Friday, January 4, 2013

Kanak-kanak riang bersuka ria

Aku dah lupa macam mana aku boleh rapat dengan datin ni. Selalu keluar sama sampai cousin aku pon ingat aku betul-betul kawan dengan mak-mak datin. Time raya dulu naik satu kereta dengan cousin aku nak pergi beraya. Pastu si datin ni lak call. Dah aku panggil dia datin,bahasakan diri kau aku je. Habis je bersembang dekat phone,cousin aku cakap



 "perghhh kau kawan dengan datin?! Gila ah. Siap cakap kau,aku lagi dengan datin.Kau kawan dengan datin-datin eh sekarang? Gempak siaaaaa" (apa bahasa lah budak-budak sekarang cakap siaaaa siaaa ni,ingat stylo habis lah bila bercakap hujung ada siaaaa la, siakkkk lah)





Dan inilah datin itu. kehkehkeh. Lapanploh lapan kali orang dok panggil kau ni datin, mahu termakbul jugak impian kau nak jadi datin, nak kawen dengan dato' or bakal dato'. ehem :D








Dua-dua pulak order benda yang sama. Baru nak try cuit-cuit rasa makanan datin ni haaa kalau dia order benda lain




Aku lupa apa nama benda ni, tapi kalau datang FullHouse memang benda ni je lah aku ngadap. Benda lain malas nak try











Lepas makan, tidur mimpi kering tak basah-basah. Tidur dalam iman sebab tu tersenyum










Pastu jalan-jalan cari pasal,aku suggest dekat datin suruh pergi taman permainan. Sebab aku macam dah lama tak main gelongsor. Gila macam kanak-kanak riang,dah tua bangka tapi teringin nak main gelongsor aku ni




Mula-mula datin tu tak nak main dekat sini, alih-alih dia pulak syok main buaian ni.



Sampai tak nak turun pulak engko ye datin :D





yeahhhh misi nak main gelongsor tercapai. kahkah matiklah dah tua bangka besar godang pon tak tahu malu nak main gelongsor. 




Riang ria ceria di hari raya betul bila dapat main gelongsor ni.


Ada 2-3 round jugak lah aku dok ulang alik main gelongsor ni. Tak padan dengan pakai kain.Turun gelongsor pon punya lah sopan. Sekali ada pakcik kat sebelah pandang pelik je dekat aku. Pastu tanya datin,ada nampak tak pakcik sebelah tu dok pandang aku pelik je. Sekali datin cakap


"ye lah dah anak dia yang kecik tu pon tak main gelongsor,kau pulak yang beriya nak main gelongsor.Pakcik tu gelak je tengok"






FINE!





49 comments:

  1. laa,,, datin ni best friend fl tu kan,, wah,, bloggers ni memang terbukti boleh jadi best friends :D

    ReplyDelete
  2. cik epon dah makin kurus sekarang! awwww~

    ReplyDelete
  3. waa~ bestnyaa jalan ngan datin.. hihi

    ReplyDelete
  4. saya suka datin..
    dia sangat peramah

    hehehehehe

    ReplyDelete
  5. lawo pulak saye nengok baju Dik Epal ni.. hehehehehe

    ReplyDelete
  6. mujur x roboh je gelongsor tu Cik Epal oi... kahkah

    ReplyDelete
  7. datin ni bukan kawan baik fatin liyana gak ke? :P

    ReplyDelete
  8. nak joinnnn..kiteww pon dah lame tak main gelongsor laa, hahaha

    ReplyDelete
  9. lama dah xnaik gelonsor tu..agak2x muat ke lagi skrg nie nk main..hehe

    http://www.wadahberbicara.my/

    ReplyDelete
  10. Memang riang ria betul cik epal kita nie , hahahahahah

    Jemput singgah - http://ezadizzuddin.blogspot.com/2013/01/entri-tahun-baru-azam-2013.html

    ReplyDelete
  11. cik epal yg shumel.. memang kanak-kanak riang bersuka rialahh..ehehe :)

    ReplyDelete
  12. cik epal cantek la bju tuh. peplum ke??? beli kat mne cik epal. kite nak jugak

    ReplyDelete
  13. xpe.. abaikn je pokcik tuh. sbb ntah2 pokcik tu jeles sbb dia t'ingin gak nk main slide tp, segan melampau! ha3..

    ReplyDelete
  14. hihi..cute...best jadi anak dara ni...akak? dah mak dara pun...

    ReplyDelete
  15. Seronok naa kawan dgn 'datin' hehe..

    ReplyDelete
  16. aiyoo sweet nyer...

    jom follow liza :

    lizaufa-pink.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. haha! memang riang ria bersama kanak-kanak ribena!!

    ReplyDelete
  18. kikiki. Dah lame tak main gelongsor! Nak jugakkk! huhu

    ReplyDelete
  19. arghhh cik epal makin kurus. please bg tips untuk kurangkn berat badan. rasa dah gemok dah ni. TSssskk.:(

    ReplyDelete
  20. cantikk laa shawll cik epalll.... apalagi org yg memakainyaaa...gojes! ;)

    ReplyDelete
  21. comel je main gelongsor2.. ahakx.... sis epal dengan kwn sis tu memang ada aura nak jadi datin je ni.. ahakx... cantik sgt! gojes

    ReplyDelete
  22. tapi dia nampak betul2 macam datin..:p

    ReplyDelete
  23. Sekali sekala jadi budk Kecik main boyan xD Ye idok. Ngeh ngeh ngeh.

    ReplyDelete
  24. boleh tanya ? Cik epal ni keturunan arabian ke ? haha kbai

    ReplyDelete
  25. cunnnnnnnnnnnnnn lahhh cik epalll!!! bile dapat jumpeeee??

    ReplyDelete
  26. KDG2 JADI BUDAK2 BALIK MMG SERONOK KAN

    ReplyDelete
  27. Suka statement datin yg last tu lol

    ReplyDelete
  28. weee.. xpew, lau anis pn naik jgk gelonsor tuh.hahaa

    ReplyDelete
  29. wahh cik epal lawa baju I likeee :)

    ReplyDelete
  30. Syoknya dapat main gelongsor... Agaknya kalau waktu2 ngah sarat macam ni (preggy 7mnth ++), akak main gelongsor macam cik epal, apa la rupa agaknya kan?

    ~tak dapat akak bayangkan walaupun dalam hati teringin sangat nak main gelongsor tu. Hahahahha!~

    ReplyDelete
  31. knapa cik epal dan datin dua2 nmpak makin kurus? ini x bleh jd...klw ada tips share la... suruh datin tu share skali...

    ReplyDelete
  32. Wahh.cik epal makin kurusss.ape rahsianye...

    ReplyDelete
  33. datin ni pun ada dlm cerita FL... untunglah dia...

    ReplyDelete
  34. slm...cik epal...makin slim...datin pun sama...wow....!!!!

    ReplyDelete
  35. Best nye main gelongsor.. kanak-kanak riang gembira bermain.. :-)

    ReplyDelete
  36. Lawa giler peplum yang dear pakai tu.. Nak gak .. Mana beli ekk ?

    ReplyDelete
  37. memang nampak sangat keriangannya..

    ReplyDelete
  38. cun nya cik epal :) peplum tu pun cun!

    ReplyDelete
  39. uish..cantiklah peplum awak tu.. dah macam kostum power rangers warna pink. wah.. nice sangat

    ReplyDelete
  40. full house harga mknn dye brp ea??
    sbb tmpt dye gorgos uh~
    tkt lak mahal bangat. XD

    ReplyDelete
  41. wow dat food.. sy lau g fulhouse mst ambk ni.. ase ni je plg sdp! kak epal dh kurus.. antik!! mohon folow my blog kalau sudi :)

    ReplyDelete