Wednesday, August 1, 2012

Rakaman Generasi Y di RTM

Ini kali ke tiga encik penerbit Generasi Y jemput datang. Dua kali sebelum ni terlepas. Tarikh rakaman harini, aku pergi baca emel esok. Memang tak dapat ah kan nak datang.Lagi pon time kelas masa tu, memang tak boleh nak pergi lah. Semalam tengah free pulak. So marilah kita datang ke RTM untuk mengisi masa lapang yang ada




Aku punya tajuk hari tu "meraikan hari kemenangan". Meraikan bulan Syawal lah kiranya. Rakaman ni keluar pon nak dekat-dekat raya kot. Aku pon tak berapa sure. Aku ni bukan reti sangat pon nak bercakap depan orang ni apatah lagi ditemuramah. Presentation dalam kelas pon aku boleh menggigil-gigil parkinson, ini pulak kena interview camni.



Tapi dalam dua kali gak ah mulut aku menggigil jawab soalan si Muaz pengacara ni. Tak tahu dalam camera nampak ke tidokkkk. Tapi aku rasa macam nampak. Nasib lah labu. Nasi sudah menjadi bubur lambuk. Nak buek cano? Nasib baik ah Muaz ni banyak back-up aku. Bagus lah si Muaz ni,dia mengacara ada style lah. Aku rasa macam selesa ah sikit dok atas tu walaupun aku nervous mulut menggigil jawab soalan

Di belakang tabir


Abang gebu menyanyi. Nasib baik suara sedap


Amboi, riang ria gembira betul abang ni. Puasa ke tidokkkkkkkk tu? muehehehe



Aku dengan Kak Hanis (motivator). Aku punya soalan, soalan santai dan daripada pengalaman aku sendiri je. Kak Hanis lah banyak cakap benda ilmiah. Aku banyak merapu je. Jawapan pon aku main hentam je jawab, janji ada jawapan. :D


Keluar pulak blog aku. Time ni tunjuk pulak resepi Murtabak Maggi Special tu. Aku pon tetiba cerita macam mana nak buat murtabak maggi ni. Dah program Generasi Y tetiba pulak jadi program masakan. Lantakk.




Muaz yang peramah dan tukang back-up sewaktu aku blur. Bagus dia ni.Mesti penerbit rancangan ni rasa macam mengabehkan boreh je ajak aku datang. Bukan membantu sangat pon aku ni. Dah ah mulut menggigil-gigil jawab soalan pastu blur tahap kuasa doplohnam lak tu.



Aku kalau nervous, aku suka picit hidung pastu letop-letop kan jari. Tak tahu lah apa hal. Nak kata hilang nebess tu, tak pon. Tah pape aku ni. Mula-mula datang terus masuk bilik tacap muka, cakap dekat akak tukang mekap tu "kak,shading hidung sikit boleh? bagi mancung sikit. hihi". Last-last aku dok picit-picit hidung aku, habeh hilang shading, membazir mekap akak tu je



But satu pengalaman yang best lah bagi aku. Bulan-bulan puasa pulak. Maaf lah tuan penerbit, kalau saya ni merosak kan rancangan anda dan mengabehkan bogheh jooo. :D


ok bye!

34 comments:

  1. terharunya dpt masuk rancangan generasi y..
    terbaik la cik epal.

    ReplyDelete
  2. Bahahaha... cik epal cakap tersembur.. kbai

    ReplyDelete
  3. kekeke..biasalah...tak biasa kan? next time insyallah ok...

    =)

    ReplyDelete
  4. wahhh.. nampak makin cantikla cik epal~ heheh ^^

    ReplyDelete
  5. okla tu, lama- lama mesti dah pandai bercakap dengan yakin depan public. btw, singgahla sini :)

    ReplyDelete
  6. waah,, bestnye masuk tb,, huhu,, moga sempat muja tngok nanti,, nak gak tngk cik epal versi real,, gerak2,, hehe

    ReplyDelete
  7. kalau dya nervous ckp laju..hahaha

    ReplyDelete
  8. untungla dapat ditemu bual..
    femes la pasnie...hahahaha

    ReplyDelete
  9. wahh..bley la tgk CE kat tb^^

    ReplyDelete
  10. bestnya...
    sememangnya pengalaman yang amat berharga...=)

    ReplyDelete
  11. wahhh bila tayang neh cik aple??

    ReplyDelete
  12. untungnyalah dpt ditemu ramah... kalau sy pun nebes... lebih2 lg berhadapan dgn org ramai...

    ReplyDelete
  13. Wah makin pemes la cik epal kan.. nk tgk ni.. gigil cik epal mcm mane

    ReplyDelete
  14. WIWIT...dpt tgk cik epal face to face nanti..hihi

    ReplyDelete
  15. takpe..janji kita dah buat yang terbaik

    ReplyDelete
  16. haha, kelaka la cik epal ni, tpi. oke la ade pngalamn da kan, =)

    btw. cantik !

    ReplyDelete
  17. raya ke berapa keluar episod yang ni? nak tengok cik epal menggigil..hehehe... *gurau je :p

    ReplyDelete
  18. nak kena tengok kat tivi nanti nih...

    ReplyDelete
  19. Salam gadis epal!











    Syukur laa walaupun bibir mu menggigil ...tapi direzkikan bercakap...n menghibur kan org! Hee









    :))

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum cik epal....wah best ni nak kena tunggu rancangan nyer nanti...:)

    ReplyDelete
  21. alahai , takkanlah menghabiskan beras . cik epal msti vogue kn msok dlm tv . nk jgk tgk cik epal kena interview :) hee

    ReplyDelete
  22. wah.. mesti best pengalaman tu..

    ReplyDelete
  23. Naseb baik pandai masak murtabak meggi..kalau tak pandai masak,pe nak jawab..live plak tu..hehe..pe2 pon best dpt pengalaman mcm cik epal nie..huhu..

    ReplyDelete
  24. wow...
    ok saya kenal kak anis tuuu..
    x sgka dye da femes sampai masuk tibii gtuuuu~ o.O

    ReplyDelete