Sunday, December 23, 2012

Musim durian


Sekarang ni memang musim durian kan? Pergi mana-mana pon, kat tepi jalan bersepah je orang jual durian. Aku hantu durian gak ni. Tapi suka makan je,nak kopek malas. Sebab takut dengan duri durian. Tapi kalau susah sangat nak kopek durian,apa kata kita buat macam ni?



=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=









Whoaaaaaaaaaaa ni mesti pisau tajam gila nak meninggal ni. Kagum kejap. Orang yang belah durian macam ni boleh masuk Guinness Book of Record ni - orang pertama yg belah durian macam belah tembikai.






 ok bye!

35 comments:

  1. Hahahahahahahaha! Kelakarnya gambar tu! Tapi saya memang tak suka makan durian dan tak akan makan durian. Saya lebih suka makan epal yang manis, semanis Cik Epal. Ha, kembanglah tu hidung Cik Epal. :p

    ReplyDelete
  2. x terfikir pulak nk kopek cmtuh..huk3..

    ReplyDelete
  3. Tak pernah jumpa orang belah durian macam ni.. Ish2! Kagum gilos atas ketajaman pisau yang taida tolok bandingan tu.. Heheheh~~

    ReplyDelete
  4. hahaha. Mcm mn la agaknya die korek buah tu nanti.

    ReplyDelete
  5. Ni kategori tak pernah negok org makan durian...hebakkk...hebakkk...kehkehkehhh...

    ReplyDelete
  6. hahaahha x leh blah belah durian gitu :)) kretif amat

    ReplyDelete
  7. orang ni mesti guna daya dan pressure yang kuat ni... gila la.... nk bukak dari cara yang biasa pun payah.. perghhhh

    ReplyDelete
  8. Woah!! Clean cut!!
    Pakai pedang samurai ke apa? Hahaha

    ReplyDelete
  9. SANGAT GUINESS!!! hahaha... tak de maknanya sy nak ptong durian cenggini ye,, lalalaa

    ReplyDelete
  10. agaknye camne lah orang tu belah durian cam tu kan2

    ReplyDelete
  11. wahh , durian ! gmbr #2 tu sgt awesome ! :D

    ReplyDelete
  12. cik epal kiter selalu watcm ni pakai parang ha ha

    ReplyDelete
  13. ih semuanya ada duriann ih kayaknya mantabs enak tuh

    ReplyDelete
  14. hahaha..macam mana nak makan tu agak2nya??hahaha

    ReplyDelete
  15. habis la rosak isi die tu.. belah kat bahagian garisan durian tu lerr

    ReplyDelete
  16. bukan aje musim durian. musing duku, rambutan, n macam2 buah2an tempatan laa..:)

    ReplyDelete
  17. kalau still boleh dimakan takpelah belah ke tetak macam mane pun..

    ReplyDelete
  18. kahkahkahkah,sengal gila potong gitu,tah-tah cik epal apa yg potong tu :P

    ReplyDelete
  19. hihi...sy pun hantu durian jg...tp tkut efek pas mkn 2 sbb kadang2 pndai demam.. =.=

    ReplyDelete
  20. hahaha....gila hebat spesis yg belah pakai jurus cenggini...kahkahkah....golek2 abg long tahan gelak.....

    ReplyDelete
  21. i was just staring at the last picture for a few seconds. 0_0
    and then i Laughed so hard. LOLOL =D

    ReplyDelete
  22. lucunya cara belah durian tu! kalau durian belanda buleh la belah cam tu kan?

    ReplyDelete
  23. Aiskrim,keropok durian Dezee makan..buah x leh masuk..orang duk kata rugi..tapi dah 5 kali cuba telan sebiji asyik fail xpe la kalau sekali sekala rugi..XD

    ReplyDelete
  24. Aduyaii....durian ...serawa durian such a delicious .. yumyum!

    ReplyDelete
  25. Bhahaha... belah durian. baru first time tengok.

    ReplyDelete