Sunday, July 1, 2012

Pembunuhan kejam Junko Furuta

Siapa pernah dengar pasal Junko Furuta?? Budak Jepun yang kena bunuh dan kena seksa dengan dahsyatnya. Cerita ni dah lama dah. Tahun lepas famous gak cerita ni. Siap ada FB cerita pasal pembunuhan kejam dia lagi. Benda ni jadi tahun 1989. Aku pon tak lahir lagi time ni. Budak ni kena culik, sepanjang hari dia kena culik tu dia kena seksa dan didera sangat-sangat teruk. Aku yang membacanya  pon boleh terbayang-bayang apa yang dia kena.Teruk sangat wehhh. Kejam gila orang yang seksa dia ni. Memang tak ada hati perut lansung



Ini penyeksaan yang dia pernah dapat:





HARI PERTAMA: November 22, 1988: Diculik

Diculik.

Dirogol (lebih daripada 400 kali)

Kebuluran dan kekurangan nutrisi

Diberi lipas untuk makanan dan diberi air kencing sendiri untuk minuman

Dipaksa onani

Dipaksa berbogel di hadapan penculiknya

Dicucuh dengan pemetik api

Dubur dan kemaluannya dimasukkan objek asing



HARI KE SEBELAS: December 1, 1988: Dipukul dengan teruk berulang kali

Dipukul berulang-ulang kali

Mukanya dihadapkan ke lantai konkrit dan penculiknya melompat di atas kepalanya

Tangan diikat ke siling dan badannya dijadikan punching bag

Hidungnya dipenuhi darah yang banyak sehingga hanya dapat bernafas melalui mulut

Alat pengangkat berat dijatuhkan ke atas perutnya

Muntah ketika cuba minum air (perutnya tidak dapat menerima air)

Cuba melarikan diri dan dicucuh rokok di lengannya

Dituang cecair mudah terbakar di atas kakinya, kemudian dibakar (barangkali untuk mengelakkan dia melarikan diri)

Botol dimasukkan ke dalam duburnya, mengakibatkan kecederaan



HARI KE 20: December10, 1989: Tidak dapat berjalan dengan betul akibat kaki telah dibakar 

Tidak dapat berjalan dengan betul kerana luka terbakar yang teruk di kaki

Dipukul dengan buluh

Duburnya dimasukkan mercun dan kemudian dinyalakan

Tangan dihempap dengan objek berat dan kukunya dipecahkan

Dipukul dengan kayu golf

Rokok dicucuh ke dalam kemaluan

Dipukul dengan batang besi berulang kali.

Dipaksa tidur di balkoni dalam cuaca musim sejuk

Batang besi pemanggang untuk memanggang ayam dimasukkan ke dalam kemaluan dan dubur mengakibatkan pendarahan


HARI KE 30:

Lilin panas dititiskan ke muka

Kelopak mata dibakar dengan pemetik api

Dicucuk jarum di bahagian dada

Puting buah dada kiri di potong dan dihancurkan dengan playar

Mentol lampu yang panas dimasukkan ke dalam kemaluan

Pendarahan yang teruk di kemaluan akibat dimasukkan gunting

Tidak boleh membuang air kecil dengan baik

Kecederaan yang teruk sehingga mengambil masa satu jam untuk turun dan pergi ke tandas

Gegendang telinga mengalami kerosakan yang teruk

Saiz otak mengecut


HARI KE 40:

Merayu penyeksanya “bunuh lah aku dan biarkan semuanya berakhir”

I JANUARI 1989:

Menyambut tahun baru bersendirian.

Badannya sudah hilang rupa dan fungsi asal.

Tidak dapat bergerak daripada lantai.



HARI 44 (HARI KEMATIAN) January 4, 1989: 

Penculiknya memukul tubuhnya dengan batang besi angkat berat, menggunakan alasan kalah bermain mahjong untuk berbuat demikian. Junko berdarah dengan sangat teruk di mulut dan hidungnya. Mereka membakar muka dan matanya dengan lilin.

Cecair pemetik api disimbah ke kaki, tangan, muka dan perut, kemudian api dinyalakan. Seksaan terakhir Junko ini mengambil masa lebih dua jam. Tidak lama kemudian, Junko menghembuskan nafasnya yang terakhir dalam kesakitan.


==========================


Nak menangis aku baca penderitaan yang dia pernah alami ni. Kalau aku tengah potong bawang,terhiris pisau dekat tangan pon dah menjerit kesakitan. Ini pulak bila kena seksa begini punya teruk. Junko Furuta ni kira dia survive lah gak dalam 44 hari tu.Lama sangat dia terseksa.


Cerita ni diungkit balek sebab pembunuh-pembunuh yang bunuh dia ni tengah berlegar-legar sekarang. Patutnya kena hukum gantung je depa semua ni. Tapi perundangan Jepun ni aku tak tahu lah macam mana,pembunuh nya dilepaskan. Depa dikenakan hukuman duduk dalam penjara untuk beberapa tahun je.Yang paling lama 20 tahun meringkuk dalam penjara. Sekarang ni pembunuh tu semua mungkin dalam lingkungan umur 40 tahun. Ada antara pembunuh tu pulak ahli yakuza




Cerita pasal Junko Furuta ni ada difilemkan. Tajuk nya "CONCRETE". Nama filem tu concrete sebab selepas dia mati dia ditimbuskan dengan konkrit. Dahsyat kan?? Tapi aku tak berani nak tengok cerita ni,baca kisah dia pon dah ngeri.Ini pulak nak tengok.Mahu aku banyak tutup mata je daripada tengok. So baik takyah tengok



Junko Furuta ni cantik lah jugak.Tapi memang kesian lah dekat dia. Kadang-kadang jadi cantik susah,jadi tak cantik pon susah gak. Dan ada sumber yang cakap salah seorang pembunuh dia tu pulak telah direject oleh Junko Furuta time sekolah. Sebab tu rasa tercabar tu.



Walaupun benda ni jadi dekat Jepun,tapi kita dekat Malaysia ni kena hati-hati gak. Elak kan jalan sorang-sorang. Lagi-lagi perempuan. Bahaya woo, macam-macam boleh jadi. Ada baca cerita perempuan kena rompak dekat The Curve?? Haa time tu perempuan tu ada depan mata aku je. Tapi selepas dia kena rompak ah.Sebab time tu aku nak pergi Maybank,sekali dengar orang jerit-jerit. Apahal lak ni kan? Then semua berkumpul dekat perempuan tu.Then dia cerita ah apa jadi dekat dia time tu


Moral of the story,kalau nak pergi mana-mana tu biarlah berteman. Jangan lah jalan sorang-sorang. Lelaki pon bahaya jalan sorang-sorang.Ini pulak perempuan kan?




Harap tak ada lah pembunuhan yang sangat kejam macam ni jadi dekat sini. Nau'zu billahi min zalik

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

44 comments:

Fakhruddin said...

macam best..
kena tengok ni..

Fakhruddin said...

kejam giler org tu..
kena tgk kisah yg mndalam lg ni...

fya zainal said...

Ya Allah, sy tak sanggup baca..scroll cepat2 baca laju2..kejamnya...sejak ada case kat the curve tu suma dh menjadi2...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

kesian.. nak kuar da xselamat da.. dok uma pun xslamat.. so hati2, jgn mdah percaya dnan org yg tak kenal.. dunia makin kejam

antara said...

sesak nafasa baca pasal junko ni balek. dulu pernah baca dah... now.. the images haunt me again..

kita doa2 moga kita semua dilindungiNya, dijauhkan drpd bencana.. selamat dunia akhirat.

thanks for writing. harap ramai yang sedar.. yang dunia skrg ni..makin kejam.

na'uzubillah..

NURUASHIA said...

masyaAllah...kejamnyaaa manusia,,,
semoga roh die tenang..

Snow Yuki said...

Teruknya budak tu kena seksa! Kalau kita ni yang baru luka sebab kucing cakar or gigit pun dah macam histeria kan...

NurNa iZaT said...

trok btol..lpas sumer kekejman tu stakat penjara ke ?

mood : takut nak jalan........

NurNa iZaT said...

trok btl,,lps sume dyorg uat,kne jail jer? tak aci..takotla nk jln sorg2 walau xlawa mcm cik epal :)

Kira Kekuri said...

ada gak terdengar cita Junko nih, errkk bila baca balik. dahsyat nyaa.. *takut* terasa2 pulak penderitaan dia tuh. eh

zaxx said...

Ya Allah, seram, sedih ,marah ,semua ada bila baca kisah ni..tak da hati perut langsung,dan paling tak puAS hati, penjenayah tu tak terima hukumman setimpal,.!!!
berdoa semoga kita dijauhi malapetaka macam ni..

steffany daph said...

dah baca byk kali pasal junko. kecian dia, seksa sngt. haih, mmg tak berhati perut lah manusia yg bunuh dia tu.

Rozita said...

buat yg sama pd pembunuh..jgn gantung jer..teruk nyer.

Anasyg said...

istighfar je baca

Noor Nazreena said...

ish ... meremang bulu kaki baca .... huhuhu ~

NurulizzaH said...

Penah buat entri pasal ni jugak.Tapi tak boleh nak buat details sebab tak sanggup nak tulis.First time read pasal ni I'm crying n trauma even tengah duduk sorang2 dlm rumah sendiri.Terbayang-bayang seksa si mati ni...kejam sungguh!

Farah Fauzi said...

okay sangat sacry penyeksaan diorang.. :( memang takkanla nak beranikan diri seberani mana pon nak tengok movie tuh -..-

Natasha said...

istighfar.
kejam sungguh.
huhu.
meremang.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cik epal x lahir lagi tahun 89? muda benar..hehe

dont mess with the yakuza!

Atiqah Wadiah said...

x der hati perut langsong..baca je dh blh rasa betapa sakitnye perempuan tu kena seksa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

someone penah post kat fb cerita ni bbrp bulan lepas..akak siap block org yg post tu sbb mengganggu emosi dan perasaan akak dgn kejadian kejam ni..


yg entri cik epal ni pon akak scroll laju-laju..ada movie ke? sumpah akak x nak tgk

F.A.R.A said...

menakutkan tol,patut rejam je laki yg buat tu

Elie Lily said...

Okay. ni sumpah ngeri! kalau elie jadi polis kat jepun tu, elie seksa dulu macam mana dia seksa Junko Furuta, baru bunuh dengan kejam!

KY said...

ya Allah..memang kejam, yang sangat menghairankan pembunuhnya terlepas..,

kalau dapat tengok filem tu, rasa nak tengok juga kut, walaupun disebalik selimut heeee

nur kasih said...

Kalo aku jadi junko nih aku akan pastikan jd hantu n bunuh semo semo yang wat jahat kat aku. Bahabi betoi!

the real ERA said...

Subhanallah.....
Ngerinya dengar berita-berita macam nii...
Semoga penjahat-penjahat tu dapat balasan yang setimpal...
Ish ish ish....

mia Olive said...

serius. memang takut gila lepas baca. rasa meremang bulu roma.

khairul akmal bin azman said...

lebih 400x kene rogol..

binatang ni..
bukan pemikiran manusia

miszatie said...

i mase bace dlu pun rse berapi sebab x berperikemanusiaan..

http://miszatie.blogspot.com/

skulluv said...

kalau tengok gambar pun kesian gak. tak tahula betul punya gambar ke tak.

shiQin Az said...

bace je pon da terase nk muntah! aaaaa...nak tgk katon peterpan..nk ilang rase mual!

arifah said...

sumpah tak tengok cite nie, baca entry cik epal nie pun dah buat sy seram sejuk, loya tekak pun ade.Sangat kejam..jangan filem ni diterbitkan kat Malaysia..plesss..tak sanggup.

arifah said...

sumpah tak tengok cite nie, baca entry cik epal nie pun dah buat sy seram sejuk, loya tekak pun ade.Sangat kejam..jangan filem ni diterbitkan kat Malaysia..plesss..tak sanggup.

shidaidris said...

astagfirullah
ada jugak manusia sekejam ni, kenapa x bunuh saja awal-awal.

memang x patut langsung kena penjara je

msredcheesecake said...

Speechless..... Terbayag kalau anak sendiri..

DiyaTheAuthor said...

sangat kejam ....sekarang memang nk g ke mana2 mmg scary je kalau sorang2..T_T

dhia vivadea

Lizzie Yasmin said...

I never know abt this. Lambat sungguh. Tapi macam mana dorang boleh tahu diari nie ek?

~nadyahoney~ said...

teruk sgt penderitaan dia n kejam sgt org yg buat..mmg hati binatang

Yana Libra said...

tak sanggup nak baca kisah penderiataan dia tu lagi..seksa..

luqman zakaria said...

memang kejam nih..x sanggup pulak nk tgk..hehe

zamri maivia said...

mak ai....memang kejam giler ...org2 camtu patut ditembak pakai senapang gajah jer.....

syafiQ said...

cd ada jual x???

cik a'an thanx to readers :) said...

nauzubillah.........kejam!!! sangat kejam!!!

Norasyimah Saifullah said...

nak tgk la cerita ni.. Thanks for this info

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !