Friday, September 28, 2012

Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia

Bukak-bukak dashboard, tetiba je bertukar new blogger interface. Serabut hoiiii. Teraba-raba jap nak cari button create new post. Tah mana-mana tah dicampaknya. Hampeh tol lah lah blogspot ni. Old interface dulu tu friendly user sikit. Apa-apa je lah mak jemah oiii.



Berbalik kepada tajuk asal, semua pelajar IPT awam dan swasta yang mengikuti pengajian jangka panjang peringkat sijil, diploma atau ijazah ke atas yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas layak mendapat KADS1M ni. Pelajar IPTA ke IPTS ke dua-dua dapat :)





Wahai pelajar-pelajar universiti sekalian, dah ambil dah kad ni???





*image oleh pakcik google*





Tempat yang boleh guna kad siswa ni dan boleh dapat diskaun katanya :


Buku & Alatan Tulis
 MPH Bookstores
 Imlaq Book Centre
 BORDERS
 RONA
 Kiang Trading
 Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
 Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
 Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad

Kelengkapan Sukan/ Peralatan / Pakaian
Bata
iFamily
Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad 
Texline Lino

Klinik / Optometri / Cermin Mata
Poliklinik An-Nisa'
Qualitas Health
Focus Point
Menara Optometry

Makanan Dan Minuman
KFC
Daily Fresh
A&W
Coffee Berry
The Chicken Rice Shop
Restoran Kenny Crab
Sweet Chat
Legend's Claypot Bariyani House
Dubu Dubu Seoul Food
My Java Coffee
Pancake House International
Station One Cafe
Gloria Jean's Coffee
Bangi Kopitiam

Hotel dan Penginapan
Ancasa Hotels & Resorts
Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
Jerejak Rainforest Resort Penang
Ancasa Express Pudu
Tune Hotel
Leo Express Hotel
Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
Koperadi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
Rakyat Travel SDN BHD

Saloon/ Produk dan Pusat Kecantikan
Foot Master
Paris Hill
Proactiv
Clara
Koperasi Puteri Terbilang Malaysia Berhad


Produk IT
Koperasi Celcom Berhad
Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad

Lain-Lain
BKZ Bikerz (Motosikal)
Roller Star Arena (Kasut Roda)
Double Site (Helmet / Aksesori Motor)
Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
MYDIN


Kenapa Topshop, Forever21, Zara dan seangkatan dengan nya tak boleh terima kad ini??? arghhh stresssss *gayut atas ampaian baju*





Tapi bagus jugak tempat-tempat lagha macam tu tak boleh guna kad ini. Elok-elok boleh jimat, banyak lagi pembaziran yang berlaku. Terus jadi kawan syaitonnirrojimmmm. Takmo takmo takmo .Kepada student yang rasa nak bergaya pergi KFC dengan kasut BATA dan dapat diskaun makan ayam kfc dan cheesy wedges tu, boleh lah ambil cepat-cepat kad diskaun 1 Malaysia ni haaa. Ambil dekat universiti masing-masing ok. Lepastu sambil hulur Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia ni dekat  abang/akak cashier KFC tu laungkan kuat-kuat










MALAYSIA BOLEH!!!!!!!! *tetiba*




Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

41 comments:

eqanazira aziz said...

kalaulah zara forever21 semua valid kad nie, bergaya sakan student ke class tiap2 hari. ehh mana nak amek kad nie cik epal?

::cik asha:: said...

dh boleh amik ke kad ni...
kena amik ni sblm abis blajar bulan 12 ni...hehehe

CIDUT CIPUT said...

alaaa.. student overseas tak dapat ke? :'(

Saiful Anuar Safian said...

Salam..Ramei nya pollower awak...mcm mn boleh gitu. Teman dah follow mike...jd mike follow le balik...Jk tidak bila bilangan follower teman boleh saing dgn mike.
Totally a wonderful blog
http://saifulfromslim.blogspot.com

Sweet said...

beruntung student masa kini dpt kad diskaun nih....

ahmad endo said...

tak puas ati plak aku tak sempat nak ada kad ni...hehehe

nufa shyairan said...

salam
kad ni da bleh amek ke?

Mysara Ab Rahman said...

xtau la ble nk dpt kad ni...

chea said...

harap cepat la dapat kad siswa ni.

majirashid said...

naseb la kami first year tak dapt lagi..x boleh nak berjimat cermat...shopping kat kedai siswa je la...:P

Nurmujahidah Ismail said...

budak ipg ke poli ke,, yang bukan universiti boleh dapat tak?

timm_bill said...

x dapat g..baru je majlis pelncaran dia 2 hari lepas..ermm..

Aaizaatt Bin Azhar said...

A,ah.. serebut jew.. sesuke hati jew nak tukar.. tapi nasib baik zaat dah study tdi..

'aliatulhuda said...

mohon nak link your page ni to my blog boleh?

mumui said...

dah boleh ambik dah kad ni?? hehe

Nyamuk Terbang said...

kfc???yes...suka!!

Ima Salsuzaima said...

waaaa.bestnya kpd yang layak..

keli menari said...

laung cenggituh kat abang kfc , haa amek kena sumbat ! haha ! bising je !

Faizul Osman said...

yg penting kat mph ada dlm list ni... boleh lantak beli buku je...

baru dpt td...

mardewan said...

Mcm menarik la benda ni..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

baju tak banyak pun.. alaaaa nak uniqlo dalam list!!

eN@ h@mZah said...

Sy shre kt fb sy taw c.epal...tq!lme da x updte blog sy..hurmm..sbuk lps kwen ritu..skrg da nk jd mk owg da pn..doakn yg tbaek ea c.epal..sy slalu gk tgk blog awk ni..~enahamzah~

eN@ h@mZah said...

Sy shre kt fb sy taw c.epal...tq!lme da x updte blog sy..hurmm..sbuk lps kwen ritu..skrg da nk jd mk owg da pn..doakn yg tbaek ea c.epal..sy slalu gk tgk blog awk ni..~enahamzah~

Eyda Syahida said...

bile nak dapat ni T_T

ridoma said...

haha masuk air gak ek.. =)

Rozuan Ismail said...

Kenapa McD x de? sedih =(

Mira Adzlia said...

klu bkn student tp mau kad nih jgak ley x??huhu

n.i.k said...

Ate nak amek katne kad ni

n.i.k said...

Ate nak amek katne kad ni

hazman fadzil said...

Uiishh.... kasut bata pun dah MAJU aper skang....heheehe

Nur Sakura said...

agk2 stdnt mstr dpt x??? huhhu trgn jgk nie...

eenie minniey said...

waaa bes3,xdapat pun lagi,lambat betol !huhu

Mak Wardah said...

Masa kami dulu benda2 mcm ni semua pakai fama funding.alhamdulillau adek2 sekarang dipermudahkan

Pearl Jangmi said...

tesco xjoin ke?? ~ ~ :(

Lyana Myra said...

ehehe..kepci dpt eh, ni yg suko nih :D

Farr said...

nak nak..

! KIDDOBUTTONS de licious ! said...

hahhaha. uitm sy xkeluar notis suruh ambik pon lagi, tension,hahah

yuyu jannah said...

pasni hari2 la cik epal makan ayam kepci ye...nape diploma lanjutan x dpt pulak..stresss

dhiashahida said...

mntak blanja ha cik epal..;)

ellyzack said...

perlukah sy sambanung blj balik???? zaman sy dulu baru ada ura2 je... oh nooooooooo...

Azee Hana said...

x ambik pon lagi...sebab x de mud,,tengok orang beratur pnjg sgt..hihi

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !