Saturday, September 15, 2012

Cik Epal dalam Utusan Malaysia






Cik Epal jatuh cinta?? perghhh tajuk memang mengundang. Jatuh cinta pasal apakah? Terkejut mak jemah . Jatuh tangga terpelot buku lali selalu lah




Bikin gempak woh wartawan utusan ni. Erkkk seram sejuk aku nak selak next page. Rasa macam tercekik cicak tokek dekat celah kerongkong lah pulekk. Bergayut-gayut je cicak tokek nya






Cik Epal jaguh sukan????  Tajuk bikin cemas sampai nak gigit laptop. Tajuk dalam lain pulak. Menangis Pandelela Rinong baca ni karang. Ada pulak orang nak percaya badan berkembang pesat ni jaguh sukan?? haha :D





Tu dulu lah masa zaman sekolah. Dulu badan iolssss kuncup. Slim river sangattt. Semua sukan nak masuk. Dulu aku selalu masuk lumba lari hokayyy. 4x100meter, 4x200 meter semua masuk. Tapi dulu lah zaman zaman belum baligh time sekolah dulu. Aku cerita dekat member dekat uni pon semua tak nak percaya aku kuat lari dulu. Apa ingat muka aku sesuci lebaran ni penipu ke??








Sesuci lebaran sangat muka engkoooo




Depa suruh pose dengan pingat. Aku pasrah je lah. Pastu tanya pulak tips untuk blogger baru?? Aku pon blogger suam-suam kuku je, nak bagi tips pon segan, tak tahu lah memberansangkan ke tak tips nya. Blog aku pon bukan nya bagus sangat. Merepek merapu meraban je sepanjang masa :D






Kak Lyn yang comel gebusss dan photographer hari tu. Depa datang rumah 2-3minggu lepas rasanya, aku pon lupa. Nyanyuk sudah. Mula-mula ingatkan kak Lyn ni rakan sebaya, muka punya lah cute,kulit pon licin macam kulit telur je. Lepastu peramah lah pulak. Ibu aku pulak yang best layan borak dengan kak Lyn ni. Sampai dia nak balik ke kereta pon borak tak habis-habis. Gaya macam nak ikut sekali kak Lyn ni naik kereta dia pon ada jugak. Abang photographer pulak sungguh bergaya pakai motor besar Harley Davidson hihi :D





Triffle ibu aku buat. Tapi bawah tu tak guna kastard. Dua dua jeli. Bawah jelly mangga, atas jelly strawberry. Aku masak spagheti goreng je. Senang! Main campak-campak je hape yang ada




Ibu aku yang tak rela gambarnya di snap. Tapi pandang kamera jugak. kehkeh


Ok tu je, siapa nak baca beli lah surat khabar utusan. Btw thanks kak Lyn yang comel gebusss :D

61 comments:

  1. amboi, kemain nye dia.. niza sampai nak tersembur air dalam mulut bila terbaca "cik epal jaguh sukan". sukar untuk dipercayai. hewhewhew

    ReplyDelete
  2. Wah rerbaik cik epal..tak sempat beli paper :(

    ReplyDelete
  3. cik epal jatuh cinta..
    igtkan ada pasal pakwe...

    ReplyDelete
  4. fuyoooo cik epallll !!!

    retiskan..

    bestnyaaaaa !!!

    tahniah !!

    ReplyDelete
  5. wow! buat saya semangat nak berblogging...

    singgah la belog saya cik epal..

    http://diyrahman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Cik Epal jatun cinta??

    jatun pun boleyyy.

    jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun jatun


    ok, okay, i kidd...... saya gurau je. :p tahniah ye awak atas kejayaan ini. teruskan berblogging. :)

    ReplyDelete
  7. Cik Epal memang glamor pun.. tidak dinafikan. Tahniah kerana keluar dalam Utusan Malaysia.. :)

    ReplyDelete
  8. Amboi seronok nampak... Bukan main suh kak lynn pilih gambor yg kurus2... gambor kak lynn, kamu main belasah jer ek... hahaha... *teringat keenakkan spegeti cik epal*

    ReplyDelete
  9. Waa..glamernya cik epal..hmmm..Kak Zan bole berangan je lah...

    ReplyDelete
  10. tak sempat beli suratkhabar hari ni. makin banyak muka masuk paper ek?
    ZooL

    ReplyDelete
  11. Tahniah Cik Epal. Yang penting PH dapat bergambar dengan cik epal :P

    ReplyDelete
  12. waaa.. tahniah.. tahniah dan tahniah..

    meleleh air liuq bila TERtengok triffle sedap tu.. kirim salam kat yang masak spaghetti ye :)

    ReplyDelete
  13. Terkejut bila tengok umur baru 21 ! Papepon, akak mmg cun!

    ReplyDelete
  14. Wahh tahniah2

    IKLAN LALU ~ PON PON PON

    GA TERBANYAK DI DUNIA BLOGGING . JOM REBUT KAN HADIAH YANG AWESOME .
    --> LOMO . DOMAIN . PELBAGAI VOUCHER . RM 30 cash . Topup . SHAWL . MANY MORE <--
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html

    ReplyDelete
  15. tahniah cik epal ... ehehek sy baca kisah awk dari paper ari ini

    ReplyDelete
  16. Suka sangat baca post cik epal =)

    ReplyDelete
  17. makin feymes la cik epal ni ek? hehe..

    ReplyDelete
  18. Wah. Seronokkan dpt masuk paper. Huhuhu. Rezeki akak semakin mecurah-curah la lepas ni kan...

    ReplyDelete
  19. cayalah dengan cik epal....ahli sukan rupanya. utusan tu dah yang bertarikh bpe hb? nak kna baca ni..mcm suspen jer...hehehe

    ReplyDelete
  20. em, pelik gak tajuk articles tu conflicting. jatuh cinta ngan sukan kot?? huhu

    ReplyDelete
  21. Salam kenal. Mak cik epap mcm twin aje dgn cik epal. Keep on writing akak suka baca,

    ReplyDelete
  22. wah wah wahh fofuler la cik epal lepas ni. jatuh cinta lagi. hehe.

    ReplyDelete
  23. wahh ! untungnya cik epal ! ;) cik epal dgn kaklyn same gebu jer . :D

    ReplyDelete
  24. amboihh...kemain lagi CE ni..masuk paper dia..haha x sangka CE jaguh sukan.... :D

    ReplyDelete
  25. Wah2...masuk paper na...congratz la ye ..

    ReplyDelete
  26. Wah2..tahniah la ye ..masuk paper 2. Kol 11 mlm baru bace pape nmpk tentang puan epal nih..

    -kyo-

    ReplyDelete
  27. Geram nyer tengok PEIPER harinih.. Bile zaatboy masuk peiper neh... x kan lah sampai Last Peiper bru masuk.. :(. ye memang aku sakai..tpi hensem,,, serius .. 1st time aku merepek dalam coment.. rase macam org lain x bce ye.. Japp!! nie coment ke update post?? panjang giler

    ReplyDelete
  28. Popularnya...dah boleh buat buku petua :)

    ReplyDelete
  29. salam...FEEL FREE TO FOLLOW ME ON MY BLOG http://aitasnimzahara.blogspot.com/..I'M STILL NEW.AND I JUZ RANDOMLY FOLLOW UR BLOG.BCUZ I LOVE READING EVERYONE'S BLOG.TQ.

    ReplyDelete
  30. makin hari makin hot,, huhu,, cer share tips blogging,, blogger hotlaa,, apa lak blogger suam2 kukunya,, :D

    ReplyDelete
  31. bile bace tajuk jatuh cinta tu..tetibe terngiang lagu..

    "jatuh cinta lagi..
    lagi lagi ku jatuh cinta.."


    lalalala

    ReplyDelete
  32. tahniah la awak...smlm js ada terbaca..tambah2 glam la...hehe

    ReplyDelete
  33. Wahhh, seronok nyaaa. Tahniah akak yang cantik! :)

    ReplyDelete
  34. kemainn masuk paper cik epal =) tahniah ^__^

    ReplyDelete
  35. wah, bestkan jadi ahli sukan yg berbakat ni =) i'm happy for u jgk. tahniah ye cik epal

    ReplyDelete
  36. wahhhh... jeles2.... agak2 ble lah eden ni dpt masok paper lak..hahaha

    bg tips sket... ;p

    btw.. tahniah.. :)

    ReplyDelete
  37. wah....bestnya!! masuk paper tu..hehehe

    ReplyDelete
  38. hebak mu cik epal... hebak! (org trganu ckp mcm tu)

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum Cik Epal,

    This is the 1st time I've ever commented on your blog. Just wanna tell you that your mom look awesome & very youthful. Macam kakak aje...:)

    ReplyDelete
  40. ehem..awak2..minyak wangi awk de bnyk sgt kn..40botol tu..bakla sy sebotol..nk yg paling wangi... ;))..bleh la awk..kui2..

    cikepal..cer ko snap gmbo koleksi prfume ko..leh gk ko save 1 idea utk update entry...hihihi ;))

    ReplyDelete
  41. cik epal jaguh sukan???
    cik epal jatuh cinta???

    memang bukun gempak je bace tajuk... bru baca tajuk... baca isi mesti bertambah gempak...

    ReplyDelete
  42. pehhhhhhhhhhhh! moon jaguh sukan beb :D

    ReplyDelete
  43. okey baru tahu cik epal muda dari sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    saya kakak..24..hehe

    ReplyDelete
  44. blogger sampai masuk paper.... bestny cik epal. jom singgah sana...

    ReplyDelete