Friday, December 28, 2012

Cambest je Proton Saga FLX SE 1.6 ni. Angkat sebijik boleh?


Kalau korang nak beli kereta kan, kriteria apa yang dekat kereta tu yang korang tengok dulu??


Design kereta?

Saiz kereta?

Save minyak ke tak?

Harga?



Kalau nak yang murah,mesti ada gak yang berkenan dengan kereta secondhand tapi risiko asyik nak ke workshop untuk repair kereta tu sangatlah tinggi setinggi Gunung Everest. Kang banyak habis duit kat workshop je lah



Tapi market sekarang kereta boleh dapat dengan harga hanya serendah RM38,361 je. Dapat dah kereta yang bahagian dalam lapang dan selesa,teknologi up-to-date dan banyak lagi ciri-ciri yang boleh kita dapat dekat model yang lebih mahal. Eh tapi macam berkenan lah pulak dekat Proton Saga FLX SE 1.6 ni






Ada 2 warna yang boleh dipilih. Solid White atau Fire Red 



Enjin Proton Saga FLX 1.6 SE ni pulak enjin CamPro IAFM, 4-cylinder DOHC 16V,dikuasakan dengan teknologi Continously Variable Transmission(CVT) yang boleh menjimatkan minyak dan penukaran gear pon lebih lancar. 

Dari segi keselesaan, performance, handling, penjimatan petrol memang Proton Saga FLX SE terbaik lah sebab CVT nya yang amat efektif!!








Ada sedara aku pakai Proton Saga FLX SE ni, dia kata kereta ni bonet luas,nak sumbat barang apa pon memang tak ada masalah lah lagi-lagi kalau nak balik kampung. Sedap je lah menyumbat apa yang patut dalam bonet kereta tu. Part dalaman pon luas, banyak tempat simpan barang dekat dalam kereta. 



Leather seat , rim 15 inch dan aircond memang terbaik ah. 




Sound and speaker best.  Siap ada audio switches dekat stering so kalau memandu memang fokus. Tak payah dah teraba-raba tangan tu merayau nak alih-alih chanel dekat radio dah.Tekan-tekan dekat stereng je sudah. Dan yang paling best, ada USB and AUX port, so boleh main lagu from USB drive and Ipod or any music audio gadget. Cucuk je USB drive, haaa layan lah lagu-lagu favourite korang hari-hari bagi siapa yang tak suka dengar radio




Ada twin airbag! Fungsi brek ABS dengan EBD. Handling daripada Lotus stabil dan breaking system pon memuaskan.


Harga Proton Saga FLX SE 1.6 ni bawah paras RM50,000 je uolsss. Tak cecah pon 50k. Bayar downpayment banyak sikit,tak ada ah sakit sangat nak bayar bulan-bulan. Lagi murah daripada harga Myvi SE ni. Memang berbaloi dan mampu milik lah kalau nak beli sebijik! Pulak-pulak untuk golongan muda macam iolssss huehuehue.Kalau tak puas hati lagi,pergi test drive sekarang! 



Apa yang bestnya sekarang sebab ada tawaran yang terbaik dari ladang untuk kita semua!! Ada rebate sehingga RM2,000 atau PERCUMA CAJ SERVIS  untuk satu tahun. Yayyy!  Bukan itu je yang ditawarkan, dapat pulak PERCUMA BAYARAN ROAD TAX untuk 2 tahun atau  PERCUMA PEMBAHARUAN LESEN untuk 5 tahun. Wow banyaknya benda PERCUMA ni.Bertindak sekarang sebelum terlambat,menyesal kemudian tidak berguna.




Daripada nak beli kereta secondhand,alang-alang angkat je lah Proton Saga FLX SE 1.6 ni sebijik. Serang www.epicsaga.com.my sekarang!! Usaha-usha mana yang patut.



K bye! 





21 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. angkat la satu cik epal..mesti bergaya..

    ReplyDelete
  3. sy pakai kereta ni..so far ok,minyak jimat..yg paling best dia punya seat leather..so kalau tumpah air ke hape leh lap jer..hehe..tapi dia punya brek lama2 bunyi lain macam bila tekan...huhu

    ReplyDelete
  4. byk nyer PERCUMA!!nk kena g terjah PROTON ni...hehe..gud info cik epal

    ReplyDelete
  5. akak dah order yang kaler gold tu...hurm..x sabar nak tunggu sampai..

    ReplyDelete
  6. agak2 dlm sebulan berapa kena byar ni?hehe ada cita2 nak beli. ekekeke

    ReplyDelete
  7. menarik! tapi nak cari keta beso pulak la...

    ReplyDelete
  8. 1.6 tuh...mesti kencang dia punya running nnt tpi abg long x leh nak angkat la keta spesis ni coz dh ade selai

    ReplyDelete
  9. kereta ni now berlambak kat atas jalanraya. myvi dah kalah

    ReplyDelete
  10. jangan la beli second hnd...beli baru terus...

    ReplyDelete
  11. my sis guna SAGA FLX SE 1.6 ni la warna fire red tu, memang saving gila, handling,memang best lah!!!

    ReplyDelete
  12. cantik sungguh yg warna merah tu sis.. belanja ena satu kak epal.. hakhakhak

    ReplyDelete
  13. kalau boleh nak beli kete yg save minyak dan saiz :P

    ReplyDelete
  14. kalo krole t wak...pilih warne merah tu..pergh!!! garang n VIP..wuah! 1.6 huhu bule tahan tu~ sal save mnyak kew tak..kureng pasti...namun rekabentuk mantap~

    ReplyDelete
  15. apa lagi cik epal??? alang2 angkat sebijik..boleh bawak saya jalan2 lepas ni.hahaha

    ReplyDelete
  16. Lol. It was superbbbb awesomee !
    My mom already bought it. Hehe

    ReplyDelete
  17. i juSt akaN paKai BMW ajE oCcay..

    ReplyDelete
  18. sapa duk kl...klau minya RM50 seminggu dari hulu kelang ker bansar berbaloi ker.....

    ReplyDelete