Wednesday, June 27, 2012

Kad nama legend di zaman sekolah





Siapa pernah ada kad ni dulu? Zaman aku sekolah rendah dulu memang famous gila menatang name card ni wooo. Dalam satu kelas tu boleh kata 95% lah yang ada kad nama ni dulu. Memang LEGEND kad nama ni. Budak laki ke perempuan semua tidak ketinggalan mempunyai kad nama ni




Aku tak ingat harga satu set kad ni berapa. Tapi dalam satu set tu ada dalam 12 keping lah. Design kad boleh pilih nak macam mana,dulu budak perempuan banyak letak background gambar kumpulan Westlife atau pun artis korea Won Bin. (Aku lah tu sebenarnya. huahuahua) Sebab time tu cerita Autumn in My Heart tengah famous dekat tv3. Budak-budak Westlife pon time tu tengah pemes sangat. Sekarang tah mana pegi depa ni tah. Buat projek menternak ikan keli sambil nganyam tikar mengkuang lah kot. Kalau yang girlish sikit mesti pakai background hello kitty. Konon dia pon comel macam hello kitty tak ada mulut lettewww



Time ni punya lah masing-masing tahan lapar sebab nak kumpul duit nak buat kad nama ni.Nasi lemak favourite mak cik leha kantin pon tak pandang derrr time ni. Alah dulu-dulu belanja rm2 je untuk sekolah pagi dan petang. Duit pon bukan masyukk sangat. Demi kad nama ni semua tak kesah berlapar. Kira time tu kalau kau tak ada kad nama ni kau tak urban dan kolot lah. Yang tak menahan tu nombor telefon letak nombor telefon rumah. Sebab dulu-dulu mana lah budak-budak sekolah rendah pakai handphone lagi. Sekarang? Bukan kata handphone, masing-masing ada tab sorang sebijik. Tak main dah lah kad-kad nama ni. Semua ni ketinggalan zaman kata nya. Dunia di hujung jari je sekarang maaaa




Time nak tunggu kad ni sampai dekat tangan, masing masing tak keruan. Mandi tak basah kuyup,makan pon tak sendawa nam kali sampai kenyang.Punya lah gelabah masing-masing. Padahal kad nama je pon. Selalunya dalam kelas adalah 2-3 orang jadi agen jual kad ni. Tak pon budak-budak kelas sebelah ke yang jual. Bila kad ni dah siap, terkinja macam beruk mak nyeh dapat pisang je masing-masing punya gaya. Eksaited kemain. Time tu semua senyum kembang sampai ke cuping telinga



Kad yang aku kumpul dulu-dulu pon dah hilang ke mana tah. Dah bersemadi dengan aman nya dalam tempat pelupusan sampah dan dah dikitar semula lah kot. Ni bila kawan-kawan lama tag gambar ni dekat facebook,memang mengimbau kenangan dulu je *berkumandang background lagu Zaiton Sameon*



Ayat famous yang mesti ada dalam kad:


@kenang daku dalam doamu
@Senyum selalu :)
@Semoga berjaya dalam hidup
@Friendship forever / Remember me always (omputih sikitt)


Macam-macam lah lagi ayat-ayat yang cliche. Nama, alamat rumah, nombor telefon semua complete. Walaupun nombor telefon rumah je kekdahnya. Bagi kad nama ni dekat secret admirer,call rumah dengar suara bapak yang angkat tepon,terus gabra, cepat-cepat letak telefon.




Kalau nampak kad nama ni dekat cikgu disiplin,habis semua kad kena rampas.Bergenang laju-laju air mata dan air hidung serentak, sebab bersungguh-sungguh ikat perut tahan lapar,tak pasal-pasal kad pulak kena culik dengan cikgu disiplin.



So, ada sesiapa tak pernah melalui zaman ke'famous'an kad nama ni??? Cer cerita sikit dulu letak background kad nama tu gambar apa?? :D

110 comments:

  1. Cik Epal, sy copy gambar kad nie taw.. Hehehe.. tenkiu :p

    ReplyDelete
  2. wawawa pernah guna kad nie masa zaman sekolah rendah, background ala2 girlish yang tak menahan tu..cam siot tapi kenangan ohhh semua nie, bebudak sekarang nan hado haihhh kad legend nie

    ReplyDelete
  3. ahaha. ada jugak buat. simpan lg smpi skrg. hehhe kenangan tu sumeee!!! =)

    ReplyDelete
  4. haha tak pernah ada. Tapi selalu jugak tgk kada macam ni, memang comel nak2 yang hello kitty. Betl tu, zaman dulu budak sekolah tak main handphone pakai telephone rumah jea. Kalau kempunan sangat nak guna handphone buat sendri pakai kertas.. Huahua kelaka pulak bile ingat balik.

    ReplyDelete
  5. whoaaa...sama2. kita pon beli bnda ni jugak. gambar kumpulan F4 pn ada..sbb tgh femes citer meteor garden, heeee...harga dia tak silap rm3 or rm3.50...da lupa. paling bengang bila da order, skali tak dpt. hilang cmtu je duet. haha

    ReplyDelete
  6. Kelakarnya cerita Cik Epal ni..Tersengih-sengih saya membacanya. Lagu Westlife yg I'm flying without wings tu mesti Cik Epal hafal kan....

    ReplyDelete
  7. hahaha..kite pon ader tau..smpy skrg masih tersimpan rapi kad kawan² kasi..hehee

    ReplyDelete
  8. @hafiz hafizol: nak wat pe? pekasam? =p


    @cik_ezati: budak sekarang tak pernah tahu rasanya kewujudan kad ini :D


    @diera tekikushika: waaa simpan lagi tu. hebat! :)


    @ieda dahlia: buat pakai kertas? ada eh? yang tahu pakai tin pastu tebuk belakang tin letak tali.pastu berborak lah puas-puas
    :D


    @emi: ha ah meteor garden time tu pemes gak. kalau order tak dapat, mesti budak yang jual kad tu akan dibenci satu sekolah sebab menipu haha


    @naramas aman: opkossssssssssssss hapal. banyak lagu depa yang hafal. flying without wings,if i let you go,i lay my love on you. banyak lagi lahh. kalau masuk periksa semua ni konpom jadi pelajar terbaik! haha :D

    ReplyDelete
  9. @deq's Qienz: bagusnya lah tersimpan rapi lagi kad. mesti terharu kawan-kawan kalau tahu :)

    ReplyDelete
  10. wakakakaka..
    teringat pulak sy ada jugak kad ni. siap background hello kitty ag! hahaha..

    ReplyDelete
  11. hahaha..kwn2 mmg gila la dgn menda ni..suka sgt nak menayang..cheh mcm best jer..saya masa tu kena serba serbi jumat..org susah la katakan..tak penah la merasa semua ni hehe

    ReplyDelete
  12. of kos la penah melalui zaman kegemilangan kad nama ni.. tapi, saye dapat jela.. belinye tidak sebab mak kasik singgit je sehari.. wuuu~ pandang jela orang lain ade..

    ReplyDelete
  13. yuyu ada gak kad nama dulu! RM6 la 12 keping :P selalu buat ucapan "kenang daku dalam doamu" :p

    ReplyDelete
  14. zaman akk dulu dah ada kad ni

    ReplyDelete
  15. Assalam. saya ni silent reader tp bila entri ni saya teruja nak komen. saya pun ada kad ni.. hahaha..

    "remember me always"

    kekekekekekke :D

    ReplyDelete
  16. Kad legend.. Pernah ada gak dulu..
    Bagi kat awek.. Ha ha..

    ReplyDelete
  17. hahahaa betul2 Cik Epal. rasa cam famous gila bagi orang kad tuh, haha. tp tulah kenangan kita masa sekolah dulu, budak2 sekarang mana ada dah.

    ReplyDelete
  18. Hahaha. mengimbau kenangan betoi.
    masa ni aku darjah 6. aku buat kad plih background garfield kot. nak pilih background dr katalog tu pun, pnye lah berhari2, taktau nak pilih yang mana. semua mmg cun gilerr. Hehehe. adoii, rindu plak zaman skola rendah

    ReplyDelete
  19. cik epal!! sya ada juga kad nih...haha

    ReplyDelete
  20. sama la dgn kita wktu sekolah tu

    rasa bangga je bila hulur kad tu..muahaha

    ReplyDelete
  21. cik epal.. saye memang giler wat card nie dulu.. sampai kena tipu dengan member pon penah.. duit dah habes.. kad sampai taon depan pon xdpt lagi.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  22. betul la..gile femes kad ni dlu,gambarnya macam2 artis

    ReplyDelete
  23. Iman still simpan kad-kad ni haha ucapan tu kalau boleh sepesen jeee semua! Dulu suka guna background winnie the pooh, cuteee!

    ReplyDelete
  24. aku dulu letak gambar F4! kemain time tu jaman jaman meteor garden femes gilos. kakaka

    ReplyDelete
  25. teringat blk zmn dolu2...mmg x tinggal lah benda ni dan sgup wat bnyk2 jnji benda 2 cute.pas2 yg plg chantek simpan kat diri sndri...hehe...ida simpan lagi smpai skrg wat kenangan ^_^

    ReplyDelete
  26. hahaaa.. dulu fanatik giler dengan card2 niew sume. tapi da abis sek, da xtau simpan kat ane. huuuu...

    ReplyDelete
  27. Hehe..teribgat balik zaman sekolah dolu-dolu..dolu nieza jadi ejen tuk sapa nak tempah kad ni..so nieza dapat free kalau cukup brape org ntah.. ^^

    ReplyDelete
  28. Hehe...tetiba teringat zaman sekolah rendah dulu. Bila dah dapat kad tu mulalah bertukar2 kad. Kau bagi kad kau, aku bagi kad aku. Sape yang takde kad, tak dapat. Haha.

    ReplyDelete
  29. mau x ingat..mse skola rendah dulu, aku jadi ejen penjual bnda alah ni..haha...ble dah jadi tukang jual, aku x payah susah2 nak kua duit beli kad nama ni..ag ramai org beli, ag byk aku dapat free...heaven gler mase tu...

    ReplyDelete
  30. Group f4,gmbr jung sang yg hero winter sonata tu..aishhh..rindu zaman dolu kala..huhu

    ReplyDelete
  31. saya pernah order kad ni dulu...
    tapi duit saya dimakan, kad tak sampai dan orangnya pindah sekolah...T_T

    ReplyDelete
  32. ya Allah kad2 ni yg kengkawan punya semua dah bersemadi di tapak rumah lama... sebab masa pindah2 arwah cakap ada 1 beg besar kertas2, kad2, ntah apa lagi barang2 aku dibuang...

    yess... aku juge melalui zaman legend ni... wakakaka... tapi buat 1 set je... ade 12 tu je... sebab nak bagi kat 12 orang kawan baik je...

    haa kau... sampai 12 orang kawan baik... memang tak menahan... siap biodata dulu2 pun kawan baik semua list la 12-12 orang tu... haha...

    ReplyDelete
  33. Zaman skolah ALL BOYS dulu mmg tahu pasal kad nie tapi tak layan sebab habis beli game kad KERETA,KAPAL PERANG dan KAD TERUP TEPUK/TIUP

    ReplyDelete
  34. saya pon ada dulu. but now,sume dah hilang! Ceh !! hehehe

    ReplyDelete
  35. letak background westlife sebab time tu minat giler meroyan kat westlife.

    kalau ada skrg pun nak buat lagi kalau boleh, hehe

    ReplyDelete
  36. kad kt plak dragon ball!! haruslahkan. pastu ada gak kumpul pelekat2 dragonball. memang best n rasa diri sangat kaya raya bila dapat kumpul pelekat banyak2. -..- haih...chomel pulak rasa daku yang kecik2 itu. hoho

    ReplyDelete
  37. kad kt plak dragon ball!! haruslahkan. pastu ada gak kumpul pelekat2 dragonball. memang best n rasa diri sangat kaya raya bila dapat kumpul pelekat banyak2. -..- haih...chomel pulak rasa daku yang kecik2 itu. hoho

    ReplyDelete
  38. macam pernah ade je kan..
    sye dulu letak gambar zinedine zidane kot..hehe

    ReplyDelete
  39. contoh lagi : I D CC U... U D CC I..

    HAHAHAHAA!!! sanggup kumpol duit semata2 nak beli kad ni... bangga plak tu sapa yg dapat beli...

    ReplyDelete
  40. contoh lagi : I D CC U, U D CC I..

    HAHAHAHAHA! sanggup kumpol duit nak beli... bangga sio sapa dapat nih...

    ReplyDelete
  41. gambar ni memang legend pun, dulu teringin nak kad macam ni tapi apakan daya duit makan pun singgit sehari..

    ReplyDelete
  42. huhu.ada gak wat dulu, tp dah buang.

    ReplyDelete
  43. hahaha pernah alami zaman nii.. klaka bila ingat balik.. backgroud westlife,newsboy, pas 2 pemandangan.. maen aci tukar gan kawan2.. segala kata-kata hikmah terkeluar.. hahaha lawak!! =p

    ReplyDelete
  44. memang dulu semua gila westlife ! sekarang dah jadi bapak budak dh pun..hahaaa !!

    ReplyDelete
  45. sy pn penah guna kad mcm tu kad skolah dlu..haha..n skrg pn still smpan lg wt knangan lah katakn

    ReplyDelete
  46. haha ! selalu buat tapi semua kene tipu . xpernah pegang sendiri punye . asyik pegang org punye je .

    ReplyDelete
  47. Rasa nak gelak guling2 la cik epal.kita pon duk tergilakan beli kad ni. bajet nak ada kad nama sendiri.sanggop kumpul duit,lepas tu sanggop tunggu lama betol nak dapatkan kad ni. ahaks! lawaklawak;D
    tp zaman sekarang dah takde,rugi rugi bebudak sekarang =D

    ReplyDelete
  48. waa nostalgia sangat! memang slh seorang yg ada wat kad2 gini..ingt lagi punya la pulun nak fikir ayat2 bombastik nak letak atas kad konon2 nk lain dr yg lain la.. last2 kawan dh antar kt supplier tnpa sempat ku edit ayat,haha hasilnya kad tanpa ayat2 kt ats tu..hewww..huhhu
    tp still ada lagi sikit koleksi kad kengkawan yg terselamat dalam simpanan..:)

    ReplyDelete
  49. YER.... DULU MACAM NI LAHA GAYANYER KAN.........

    ReplyDelete
  50. saya ejen jual kad ni time sekola dulu..hikhik

    ReplyDelete
  51. haha, sllu sgt tempah kad ni.. last2 buat semak je pstu buang, membazir sgt !

    ReplyDelete
  52. pernah jugak beli..siap letak muka group F4 lagi tu..lepas tu tukar dgn member..tapi sume dah hilang..x terfikir lak ye kad tu dah jadi legend skrg :')

    ReplyDelete
  53. Kawan kawan dulu sibuk jadi supplier kat sekolah :) tapi tak penah berminat pun. hehehehe. tapi benda alah ni buat rindu zaman sekolah.

    ReplyDelete
  54. rasa ye gmbr louis koo. tak pun winter sonata punya hero-heroin. hee ;)

    ReplyDelete
  55. wah! nampak jer gmbar nih kat blog list .. terus bukak entry nih .. hikhik .. btol lah .. dulu zaman skolah rendah ade gak mmbe wat nih .. tpi izie tak wat pon .. mls .. haha ! :P btw . .nak copy gmb atuh boleh :D ? tenkiu ..

    ReplyDelete
  56. tau xpe.. lawak lak pikir balik. sungguh kebudak2an. budak skrg pakai facebook jer

    ReplyDelete
  57. Zara de lg kad ni. Gmbr sailormoon. Siap smpn lg brochure yg dtg skali ngn kad tu :)

    ReplyDelete
  58. Zara de lg kad ni. Gmbr sailormoon. Siap smpn lg brochure yg dtg skali ngn kad tu :)

    ReplyDelete
  59. hahaha. dah lama tak tengok benda alah ni.

    ReplyDelete
  60. hehe...sy simpan lagi..semua gambar westlife..banyak giler~ :p

    ReplyDelete
  61. ade pnah... gmbar avril lavigne.. maseh lagi tersimpan kt dlm kotak brg2 masa skolah dlu...;p

    ReplyDelete
  62. taw xpee~ sy pn ade buat kt ni dl gambar sailormoon gak! haha xD

    ReplyDelete
  63. hahahah..awak mengembalikan nostalgia lama la..hehehe

    ReplyDelete
  64. nak copy jugak gambar ni.. letak kat facebook. gila nostalgia!!!!!!!

    ReplyDelete
  65. MMg style kot bende nih.. susun dlm wallet bagi nmpak penuh kad dlm wallet.

    * part letak no Tel rumah tu Sumpah, gelak guling2..hhahaha

    ReplyDelete
  66. Ya Allah. Betul2 mengembalikan nostalgia lama. Ada buat... Edar kt kwn2 baru dr sek lain. Sayang nak bg kat classmate. hehe

    ReplyDelete
  67. ; Teringin nak ada kad nie. Tapi xberpeluang. Hee~. Akak duduk dekat batu 5 ke dlu?

    ReplyDelete
  68. hahaa..ejen tu orang penting..sgup gi cari..pastu pilih kad2 yg nak dalam stu kertas katalog..

    ReplyDelete
  69. hahahah ok sy still simpan lg kad2 yg kwn bg ^_^v mesti lawak klu kad sy pun dyrg smpan..aww malu! >.<

    ReplyDelete
  70. alamak...gmbar tu kad nama kita punya...dlm blog cik epal jelas semacam je alamat..nasib nombor tepon tak guna dah...hihih

    ReplyDelete
  71. Suka entry ni CIK epall !!!!! hehehee

    ReplyDelete
  72. hik3..opkos lah pernah lalui zaman ni..gamba apa x igt..sbb byk sgt order..hik3

    ReplyDelete
  73. kite dulu backgroup F4. haha. nak nak dulu mmg tergila gila kan ken zhu. rindu ah. blk kg nk godek godek cr blk.hehe

    ReplyDelete
  74. kad-kad nama kawan masa sekolah rendah masih tersimpan rapi dalam laci. Tu lah kenangan yang ada masa sekolah rendah dulu. :) Mengenang kembali memori yang tercipta..

    ReplyDelete
  75. x pernah beli...tp pernah dapat dr kwn2

    ReplyDelete
  76. wah baru 2 3 hari lepas tkenang kad ni. agak2 tertanya2 gak la ade lg ke kad ni skrg. err maybe not. kan?

    *masih menyimpan kad kawan2, dan lebihan kad sendiri ;)

    ReplyDelete
  77. mmg legend kad ni. :) dulu2 saya suka buat background gambo pemandangan. takpun gambo kartun. huhu. :)

    ReplyDelete
  78. Epik rasa. TApi 2 thun lepas ade lagi cik epal. Adik kasi borang tu suruh buat. :P

    ReplyDelete
  79. aah ku pun ada gak....background gna pic F4, won bin, BSB pun ada, lg sorg x menahan si leonardo de caprio pun ado! hahah....pastu ayatnye bese la, remember me always...owh memori!

    ReplyDelete
  80. Hai..teringat masa budak2 dulu. Sampai sekarang masih ade kad ni,hihihi..

    ReplyDelete
  81. hahaha..memang legend giler...adeh tetibe teringat zaman sekolh...kelakar plak..

    ReplyDelete
  82. hahahaha..teringat zaman sekolah rendah dulu..siap ada business card holder lagi..:)

    ReplyDelete
  83. RM3 / 12 keping. bwahahahahh...aku pernah buat 2 kali. Satu gambar digimon, satu lagi gambar snoopy.

    ReplyDelete
  84. memang ada kad ni dulu, zaman kita tahun 90 an gitu..giler lama..betul la apa yang CE cakap semua dalam tu, esp bila nak dapat kad ni gelabah semacam jer..haha

    ReplyDelete
  85. saya tak ingat sy punya gambar ape..tapi sy paling ingat kawan punyer ar..haha background nya gambar kumpulan newboys! =D

    ReplyDelete
  86. assalamualaikum cik epel...yer la baru semalam mama dok kemas jumpa semula kad2 lama mcm ni anak mama punyer dulu...terimbas kembalikan...:)

    ReplyDelete
  87. hehe...dulu akak pon ade kad macam ni...kelakar kan

    ReplyDelete
  88. hahahahaha

    tak pernaha da,tapi hampir ada.kumpul duit bagai nak rak,setiap hari bagi kat akak tukang jual.harga rm 3.masa tu darjah 4,rm 3 tu macam rm 30 tu...

    yang paling best boleh buat BAA..bayo anso anso kate orang perak.

    lepastu dipendekkan citer,akak tu pulangkan balik duit pada kami.sebab dia tak jadi order.punyalah kecewa tak hengat,dah berangan dah nak tuko2 kad ngan kengkawan..hahaha

    ReplyDelete
  89. terigt zaman sekolah rendah dulu, dah bayar rm3 . tapi sampai skng x dpt2 lg.. jenuh nyimpan duit nye weh... pas tu time maen kutu, undi2 tah cm ne ak dpt org last.. time depa ak bayar, time ak dirong tak bayar,, gila la saket aty... ase nye ade la dlm rm 15 setiap org.. tpi time tu rase cam rm150 .. hahaha

    ReplyDelete
  90. saya dulu letak background gambar shah rukh khan dengan siti nurhaliza. punyalah minat kat dorang dulu. hehe. good memory. hihi

    ReplyDelete
  91. wah rindu name kad ni...sha pun ade buat dulu...xp ntah kat mane menghilang...mase tu femes dgn gambar retis...plg best bab ayat2 jiwang...bile org nak berkenalan hulur je kad ni trase mcm businesswoman plak...

    ReplyDelete
  92. cik epal mesti banyak laki2 bagi kad2 legend kan.. hahaha..

    #kantoi?>

    ReplyDelete
  93. ayat semoga berjaya dalam hidup tu memang selalu dengar hahah

    ReplyDelete
  94. dulu sy letak background ct nurhaliza kot hahha masa tu muka dy muka belasan thun lg. kelakar la. agknya kenpa cikgu nk rmpas kad nama ni eh?

    sy dulu pun pena kena rampas:(

    dulu masa tu fikiran kuno lg.sy ingt kad nama yg ad muka retis korea tu kononnya di eksport ke korea untuk direka cipta.lgpun sbb dy lmbt nk siap kan.sekali kat mesia je pun. bminggu2 tggu kad smpi muhahaha

    ReplyDelete
  95. Wahhhhh! Giler pemes nih dedoulu tau.. Bleh dikatakan satu skolah la ada namecard nih.. Background opkosla Won Bin! Ngahahhaa! Nostalgik giler ah.. ^_^

    ReplyDelete
  96. hahhaa..aah teringat knangn dulu2,,,dulu akak kita yg jadik agent jual2 nie..so bile market tinggi dapat laa free kad byk2..sukkeee..

    ReplyDelete
  97. ahaa, lama dh x nmpk kad ni. dulu slalu order =D rindu nya zmn dolu2...

    ReplyDelete
  98. aku pun ada asenya tp mmg serius xingt dah aper tulis kt atas tu...

    ReplyDelete
  99. penah dpat..
    kalau boleh nk kena tunggu sampai sebulan dua baru laa kad tu sampai. hahahaha

    ReplyDelete
  100. Hehe. Myra dulu pon penah tempah kad kad nama ni. Pengaruh membe. heeee

    ReplyDelete
  101. i pn ade jgk name card ni..gmbr kucen sbb i xminat artis n i still simpan my frens punya kad until now. tp xtau la if my frens still simpan kad i..hewhewhew..i ingt lg, kne tggu 3 bln br dpt. 12 kpg = rm3..haha!

    ReplyDelete
  102. i pn ade name kad cani..pic kucen n pic pmndangan yg cntk sbb i xminat artis.. i still smpn my frens' kad until now. pdhal usianya da lbh dr 10 thn..lps order dgn member kne tggu 3 bln br dpt hasilnya..12kpg = rm3..:)

    ReplyDelete
  103. kad nama ni memang kita suka buat masa sekolah dulu2....hehe teringat kenangan dulu2..:P

    ReplyDelete
  104. hahaha...i also jadi ejen..1st nak jadi agen kena cari client dulu..pastu pos then tunggu lah abg posmen hantar kad..n agih2 masa kat skolah...heaven sgt zaman2 kite kan..

    ReplyDelete
  105. saya pnah gak buat..gambar sailormoon..siap jadi lagi org tgh..sape nk order.. ngan da sticker lagi... hahaha..xsalah r.. wat kad rm3...=) cm buduh pun da...hahahah

    ReplyDelete
  106. hahah...saya pun pernah melalui zaman kegemilangan kad nama ini...memang satu fenomena...kalau tak salah, saya buat dulu letak background bunga...huhu...kawan2 lain ramai yang gune kartun pooh, sailormoon...gune mamat2 westlife or won bin..haha..

    ReplyDelete
  107. hahahahahaha~ ada jugak kad neh dulu.. masa zaman skolah rendah da skolah menengah tahun 90-an la kot.. kad neh mesti ada.. sebab yeala kalau org nak kenalan2 kasi ja kad neh :P~ tapi kat org2 tertentu ja.. kene agi berkenalan ngan yg xsama skolah >.< biasa kasi yg xsama skolah la kot.. muahahaha

    ReplyDelete
  108. di (aceh) indonesia famous juga kad ni masa tu... Saya punya dulu gambar andy lau kalau tak salah pun.. Hehe

    ReplyDelete