Saturday, February 23, 2013

Roti Canai Durian

Siapa pernah makan jajan ni??


credit gambar kepada pakcik google

Popcorn durian aka jajan durian


Ibu aku memang suka betul beli jajan ni. Balek je rumah, mesti ada jajan ni berlonggok di dapur. Kalau sekali beli, mahu 7-8 paket dia borong. Ingatkan jajan ni dah pupus.Tapi ada lagi lah orang jual. Kalau makan jajan ni dok kunkrapp kunkrapp depan tv, mesti tak sedar habis dah sepaket. Dah kata hantu durian, apa je benda yang melibatkan durian walaupun secoet je durian nya, mesti aku akan suka jugak.



credit gambar kepada pakcik google

Roti canai durian??? *gulp gulp*.Perghhh tak pernah tahu pulak ada roti canai durian selama ni.Ke aku yang ketinggalan zaman? Masih lagi berada di zaman purba barangkali. Dengar nama macam sedap je roti canai durian ni. Ada sesiapa tahu tak mana nak dapat roti canai durian ni??? Kalau ada yang tahu dekat mana nak dapatkan roti canai durian ni, mohon share!!! :D




p/s: saja buat blog macam kaunter pertanyaan

36 comments:

  1. Perghh.. nak try laaa roti canai durian tuuu

    ReplyDelete
  2. Roti canai durian, kelantan selalu orang buat time-time musim durian. Kalau salu roti canai telur kan, ni letak durian dalam dia. Hehehehe.

    Setengah orang tak boleh nak telan, sedap je bagi saye. Kui3. Cokodok durian pun ada kat kelantan ni haa.. Meh le nak try.

    ReplyDelete
  3. Naseb la den xsuka DURIAN! hahah

    ReplyDelete
  4. alamak....tak pelik ker rasa kalau roti canai durian....

    ReplyDelete
  5. 1st time jugak dengar roti canai durian :D hehe

    ReplyDelete
  6. teringat time matrik bila tengok kopok durian tu. wee :D

    ReplyDelete
  7. tak penah dengar cik epalllllllll,hahaha....ada eh roti canai durian,maju dah resepi sekarang ni,hehe

    ReplyDelete
  8. komfem sedap nih...tapi x leh cicah dgn gulai kang muntah pulak wahaha

    ReplyDelete
  9. jajan paling enak di alam semesta!! dah lama gila tak makan jajan ini!! wkwkw.. XD

    ReplyDelete
  10. APA LA RASANYA...DURIAN DI CAMPUR DENGAN BENDA YANG BERMINYAK??ERM...SUSAH KOT NAK TELAN..HEHEH

    ReplyDelete
  11. tak pernah makan roti canai durian, roti canai pisang selalu la.. apalah rasanya.. macam sedap je.... awwwwwwwwww

    ReplyDelete
  12. agak2 cam nerlah rasanya yer. roti canai pisang tue bleh tahan jugak...

    ReplyDelete
  13. baru 1st time tau ada roti canai durian... macam mana la rasa nya agaknye ye...

    ReplyDelete
  14. dah lama tak jumpa jajan tuh...bab roti canai durian tu xpernah lagi cuba & makan..

    ReplyDelete
  15. uiks...cmnelah rasanye ye? cam pelik je roti canai durian....

    ReplyDelete
  16. eh hantu durian jgk eh..same lah kite~ :D

    ReplyDelete
  17. pestime jugak dengar roti canai durian nie....harus carikk niee...

    ReplyDelete
  18. hotel armada petaling jaya ada..pernah cbe skali mkn yg dkt, tpnye xbpe nk msuk dgn tkak sy pulak..hehe

    ReplyDelete
  19. hotel armada petaling jaya ada..pnah cbe skali mkn dkt sane, tp xbpe nk msuk pulak dgn tkak sy..hehe..

    ReplyDelete
  20. baru tahu...sekarang dah macam2 dah....roti canai cheese pown dah ada

    ReplyDelete
  21. suka gilaa jajan durian ! huhu . done follow, follow me back :) www.shhanahassan.blogspot.com n twitter @anaksyedhassan

    ReplyDelete
  22. Haha..sbut jer durian cnfirm nk..haha..:)..boleh gk nnti try rsa klau ada jmpa..huhu..:)

    ReplyDelete
  23. Waaaah roti canai durian!? Yum!

    ReplyDelete
  24. pernah dgr tapi deno tak pernah mkn... byk dah skrg ni... roti canai pisang, roti canai coklat.. mcm2 style roti canai skrg^^

    ReplyDelete
  25. roti canai duyan?? first time dengar lerr:)

    ReplyDelete
  26. durian yang paling sedap adalah bukan durian crepe atau roti canai durian.

    tetapi sedap dimakan mentah tanpa di masak.

    :)

    ReplyDelete
  27. lawa pic. hp / cam apa cik epal pakai.

    ReplyDelete
  28. ha roti canai durian...
    menarik!
    hehe tapi kite x makn durian heheh

    ReplyDelete
  29. aku biasa makan roti canai pisang je,layan la jugak

    ReplyDelete
  30. roti canai durian ni saya pun suka jugak. selalunya saya beli roti canai durian segera yang frozen tu. dekat mydin ada macam-macam jenis.

    ReplyDelete