Thursday, March 7, 2013

Burger Bakar Abang Burn memang terbaik!!



Siapa dekat sini pernah makan burger bakar? Dulu aku pernah makan dekat satu kedai burger bakar ni. Nak tunggu burger siap, mak oiii punya lah lama. Tapi aku lagi suka makan dekat Burger Bakar Abang Burn ni. Servis memang tip top terbaik! Tak payah aku nak melangok lama-lama dekat sana semata-mata nak tunggu seketul burger. Memang servisnya pantas!



 Haritu balek kelas je,member-member ajak makan Burger Bakar Abang Burn ni,apa lagi rombongan Cik Kiah lah pergi makan burger lepas habis kelas. Masing-masing lapar, cuma makan roti sebungkus je time lunch sebab nak saving compartment dekat perut nak kasi sumbat Burger Bakar Abang Burn pulak petang tu.kihkih



Kitorang pergi dekat Ampang. Dekat je dengan uni aku ni. Sorang drive, minyak tong-tong. Dekat Ampang ni,kedai nya bukak pukul 5. So memang cantik sangat lah tu masa nya. After class, terus pergi menternak lemak :D



Antara favourite aku gak ni burger supremo. Ni list harga. Harga nya tak ada lah mahal sangat. AFFORDABLE lah bak kata omputeh :D





Nak makan daging kambing pon ada




Ni menu baru.  BURN LELEH . Memang meleleh-leleh bak hang!




Tengok gambar menu je tak feel lah kan?? Meh sini usha gambar burger pulak. Jemput tengok :D




Daging burger semua nya homemade.




Pekerja dekat sini memang menjaga kebersihan. Aku pantang sikit kalau makan tempat yang kotor ni. Tapi makan dekat sini ok lah sebab semua pekerja pakai glove dan bandana dekat kepala. Kebersihan memang dijaga.





Bersusun burger






Aku makan burger ni. Burn Leleh Supremo. Tinggi nya awak ni, gayat saya tengok :D


Aku pon pening fikir nak makan macam mana lah burger ni. 





Siapa pernah makan prosperity burger? Haaa rasa burger leleh ni ala-ala prosperity burger lah. Memang meleleh leleh makan burger ni. Burger dah leleh, air hidung pon ikut leleh. Burger leleh ni pedas sikit sebab ada black pepper. Siapa yang suka pedas black pepper ni,memang recommended lah makan burger leleh ni. Tambah pulak dalam burger ni ada cendawan goreng dengan onion ring. Perghhh memang lazat! :D





Ni member aku punya. Lamb burger. Dia kata lazat. Aku tak tahu rasa dia macam mana sebab aku tak minat kambing sangat. Tapi tengok member aku tu makan,gayanya macam sedap gila





Ni member punya jugak. Burger Burn Cheese Chicken. Sedap gak ni sebab aku tumpang rasa sikit-sikit. Memang marvelous!










Ni member aku punya jugak. Haaa tinggi gak ni. Imej sopan dia terus tercalar bila makan burger ni. Kihkih. Ni burger Supremo Cheesy Chicken. Memang terbaik rasa dia!



Dapat pulak member tak makan sayur. Habis sayur-sayuran ni dibuang pastu terlangkupkan roti balek.Makan! :D





Ni side dish. Onion ring dengan cheesy sausage! :D






Ni alamat tempat aku makan haritu. Tempat ni bukak pukul 5. Actually Burger Bakar Abang Burn ni banyak jajahan. Banyak jugak tempat yang ada burger bakar ni. Cuma Sabah/Sarawak je tak ada lagi. Setakat ni ada 13 jajahan Burger Bakar Abang Burn. Ada dekat Ampang, Kajang-Bangi, Nilai, Johor Bahru, Kota Damansara, Sunway-Subang Jaya, Seremban, Seksyen 7 Shah Alam, Seksyen 13 Shah Alam, Alor Star, Klang, Melaka dan Cheras Perdana. Boleh tengok dekat link ni untuk map semua tempat jajahan http://tinyurl.com/lokasiabangburn




Kalau nak tengok gambar-gambar Burger Bakar Abang Burn yang boleh menggoda jiwa dan raga,korang boleh tengok dekat Facebook Burger Bakar Abang Burn ni. Abang Burn ni rajin jugak upload gambar burger-burger beliau. Kalau nak tanya apa-apa, tanya je dekat facebook tu. Abang burn ni mesra peminat. Muehehehe



Pendek kata, (pendek je kata panjang tak kata apa-apa) semua burger dekat Burger Bakar Abang Burn ni semua sedap dan lazat! Make sure korang datang sini dengan perut kosong. Kalau perut dah kenyang datang sini, kang makan tak habis dah membazir. Jadi kawan syaitan nirrajim pulak. Tamo tamo tamo jadi kawan syaitan nirrajim kihkih



Servis dekat Burger Bakar Abang Burn ni memang cepat dan pantas. Tak ada nya korang nak tunggu sampai berjam-jam. Gosip-gosip dengan member tak sampai 15minit, burger dah tersedia depan mata. Siapa yang nak pergi makan dekat sini nanti, selamat menjamu selera.



Ok bye!




41 comments:

  1. Peh baru lepas lunch.
    Lapa balik lps tgk burger burger abg burn! T_____T

    ReplyDelete
  2. hahaah,,cam sedap je,,tp lg sedap kalau cik epal yg blanje heheh grau je akak

    ReplyDelete
  3. Berger bakar abang burn nory belom penah try lagi...

    semalam baru try berger BESAR abg yazid kat seksyen 7...

    highly recommend...sedapp gilerr...besar gilerr....heheheh

    ReplyDelete
  4. hope akan bukak di sarawak pulak lepas ni.hihi.sedapnyaaa bila tengok gambar2 segerombolan burger...!

    ReplyDelete
  5. dah biasa mamam kat sini. btw, burger bakar abang burn memang TERBAIK:D

    ReplyDelete
  6. ~ yup!! agreed with cikepal..akak penah makan kat sini 2 kali..!!! sedap!! sgt sedap! ntah bila la bule repeat lg..

    ReplyDelete
  7. balik Msia harituh nk cuba sgt coz kat Brunei susah nak dpt burger sodap..

    balik ni nak terjah.. tggu cik epal ok..

    ReplyDelete
  8. pika pun pernah makan Burger Bakar Abg Burn ni! memang tiptop! dekat dengan area rumah pika pulak..memang best! tiptop burger bakar..hihii..

    ReplyDelete
  9. dah lame tak makan burger bako...asik burger ramly je..tapi boleh try kat nilai pun ade kann..

    ReplyDelete
  10. Dah lama mengidam nak makan burger bakar. ahahah :D tapi tak pernah kesampaian.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah lagi aku makan burger bakar abang burn ini, nampak sangat menyelerakan

    ReplyDelete
  12. Cik Epal, kat situ ada tempat duduk tak? Ingat nak try jugak pergi sana :) Jangan lupa reply ek ;)

    ReplyDelete
  13. Cik Epal, kat situ ada tempat duduk tak? Ingat nak try jugak makan kat sana. Jangan lupa reply ek ;)

    ReplyDelete
  14. Cik Epal, kat situ ada tempat duduk tak?Ingat nak jugak singgah sana. Jangan lupa reply tau ;)

    ReplyDelete
  15. tak pernah mkn lagi buger bakar:)

    ReplyDelete
  16. pernah juga makan burger bakar ni. skrg mereka sudah cepat buat kerja. kalau tak dulu, order dulu..2 jam baru siap

    ReplyDelete
  17. pernah juga makan burger bakar ni. dulu order memang lambat dapat. 2 jam baru siap.

    skrg mereka sudah ada plan utk siap cepat

    ReplyDelete
  18. @tasha millatina: ada je tempat duduk. Banyak je :)


    @Ladfe Amir Zakaria: tu bege bakar tempat lain rasanya. sebab pernah jugak makan bege bakar yang tunggu sampai berjam tu. Tapi bege bakar abang burn ni servis dia memang cepat :)

    ReplyDelete
  19. bestttnyeee! xde kesempatan lg nk try.. btw, i wonder.. mcm mne cik epal ambik gambar burger masa diorg tgh bakar tu... cik epal bgtau cik epal blogger ke.. @ main snap je dok kt tepi abg tuu//hihihi

    ReplyDelete
  20. meleleh tgok gambar saje... kt melaka ade jugak nie kene pi try skali :)

    ReplyDelete
  21. bila lah berkesempatan nak try burger bakar ni

    ReplyDelete
  22. bila lah berkesempatan nak try burger bakar ni

    ReplyDelete
  23. lame dah teringin . tak dapat2 jugak . haha . tengok cik epal upload gambar2 yg menggoda tuh .. perghh . meleleh air liur ku inih . hahaha . :D

    ReplyDelete
  24. Saya selalu tengok gambar2 burger abang burn ni terpampang kat Facebook, cuma saya belum berpeluang lagi nak merasa keenakan burger-burgernya. Huhu. Yum yum! :)

    ReplyDelete
  25. kena try ni..mmg menggiurkan je bila tgk burger ni...huhu~

    ReplyDelete
  26. look sedap..xpna try lg..
    bile tgk ur posting ni.. terus bersemangat nk mkn... nk la kt syksyn 7 tu.. cik epal follow blog sy juga ya... http://belogzeera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Dik Epal buat saya terliur la.. kikikikiki

    ReplyDelete
  28. popular betol kedai ni sekarang! ahhh! bila la leh g ni!

    ReplyDelete
  29. sedapnya....!!! mau kenyang seminggu mkn burger tinggi nie.

    ReplyDelete
  30. uishhh memang meleleh la tgk..

    ReplyDelete
  31. minggu lepas br g makan..servis mmg tiptop. xsempat duduk, dah hantar burger...hehhe

    ReplyDelete
  32. dah mula mengidam lepas tengok burger bakar burn nie..hari tue nak beli beef punya tapi abis plak last2 makan burger burn cheese chicken...terbaik la rasa cheese putih tue...

    ReplyDelete
  33. Fuh memang meleleh air liur tgk burger ni.. Jom ke blog saya plk & kalau sudi follow la ye:)

    ReplyDelete
  34. Hi Cik Epal!....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan kat Burger Bakar Abang Burn di Johor Bahru. Lazat dan cepat service.
    Bila senang tu jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe...takde topik lain
    Kalu minat tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ

    ReplyDelete