Wednesday, April 11, 2012

Berani Punya Budak


 Aku memang tunggu je cerita Berani Punya Budak ni keluar. Cambest je cerita ni. Tengok pelakon yang berlakon pon mungkin boleh bikin gelak sampai halkum terkeluar. Ada Johan, Nabil, Afdlin Shauki, Awie cuma Zizan je yang tak ada.


Layan Trailer jap










Sinopsis Filem Berani Punya Budak:


Shuhami Abdullah/Tong (Afdlin Shauki) baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun dia telah ditangkap oleh pihak Interpol & disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand. Di sini, Shuhaimi berceritakan mengenai kehidupan abang iparnya.
Pairot, kembali semula menjalani kehidupan normal selepas keluar daripada penjara dan dia menguruskan restoran bersama iparnya, Tong. Kemudian, satu hari Pairot mendapat satu panggilan untuk melaksanakan tugas terakhir, iaitu mencuri data peribadi pelanggan daripada sebuah syarikat kad kredit.


Pairot telah dipaksa untuk melakukan kerja tersebut setelah pemanggil menculik Tong dan mengugut untuk membunuh dia sekiranya kerja itu tidak dapat diselesaikan.


Pairot terpaksa melakukan kerja itu dan berjaya melepaskan Tong. Namun, perkara tersebut menjadi kucar kacir apabila Pairot telah dikenalpasti sebagai penjenayah & diburu oleh pihak polis serta Metropolitan Mafia. Mereka berdua berjaya melepaskan diri dan bercadang untuk menjumpai timbalan presiden syarikat kad kredit untuk memaklumkan bahawa Pairot tidak bertindak atas kehendak sendiri.


Walau bagaimanapun, semakin lama mereka semakin terperangkap dengan situasi ini, dan ia melibatkan konspirasi yang telah dirancang lebih awal. Adakah mereka berjaya menyelesaikan masalah tersebut?







Nyamuk pon tak berani nak masuk walaupun bukak mulut seluas alam camtu sebab muka gangster sangat



detektif tonggek




Tengah main polis sentri lettewwwwwww



Jangan lupa tengok cerita ni 26 April ni! Tak lama lagi dah ni nak keluar. Bak kata poster akan mengganas di pawagam 26 April 2012. Meh la kita tengok ganas ke tak ganas. Gangster ke tak gangster



ok bye!

22 comments:

  1. Klu dpt tgk pun, tgu cd keluar or else astro first je la...huhuu..

    ReplyDelete
  2. cam best jer.... wajib tonton ni

    ReplyDelete
  3. Hmmm ... macam menarik je :) Nnt cik epal dah tengok buat review tau :P

    ReplyDelete
  4. Hik3...tgok gmbo je dah tgelak..msti tgok nih.. :D

    ReplyDelete
  5. hahahaa... macam best je.tgk trailer pun dah gelak2 ahahaha

    ReplyDelete
  6. hee..tengok pelakon2 cam kelakarrr je... meskipun poster ala2 game GTA kan...

    takde tiket free ke cik epal, hulur2 uh cket...=p

    ReplyDelete
  7. menarik lah pelakon2 n jln cerite die .. kene tengok nie ..

    ReplyDelete
  8. menarik lah pelakon2 n jln cerite die .. kene tengok nie ..

    ReplyDelete
  9. menarik lah pelakon2 n jln cerite die .. kene tengok nie :D

    ReplyDelete
  10. kalau cik epal yg rekemen kan tentunya sy akn usahakan untuk menontonya di wayang...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/second-day-during-holiday.html

    ReplyDelete
  11. Afdlin Shauki punya filem gerenti best punya! Hehe.

    Poster file tu macam GTA Vice City la pulak. ;p

    ReplyDelete
  12. Cambest je cite ni . Insyaallah klau sempat, Eiqa tengok =)

    ReplyDelete
  13. Kalau tak silap besok filem nie punya PRESS SCREENING kat eCURVE DAMANSARA.... ngeee

    ReplyDelete
  14. Jom kasi gegar cinema nak tengok cerita ni lah. Macam seronok je kan. Well, jemput ke http://mydreamzworlds.blogspot.com/ *promote*

    ReplyDelete
  15. kak epal..mohla poie nengok samo2..kak epal, mehlah Beijing, org study sini, kalau akak dtg sini jgn lupo bagitahu!!!!

    ReplyDelete
  16. kak epal..mohla poie nengok samo2..kak epal, mehlah Beijing, org study sini, kalau akak dtg sini jgn lupo bagitahu!!!!

    ReplyDelete
  17. poster dh macam game GTA San Andreas!! Hebat2!

    ReplyDelete
  18. dia punye poster mcm GTA..harap2 cite dia best jgk..hee..

    ReplyDelete