Sunday, December 23, 2012

Musim durian


Sekarang ni memang musim durian kan? Pergi mana-mana pon, kat tepi jalan bersepah je orang jual durian. Aku hantu durian gak ni. Tapi suka makan je,nak kopek malas. Sebab takut dengan duri durian. Tapi kalau susah sangat nak kopek durian,apa kata kita buat macam ni?



=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=









Whoaaaaaaaaaaa ni mesti pisau tajam gila nak meninggal ni. Kagum kejap. Orang yang belah durian macam ni boleh masuk Guinness Book of Record ni - orang pertama yg belah durian macam belah tembikai.






 ok bye!

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

35 comments:

Faridzuan said...

Hahahahahahahaha! Kelakarnya gambar tu! Tapi saya memang tak suka makan durian dan tak akan makan durian. Saya lebih suka makan epal yang manis, semanis Cik Epal. Ha, kembanglah tu hidung Cik Epal. :p

timm_bill said...

x terfikir pulak nk kopek cmtuh..huk3..

Aniq Bukhary said...

Macam potong tembikai.. hahaha

Misz Mieza said...

Tak pernah jumpa orang belah durian macam ni.. Ish2! Kagum gilos atas ketajaman pisau yang taida tolok bandingan tu.. Heheheh~~

CallmeZie said...

hahaha. Mcm mn la agaknya die korek buah tu nanti.

JunAina said...

Ni kategori tak pernah negok org makan durian...hebakkk...hebakkk...kehkehkehhh...

love bunga querida said...

hahaahha x leh blah belah durian gitu :)) kretif amat

✿A I N A A✿ said...

orang ni mesti guna daya dan pressure yang kuat ni... gila la.... nk bukak dari cara yang biasa pun payah.. perghhhh

dscarnia said...

Woah!! Clean cut!!
Pakai pedang samurai ke apa? Hahaha

Nurmujahidah Ismail said...

SANGAT GUINESS!!! hahaha... tak de maknanya sy nak ptong durian cenggini ye,, lalalaa

NadyaBubble said...

Hahaha gila ah !

puteri hanisah said...

agaknye camne lah orang tu belah durian cam tu kan2

Syalyn Asmira said...

wahh , durian ! gmbr #2 tu sgt awesome ! :D

Nurul Syafiqa said...

cik epal kiter selalu watcm ni pakai parang ha ha

emaa anastasia said...

nampak sangat xreti nak kopek..

Nyamuk Terbang said...

nah hebat

lyan'z page said...

hahahahhaha....

blognya mahasiswa said...

ih semuanya ada duriann ih kayaknya mantabs enak tuh

boni kacak said...

hahaha..macam mana nak makan tu agak2nya??hahaha

Ana Farhana said...

habis la rosak isi die tu.. belah kat bahagian garisan durian tu lerr

shera haifa said...

bukan aje musim durian. musing duku, rambutan, n macam2 buah2an tempatan laa..:)

♥WanieyZuki♥ said...

ni durian ke tembikai.. agagagg XD

kak nora said...

kalau still boleh dimakan takpelah belah ke tetak macam mane pun..

onie said...

kahkahkahkah,sengal gila potong gitu,tah-tah cik epal apa yg potong tu :P

❤~Emma Abduh~❤ said...

hihi...sy pun hantu durian jg...tp tkut efek pas mkn 2 sbb kadang2 pndai demam.. =.=

Amir Aiman Akashah said...

hahaha....gila hebat spesis yg belah pakai jurus cenggini...kahkahkah....golek2 abg long tahan gelak.....

anne said...

i was just staring at the last picture for a few seconds. 0_0
and then i Laughed so hard. LOLOL =D

Daddy Zuki said...

lucunya cara belah durian tu! kalau durian belanda buleh la belah cam tu kan?

fazillatul najla said...

fuyoooo. terbaikk

zul said...

durian ke tu.?.aneh je..

Dezee said...

Aiskrim,keropok durian Dezee makan..buah x leh masuk..orang duk kata rugi..tapi dah 5 kali cuba telan sebiji asyik fail xpe la kalau sekali sekala rugi..XD

Cik Tomorrow said...

Aduyaii....durian ...serawa durian such a delicious .. yumyum!

Mommy Pinky said...

ahaha. kelakar la entry ni :D

Ibnuismaini Ismail said...

Bhahaha... belah durian. baru first time tengok.

jejaka impian said...

apa pun tak boleh..hahahaha

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !