Sunday, July 1, 2012

Pembunuhan kejam Junko Furuta

Siapa pernah dengar pasal Junko Furuta?? Budak Jepun yang kena bunuh dan kena seksa dengan dahsyatnya. Cerita ni dah lama dah. Tahun lepas famous gak cerita ni. Siap ada FB cerita pasal pembunuhan kejam dia lagi. Benda ni jadi tahun 1989. Aku pon tak lahir lagi time ni. Budak ni kena culik, sepanjang hari dia kena culik tu dia kena seksa dan didera sangat-sangat teruk. Aku yang membacanya  pon boleh terbayang-bayang apa yang dia kena.Teruk sangat wehhh. Kejam gila orang yang seksa dia ni. Memang tak ada hati perut lansung



Ini penyeksaan yang dia pernah dapat:





HARI PERTAMA: November 22, 1988: Diculik

Diculik.

Dirogol (lebih daripada 400 kali)

Kebuluran dan kekurangan nutrisi

Diberi lipas untuk makanan dan diberi air kencing sendiri untuk minuman

Dipaksa onani

Dipaksa berbogel di hadapan penculiknya

Dicucuh dengan pemetik api

Dubur dan kemaluannya dimasukkan objek asing



HARI KE SEBELAS: December 1, 1988: Dipukul dengan teruk berulang kali

Dipukul berulang-ulang kali

Mukanya dihadapkan ke lantai konkrit dan penculiknya melompat di atas kepalanya

Tangan diikat ke siling dan badannya dijadikan punching bag

Hidungnya dipenuhi darah yang banyak sehingga hanya dapat bernafas melalui mulut

Alat pengangkat berat dijatuhkan ke atas perutnya

Muntah ketika cuba minum air (perutnya tidak dapat menerima air)

Cuba melarikan diri dan dicucuh rokok di lengannya

Dituang cecair mudah terbakar di atas kakinya, kemudian dibakar (barangkali untuk mengelakkan dia melarikan diri)

Botol dimasukkan ke dalam duburnya, mengakibatkan kecederaan



HARI KE 20: December10, 1989: Tidak dapat berjalan dengan betul akibat kaki telah dibakar 

Tidak dapat berjalan dengan betul kerana luka terbakar yang teruk di kaki

Dipukul dengan buluh

Duburnya dimasukkan mercun dan kemudian dinyalakan

Tangan dihempap dengan objek berat dan kukunya dipecahkan

Dipukul dengan kayu golf

Rokok dicucuh ke dalam kemaluan

Dipukul dengan batang besi berulang kali.

Dipaksa tidur di balkoni dalam cuaca musim sejuk

Batang besi pemanggang untuk memanggang ayam dimasukkan ke dalam kemaluan dan dubur mengakibatkan pendarahan


HARI KE 30:

Lilin panas dititiskan ke muka

Kelopak mata dibakar dengan pemetik api

Dicucuk jarum di bahagian dada

Puting buah dada kiri di potong dan dihancurkan dengan playar

Mentol lampu yang panas dimasukkan ke dalam kemaluan

Pendarahan yang teruk di kemaluan akibat dimasukkan gunting

Tidak boleh membuang air kecil dengan baik

Kecederaan yang teruk sehingga mengambil masa satu jam untuk turun dan pergi ke tandas

Gegendang telinga mengalami kerosakan yang teruk

Saiz otak mengecut


HARI KE 40:

Merayu penyeksanya “bunuh lah aku dan biarkan semuanya berakhir”

I JANUARI 1989:

Menyambut tahun baru bersendirian.

Badannya sudah hilang rupa dan fungsi asal.

Tidak dapat bergerak daripada lantai.



HARI 44 (HARI KEMATIAN) January 4, 1989: 

Penculiknya memukul tubuhnya dengan batang besi angkat berat, menggunakan alasan kalah bermain mahjong untuk berbuat demikian. Junko berdarah dengan sangat teruk di mulut dan hidungnya. Mereka membakar muka dan matanya dengan lilin.

Cecair pemetik api disimbah ke kaki, tangan, muka dan perut, kemudian api dinyalakan. Seksaan terakhir Junko ini mengambil masa lebih dua jam. Tidak lama kemudian, Junko menghembuskan nafasnya yang terakhir dalam kesakitan.


==========================


Nak menangis aku baca penderitaan yang dia pernah alami ni. Kalau aku tengah potong bawang,terhiris pisau dekat tangan pon dah menjerit kesakitan. Ini pulak bila kena seksa begini punya teruk. Junko Furuta ni kira dia survive lah gak dalam 44 hari tu.Lama sangat dia terseksa.


Cerita ni diungkit balek sebab pembunuh-pembunuh yang bunuh dia ni tengah berlegar-legar sekarang. Patutnya kena hukum gantung je depa semua ni. Tapi perundangan Jepun ni aku tak tahu lah macam mana,pembunuh nya dilepaskan. Depa dikenakan hukuman duduk dalam penjara untuk beberapa tahun je.Yang paling lama 20 tahun meringkuk dalam penjara. Sekarang ni pembunuh tu semua mungkin dalam lingkungan umur 40 tahun. Ada antara pembunuh tu pulak ahli yakuza




Cerita pasal Junko Furuta ni ada difilemkan. Tajuk nya "CONCRETE". Nama filem tu concrete sebab selepas dia mati dia ditimbuskan dengan konkrit. Dahsyat kan?? Tapi aku tak berani nak tengok cerita ni,baca kisah dia pon dah ngeri.Ini pulak nak tengok.Mahu aku banyak tutup mata je daripada tengok. So baik takyah tengok



Junko Furuta ni cantik lah jugak.Tapi memang kesian lah dekat dia. Kadang-kadang jadi cantik susah,jadi tak cantik pon susah gak. Dan ada sumber yang cakap salah seorang pembunuh dia tu pulak telah direject oleh Junko Furuta time sekolah. Sebab tu rasa tercabar tu.



Walaupun benda ni jadi dekat Jepun,tapi kita dekat Malaysia ni kena hati-hati gak. Elak kan jalan sorang-sorang. Lagi-lagi perempuan. Bahaya woo, macam-macam boleh jadi. Ada baca cerita perempuan kena rompak dekat The Curve?? Haa time tu perempuan tu ada depan mata aku je. Tapi selepas dia kena rompak ah.Sebab time tu aku nak pergi Maybank,sekali dengar orang jerit-jerit. Apahal lak ni kan? Then semua berkumpul dekat perempuan tu.Then dia cerita ah apa jadi dekat dia time tu


Moral of the story,kalau nak pergi mana-mana tu biarlah berteman. Jangan lah jalan sorang-sorang. Lelaki pon bahaya jalan sorang-sorang.Ini pulak perempuan kan?




Harap tak ada lah pembunuhan yang sangat kejam macam ni jadi dekat sini. Nau'zu billahi min zalik

44 comments:

  1. kejam giler org tu..
    kena tgk kisah yg mndalam lg ni...

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, sy tak sanggup baca..scroll cepat2 baca laju2..kejamnya...sejak ada case kat the curve tu suma dh menjadi2...

    ReplyDelete
  3. kesian.. nak kuar da xselamat da.. dok uma pun xslamat.. so hati2, jgn mdah percaya dnan org yg tak kenal.. dunia makin kejam

    ReplyDelete
  4. sesak nafasa baca pasal junko ni balek. dulu pernah baca dah... now.. the images haunt me again..

    kita doa2 moga kita semua dilindungiNya, dijauhkan drpd bencana.. selamat dunia akhirat.

    thanks for writing. harap ramai yang sedar.. yang dunia skrg ni..makin kejam.

    na'uzubillah..

    ReplyDelete
  5. masyaAllah...kejamnyaaa manusia,,,
    semoga roh die tenang..

    ReplyDelete
  6. Teruknya budak tu kena seksa! Kalau kita ni yang baru luka sebab kucing cakar or gigit pun dah macam histeria kan...

    ReplyDelete
  7. trok btol..lpas sumer kekejman tu stakat penjara ke ?

    mood : takut nak jalan........

    ReplyDelete
  8. trok btl,,lps sume dyorg uat,kne jail jer? tak aci..takotla nk jln sorg2 walau xlawa mcm cik epal :)

    ReplyDelete
  9. ada gak terdengar cita Junko nih, errkk bila baca balik. dahsyat nyaa.. *takut* terasa2 pulak penderitaan dia tuh. eh

    ReplyDelete
  10. Ya Allah, seram, sedih ,marah ,semua ada bila baca kisah ni..tak da hati perut langsung,dan paling tak puAS hati, penjenayah tu tak terima hukumman setimpal,.!!!
    berdoa semoga kita dijauhi malapetaka macam ni..

    ReplyDelete
  11. dah baca byk kali pasal junko. kecian dia, seksa sngt. haih, mmg tak berhati perut lah manusia yg bunuh dia tu.

    ReplyDelete
  12. buat yg sama pd pembunuh..jgn gantung jer..teruk nyer.

    ReplyDelete
  13. ish ... meremang bulu kaki baca .... huhuhu ~

    ReplyDelete
  14. Penah buat entri pasal ni jugak.Tapi tak boleh nak buat details sebab tak sanggup nak tulis.First time read pasal ni I'm crying n trauma even tengah duduk sorang2 dlm rumah sendiri.Terbayang-bayang seksa si mati ni...kejam sungguh!

    ReplyDelete
  15. okay sangat sacry penyeksaan diorang.. :( memang takkanla nak beranikan diri seberani mana pon nak tengok movie tuh -..-

    ReplyDelete
  16. istighfar.
    kejam sungguh.
    huhu.
    meremang.

    ReplyDelete
  17. cik epal x lahir lagi tahun 89? muda benar..hehe

    dont mess with the yakuza!

    ReplyDelete
  18. x der hati perut langsong..baca je dh blh rasa betapa sakitnye perempuan tu kena seksa

    ReplyDelete
  19. someone penah post kat fb cerita ni bbrp bulan lepas..akak siap block org yg post tu sbb mengganggu emosi dan perasaan akak dgn kejadian kejam ni..


    yg entri cik epal ni pon akak scroll laju-laju..ada movie ke? sumpah akak x nak tgk

    ReplyDelete
  20. menakutkan tol,patut rejam je laki yg buat tu

    ReplyDelete
  21. Okay. ni sumpah ngeri! kalau elie jadi polis kat jepun tu, elie seksa dulu macam mana dia seksa Junko Furuta, baru bunuh dengan kejam!

    ReplyDelete
  22. ya Allah..memang kejam, yang sangat menghairankan pembunuhnya terlepas..,

    kalau dapat tengok filem tu, rasa nak tengok juga kut, walaupun disebalik selimut heeee

    ReplyDelete
  23. Kalo aku jadi junko nih aku akan pastikan jd hantu n bunuh semo semo yang wat jahat kat aku. Bahabi betoi!

    ReplyDelete
  24. Subhanallah.....
    Ngerinya dengar berita-berita macam nii...
    Semoga penjahat-penjahat tu dapat balasan yang setimpal...
    Ish ish ish....

    ReplyDelete
  25. serius. memang takut gila lepas baca. rasa meremang bulu roma.

    ReplyDelete
  26. lebih 400x kene rogol..

    binatang ni..
    bukan pemikiran manusia

    ReplyDelete
  27. i mase bace dlu pun rse berapi sebab x berperikemanusiaan..

    http://miszatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. kalau tengok gambar pun kesian gak. tak tahula betul punya gambar ke tak.

    ReplyDelete
  29. bace je pon da terase nk muntah! aaaaa...nak tgk katon peterpan..nk ilang rase mual!

    ReplyDelete
  30. sumpah tak tengok cite nie, baca entry cik epal nie pun dah buat sy seram sejuk, loya tekak pun ade.Sangat kejam..jangan filem ni diterbitkan kat Malaysia..plesss..tak sanggup.

    ReplyDelete
  31. sumpah tak tengok cite nie, baca entry cik epal nie pun dah buat sy seram sejuk, loya tekak pun ade.Sangat kejam..jangan filem ni diterbitkan kat Malaysia..plesss..tak sanggup.

    ReplyDelete
  32. astagfirullah
    ada jugak manusia sekejam ni, kenapa x bunuh saja awal-awal.

    memang x patut langsung kena penjara je

    ReplyDelete
  33. Speechless..... Terbayag kalau anak sendiri..

    ReplyDelete
  34. sangat kejam ....sekarang memang nk g ke mana2 mmg scary je kalau sorang2..T_T

    dhia vivadea

    ReplyDelete
  35. I never know abt this. Lambat sungguh. Tapi macam mana dorang boleh tahu diari nie ek?

    ReplyDelete
  36. teruk sgt penderitaan dia n kejam sgt org yg buat..mmg hati binatang

    ReplyDelete
  37. tak sanggup nak baca kisah penderiataan dia tu lagi..seksa..

    ReplyDelete
  38. memang kejam nih..x sanggup pulak nk tgk..hehe

    ReplyDelete
  39. mak ai....memang kejam giler ...org2 camtu patut ditembak pakai senapang gajah jer.....

    ReplyDelete
  40. nauzubillah.........kejam!!! sangat kejam!!!

    ReplyDelete
  41. nak tgk la cerita ni.. Thanks for this info

    ReplyDelete