Wednesday, April 17, 2013

Meatball Burger Bakar Abang Burn yang lazat! :D

Tetiba tekak rasa nak makan burger bakar. Pergi lah Burger Bakar Abang Burn dekat seksyen 7 Shah Alam jap. Eh tetiba ada menu baru. Malas lah nak makan burger, nak try meatball lah pulak. Tetiba pulak tekak aku ni rasa nak makan meatball pulak. Macam lalang tekak aku ni. Tak tetap pendirian betul.Kejap nak itu, kejap nak ni






Nyummmssssssssssss!!


Order punya order, kejap je dah sampai atas meja. Servis dekat sini memang cepat. Dalam kurang 15 minit tu mesti korang dah dapat apa yang korang order tu terpampang atas meja.





Meatball ada 10 ketul. Wedges ada 5 ketul. (Siap kira seketul-seketul tak menahan) Harga hanya RM9.90 je hokayy!

Meatball sos adalah mushroom brown sauce + resipi rahsia Abang Burn. Yang part paling best, homemade meatball diorang memang pure daging! Tak ada secoet tepung pon.








Personally, aku rasa meatball Abang Burn ni sedap dan berbaloi untuk dicuba. RM9.90 je. Memang dijamin halal. Memang tak kan ada lah isu meatball Abang Burn guna daging kuda ke hape *krik krik*



Kebersihan dekat Burger Bakar Abang Burn ni memang tiptop lah. Semua crew Abang Burn wajibulghunnah kena pakai glove, bandana dan apron untuk kebersihan satu restoran. Crew mesti kena pakai kasut untuk tujuan keselamatan. Kot takut tergelincir ke hape kang dekat dapur susah pulak kalau pakai selipar je.




 Aku makan meatball ni dekat Seksyen 7 Shah Alam tapi Burger Bakar Abang Burn ni ada banyak jajahan. Ada 14 jajahan. Boleh cek lokasi jajahan Abang Burn dekat http://tinyurl.com/lokasiabangburn 


 Kalau nak tahu detail lagi, boleh tengok dekat website Abang Burn: http://www.abangburn.com/
 atau facebook: http://www.facebook.com/abangburn 



 Makan sekali,pasti nak lagi. Selamat menjamu selera kawan-kawan! :D

44 comments:

  1. perghh terlir la plak ni dik epal.


    sedappppppppp dari kedai perabot kan. hehehe

    ReplyDelete
  2. wah sedapnya ^_^ yaya nak jugak

    ReplyDelete
  3. wah meleleh ayaq liuq tgok meatball ni :)

    ReplyDelete
  4. Ari tu abg ben share pasal meatball ni. Hari ni cik epal pulak. aduii... kita boley tengok jelah meski teringin pun. mana ade pun kat kemaman ni. haila.... nampak cedap je meatball tu... tsk. :'(

    ReplyDelete
  5. sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  6. MEATBALL IKEA BOLEH MENANG TAK DENGAN MEATBALL ABG BURN?SLRPPPPPPPPPPPPPPPP...LAPIAQQQQQQNYA PERUT ONIE,HAHA

    ReplyDelete
  7. semalam pun saya makan meatball abang burn dekat Ramal Junction Food Court.. sedap sangat kuah tu.. tak sempat nak ambil gambar bagai sebab dah lapar sangat.. haha..

    so far, boleh diperbaiki lagi rasa meatball tu..

    tak sempat nak isi borang maklumbalas berkenaan meatball tu sebab tak ada pen.. huhu..

    ReplyDelete
  8. makin famous amos meatball Abang Burn ni :) hehe

    ReplyDelete
  9. woowww!! wooowww!!! sedapnyaaaaaaaaaaaa mestball!! ya Allah, kalau kt seksyen 7, boleh la ena pergi... lapar la pula

    ReplyDelete
  10. kena cari juga ni, semalam terbaca kisah sama, hari ni terbaca cerita serupa...aduyai menguji btol ler bila duduk jauh dr sumber2 makanan sedap ni.
    kena cari alasan ajak wife g rumah adik kat shah alam kemudian melencong skit cari meatball ni..semoga niat baik ini direstui :)

    ReplyDelete
  11. gambo² kek ataih bleh buek den moyan okeh!..

    ReplyDelete
  12. jom cik epal belanja saya makan burger bakor nie.... cak !!

    ReplyDelete
  13. ni yg den ghaso nak belanjo omak den makan kek dagang avenue nih!

    ReplyDelete
  14. Nyum.. bau lembu die kuat.. so mmg konfirm xde cmpur dging kuda.. :)

    ReplyDelete
  15. lepas ni makin popular r Abang Burn..Fatin Liyana pun borak pasal ni, Cik Epal pun borak pasal ni...kembang kempis idung Abang Burn!hehehehe..

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. mmg trasa nk cuba la nnt.terliuqq ^^,

    ReplyDelete
  17. waaaahhh! hda tak try lagi! tgh on diet! takpe, boleh share dgn kengkwn. *nak rasa punya pasal ~

    ReplyDelete
  18. adoy sedapnyaa..terliur camni..kat bangi ada x abg burn?

    ReplyDelete
  19. sedappp! baru nak p mkn ari minggu nih!

    ReplyDelete
  20. Buka dashboard..sumer blogger cter psl meatball nie...jeles..kat png xde..nk meredah cri meatball nie..haila...haila

    ReplyDelete
  21. haish,,serius nampak menyelerakan....

    ReplyDelete
  22. dua tiga menjak ni memang ramai ckp pasal meatball abg burn. sedapppp. terliuqq.

    ReplyDelete
  23. Kenapa semua org perlu menjeleskan daku dgn burger yg sedap ini. Abg Burn silalah buka outlet anda di tganu plisss...

    ReplyDelete
  24. sgt lah terliur..nape lah abg burn nie tak da kat kuantan..dah lah tgh pose nie..nafsu mkn tgk per pun semua nak..adoi..^_^

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum ... bila baca " burger bakar abang burn " , saya teringat ada tgk program kat tv bertajuk Fazz food yg dihostkan oleh dj fuzz . Kat c 2 la dia mkn burger bakar ... nampak sedap jer

    ReplyDelete
  26. nmpk pun dh sedap...kalau dpt mkn..pasti lg sedapppppppp..hikhik

    ReplyDelete
  27. alahai, dah kenapa semua nak post pasal burger bakar ni, jeles =.=

    ReplyDelete
  28. Cikepal..jom mkn beramai2 pulak..hihi

    ReplyDelete
  29. Semua dok update meatball abang burn ni sedap! Haish tak bole jadi ni! Sampai2 Malaysia nnt, kena terus serang kedai abang burn dulu la jawabnya!

    [ My blog ]

    ReplyDelete
  30. Laparrrr.. Mesti nak cuba ni nanti!! :)

    ReplyDelete
  31. perghh macam best.esok jugak nak try.dekat je sek7 tu hehe

    ReplyDelete
  32. Dh lama dh teringinkan Burger Bakar Abang Burn ni, tp msh blm berpeluang lg. Hope lps ni Abg Burn tmbh lg satu cwngn are Trg. Hehe :)

    ReplyDelete
  33. Gaaaaaaah. Teringin nak rasa sbb dah rasa patty burger dia sedap :D

    ReplyDelete
  34. Eh haritu Fatin Liyana post pasal benda ni. Harini Cik Epal pulak. Mesti lepas ni Hanis Zalikha pulak kan?? Hewhew

    ReplyDelete
  35. tengok gambar pon dah merenjis-renjis air liur. tu belum lagi makan tu. hehe

    ReplyDelete
  36. rmainye makan abg burn skrg kak!

    ReplyDelete
  37. wah. mmg nampak lazat sungguh. lazat 1Malaysia. Nanti boleh saya cuba pulak

    ReplyDelete