Tuesday, August 7, 2012

Tips untuk kempiskan perut

Aku ingat lagi dulu time sekolah, ada kawan aku ni obses gila nak kurus. Aku ni nak lah jugak kurus tapi nak exercise tu malas. Rasa nak kurus tu membuak-buak, nak aplikasikan je malas bebeno.kehkeh.



Apa yang kawan aku ni buat. Hari-hari kawan aku ni bawak air teh dengan lemon datang sekolah. Time rehat dia tak makan. Itu lah dia minum hari-hari. Teh dengan lemon TANPA GULA. Pastu makan mihun sup dengan sup sayur je dekat rumah kalau dia lapar. Tapi dia memang kurus lah. Siapa sanggup hari-hari layan sup dengan teh lemon tanpa gula boleh lah buat



But yang aku tahu lah. Benda pertama kena elak kan adalah fast food





Say NO to fast food!



Dan banyak  kan minum air mineral dan rajin-rajin kan lah diri buat sit-up. Baru lah perut boleh slim, mendatar je perut seperti meja makan :D



Kalau buat sit-up hari-hari tak jadi jugak, boleh cuba tips ni





1. Bangun pagi-pagi.

2. Berdiri tegak kemudian tundukkan kepala lalu tenung perut anda sedalam-dalamnya.

3. Bongkok kan badan.

4. Buka baju.

5. Tengok cermin. Lalu tampar perut anda banyak kali sambil cakap :
 "bikin malu!bikin malu!bikin malu!"




HAHAHAHA gerenti lagi stress! :D



p/s: cerita kawan aku hari-hari minum teh lemon tanpa gula tu cerita benar hokayyyy.

56 comments:

  1. haha...tumbuk perot laju2 pun ok jgk...

    ReplyDelete
  2. kahkahkah,apa mcm sewel pulak tu..haha

    ReplyDelete
  3. hahahaahahaa...gelak guling guling!!!

    ReplyDelete
  4. masam lah air teh campur dengan limau.. tanpa gula pula tu..

    ReplyDelete
  5. klu jen2 memang tak sanggup nk ngadap bihun sup hari2... pengsannn... hahahhaa...
    *apa pun kena exercise, jaga makan...
    *mkn nasi sebesar penumbuk kite...
    *jangan sampai ilang nikmat hidup utk makan...
    *ikut sunnah nabi, makan apabila lapar berhenti sebelum kenyang.... *banyakkan makan sayur & buah..
    *yes of coz minum air putih banyak2.. almost 2liter sehari and more..

    ****tips2 cik epal bagi tu betol.. kikiki..

    ReplyDelete
  6. jeles ngan orang yang boleh tahan makan nie..
    i love food soooooooo much!
    HOHOHO

    ReplyDelete
  7. hahahahahahahahahaha
    gelak guling2!!!
    @______@

    ReplyDelete
  8. Hahaha. Sesiapa yang nak kurus boleh cuba tips yang Cik epal bagi tu ^.^

    ReplyDelete
  9. hahaha. method yg last tu seyes klakar..

    ReplyDelete
  10. kalo yang lelaki pulak mesti ramai yg nak dapatkan perut yg ade six pack..huhu

    ReplyDelete
  11. Bikin malu.. bikin malu.. bikin malu.. haha..

    ReplyDelete
  12. hahahaha, igtkan tips apa la td...

    ReplyDelete
  13. hahahhaha, ingatkan tips apa la td

    ReplyDelete
  14. org kata memang btl pun minum teh boleh kuruskan badan...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/ramai-yang-tak-balik-kampung.html

    ReplyDelete
  15. Hahahahahaha!
    tampar perut laju2 boleh kurus ke?
    cik epal mesti buat hari2 mcm tu kan?
    hahaha

    ReplyDelete
  16. hahaha. bikin malu! bikin malu!
    yg tuh tips paling mujarab hape. :P

    ReplyDelete
  17. bhaahha,,tang bukak baju tu suspen :P

    ReplyDelete
  18. i lost 5kg within 2weeks of fasting.. saya makan nasi tp dlm kuantiti yg sikit. Banyakkan minum air kosong dan bulan puasa ni maybe tak bleh nk heavy exercise but terawih is the one alternative jgak sbg exercise and gain pahala also(^__^)

    Salam Ramadhan cik epal

    ReplyDelete
  19. hahahaha lawal la entry ni. selak gelak :DD
    kiki tepatt sekali adoii perasaan nk kurus mbuak2 tapiii nyee. hehe pasni nak wt la tips cik epal ^_^

    ReplyDelete
  20. ahhahahaa..kelakarlahh cik epal ni..

    ReplyDelete
  21. huhu.. bagus tips nie.. kene try.. nanti roommate masuk bilik, dia ckp, 'ko gila ke?' hehe

    ReplyDelete
  22. sirius lawak!! hahahhaha
    sambil tampar perut "bikin malu!bikin malu!bikin malu!".

    ReplyDelete
  23. hahahaha! so funny! "bikin malu! bikin malu!"

    ReplyDelete
  24. nk cuba minum teh lemon la pulak.. eheheheh

    ReplyDelete
  25. huwaaaa, memang perut bermasalah dulu kini dan selamanya. hihi

    ReplyDelete
  26. Hurm?? Boleh plak tumbuk perut mcm tu eyh.. haha..=p

    ReplyDelete
  27. lorr ingt tips btl2 utk kempiskan perut.. huhu..;(

    ReplyDelete
  28. wah..nk try wat la..harap2 perut ni mendegar kata dan terus kempis,hahahhaahha

    ReplyDelete
  29. hehe..seb bek perut sy slimm..kihkih

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/dapat-kad-raya-daripada-blogger-femes.html

    ReplyDelete
  30. hahaha..lagi stress la camtu cik epal uik..

    eka perut buncit walaupun kurus..eka suka paspud.suka mekdi,suka kepci.

    lepastu perut pun fastgrow..hahaha

    malu la plak.kalau pakai maxi skirt tu,rasa cam peknen 2 bulan..hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  31. eh....sy pun pernah minum air tu...memang menjadi...tp bile da slim tu xsedar diri pulak...time mkn...hehe

    ReplyDelete
  32. rasanya tips yang terakhir tu paling berkesan,, berkesan buat kita stress,, ahaha

    ReplyDelete
  33. kelakar la..hahaha..ups,bln Ramadhan xnak gelak banyak.hehe

    ReplyDelete
  34. hahahaha..klaka la cik epal nie :p

    ReplyDelete
  35. hahhah tepuk perut..sengal jugak idea nih ekeekeke

    ReplyDelete
  36. tak sakit perut ke minum lemon hari2. Boleh dapat gastrik tau..sebab banyak asid...

    ReplyDelete
  37. sumpah lawak gila! tiba2 i'm laughing alone~~~ =.=

    ReplyDelete
  38. Mmg brkesan ker minun teh gan lemon ni..?

    ReplyDelete
  39. Mmg berkesan ker minum eh gan lemon???

    ReplyDelete
  40. Mmg brkesan ker minun teh gan lemon ni..?

    ReplyDelete
  41. nenek saya kata x elok tampar perut tu, tu gaya orang kaya je...

    ReplyDelete
  42. nenek saya ckp kalau tampar perut tu gaya orang kaya...

    ReplyDelete
  43. nenek saya cakap kalau tepuk perut lagak orang kaya...

    ReplyDelete