Wednesday, July 4, 2012

Dah tak best dah Masterchef Selebriti Malaysia bila Azwan Ali terkeluar. Tak meriah ok!






Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan huuu uuu uuuu *background music*



Aku selalu ikut Masterchef Selebriti Malaysia ni. Memang satu family lah ngadap tengok show ni. Episod awal-awal,memang aku menyampah gila dengan Azwan Ali ni. Mulut pokpek pokpek buat kerja. Mulut dengan tangan sekali jalan buat kerja. Pastu suka sangat bertekak dengan orang.Memang aku rasa cam nak stapler je ah mulut Azwan Ali ni. Rasa cam nak tenyeh tenyeh cili api lapanbelas tangkai dalam mulut dia pon ada gak




Tapi dah lama tengok Mastercef sampai lah dia terkeluar ni. Aku rasa dia sangat best! Walaupun time masak mesti ada bulu-bulu dengan shawl dia tapi "mak tetap vogue hokayyy. Kau mampuuuu?" kata Azwan Ali



Macam tak best lah pulak Azwan Ali ni keluar. Kurang perencah dah dalam Masterchef Selebriti Malaysia ni. We want drama ok! Apalah makna rancangan realiti TV tanpa DRAMA, ibarat makan nasi kosong tanpa lauk gitu. Tawar pelesir



Benda yang aku suka pasal Azwan Ali ni sebab dia sangat positif.Nampak lah keikhlasan dan kejujuran dalam diri dia.Dia tak malu pon nak mintak tunjuk ajar dan dia tak kesah pon ditunjuk ajar. Bab kebersihan tu memang tip top lah.Jangan pandang negatif je,tengok lah side positif dia jugak



Cuma mulut dia tu hazab lah sikit kan,tapi kelakar gak kadang-kadang apa yang keluar dari mulut dia. Lagi-lagi part nama makanan. Nama makanan semua nak buat juri tergelak sampai keluar air mata


"Juadah Sihat Gagahku di Muara"

"Kampung Extravaganza ala Tom"

Dan tah hape-hape tah lagi nama gah makanan dia ni. Tapi menghiburkan gak lah :D




Yang kutuk-kutuk dia pondan lah,kertu lah,gayah lah dan tah hape-hape tah lagi. Bab tu memang lah aku tak setuju dia jadi macam tu kan. Tapi pengakhiran hidup dia kita tak tahu. Kot dia meninggal esok dengan cara beriman daripada kita ke hape kan.At last dia berubah ke.Or yang dok mengata dia tu pulak yang jadi benda-benda cam korang kutuk tu haaa. Mana nak tahu. (motipppp tetiba je aku cakap pasal ajal maut ni pulak.kihkih)




Lembut ke,patah ke, lazer ke tu antara dia dengan Allah. Kita dok kutuk-kutuk dia ni menambahkan dosa kita je pulekk kan.From the bottom of my heart (wahh gituu omputih sangat aku) aku harap Azwan Ali kembali di jalan yang lurus jugak lah



Aku tak pernah pon minat Azwan Ali ni,cuma bila dia dalam Masterchef Selebriti Malaysia ni nampak ah cam dia bersungguh-sungguh dan ikhlas dengan apa yang dia buat.



At least Azwan Ali ada jugak bagi sumbangan dekat badan kebajikan. RM6000 hokeyyyy. Kau ada???  :D

51 comments:

  1. bila dia ada rasa bising je pokpekpokpek. tapi klo takde,siyes takde daya penariklah.bosan sangat.

    da takde propa, da takde drama. sebab artis lain cam baik sangat. haha. baik salah.tak baik salah.

    aih double A ni ~awat kua cepat

    ReplyDelete
  2. haha. aunty saya pun suka tengok azwan ali dalam master chef sebab dia cakap azwan yg meriahkan show tu.

    ReplyDelete
  3. kan3 cik epalllllllllllllll ! sian azwan ali nanges td huhuu

    ReplyDelete
  4. kan3 cik epallllll ! sian azwan ali . nanges dia td hehe

    ReplyDelete
  5. Tu la CE.. kesian dia kena kutuk.. hai mulut yg mengata tu ade azwan ali kate kat korang ke? takde kan.. Mulut mnusia memang susah nak tutup.. #eh

    ReplyDelete
  6. betul tu CE..kita ni tak tahu lagi pengakhiran hidup kita macam mane nanti...doakan je lah dia bertemu hidayah Allah kan :)

    ReplyDelete
  7. btol cik epal. stuju sgt..hehe

    ske jgk..tp ske tgk wincci tu..muke dia inesen je.haha

    ReplyDelete
  8. hahaha. hanya mampu senyum baca entry Kak Epal. Teringat pula shawl bulu2 dgn spek vogue ala2 mak datin versi AA tu.

    Hanya mampu tersenyum baca entry. Kau ade ? hehehe :D

    ReplyDelete
  9. tuLah...ingatkan dia kekaL sampai paLing kurang pon top 3 kee kan...baru dramatik gituu~

    ReplyDelete
  10. ade satu lagi nama makanan die yg pling lawak..panjang lak tu..

    ade time resepi tengkuk dan tongkeng ayam.. hihi

    lawak lawak..haha

    ReplyDelete
  11. betul!!! kita sependapat dengan cik epal, ramai sangat yang nak & suka dye tersingkir..mungkin dekat luar dye ada banyak kontroversi dengan artis lain tapi kita boleh tengok the real AA dalam masterchef selebriti, yang pandai cakap tu.. kau hado masuk masterchef? hado? nan hado haihhh

    *kita bukan fan dye & dulupun tak berapa suka dye dlm masterchef selebriti tapi bila dah lelama baru rasa dye nie mcm pelengkap dlm masterchef selebriti*

    :)

    ReplyDelete
  12. nak cakap macam mana ye. mulut dia memang lazer, tembak sane sini, so, kita tembak balik. baru syok. ade fight :)

    ReplyDelete
  13. azwan ali memang sangat meriah orangnya.. masa dia jadi pelampung saya dalam jangan lupa lirik pun, kecoh suasana..haha.tapi beliau sangat sempoi

    ReplyDelete
  14. Tulah pasal, cam tak best pulak bila dia keluar kan..tak meriah!

    ReplyDelete
  15. Thanks for sharing.. I pon suka AA. tp itu laa, skrg ni dah xdpt tgk masterchef sbb dok singapore. sigh..

    ReplyDelete
  16. kau sama dengan aku. aku rasa azwan ali tu penyeri masterchep. tak best pulak dia tak masuk final. heee

    ReplyDelete
  17. betul..betul..betul...dah xde AA...hilang seri MC selebriti :(

    ReplyDelete
  18. haha Kak Ani pun suka tgk gelagat dia kat MasterChef.. kenkadang dia buat kita meluat geram.. dia juga wat kta ketawa..
    setuju mmg kurang lah meriah nya bila dia terkeluar.. ;)

    ReplyDelete
  19. samalah...akak pon masa mula2 tnegok dia kat masterchef tu cam nyampah je.tapi bile tgok lelama, memang betul kata cik Epal...boleh kata dia la penyeri kat masterchef tu...dah terkeluar...? hu3..ayyakk....

    http://skuterlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. hahaha.. betul2.. x meriah daa.. mula2 dulu x suka lak tgk dia dalam program nie.. tp lama2 mcm best plak tgk telatah double A niee.. hehe

    ReplyDelete
  21. betul2... saya pun x penah miss lansung cite ni... suka tengok azwan ali... suka dengan nama2 juadah dia...

    ReplyDelete
  22. betul2... saya pun x penah miss lansung cite ni... suka tengok azwan ali... suka dengan nama2 juadah dia...

    ReplyDelete
  23. aa..ahh laa..dlm bnyk2 satu kite nk puji pasal AA ni die mudah terima arahan org. tak kire org tu sape. die sgt menurut perintah and tak penah complen walau die kene mop lantai skalipon kan2... hehe..

    cume tu lah mcm cik epal kate...DRAMA kuat...heeee =D

    ReplyDelete
  24. setuju. kat twitter orang dok mengutuk je kerjanya. kesian dia.

    ReplyDelete
  25. Haah. Setuju dgn cik epal. Pasni takde sape nak buat kecoh da. Part tak tahan tu time seluar dia londeh. Dia buat tak tahu. Ah serious lawak gila

    ReplyDelete
  26. bila double A keluar memang tak syok. tak kecoh la masterchef selebriti nanti.

    ReplyDelete
  27. KY tak pernah tengoklah..

    ReplyDelete
  28. orang2 unik mcm ni mmg ramai org x suka sebab jarang dapat kan...

    kira mcm brg2 antiklah, tapi tetap ada keistimewaan

    soal lain tu antara dia dgn Tuhan

    ReplyDelete
  29. sedih AA keluar...tapi still lag ada angah yang kelakar gak..suka...




    baju kurung budak utk raya!!! murah
    www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. 6000 xde la..


    6 hinggit der la..
    tiap2 hari jumaat.
    gegege..

    ReplyDelete
  31. a ah.... nampak die ikhlas dalam show tu. menghiburkan. walaupun mulutnye agak mengundang lah kan... hehehehe

    aqustiqaloqa.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. mula2 dulu pun xsuke dgn AA, tapi lame2 best plak layan bebel die hehehe.

    sokong angah plak pasni =)

    ReplyDelete
  33. tapi AA tetap best ..sebab itulah karakter dia...

    nama2 makanan tu yang tak menahan..ada je idea dia

    ReplyDelete
  34. Next episode harap2x diorang panggil CIK EPAL jadi tetamu undangan la hendaknya....

    ReplyDelete
  35. check this out~!!

    http://shesaj.blogspot.com/2012/07/my-mrright.html

    ReplyDelete
  36. Bawa name ibu nya dimana saje,kau mampu.i like AA.setuju,sekepala la cik epal semua yg cik epal ckp dlm entry ni akak suka hehe

    ReplyDelete
  37. Memang lah AA mulut cam hazab.. Tapi dia ok.. x delah teruk sangat..

    ReplyDelete
  38. nyue sokong.....dgn tiada AA,dah xbest mesterchef...drama n pokpekpokpek AA itu yg buatkn kita terhibur...dia ok la...Kau hader??

    ReplyDelete
  39. setuju dgn cik epal!!!...

    suke jugak bab kepositifan n kelakaran double A an..hehe=)

    ReplyDelete
  40. yup setuju! dh tak meriah la kalau tkde azwan ali..no drama laa lps ni

    ReplyDelete
  41. Tue la pasal...Suke tengok Azwan Ali dengan gelagat propa dia tue kan....

    ReplyDelete
  42. betulll!

    akak sedih azwan dh terkeluar..sbb dialah penyeri masterchef!

    ReplyDelete
  43. Haha.. Suke ayt dy.. Ape muka aku n x cntik ke?? Hee.. Jmpt2 la singgah n polow belog diedie..=)

    ReplyDelete
  44. enth2 dye lagi banyak pahala sbb ramai sngt dop mengata dye.

    ReplyDelete
  45. YUP...KT DALAM MASTERCHEFF BARULA DAPAT TENGOK SAPE AZWAN ALI YG SEBENAR...MULUT JER POKPEK TAPI YG PENTING HATI DIA IKHLAS DALAM MELAKUKAN SESUATU PERKARA TUU...

    ReplyDelete