Thursday, December 20, 2012

Marilah mengelak kan diri kita daripada digigit nyamuk yang malaun ini

Siapa sini pernah digigit nyamuk?? Tak payah nak propa lah kan kalau tak tahu nyamuk tu menatang hape. Aku tak suka nyamuk ni sebab depa ni spesis spesis yang kwanghajar (amboi marah bebeno ni). Lepastu sesuka hati dia je menghisap darah kita . Kot ye pon mintak izin lah dulu tuan badan nak hisap darah orang. Ye dak? Ni main bedal suka hati dia je.





Kenyang sangat lah tu. Blah lah kau nyamuk. Malaun betol



Sesiapa yang pernah duduk hostel, pulak pulak dapat bilik yang nyamuk suka lepak-lepak malam-malam. Atau anda merasa annoyed dengan nyamuk-nyamuk yang malaun ni?? Ye! Anda di entri yang betul sebab aku nak bagi tips untuk tidur nyenyak tanpa di ganggu gigitan cinta yang tidak diundang oleh nyamuk malaun





TIPS nya adalah. Gunakan lah mende alah ini:





































TADAAA!! Walaupun ditulis terang-terang untuk baby. Jangan risau,semua golongan pon boleh pakai. Actually tak kesah brand apa pon. Janji lotion. Tapi aku suka lotion ni. Wangi je. Tidur pon feeling-feeling baby kena dodoi tonggang-tonggek dalam buaian (over sangat imaginasi)






Cara-caranya: Lumurkan lotion di seluruh badan anda sebelum anda tidur. Dah siap!


Kelebihan-kelebihan yang anda akan dapat selepas melumurkan lotion ke seluruh badan sebelum tidur:


@Nyamuk tak kan berani nak gigit engkoo. Mungkin sebab bila dia try nak gigit. Dia rasa pahit kelat ke hape kan. Tah aku pon tak tahu hape yang ada dekat lotion yang menyebabkan depa ni tak jadi gigit kita.


@Badan kita pon jadi wangi je. Tidur pon selesa. Boleh mimpi best best dengan nyaman. Tak kesah lah mimpi basah atau mimpi kering. Nescaya anda tak kan di ganggu oleh nyamuk.


@Tidur anda akan lebih lena dan wangi sentiasa. Nanti mimpi pon wangi wangi.Tak ada dah dapat mimpi busuk (Ni tak sure sangat lah dapat mimpi apa. hehe)

@Kulit pon lembut je selembut bayi. Kulit tangan pon jadi lembut macam tak pernah buat kerja dekat dapur.



Kalau siapa selalu kena gigit nyamuk. CUBA-TRY-TEST letak lotion satu badan sebelum tidur. Pastu cakap dekat aku berkesan ke tidak. Tapi tak tahu lah kalau dekat kau tak berkesan pulak.Dekat aku jadi je. Kalau tak berkesan , pergi la tonyoh ubat nyamuk tu satu badan atau pon spray ridsect satu badan macam spray perfume.Kalau tak jadi jugak, makan lah terus ubat nyamuk tu.




ok bye!



p/s: sebenarnya dah lama dah tak dengar orang cakap perkataan 'malaun' :D


20 comments:

  1. hahahah.. ganas ayat malaun tu :P btw patut lah rasa nyamuk xnak gigit badan sue je mybe sbb tetiap malam sue sapu losyen satu badan kot.. hahah.. nampaknya BERKESAN TIPS AKAK ! :D

    ReplyDelete
  2. actually nyamuk x suka benda wangi hehe =)

    ReplyDelete
  3. Mekasih Cik Epal untuk tips terbaik ni! Hahahaha :)

    ReplyDelete
  4. idea makan tu tak leh blaa,, haha,, cik epal cik epal :D <3

    ReplyDelete
  5. huhu tapi nyamuk sekarang ni cerdik, tak dapat kat kaki, dia gigit kat muka.. so kena letak kat seluruh badan benda ni.. hehe btw, terima kasih share

    ReplyDelete
  6. cik epal, kita selalu buat bila kene gigit. ahakk, mau tak suku lotion tuh habes dikerjakan -,-

    ReplyDelete
  7. seriously jadi eh akak? tapi sy guna vaseline je.

    ReplyDelete
  8. Tiap-tiap malam selalu hentam lotion aje bila nyamuk baru melepas anak dia, kihkih . Vaseline yang paling sedap bau, hehe

    ReplyDelete
  9. eh tensinya dah 3-4 kali aku aku tulis komen pastuh tetiba hilang. Sorry eh cik epal kalau tetiba banyak plak comment yang sama dari aku nih. Maap incikkk . :)

    ReplyDelete
  10. eh tensinya dah 3-4 kali aku aku tulis komen pastuh tetiba hilang. Sorry eh cik epal kalau tetiba banyak plak comment yang sama dari aku nih. Maap incikkk . :)

    ReplyDelete
  11. betul ke ni??hahaha.. nak try la nanti..hehehehe

    ReplyDelete
  12. huhuhuhu... ok gak tu leh try nyamuk mmg malaun pun ^_^

    http://gulagulagetahwarnawarni.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. biar ler nyamuk tu gigit, dia pun nak makan juga. sian dia taw...

    ReplyDelete
  14. cik epal, boikot barangan Israel..:)

    ReplyDelete
  15. salam cik epal, nk tny cik epal duta Johnson or ada bekerjasama ngn Johnson ke? ni da kali kedua sy tgk cik epal pos psl produk J&J.hihi.saya pekerja J&J, bgga jap klo btol :DD

    ReplyDelete
  16. mmg mujarab. konfem nyamuk tu tak suke kulit berminyak. :)

    ReplyDelete
  17. YEAY nk try mlm ni..sbb tgn n kaki da nk hancur dah cik epal oi..bru smnggu duk umah tu..nk2 skg musim panas..mmg xtentu arah la si malaun tu nk crik mkn..myampah dgn malaun ngok tu!

    ReplyDelete
  18. YEAY...nk try la mlm ni..blik keje kang begegas crik lotion tu..hehe.tgn n kaki da nk hancur dah sbb si malaun tu..nk2 lg skg musim panas..die pn xtentu arah la nk crik mkn..mencikkk dgn si malaun!!

    ReplyDelete