Wednesday, January 23, 2013

Lilo Tonggek

Terima kasih kepada Anne kerana bermurah hati nak bagi seekor kucing parsi ni dekat aku. Kalau beli, mahu beribu riban jugak dekat luar. Nasib baik dapat free jer :D


Ibu aku ni lah yang sibuk nak seekor kucing parsi ni. Aku biasa je. Sebab aku akan main dengan kucing ni time dia wangi dan bersih je. Time dia baru lepas mandi bulu dah kering,baru aku rajin main dengan dia ni. Kalau time dia lepas berak, memang kirim salam ajalah aku nak pegang dan beramah mesra dengan dia ni.


Ouh nama kucing ni Lilo. Cara dia jalan macam Miranda Kerr dekat runaway Victoria Secret jahh. Miranda Kerr pon mahu menangis tengok cara Lilo ni berjalan.Very the Victoria Secret Model KATANYAAA UOLSSSS (baby AA sikit nok) Disebabkan itu aku panggil dia ni Lilo Tonggek. Sebab dia jalan cute tonggek-tonggek




Lilo Tonggek in the houseeee!



Dia ni suka nau main nyorok-nyorok masuk dalam plastik. Tak tahu kenapa



Disebabkan kasihan, asyik main dengan plastik je. Aku pon beli lah natang ribbon menyerupai ikan ni buat dia main-main mengisi masa lapang. Permainan mengong-mengong macam ni pon dah lapan hengget hokayyy.




Dah habis berjaya lah tu dapat tangkap ribbon bentuk ikan panjang




Habis digigit-gigit tali yang menggantungkan ikan ribbon itu


Tapi dia ni pemalas gak kadang-kadang. Bila dia dah dapat tangkap ribbon tu, saja lah acah-acah dia kasi ribbon tu lagi tinggi kan. Nak tengok sejauh mana kemampuan dia ni jugak.Nak suruh dia melompat terjun pulak ambil ribbon ala-ala Pandelela Rinong. Letak ribbon tinggi-tinggi nak suruh dia melompat mencampai ribbon, alih alih dia ......























































pura-pura tidur! 




Pemalas betul Lilo Tonggek ni. 
Suruh terjun melompat pon pemalas!
Hasrat nak jadikan kau Pandelela Rinong sudah berkubur dan tidak tercapai.






MISSION: FAIL






47 comments:

  1. hahaa...comelnyer kucing parsi tu..untung laa... :)

    ReplyDelete
  2. sm mcm nm kucing kitorg dulu lilo jgk..btw slalu yg rajin melompat ni short hair cat je huhu

    ReplyDelete
  3. cik epal! comel gila lilo tonggek ni.. bagi la dia kawin, nanti anak banyak boleh jual, hehehe :)

    ReplyDelete
  4. haha comelnya lilo tonggek ni, anak kucing lg rupenye, hehe..cute3! lg2 mase dia pura2 tidur tu, heheh..arwah kucing sy dulu pon suke tidur dlm plastik, siap hayun2 plastik tu biar dia rase mcm naek buaian, hehe :p

    ReplyDelete
  5. kembang elok bulu dye...
    dear miss lilo tonggek, salam kenal yer :)

    ReplyDelete
  6. Haha, kucing sekarang kadang2 manja sikit.
    Eh tak, manja LEBIH hahaha.

    ReplyDelete
  7. alamak comelnya lilo ni! geram betul tgk dia!

    ReplyDelete
  8. tiuttt nyeee..

    tp kt umh kite ado 12 ekor but kucing biasa je lew.. cz depa suke mai dtg makan ...

    then ado sekor tu , kalau dia banak anak2 nye sure cm parsi nye spesis .. entah nape jd gitu ..

    ReplyDelete
  9. hahahah.. dia pun malas nak ambik ribbon tu sebab tinggi sangat.. XD

    ReplyDelete
  10. Alolo... comelnya kucing. Geram tengok !

    ReplyDelete
  11. comelnya lilo tonggek! err.. -__- haha

    ReplyDelete
  12. haha...lawak laa lilo tonggek ni malas mcm garfield ni eyh.. :D btw lilo sgt chomelsssss.. :D

    ReplyDelete
  13. hehe..comelnye..secomel nama dia..geram tengok dia..

    ReplyDelete
  14. Comelnyaaa !! Gebu pulak tu. Huhuhu. Jelessnya dengan Cik Epal. :D

    ReplyDelete
  15. olololo comelnya, tapi anis geli dgn kucing. hehe

    ReplyDelete
  16. Hi Cik Epal..msti dh lupa Arry kan..lama dh Arry mghilang..btw..nk singgah komen..comel si Lilo nie..hehe..agak2 brpa bulan dh Lilo..hehe

    ReplyDelete
  17. hahah..
    comel nya..memang nama asal nya lilo atau cik Apel je pandai2 bagi nama baru kat dia..hehe

    ReplyDelete
  18. hahah..
    comel nya..memang nama asal nya lilo atau cik Apel je pandai2 bagi nama baru kat dia..hehe

    ReplyDelete
  19. alahaai comel jek lilo tonggek ni mesti kelakar dia jalan. hahaa

    ReplyDelete
  20. ya Allah kak epal.. comelnyaaaaaaa.. dah la warna cantik, ena suka kucing cenggini... untunglah ada yg sudi bg free... untuk ena xde ke kak?? ahakx

    ReplyDelete
  21. comelnya kucing parsi cik epal....ase nak pegang tetibe...wink3

    ReplyDelete
  22. comelnya!

    *peng'obses' kucing* haha..

    ReplyDelete
  23. olo cmel! geram deno tengok kucing comel ni! :)

    ReplyDelete
  24. comel la cik epal tapi sesetengah kucing mmg mcm tuh hehehe :)

    ReplyDelete
  25. wah... bestnya... gila kentang.. nak pinjam setahun dua boleh tak?hehehe.. comel sangat

    ReplyDelete
  26. eh. sama macam kucing niza yang dah mati dulu.. jaga leklok.

    ReplyDelete
  27. cik epal.. jng bg die lompat tinggi2 sangt sbb nnt die skit prot n cirit brit.. bsr2 tu main relek2 je dl.. ^_^

    ReplyDelete
  28. cik epal.. jng bg die lompt tinggi2 sngt sbb nnt die skit prot n cirit birit.. gpun die kcik lg tu.. main relek2 je.. ^_^

    ReplyDelete
  29. tonngek glamer tuhhh..ramai yg berkenan...hahahha

    ReplyDelete
  30. Olololo comelnya! macam cik epal. kakaka.

    ReplyDelete
  31. wow comelnya.. pandai bemain pulak tu.. suke3

    ReplyDelete
  32. Lilo comel :) ehh, sama lah macam kucing kite Labu nama die..

    Cik Epal ditag :) -->
    http://ibahpanda.blogspot.com/2013/01/labu-budak-gemok.html

    ReplyDelete
  33. sumpah comel:) saya kawan dieya:) *tiba tiba~~* kaybye

    ReplyDelete
  34. sumpah comel:) saya kawan dieya kak:) *tiba tiba~~* kaybye:)

    ReplyDelete
  35. shomellll ngat kucing cik epal.. untung la dpt free. sama gak cam sy dulu dpt free gak. tp skrg semua dh xdak, mati dah.. hu3.,

    ReplyDelete