Wednesday, June 20, 2012

Jalan jalan cari pasal di Genting Highland Theme Park :D

Hari tu pergi Genting Highland dengan member. Masing-masing dah habis exam, mood berjimba dan beronggeng tu amat kuat lah sekali. Cadang nya nak pergi 9 orang. Tetiba last minit masing masing mempunyai alasan yang kukuh tidak boleh pergi kerana duit dah habis lah,dah balek kampung lah,kucing beranak lah, gayat naik cable car lah, ada darah tinggi dan diabetes lah, gaduh dengan makwe lah, dan lain-lain.


Tapi itu tidak mematahkan semangat kami  untuk teruskan juga plan ini walaupun 3 orang je yang dapat hadir ke sidang tergempar Genting Highland Theme Park


Haritu aku pergi Genting time ABP ni tak ada lah sejuk mana pon,so tak adalah rasa macam nak bawak baju tebal-tebal. Dan Azrin yang jeles tak dapat pergi sebab ada urusan family telah berkata



"tak payah nak bajet New Zealand sangat lahhhhh nak pakai baju tebal-tebal. Genting je ponnnnn. Bukan sejuk sangat pon. Malaysia jekk"



Jeles lettewwww, sebab dia tak boleh ikut. kehkeh. Tapi memang sejuk gila woiiiiii hari tu,menggigil-gigil jugak lah dengan kabus tebal gila




Suasana dalam cable car. Tikah tengah syok layan jajan. Si Fatin kelihatan amat riang sekali



Disebab kan Fatin terlebih riang, dia telah sabotaj aku dengan Tikah untuk masuk dalam gambar. Jadik lah suku hidung je nampak



Makin tinggi ke atas, makin tebal lah pulak aiiiii kabus nya. Pastu sejuk pulak tu. Dah ah bertolak pagi-pagi. Rasa macam duduk dalam peti ais dengan beruang kutub




yayyy sampai dah. Tengok kabus tebal dekat belakang. Objek depan 2 orang ni berpura-pura buat muka suci menahan sejuk



Breakfast dulu 



Apa benda tah nama benda alah ni. Tak nak makan berat sangat, kang naik roller coaster muntah berjejeran pulak



Depa punya roti. Makan camni dah rm7. Buat dekat rumah ni boleh dapat tujuhbelas keping roti lagi dengan harga rm7


Berselera nampak nya



Walaupun berperangai kanak kanak ribena terlebih gula, kena juga membeli tiket dewasa. Konon-konon nak pergi weekdays tak ramai orang lah. Tapi ramai gak lah time ni but ramai foreigners



Destinasi pertama adalah Pirates Train. Tengok cam gempak dan menakutkan je kan? Tapi hampehhhh. Penat je aku tunggu lama-lama naik menatang ni. Buang masa aku je. Siapa nak pergi sini, tak naik mende alah ni pon tak pe. Tak best pon sebab tak ada hantu


Space shot untuk budak kecik punya. Tak mencabar


kanak-kanak terbiar =p




Hangin pulak dengan kabus ni, tangkap gambar semua tak jelas sebab kabus tebal sangat. Space Shot ni memang dari dulu aku nak naik,ni sekarang baru nak merasa



Tu diaaaaaaaa! Tapi aku berterima kasih jugak dekat kabus ni sebab aku tak nampak pemandangan apa apa pon masa naik ni. Rasa macam di awang-awangan je bila dekat atas tu. Si Fatin lagi ah dia cakap rasa macam di syurga. Takleh blah. haha. Kalau aku nampak lah pemandangan dekat sini, mesti terus gayat kot. Mende alah ni naik tinggi gila,pastu ada bunyik hape tah, terus lepaskan kita laju-laju. Time tu ada lah rasa punggung hilang kejap.



Destinasi seterusnya adalah Bumper Boat. Kalau berat 75kg ke atas tak boleh naik ye. Nasib baik berat aku empatplohlapan kg. <===== walaupunnnnn



Punya sedap tunggu dekat bumper boat ni, hujan lah pulakkk. Lebat gila ok. Semua dok lari bertempiaran. Aku pon tertanya-tanya gak ni mana depa nak pergi sebenarnya. Tapi kitorang tunggu je lah dekat situ. Tunggu punya tunggu dapat jadi kumpulan pertama yang main bumper boat. weehuuuu



Ini lah rupanya bumber boat itu. Best woh naik mende ni. Cuma tangan je lah rasa cam tak best lepas tu, sebab benda tu bergegar-gegar dekat tangan. Rasa kebas tangan. Tapi benda ni antara yang best jugak lah.



Ni turn diorang lak naik. Aku memang tak suka mende alah yang pusing-pusing. Takut pening lalu muntah berjejer karang. Habis kepala abang botak yang duduk bawah . Selamba je kang dapat syampu free berkeladak atas kepala. Aku lebih rela naik roller coaster yang nak turun naik turun naik sampai rasa nak terkeluar jantung tu lagi daripada naik menatang pusing-pusing macam ni




Yeee saya putar halimmmmmmmm. Saya putarrrr. Wang besar! Wang besar! Ghasak korang lah yang dekat atas tu




Ni roller coaster baru ke eh yang ada dekat sini? Dulu rasanya macam tak ada. Roller coaster Spiderman ni yang nampak paling mengujakan. Mula-mula suruh Tikah naik dulu,pastu bagi tahu perasaan macam mana. Dia kata menakutkan tapi best gilaa. Pastu aku pon naik. Perghhh setiap penjuru aku terpekik terlolong. Sebelah aku mat arab mana tah. Dok gelak je aku memekak dekat sini.



 Tapi serious best woh benda alah ni! Rasa macam kau terbang macam Spiderman. Cuma tangan kau tak boleh nak keluar cecair yang boleh jadi web je lah. Siapa datang Genting Highland tak naik Roller Coaster Spiderman ni memang rugi ah. Ni yang paling thrill dan best!


Dekat Flume Ride ni paling hazab sekali nak menunggu nya. Lama sangat! Masuk-masuk je dah bagi amaran yang sesiapa naik ni akan basah,memandangkan ni benda alah yang terakhir nak naik, tak kesah lah. Basah pon basah lah


Feeling-feeling dok dalam gua



Penunggu gua yang bosan nak meninggal dalam ni, Mulut Fatin sampai biru dah sebab sejuk sangat. Tapi dalam ni tak ada lah sejuk sebab tertutup kan. Tapi Flume Ride ni best gak ah. Berbaloi lah menuggu lama gila cam orang gila dalam gua ni. Dah ah basah, pastu angin kuat gila pulak. Sejuk dia memang terbaik dari kebun ah. Gambar dekat Flume Ride ni tak ada, kang jahanam pulak camera sebab kebasahan.




Nak solat jangan risau, ada surau dekat sini.



Ok tu je lah,kalau rajin sambung lagik. babai!

74 comments:

  1. salam....bestnya cuti-cuti Malaysia.

    ReplyDelete
  2. jeles.dh lama trgin nak pegi tp xsmpai2 pon lg sobs

    ReplyDelete
  3. haha. .memang best kt sane. .hdua bru pergi tuk kali ke bape tah bulan 3 ritu. .tapi satu ape pum hd ta maen. .just teman member. .tp seronok :))

    ReplyDelete
  4. kan cik epal.. best gila kan naik spiderman tu.... habis 360 darjah berputar... kite siap menjerit terkeluar suara pompuan dah.. kahkahkah... Si fatin x leh blah.. terasa mcm di syurga.. haha.. tp kalau x de jerebu lagi syok tu.. boleh tgk pemandangan smpai KL tuu.. :D

    ReplyDelete
  5. wah..syiok nye..tapi gayat lah nak naik benda2 gtu..hokhok

    ReplyDelete
  6. bestnya..kite xpernah sampai lagii..huhu..sedey xde org nak bwk laa...

    ReplyDelete
  7. xpernah lagi berpeluang pg genting...:(

    ReplyDelete
  8. Bila nak buat Sehari bersama Cik Epal di GH?

    =)

    ReplyDelete
  9. hehehe..bestnya..tapi eka tak akan naiknye benda2 alah seperti yng cik epal tunjuk tu...

    gayat mak oiii penakut nak mampppp

    kikiki

    kalau pegi,naik ketapi masuk umah hantu jele...hehehe

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak naik genting ni... Bestnya lagi2 kalau sejuk2 ..

    ReplyDelete
  11. msa pergi hri tue..yg menatang spiderman tue xder lg pn

    ReplyDelete
  12. ni sehari je ke? tak check in kat sne??

    ReplyDelete
  13. cik epal, bape hinggit eh sekali mainan tu?

    ReplyDelete
  14. timbul kejelesan disitu =D blom smpai ag sana, kna g ni jejln... hehehhe

    ReplyDelete
  15. cik epal.. kenapa entry kali ini u nmpak lebih comel... heheee

    ReplyDelete
  16. Waaaaaa! Besnya cik epal dapat pergi Genting! Saya pernah sampai genting tapi tak pergi pon theme park tu! Sobsobsob :(

    ReplyDelete
  17. ceeejuuukknyeeww cik epal..terujanya..

    ReplyDelete
  18. bestnya...tp kalu nk main semua tu mmg idok ahh..gayattt ooo...hihi

    ReplyDelete
  19. Pirate train tu memang hampa... Tapi que dia memang tiap tiap hari pun panjang..

    ReplyDelete
  20. wahh nmpk syok genting skrg.nak gi jugakkk

    ReplyDelete
  21. org kata pelik kalo dak uia tak sampai genting.
    tapi aku tak berani nak main2 sangat, so cam rugi la pegi.
    tapi ada sikit lagi masa before grad, igt nak try gak nanti.
    iA....

    ReplyDelete
  22. cik epal - comel saya baru je g genting,tapi xda lah naik space shot aritu..
    tapi pengalaman naik tu ada lah tahun lepas..fuhhh giler lah trase nyawa tertanggal dari jasad kot..huhuhutapi mmg xtipu sgt best.

    ReplyDelete
  23. pegi genting ngan scarlet johansson eh? :)

    ReplyDelete
  24. waaaa, best laa . nty nak pegi jugak lah. :D

    ReplyDelete
  25. haaa..tu diaaaaa!!!! nek benda alah yg nma apa tu? short space? best tu!!hehehe:)

    ReplyDelete
  26. @cik najihah: ni amek pakej punya. dari putra then naik cable car pergi balek. campur sekali theme park. RM58 :)

    ReplyDelete
  27. ya ampun..cik epal, bestnya..sy xpenah p lg kat genting tuh..sedih bukan? tp sy da penah p lotte world kat korea, mmg best! hehehe

    ReplyDelete
  28. pergh lawa nya kawa. nak tekel boleh. HUAHUAHUA

    ReplyDelete
  29. best ka..hehehe..kt pon teruja giler ms pegi last sememter..tp yg sedih nye takot nk main spiderman tu..haha..cuak giler..hehe

    ReplyDelete
  30. perghh. tu dia .. tu dia.. sekarang semua blogger update pasal genting jak.

    ReplyDelete
  31. yang spiderman tu..sy naik pon pejam mata tanpa membunyikan suara..konon nak tunjuk gentleman lah..haha.sekali gambar keluar,semua style pejam mata :D

    ReplyDelete
  32. Salam.

    Memang takkan la naik. Haritu pergi pun jalan kat luar je. Bazir kot beli tiket masuk pastu tak main.

    ReplyDelete
  33. menguatkan lagi keinginan nak pergi GH ni :(

    ReplyDelete
  34. ehh~ muka cik epal cm muka fatin lah :)

    ReplyDelete
  35. js mmg tak naik smua tu...kalau pi pun pusing2 je...haha

    ReplyDelete
  36. paling takut naik spiderman tu.. owh.. tak mo!

    ReplyDelete
  37. akak dah makin kurus lah!! cntik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  38. salam cik epal..
    wahh bestnya pi genting highland.. lama x pi G.H,mcm best je game baru R.C spiderMan tu. Nanti klau pi G.H, nak cubalah... :)

    ReplyDelete
  39. salam cik epal..
    wahh bestnya pi genting highland.. lama x pi G.H,mcm best je game baru R.C spiderMan tu. Nanti klau pi G.H, nak cubalah... :)

    ReplyDelete
  40. Salam..
    wahh bestnya pi genting highland..
    macam best je game baru spiderMan, nanti klau pi G.H, nk trylah game baru tula.

    ReplyDelete
  41. teringin sangat nak naik genting tapi ongkas abis sudah

    ReplyDelete
  42. wahhh, menarik! tak pernah main semua tu lagi. :)

    ReplyDelete
  43. cik epal yg mkin cntik...comel..lme x updte ye..best la g genting.sy x pernah smpi sna..haiya

    ReplyDelete
  44. cik cipsmore! kirimkan salam buat fatin. hahaha

    ReplyDelete
  45. meriahnyerr cutiiii....berat da ok..48, tinggi bape tinggi??? hehehehhe....

    ReplyDelete
  46. amboi cik epal, pegi tak ajak yee. kekekeke

    ReplyDelete
  47. Cik epal ni tak ada facebook ke?

    ReplyDelete
  48. beraninya naik space shot tu... hari tu ada orang cerita ada indian girl putus kepala sebab rambut dia tersangkut masa naik benda ni, terus tak berani naik...

    ReplyDelete
  49. beraninya naik space shot tu... hari tu ada orang cerita ada indian girl putus kepala sebab rambut dia tersangkut masa naik benda ni, terus tak berani naik...

    ReplyDelete
  50. phew2...best gilerr tu :D cuti2 mlaysiaaa..

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum..cik epal..bercutilah kat kg saya kt sarawak =)

    ReplyDelete
  52. syoknyaaaa p genting !!!!!

    ReplyDelete
  53. akak.. saya pun pg genting jugak. saya pg 21 n 22 hb. memang sejuk giler.. huhuuuu... :)

    ReplyDelete
  54. waaa..cuti2 malaysia nampak Cik Epal.:D

    ReplyDelete
  55. mmg best g genting :) nyue akan pergi lagi..kumpul duit dlu...ehehehhe

    ReplyDelete
  56. Dah lama Sara tak pegi. Dulu pegi spiderman takde lagi..Pasni leh plan baek punya utk pergi menduga keberanian diri sendiri.. :)

    ReplyDelete
  57. Ewah2, syoknyer berjimba2an.. MM sekali haram pun tak penah sampai tau Genting nih.. Sedey kan..? Sobs! T_T

    ReplyDelete
  58. hehehe good girl, tengah enjoy pun tak lupa solat ;)

    ReplyDelete
  59. aku plg takot naik space shot tu...mcm nak tercabot jantung aku!

    ReplyDelete
  60. da lama tak bercuti di Genting..dalam perancangan nak bercuti ke sana semula..:)

    ReplyDelete
  61. comel cik epal hee ..BTW nice pic.. :)

    ReplyDelete
  62. seronoknya....gang kami pon bercadang nak pergi xlame lagi....arap dapat enjoy cam korang..peace yawww

    ReplyDelete