Sunday, October 7, 2012

Popeye, bayam dan awek nya Olive



Dulu zaman muda-muda masa belum baligh lagi, suka sangat tengok kartun POPEYE ni. Popeye ni selalu kena buli dengan Bluto yang badan godang. Dah lah badan godang, lepastu perangai nya sungguh hazabedah sekali si mamat Bluto tu tau! Tapi apabila dibuli, Popeye ni ada senjata rahsia gituwww. Tak main lah pistol bazooka bagai ni. Dia hanya memerlukan satu tin bayam, dan badan nya terus berketul-ketul dan gagah perkasa sekali. Haaaa magic tak badan Popeye ni? Terus boleh angkut sebijik rumah banglo baling setepek dekat muka Bluto



Disebabkan POPEYE ni lah aku suka makan bayam sekarang!






Popeye ni ada awek nama Olive. Awek nya sungguh kurus cekeding sekali. Hidung dia paling mahal sekali. Kau hado hidung macam ni?? Panjang nyaaa mak aihhh. Boleh buat sangkut baju ni. Ataupun boleh buat untuk gantung teko. Kalau tetamu datang rumah,time nak sediakan air. Tangan pegang dulang penuh cawan,lepastu teko boleh sangkut dekat hidung je. Wahhh serbaguna sangat hidung Olive ni. Tetamu tengok pon mesti kagum dengan bakat yang dikurnia kan tanpa diminta ini




Tapi sekarang Olive yang sebenar sudah ditemui di dunia nyata! Sebagai peminat tegar cerita POPEYE THE SAILORMAN PUTTT PUTTTTT ni rasa macam teruja pulak bila tengok OLIVE yang sebenar!!



























ahkakkkkkkkkkkkk OLIVEEEEEEEEEEEE. Nak sainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!! *hulur marker pen dengan manila kad*





ok bye!












p/s: Kalau nak baca blog cikepal06.blopgspot.com tanpa loading yang lama. Boleh search dan follow dekat nuffnangX. Apps baru,pastu nak baca blog memang laju gila loading. Boleh download apps ni dekat phone! :)

11 comments:

  1. errrr takut lah tgk muke dia cik epal. hahaha. cam cik pondan pon ado. wakakaka

    ReplyDelete
  2. cunlah jugak. hehee:D

    tahu tak, name olive sebenar olive oil ? hehee :D

    ReplyDelete
  3. i love popeye !!! mne dapat real pic olive tu cikepal?hehehe

    ReplyDelete
  4. i love popeye !!! mne dapat real pic olive tu cikepal?hehehe

    ReplyDelete
  5. Memang tu olive sebenar ke? Erk! Tp memg mcm olive.. Sbijot!

    ReplyDelete
  6. memang kelakar... kim salam bleh?

    hai, lama tak jenguk... selamat jumpa kembali

    ReplyDelete
  7. makan bayam ni.. nanti dapat jadi macam Olive juga la yea..

    ReplyDelete
  8. hi cik epal..

    kalo nk iklankn com or product kt blog ni camne ek?? cer citer...

    yg len2..sory iklan jap:)

    ReplyDelete
  9. hi cik epal..

    kalo nk iklankn com or product kt blog ni camne ek?? cer citer...

    yg len2..sory iklan jap:)

    ReplyDelete