Monday, July 2, 2012

Nak kurus tapi tak nak kering

Ramai perempuan nak kurus dan takut gemok. Aku lah salah sorang. Mulut asyik cakap nak kurus,tapi bila part menternak lemak nya, mentekedarah macam bela jin apred dalam badan. Pastu tanya member soalan paling annoying "eh aku gemok tak?" Member ketip bibir,dalam hati rasa cam nak pelempang je aku guna Boot Phua Chu Kang



Aku suka layan channel E! Tengok celeb-celeb ni punya style. Yang paling aku suka tengok 3 orang ni. Sebab body depa ada curve dan tak ada lah kering sangat



#3: Kim Kardashian (Agak hot)












#2: Scarlett Johansson (separa hot)









#1: Katy Perry (paling hot!!)








Carta dibuat suka hati dari pandangan mata aku.Susah betul la nak cari gambar depa yang pakai baju sopan sikit. Sume hat hat macam tak reti nak pakai baju.Nak kata duit tak ada beli baju,berkepuk je duit memasing. Baju semua stok-stok singkat sana, terdedah sini, terbukak sana, terjojol sini, terbelah sana,terjuih sini sana. Rasa macam nak lastik je dekat mana yang patut. hehh batal air sembahyang aku tengok gambar depa ni. Ni antara gambar yang agak sopan la sikit. Yang lain menjolok mata sangat. Depa ni hollywood ada maap la sikit. Kalau artis MALAYwood , ada je yang sama hazab macam depa ni.Tapi cam malas nak layan



Aku tak nak la pakai seksi meksi macam dorang ni. Sungguh tak cool. Menambah dosa aku lagi ada. Dah la sedia berbakul bakul dah. Tak sanggup nak tambah lagi lapan bakul. Cukup cukup lah ni. Tapi nak kurus dan bercuve (gituww) la jugak macam depa ni.Semangat tahu? Semangat satu Malaysia mungkin. So, jom la kita menguruskan badan dengan membakar lemak lemak yang ada. Hoyehhhhh~ (semangat berkobar) *sambil kibarkan Jalur Gemilang* Amboii semangat habis ni nak kurus. Kemain la semangat tu kan.Tapi kadang-kadang semangat je yang lebih,exercise nya?? haremmmmmm kihkih =p








Tapi aku tak nak lah kering sangat sampai jadi sampai macam ni. Dah tak tahu beza lah pulak mana orang mana tiang lampu. Kim Kardashian akan kelihatan sangat gemok kalau diletak kan bersebelahan dengan Nicole Richie,Lindsay Lohan dan Paris Hilton. Tapi gambar ni obvious lah edit. But diorang ni memang dah macam anorexia dah memasing


Nak gemok ke nak kurus ke janji badan kita sehat ok! Jom kawan kawan! Marilah kita singgah ke gymnasium untuk bersenam! "Chalo mera bete" maksudnya "jom kawan kawanku yang comel". Dann dannn





p/s: Selalu pergi gym,akan terserempak dengan Remy Ishak. Kadang-kadang Tiz Zaqyah pon ada. Cer teka dekat gym mana ni? ahakss


ok bye!

45 comments:

  1. yg penting cik epal sihat walafiat

    ReplyDelete
  2. kita pun nak kurus tapi tak nak kering. bila kesedaran nak kurus xde tibai berpinggan2.. kuwang2..

    ReplyDelete
  3. selebriti fitness letewwww....

    ReplyDelete
  4. Euwww,tak cantiknya kurus keding gitu.

    ReplyDelete
  5. Gym mane pegi tu? mesti gym mahal sbb artis2 nie x main la gym murah2 kan.. #ehhh .

    Selamat menguruskan badan la Cik Epal..

    ReplyDelete
  6. ramai bila dah kurus amboiii! dedah sana sini pulak..semoga kita tak macamtu la hendaknya.. :D

    ReplyDelete
  7. kurus nampak tulang sangat tak cantik ok~~~


    gym mana tu??

    ReplyDelete
  8. badan cam cik epal pun ok.

    chubby semanis epal ...
    hehe..

    #jgn marah ya.

    ReplyDelete
  9. dah macam zombi da gambar yang kurus kering tu..hahaha

    ReplyDelete
  10. tiang lampu pon lagi cantik cik epal!! dah macam x larat nak bawak beg tuh..kecian pulak tgk..hehe

    ReplyDelete
  11. salam cik epal..


    huhu jeles giler cik epal dpt jmpa remy ishak...

    ReplyDelete
  12. badan ai mcm kim kardashian,,hakhakhak,,;P,,betui2,pompuan tkleh kurus sgt,tk lawa la,,mesti kene ada The Curve,,ehh

    ReplyDelete
  13. huhu....yup klu kurus kering sgt org mngate..mcm saye nih ha....tp pape pun, sy xpnah bdiet pun..tp kurniaan Allah cmni..jd, bsyukur ape ade nye :)

    ReplyDelete
  14. wah2, rjinnye dy pi gym..gym kt mne tu?untg ler dy dpt jmpe remy ishak..hoho..kirim slm kt dy ea ^0^

    ReplyDelete
  15. paling suka katy perry..not just slim,tp dia juga cantik..hihi

    ReplyDelete
  16. kurus sangat pun tak lawa.nak main cubit2 pun takde isi.hihi

    ReplyDelete
  17. sy pn sama. mcm tu gak.. takot gemuk. lpas tu kawan dok nasihat jgn diet dh sebb tkot jd anorexia nanti. haha

    ReplyDelete
  18. Kena buat yang terbik kalau nak betol2 kurus ! Nanti hangat2 tahi lembu apa pon takleh.Hehe

    ReplyDelete
  19. oh awk pegi gym kaaaa...suka tengok Park Bom 2ne1, n bercita2 nak jadi cam tuh hakhkahkahka...xtaulah cam ne nak kuruskan tang kaki tu ha

    ReplyDelete
  20. betul2 .. teya pun nak kurus tak nak kering .

    tapi sekarang ni dah berisi . erkk
    tunggu bulan puasa nanty laa .. HAHAH

    ReplyDelete
  21. macam badan KY je hahaaa....

    ReplyDelete
  22. ada curve mmg hot. tu pelik kenapa ramai perempuan dah ada curve still nak kurus2..terpengaruh dgn model kot.huhu

    ReplyDelete
  23. salam..

    yg sedang sedang aje hehe

    ReplyDelete
  24. cik epal hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,lamanya onie tak merempat kat sini.....cik epal dah kurus ehhhhhhh? ^_^

    ReplyDelete
  25. hehhe..jnji cik epal sihat walepat liat..kui kui kui

    ReplyDelete
  26. Ewwww. tak nak la macam nicole richie dengan lindsay lohan tu. Memang kurus kering tahap melampau lampau lampau dah.

    ReplyDelete
  27. cik epal dah kurus la..:) (bodek sekejap,heheh)

    ReplyDelete
  28. oh sungguh x manislah klau kurus keding cenggitu. sgt x gorgeous! biar chubby asalkan sihat walafiat.. :D

    ReplyDelete
  29. x nak kurus sgt dan x nak gemuk sgt ;p

    ReplyDelete
  30. Sebab tu MQ tak suke kurus sgt... Nak gemuk.. Mslhnya nak gemuk tu punyalah hazab cik epal...

    ReplyDelete
  31. saya nak kurus jugak..walau kurus tapi berbentuk..itu sgt lah diidamkan

    ReplyDelete
  32. kite keringg . nak gemokkkkkkkk

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum..cik epal, xg kenduri irine nadia k ritu??x nampak muka pun..

    ReplyDelete
  34. MM plak terbalik.. Nak berisi lagi.. Hehe..

    ReplyDelete
  35. betul2 da melantak sikit pnye byk,pastu msti tnye member kurus ke x,slalu kowt buat cmtu..

    ReplyDelete
  36. salam...

    cik epal sihat...
    selamat berpuasa tok cik epal dn semua tetamu2 blog cik epal..

    sy nak kurus..
    nak2 bulan ramadhan dh dekat nie..
    rahsia nye ni..

    http://bidadarijelita.blogspot.com/2012/07/red-guara-cafeminuman-untuk-bulan.html

    ReplyDelete
  37. hai cik epal,fet dulu mcm cik epal jgk.but now dah maintain sihat/cantik/slim..just pakai premium beautiful dengan consistance jer.everything under control :)

    ReplyDelete