft toy ni since da ade anak..arnie cerewet nak beli mainan anak sbb byk benda nak pikir tp yg paling penting safety..soft toy always my choice and LINE dolls ni sangaaaaaaaat cute laa..

Lieya shinee said...

Pengalaman menarik saya sepanjang menggunakan handphone Nokia ialah dapat memuat turun tema,ringtone,wallpaper dan permainan dengan cepat dan mudah .

Lieya shinee said...

Saya nak soft toy LINE dolls ni sbab patung tu sngat comel dan saya sngat-2 suka bnda yng cmel nie .

Adiek Amrie said...

Kenapa saya mahu menang LINE dolls ini kerana dolls tu secomel cikepal . Muahaha :)

danial said...

Pengalaman menarik semasa memakai handphone NOKIA ni bile masuk mesin basuh or kene hujan tak rosak pun. Macam handphone water resistance pulak. Pastu bateri die tahan lama,seminggu pun tak mati2 lagi ^_^
my email: boysz_67@yahoo.com

eyron said...

Paling ingatlah...form3 tahun 2005...ade pemilihan wakil sekolah untuk bola baling...time tu outsider, balik rmah salin baju pastu perasan ayah tertinggal phone atas meja...ape lagi...time tu mampu beli simkad ja...tukar simkad...pastu phone tu "pinjam" bwak pg skolah...elok ja time tngah rehat mase pemilihan, phone tu berbunyi dkat dlam beg...dgan muke bangga dan riak takburnya jwab la panggilan tu...semua orang pandang sbb aq ade tipon...dlam hati punya riak berkate kate "hahahaaaa....aq ade tipon,korang ade"...padahal tipon pinjam, bunyi pun nada dering monofonik ja...cikgu dkat situ pun terkesima nak rampas or tak tipon tu....

eynoamar@yahoo.com

eyron said...

Paling ingatlah...form3 tahun 2005...ade pemilihan wakil sekolah untuk bola baling...time tu outsider, balik rmah salin baju pastu perasan ayah tertinggal phone atas meja...ape lagi...time tu mampu beli simkad ja...tukar simkad...pastu phone tu "pinjam" bwak pg skolah...elok ja time tngah rehat mase pemilihan, phone tu berbunyi dkat dlam beg...dgan muke bangga dan riak takburnya jwab la panggilan tu...semua orang pandang sbb aq ade tipon...dlam hati punya riak berkate kate "hahahaaaa....aq ade tipon,korang ade"...padahal tipon pinjam, bunyi pun nada dering monofonik ja...cikgu dkat situ pun terkesima nak rampas or tak tipon tu....

eynoamar@yahoo.com

Vanilla_ais said...

pengalaman menarik aku bila pakai nokia, sebab nokia lah phone 1st aku, ngage QD, yang kita main asphalt tu, masa tu budak sekolah aku semua pakai yang hitam putih lagi, so rasa mcm riak dah takbur ah lah kan phone kita ada colourm gittew! haha, tapi seriously nojia ngage mmg awesome, and rindu nak pakai lagi sbb ada sentimental value dia sendiri nokia ni, hiks,


email: syedafiq77@gmail.com

Miawwww said...

saya nak menang line dolls yg comel ni sebab saya boleh peluk doll ni tiap2 malam..hehe..

waiBee said...

kerana Nokia, aku dapat berhubung semula dengan dia. dan tolonglah beri patung Line itu kepada aku sebab di Line lah kami selalu berhubung.main-main sticker. rindunya!

seyra . said...

Saya mahu menang LINE dolls ni sebab ianya sangat cute macam saya juga macam cik epal(ceh hehe). Saya juga ingin show off dengan kengkawan saya yang saya je mampu miliki soft toys ni muahahaha. Saya tak pernah ada dolls ataupun teddy bear sama ada yang gedebak mahupun yang cinonet. Maka, berilah saya rasa kenikmatan adenya dolls ni ):

stevenseyra@yahoo.com

Putri Syahirah said...

assalamualikum,nama saya syasya. saya telah menggunakan jenama nokia sejak dari darjah enam lagi okeh.:) nokia 6600. atu lebih di kenali sebagai hp sabun ahaha. dua tahun kemudian, saya telah bertukar kepada nokia 6120 c sehingga sekarng. sepanjang menggunakan hp jenama nokia, kalau jatuh pun tak pape. means that hp tu tahan.application yang ada pun mudah difahami, tak complicated. sound music jenama nokia nie pun kuat. saya nie kalau kat tempat ramai org , tak berapa nak alert nau kalau orang call, tapi guna jenama nokia nie, kalau orng call kat tempat bising gempita pun boleh dengar ada call masuk. and, the best part is , ianya tak heng. ehehe. smoth je perjalanan hp nokia nie. itu sahaja ulasan dan pengalamn saya menggunakan nokia. nokia selamanya. :)

putri.syahirah94@gmail.com

akuberbisik said...

Pengalaman sepanjang guna handphone Nokia eh.

Em, yang paling undeniable setia adalah Nokia 3310. Pernah guna since zaman sekolah sampai masuk Uni. Boleh kira dah dekat 5 buah jugaklaaa yang berganti setakat ni. Sebab kena rampas dengan warden, jatuh dalam laut, jatuh dalam lubang jamban segala. Tapi masih setia. Masih ada sebuah lagi sampai sekarang.

Selain Nokia 3310, saya juga guna Nokia Express Music 5800. Jatuh eksiden berderai baju seluar koyak kena jalan tar tapi Nokia masih kekal tenang dan selamat didalam kocek. Memang tak pernah ada Phone brand lain selain Nokia. Trying to persuade myself to buy and try another but I've faith to Nokia more than other. Ya, among my memory shared with Nokia products :)

nazrin.hadia@live.com :)

Sara said...

Kenapa nak LINE dolls yang comel tu? Oh, ada banyak sebab.. antaranya :)

1. Sebelum sekolah habis, cikgu-cikgu banyak pesan "nanti dekat luar sana jangan pula kamu semua tidur dalam kelas !" Bila ada doll rabbit tidur ternganga ni, at least pesanan cikgu akan selalu terbayang di minda setiap kali pandang muka rabbit tu sekaligus mengingatkan kenangan masa dekat sekolah berasrama dulu. Hihihi.



2. Kalau adik saje nak perli kakak sebab terlambat bangun tidur dari adik (bukan selalu pun), boleh kasi alasan "rabbit ni lagilah teruk !! Kita tengah mengumpat pasal dia pun dia masih boleh relax tidur !!! "



3. Kalau malam-malam tak tidur lagi sebab buat perkara lagha (study tak termasuk), bila tengok rabbit tidur kadang-kadang boleh menginsafkan diri supaya jaga waktu tidur sebab tidur yang cukup pun tergolong dalam healthy lifestyle. Siang-siang kalau nak tidur tanpa sebab ... bila tengok rabbit terus akan rasa terhina :- "kau nak jadi macam rabbit tu ke asyik tidur je memanjang ??? Kalau comel macam rabbit tu takpelah juga!"

4. Dolls tu comel sangat rasa nak cubit dan lempang banyak kali sambil berdrama ... "rabbit cepatlah bangun ! Hari dah siang !"

Bila cakap pasal Nokia teringat masa form 4 dulu. Ingat tak bunyi message Nokia.. yang "tit.tit.tit.....tit.......tit........tit.tit.tit" eh macam tak betul je bunyinya tapi ingat tak? Dulu-dulu ingat Nokia saje je reka-reka muzik macam itu. Sekali masa join satu program ni, kitaorang (peserta 30 orang) kena hasilkan morse key. FC tu adalah demo tekan-tekan morse key dengan beberapa morse code yang popular... Termasuklah lagu sms Nokia tu. Kitaorang pun macam "eh?? Lagu Nokia pun ada?" Lepas sesi berteka-teki, dia pun cakaplah sebenarnya muzik sms Nokia tu memang betul-betul morse code untuk perkataan "S M S". Kitaorang pun macam "T_____T laaa.... patutlah!" Dah berbelas tahun hidup baru tahu rupa-rupanya lagu tu bukan saje-saje direka. Tak memasal bila kitaorang dah siap hasilkan model Morse Key, ada je yang test buat isyarat SMS tu. Lepastu bila dah habis program, apalagi sibuk laa bagitau kawan-kawan lain tentang fakta yang baru diketahui. Adeiii.


sara_nina95@yahoo.com

SJ ELF said...

Saya mahu menang LINE dolls yang comel ini sebab saya adalah pengguna setia LINE :D LINE menghubungkan saya dengan kawan-kawan dan keluarga. Tak perlu susah-susah topup untuk menghantar mesej ataupun call, guna LINE sahaja yang sentiasa disisi :D Sebab lain nak menang sebab Siwon jadi model LINE :D Hehee, haruslah saya dapatkannya kerana saya Siwon bias! :D

NasrinShahirah@ymail.com

Cik Yatt said...

assalamualaikum..

pengalaman guna fon nokia..

fon jenama nokialah fon pertama yatt..time tu umur 15 tahun.. kemain kumpul duit nak beli fon tu.. yatt memang peminat fon jenama nokia.. sekarang umur dah 22 dan fon tu ibu pakai sekarang.. dah macam harta turun temurun gitu.. haha.. patut mak turun ke anak.. ni anak turun ke mak..pon boleh..

bagi kat ibu sebab abang bagi fon baru.. dalam tahun 2007 camtu..fon abang bagi nokia jugak..more canggih ada kemera flash lagi..haha.. time awal dapat fon tu pernah jatuh keluar dari kereta.. oh gosh! gila rasa nak pitam sebab jatuh atas jalan tar..

tapi hebatnye fon nokia ni, walaupun jatuh atas jalan tar sampai tercalar still gagah perkasa gitu.. ni salah satu faktor kenapa suka fon nokia, sebab dia tahan lasak..dan fon tu still guna sampai sekarang..sayang sehingga hujung nyawa..amboi novel sangat..haha..

buat masa ni ada 4 jenis fon nokia dalam simpanan..wat tunjuk kat anak cucu..gitu..hihi..tu je cerita simple dati yatt :)

email : nuhi_darling91@yahoo.com

ArinaZohad said...

Saya mahu menang LINE dolls yg comel ini kerana saya sangat menggemari application LINE ini dgn sticker yg comel, sentiasa buat penerimanya rasa terhibur. Stress pun boleh hilang :D

Anis Arina
aniyzsbuzz@yahoo.com

Hazwanie said...

As salam cik epal,
Nokia adalah hp yg plg laku sekali dan yang paling best. 1st hp yg sy pakai ialah nokia jenis xingat plk. Hehe. Tupun hadiah dari ayah sebab saya convo. Terima kasih ayah. Lme gak sy pakai font u besa la org bagi kan. Nak beli sndr tak mampu sbab msh bljr lg. Best gak la guna hp nokia nie sebab mdh fhm aplikasinya. Byk2 fon nokia la fon plg menarik. Lps hbs bljr Dip emak aku hadiahkan aku fon nokia jg, jenis N70. Fon yg plg aku idam2kan. Huhuhu. Mak bagi pn sbb susah sgt nak cari aku sbb fon lme dh kong ckt. Hehe. Tp yg sdh nye fon ini tak kekal lm eats kecuaian sy sndr sbab ttgl kdai n bl g smula font u sdh hlg. Huhu. Sdh sgt sbab syg sgt2 kt fon ini. Skrg sy pkai fon sony aje. Ape pn fon nokia ttp dihati.
Harap2 boleh la dpt patung arnab 2 n blh hdiah kat baby sy syasya aliah. ;-)

hazwanie
waniepudien@gmail.com

Mat UsOp said...

boleh jawab lagi ke soalan ni..

Knapa anda mahu menang LINE DOLLS yang comel ini?

Saya nak menang sebab calon isteri saya suh jawab dan menang..dia nak LINE DOLLS tu..sbb kami xpernah jumpa lagi walaupown dah kenal dekat 4 tahun..skrng cuma contact kat line jaa..rancang nak date pas kawen nanti..nak bg semuanya halal..bagi la syg mng...saya janji akan usaha kumpul duit nak mulakan hidup berkluarga secepat mungkin..insyallah..hohoho

last sekali sy nak gtaw cik epel mmg osem [ayat bodek]..hehehe

Mat UsOp said...

alahai..lupa bg emel..adess

mohdyusufdaud@gmail.com

Shyella Anuar said...

pengalaman menarik menggunakan handphone nokia

NOKIA , dari dulu sampai sekarang saya setia dengan nokia. ingat lagi fon pertama masa zaman sekolah . fon yang plaing, TRENDY LASAK BERGAYA ( masa tu lah.. hehe) apa lagi kalau bukan nokia tiga tiga sekupang( 3310 ). campak lah kat mana-mana pun tetap bertahan. penah terjatuh dalam bilik air sebab sibuk nak bermesej masa tengah mandi. tak menyempat. apa lagi, henfon kesayangan jatuh dalam baldi air. cepat-cepat tarik keluar. bukak segala anggota badan and gagah keringkan guna hairdryer. tak lama lepas tu terus OKAY ! hebat kan?

dulu siap challenge dengan member main game snake. siapa dapat high score. kira yg high score adalah taiko masa tu. haha siap letak 3d animation dekat screen. gambar dinosour pulak tu. haha casing jangan cakap, yg glow in the dark semua ada. hehe sampai sekarang still simpan sebab ada sentimental value and still boleh on.

sekarang pun setia dengan nokia. sekarang guna NOKIA X2-01 sebab nak qwerty keypad. haha next, insyaAllah nak nokia asha pulak. lepas tgk review cik epal ni. sangat2 sesuai untuk saya yang still belajar ni. very affordable. hehe

kalau nak diceritakan banyak. tapi itulah yg saya dapat cakap. NOKIA sentiasa dihati biarpun banyak jenama-jenama lain yg menandingi. :)

okay Cik Epal. hopefully boleh jumpa cik epal lagi. dulu first time jumpa masa grooming session kat uitm shah alam yg dya romantika tu. excited gila dapat jumpa cik epal. insyaAllah kalau ada rezeki boleh dapat LINE soft toy daripada cik epal pulak. insyaAllah.


peminat setia Cik Epal dari Bumi Kenyalang. :) Shyella Anuar

email : pwincesz_shyella2yahoo.com

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !