Thursday, July 12, 2012

Si comel yang makin comot

Haritu aku balek rumah jap. Sekali tengok ibu aku ni ada hobi baru membela haiwan peliharaan. Dah lama family aku tak bela-bela haiwan ni. Paling last masa aku sekolah rendah kot. Time tu bela arnab dan hamster. Tapi arnab ni cepat sangat mati.Hamster pon aku rasa bagi orang je lepas anak dia banyak sangat



Balek-balek dari hostel, terus ada kucing dekat rumah.Hobi ibu aku sempena nak masuk bulan Ramadhan yang mulia ni kot



Nama si kecik ni COMEL. Tak larat nak fikir memerah otak nama gah-gah canggih manggih bagai. Sebab masa dia kecik cenonet baru tumbuh bulu,kaki pon masih lemah untuk berjalan,time tu dia comel sangat. Sekarang ni dah makin godang,makin comot lak aku rasa. Lepas tu dia ni suka gigit kaki aku,lagi lah aku hangin je dengan dia ni



Selalu remote ni lah buat main-main dengan dia. Bodoh jugak dia ni kadang-kadang. Dengan remote goyang-goyang inul pon teruja nak cekau-cekau.




Di sebab kan selalu disogokkan dengan cerita-cerita melayu seperti  budak kampung masuk bandar terus jadi perempuan keberet. Dia ni pon dah pandai dah main kenyit-kenyit mata melakonkan aksi perempuan keberet. Pengaruh filem melayu betul dia ni. Kecik-kecik dah gatal




Ni emak dia. Bulu dia macam tompok-tompok dan tidak sekata. Kita namakan dia TOMPOK je lah. Senang cerita. Dia ni lagi hazab. Dia ni lah pergi ajar anak dia aksi gigit menggigit ni. Anak dia pon lurus bendul,ikut je ajaran emak kau dari ajaran AYAH PIN pong ni. Hobi dia ni tidur makan berak tidur makan berak. Asyik nak makan je kerja. Dalam sehari doblas kali nak makan. Kau ni bela jin apred dalam badan ke apa ni TOMPOK???



Depa ni suka gurau kasar. Asal gurau je nak ber 'wrestling'. Asal gurau je nak tarik-tarik ekor. Tu lah kucing zaman sekarang ni. Terpengaruh tengok WWF kot. Si COMEL tu amboi amboi amboi,camwhore betul. Time ber 'wrestling' dengan mak dia pon sempat pandang camera. Kau ingat kau Amber Chia??



Muka TOMPOK ni memang muka mintak penumbuk je aku rasa.Sebab TOMPOK ni lah aku geram jugak dengan si COMEL ni. Dua-dua ni akan jadi baik time depa nak makan dengan nak tidur je. Time nak makan,tahu pulak dok tergesel gesel ngiau ngiau nak makan. Kalau time lain,pantang jumpa kaki,mesti nak gigit.




Sebab COMEL ni suka sangat menggigit, DENGAN KUASA BULAN AKU AKAN MENGHUKUM MU!! *bajet SailorMoon*











































Aku telangkupkan dia guna tudung saji. Haaa padan muka kau. Cari pasal lagi dengan aku. Dok gigit-gigit kaki aku. Kau ingat kaki aku ni ikan tuna ke hape?

Tapi elok pulak baik dia dalam tudung saji ni. Tak ada pulak mengiau mintak dilepaskan. Mungkin dia ingat tudung saji ni igloo kot. Tapi disebab kan aku ni baik dan bersifat penyayang terhadap binatang peliharaan (walaupunnnn) aku pon keluar kan lah dia dari tudung saji tu.








Pastu terus menyorok dekat celah penjuru buat muka kesian. alolololololo. Ingat comel lettewwww. Lagi aku rasa nak penumbuk kau lagi ada


Lepastu pura-pura tidur. Dah kena marah,tahu pulak engko jadi baik eh



Tapi dia ni kengkadang dengar cakap jugak. Bila kita marah dia,dia tak buat. Tapi sekejap je lah. Kang dalam setengah jam lagi,datang lagi perangai hantu jebon dia. Ni dah dapat kaki ni, habis semua benda dia nak panjat. Kadang-kadang terkejut aku,sedap-sedap tengah tengok tv,dia lari laju-laju panjat kerusi. Elok je muka dia sebelah aku buat muka innocent. Mahu tak kena tempik dengan aku.Terperanjat gegirlll (auww)



Nanti ada perkembangan terbaru pasal si COMEL ni aku update. Kot lepas ni dia jumpa prince charming ke hape kan. Boleh aku jadi mak andam mekapkan dia taruk reben dekat leher dia bajet cute



ok tu je. bye!

38 comments:

  1. muke tompok gengters gilos . . hahaha

    ReplyDelete
  2. muke tompok gengters gilos . . hahaha

    ReplyDelete
  3. yeyeh!!

    cik epal dah jadik animal lover

    sukeh sukeh ^^,

    ReplyDelete
  4. Macam kucing amik kat pasar je ni,ye dak.hehe..Bagus ape kak bela kucing..iAllah rezeki murah-katenya pak imam..
    try akk bagi whiskes yg rm1 speket tu,konfom dia jilat pinggan tu..mcm kucing saya dulu-dulu :)

    ReplyDelete
  5. Tu namanya manja la dear... Nak manja2 dgn tuan dia... Tp tu la kdg2 geram jugak sebab geli, sakit... Hehehe...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum cik epal...gigit kaki tanda sayang tu cik epal....comel nyer suke tengok...:)

    ReplyDelete
  7. Haha,kelakar la baca entry cik epal^^
    btw,comel tu kiut miut sangat:)

    ReplyDelete
  8. pkai tdung saji je ek tutup kucing..

    tradisional betul.

    ReplyDelete
  9. hihihi.....cumilnyer....cian beliau kne denda masuk dlm tudung salji..eh..eh saji :p

    ReplyDelete
  10. HAHAHAHA...cik epal cik epal. tapi memang best pon cari pasal ngan kucen. Tapi bukanle niat kite nak menganiaya diaekor (xkanlah diaorang kan?)...haahah~

    ReplyDelete
  11. sedih plak bila tgk kucing CE ni..t'igt kat arwah kucing sy :"(

    ReplyDelete
  12. si tompok tu siap jelir lidah lagi hkahkhak

    ReplyDelete
  13. eh eh , same macam nyaww itew . HAHA

    ReplyDelete
  14. @HAZU: eh tak lah. sebab Tompok tu beranak depan rumah,ibu nampak anak dia dengan dia. Tu amek bela tu. ouh yeke? nanti boleh lah try beli :)

    ReplyDelete
  15. @Atiqah Wadiah: alololo sedih pulak dengar. Sabar ye

    ReplyDelete
  16. alololo.. comelnyee si comel oren niihh.. kucing baru nk membesar kan.. ok la tu die aktif, dari duk diam je..

    jum tgk kucing kite plak..
    jgn jadi mcm ni dah la.. heehhehe

    http://mieraalife.blogspot.com/2012/07/hai-nama-saya-iman.html

    ReplyDelete
  17. suka baca entry cik epal!! hari3 bukak blog tgok cik epal update ke tak hihihihi hilang stress sy. thnz CE! :)

    ReplyDelete
  18. gila comel anak kucing ni!! hadoiyai.. saya pun da malas nak bela hamster, sebab hamster ni laju sangat beranak pinak.ehehe

    ReplyDelete
  19. Comelnya!!!!^__^
    Tp, semua kucing mmg comel.
    hihi..
    knp pula tutup guna tudung saji...
    dera yea....=p
    kucing mmg suka menggigit..
    dah namanya omnivor..=)

    ReplyDelete
  20. saya suka kucing juga.. sama kucibg saya pun suka gak..gigit2x kaki..

    ReplyDelete
  21. Kucing2 tu mmg comel n mmg comot..

    ReplyDelete
  22. hahaha....kelakarlah cik epal ni..!! tapi comel tu memang comellL!! rasa nak gigit je hidung dy!!.
    *lepas baca dan komen blog cik epal, mari kita kacau ladybug tu plak....*

    ReplyDelete
  23. dulu kan,eka ada bela kucing,nama chepit sebab masa jumpa.dia tersepit kat tingkap.

    dah la comel.sampai besar.pastu kalo marah,dia merajuk tau.dia diam,dia tak ngiaw,dia tak mau makan,dia diam je..
    hehehe..cepat tacing tau rupanya kucing ni.
    tapi dia dah mati..huhuhuu

    seminggu menangis sebab dia..

    tapi tula,nak bela kucing lagi tapi skang dah duk umah sewa,macam ssah plak nak bela..

    kawen nanti la baru bela balik.hihi

    ReplyDelete
  24. Hahahahaah comelnyaaaaaaaaaaaa ><

    ReplyDelete
  25. hahaha. comel gilaa kucing cik epal nie. suka tgok lagat si tompok n comel tu.. update la lagi pasal diorg.. heheh

    ReplyDelete
  26. hahah ala ciannya dia kena serkup ngan tudung saji

    ReplyDelete
  27. comel nyer nyiau kecik nih..tp kucing ema nme dye mak cik urot sbb dye xley tgk org brng..msti dye urot2 kepala org..tp bez jugak..

    ReplyDelete
  28. comel gile kot kucen2 tuuu. hehe

    ReplyDelete
  29. kdg2 kucing ni lw.tp kdg2 rimas gk...asyik nk men kt kaki ja...

    ReplyDelete
  30. comel nye!. teringin nak bela kucing tapi adik2 ad athma. :(

    ReplyDelete
  31. cik epal, boleh x ajar cmne nk wat sticker yg awk dok tmpal2 kt each pic tu. pls2 (:

    ReplyDelete
  32. cik epal, bole x ajar cmne nk buat sticker yg awk tmpal2 kat each pic awk tu. so cute. pls (: thanks

    ReplyDelete