Monday, February 4, 2013

Penjagaan wanita

Sebagai seorang perempuan, kita ni sentiasa nak nampak cantik dan sempurna selagi boleh. Kalau nak keluar tu, mesti nak pakai baju cantik-cantik,kemas dan bersih je kan? Part penampilan semuanya tip top tapi berapa ramai sebenarnya yang terlepas pandang untuk menjaga V-zone kita??


 Ramai yang fikir nak basuh V-zone tu kena guna sabun mandi atau syampu biasa je. Ouh tidak ye kawan-kawan!


 Jangan basuh V-zone dengan sabun mandi atau syampu tau sebab boleh buat benda tu jadi lagi kering. PH level bahagian V-zone kita adalah berbeza daripada seluruh badan kita. Sama lah dengan muka kita, tak kan kita guna sabun mandi untuk basuh muka pulak kan? Sebab sabun badan tu terlalu kering untuk muka! Sama jugak dengan V-zone. Basuh V-zone guna sabun mandi akan buatkan kulit di bahagian itu lebih kering! Kalau nak basuh V-Zone kena guna produk yang sepatutnya macam produk Lactacyd ni :)






Kenapa Lactacyd??

@ Lactacyd ni diperbuat dari bahan-bahan semulajadi - Lactic acid and lactoserum
@ Ujian dermatologi diuji selamat dan sesuai untuk kulit sensitif
@ Lactacyd ialan pembersih feminin wanita nombor 1 di Malaysia dan seluruh dunia
@ Ia telah ditetapkan oleh doktor dan dipercayai oleh wanita seluruh dunia lebih 25 tahun .Ia juga terbukti secara klinikal untuk penjagaan dan perlindungan daripada bau dan kegatalan dengan pembersihan harian
@ Lactacyd feminine wash ada 5 jenis- White Intimate, Revitalize, Nourish, Lasting Freshness and pH3.5 - dengan pelbagai manfaat dan juga dalam bentuk feminine wipes to provide on-the-go-freshness





Nak cari produk ni senang je. Boleh dapatkan dekat semua farmasi utama. Harga pon berpatutan :)

 - White Intimate 250ml (RM25.90), 60ml (RM9.90)
- Revitalize 250ml (RM25.90), 60ml (RM9.90)




- Nourish 250ml (RM24.70)
- pH3.6 250ml (RM24.70), 60ml (RM9.30)
 - Lasting Freshness 250ml (RM24.70), 60ml (RM9.30)





- Feminine wipes 10s (RM4.90)



 Ini boleh digunakan hari-hari dan boleh bawak untuk pergi melancong dan jalan-jalan :)


 Dalam banyak-banyak ni, aku ada try yang botol warna kuning tu (Revitalize). Sebab tertarik dengan kandungan utama dalam tu iaitu COLLAGEN! Kihkih. Aku tak pernah dengar pulak dalam feminine wash ada collagen dan vitamin E essence. Tapi dalam Lactacyd ada uolsss! Bila pakai rasa segar-bugar je :D


Pesanan terakhir. Jagalah kawasan ehem ehem anda tu seperti mana anda menjaga diri anda. Kalau tak tahu nak mula dengan produk apa, aku sangat mengesyorkan korang guna produk Lactacyd ni. Dijamin puas hati!


 Nak tahu lebih lanjut pasal produk Lactacyd ni. Boleh tengok dekat http://www.lactacyd.com.my/

Oh jangan lupa LIKE Facebook Page Lactacyd jugak  http://www.facebook.com/lactacydloveyourv untuk tips on beauty/lifestyle,  produk promosi dan contest yang menarik! Mana tahu dapat hadiah best-best nanti :)


ok bye!


18 comments:

  1. saya guna feminim wash yg macm ayu raudah guna tu jer...:)

    ReplyDelete
  2. wahhh...best produk ni. boleh try nnti. :D

    ReplyDelete
  3. huh..berkolagen tu
    mesti tak akan kendur mendur eh..terutama mereka yg sudah beranak pinak tu.
    thanks cik epal for sharing this info..gud info

    ReplyDelete
  4. Oooooo...jenama ini akak biasa tengok di pasaraya!

    ReplyDelete
  5. sepupu akak ada guna yang ni..nanti boleh pinjam dia punya sikit..hahah

    ReplyDelete
  6. huhu..sy pkai yg ni tapi yg rawatan jangkitan punya sbb dlu ade mslh jngkitn kuman tnpa sebab.huhuhu...mmg best tpi jgn pkai sgt femini wash doc kata takut bacteria baik hilang.

    ReplyDelete
  7. dah sing-in utk lactacyd nie. dorang memang akan hntr free sample kat member ke cik epal?

    ReplyDelete
  8. @inna risna: eh kena beli baru dapat barang :)

    ReplyDelete
  9. Sama lah cik epal...kita pon tertarik sebab ada collagen m vit e tu...hihi

    ReplyDelete
  10. ok, nanti kite try yer cik epal :p

    ReplyDelete
  11. nice sharing sis..nak try laa jenama ni nnt..heee

    ReplyDelete
  12. x prnh tgok lagi.. nnt nk try cari.. hehe

    ReplyDelete
  13. Sya mmg pengguna setia lactacyd..memang terbaik..;)

    ReplyDelete
  14. Salam perkenalan..Sya memang pengguna setia lactacyd nie..memang terbaik..:)

    ReplyDelete