Monday, August 13, 2012

Kisah anak perempuan dan lipstik emaknya

Haritu ada member aku cerita pasal kisah budak perempuan dengan lipstik. Dia ni memang suka bercerita. Aku layan je lah.  Cerita dia macam ni, kisah pasal ibu dengan seorang anak perempuan kecik. Anak perempuan dia ni dok main-main lipstik mak dia, alaa biasalah budak-budak kecik kan suka main conteng-conteng. Pastu anak dia ni cakap dekat mak dia "Mama, adik baru je main lukis-lukis pakai lipstik mama". Something like that lah anak dia cakap





Lipstik mahal pulak tu. Tak tahu lah jenama apa, viktoria seret ke, reblon ke, maybelon ke, MEK ke, bobi berawon ke tapi yang pasti nya lipstik tu mahal lah.Mak dia dengar bijik butir keluar dari anak perempuan dia, agak-agak mak dia buat apa? Mak dia pon join sekaki main conteng-conteng ke?




Ouh tidakk. Mak dia tengok lipstik dia tinggal half je pastu muka anak dia pon comot dengan lipstik. Apa lagi? Mak dia pon belasah lah anak dia ni. Anak dia nangis dok teriak-teriak pon mak dia ni wat dekk je. Dah habis pukul anak dia ni,pastu dia sedar yang anak dia ni tetiba je senyap. Dia goyang-goyang badan anak dia pon, anak dia tak gerak-gerak. Mak dia ni cuak lah kan. Panik jap anak dia tak gerak lansung. Mak dia ni pon nangis dan berharap yang anak dia ni bukak mata.



Tapi nasi sudah menjadi bubur ,dah terlambat sebab jantung anak dia pon dah berhenti berdegup. Pastu mak dia nampak kesan dekat selimut tempat tidur anak dia, tertulis sebuah tulisan dengan lipstik merah yang anak dia conteng


















"SAYANG MAMA SAMPAI BILA-BILA"



46 comments:

  1. LIPSTIK MAHAL and MURAH bukan SAMA FUNCTION ke ?
    lebih baik prefer MURAH . lebih JIMAT :)

    ReplyDelete
  2. mmg sedih kisah ni masa tgk berita dulu...

    ReplyDelete
  3. love my mom so much.. more than my self :)

    ReplyDelete
  4. Macam pernah dengar kisah ni... sedih... teringat pulak kat anak2... ibu apakah yg sanggup lebihkan emosi dari kasih sayang terhadap anak2? :-(

    ReplyDelete
  5. kisah betul ke ni??????wah..lipstik blh bli woo....ank xde jual...

    ReplyDelete
  6. kalau nak marah anak pon jgn sampai macm tuh sekali..sayangkan lipstick dari anak..nasi dah jadik bubur..ermm..kecian budak tuh,,

    ReplyDelete
  7. huuu ikut hati mati.. ikut rasa binasa !
    sayangilah mrk yg tersayang~ selamat hari raya cik epal ^_^

    ReplyDelete
  8. nauzubillah, hanya kerana lipstick sanggup buat anak dia gitu, dah tuh skrg sure mak dia nyesal tak sudah bila baca tulisan si anak yang terakhir tuh :'/

    ReplyDelete
  9. aduhhh.. sedihnyaa :( kna kawal perasan marah tu......

    ReplyDelete
  10. okeh sedih .,
    walaupun berkali2x dengar cerita nih tapi tetap sedih ..
    tsk tsk tsk .~

    ReplyDelete
  11. mesti mak dia meraung habis-habisan... menyesal tak sudah...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/segmen-dimana-aku-beraya-tahun-ini.html

    ReplyDelete
  12. Kesiannya..
    Mak dia mmg tak patut macam tu..

    ReplyDelete
  13. saya pernah ada pengalaman macam ni... waktu kecil. emm sedih juga. nasib mak saya tersedar lebih awal. bila di ingatkan balik nak menagis pun ada. but now... saya dah besar. kami berdua rapat coz saya sorg anak perempuan dia.

    ReplyDelete
  14. sedih pulak pagi2 baca cite ni.harap2 ai tak buatlah mcmtu kat Hannah.

    ReplyDelete
  15. sedihnya. kesian budak tu..
    betul ke cerita ni?

    ReplyDelete
  16. Macam pernah dengar cerita ni.. Sungguh menyentuh hati..

    ReplyDelete
  17. oke..tacing ~ kesiannyer budak tuh..nih cter betol2 ke main2 nih..

    ReplyDelete
  18. Owww...xkanlah smpai gitu skali. Ank akak penah jugak kerjakan lipstik mahal akak, habis dinding bilik penuh ngan cop mulut dia. Tp akak cuma cubit tangannya sampai melecet jer...!

    ReplyDelete
  19. itu lah ibu bapa . Harta benda lebih berharga dari anak . Agak-agaklah bila nak memukul pun , LIPSTICK je pun :"(

    ReplyDelete
  20. cik epal! knape bagi story sedih sangat nie. huwaaaa T.T

    ReplyDelete
  21. bodohnya mak dia...dirasuk setan ke apa...sedih..

    ReplyDelete
  22. Pernah dgr cerita ni cik epal.
    Sedihhhhhhnya :(

    ReplyDelete
  23. Lya pernah baca cite ni kt FB. sampai hati mak dia bt mcm tu. Tu la manusia kan. Hmmm (^^)

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum wbt..

    Ya Allah...cerita yang sungguh tersentuh..tp bagi sofia tak pelik cerita macam ni kalau tetibe ade hias dalam berita atau paper..org skg mmg susah nk kawal emosi dan sampai mempengaruhi tindak-tanduk..

    regards,
    Unsmiley

    ReplyDelete
  25. penah dpt email psl cite ni ... sedeyyy

    ReplyDelete
  26. kasihan nye kat anak dia..
    moral dia.. jgn marah2 anak kot.
    selidik dulu.. lepas tu baru tegur atau pukul sikit utk pengajaran.
    harap2 benda mcm ni tak jadi dalam masyarakat kita. sesal dah tak berguna.. SELAMAT HARI RAYA CIK EPAL ;-)

    ReplyDelete
  27. Salam kneal Cik Epal...
    Aduhai, kerana sebatang lipstick ibu ini kehilangan anak. InsyaAllah saya tak akan mwlakukan perkara yang sama.

    ReplyDelete
  28. Sedihnyaaa, hanya kerana lipstik, anak mati dibelasah..

    ReplyDelete
  29. ish3 , pernah dgr dah citer ni . memang tak patut pon mama dy buat cmtu . lg sayu ayt plg bwah tu . :(

    ReplyDelete