Saturday, March 3, 2012

Roti tisu yang tinggi menggunung macam KLCC dan takoyaki blup blup

 Kengkonon ikut tema lettew, pergi event celcom pakai warna celcom jugak. warna biru. Konon ah ikut tema padahal tak ada baju dah. hikhikhik



 Ramai jugak muka-muka yang sangat dikenali di sini. Spot Hanis Zalikha yang tinggi lampai, mak Hanis Zalikha, kak Nani Rostam yang awet muda dan sangat peramah i loikeee, Shah yang fashionable kuikuikui, Eyriqazz duta Celcom hihi, Redmummy yang baru dapat baby dan dah slim, Farah yang baik dan sweet sangat-sangat, Yuyu Zulaikha yang memang kecik dan molek, Nisa Kay yang suka menaip, budak gonjeng dan kak Wawa yang sentiasa vogue da vass :D



 Elia yang berjejari runcing pon ada :D


Ni nanti ah cerita dengan lebih lanjut, banyak bebeno gambar nya, lepas dari event ini, rasa macam nak ngeteh pulek. Tiap masa nak ngeteh, pagi petang siang malam sibuk ngeteh,mana lah kau nak kurus??


 


Order roti tisu, sekali humak aihhhh tak boleh nak gunung everest lagi ke roti tisu ni??? Kalau pakai letak atas kepala, mesti orang ingat witch sesat buang tebiat



 OMK! (Oh Mak Kau!) Tercekik halkum tengok roti tisu tinggi sangat.



 Setelah rotu tisu gunung everest ni telah runtuh, nampak pulak dalca dia nyorok kan bawah tu. Amboih main nyorok-nyorok pulak. Berkecah makan roti tisu ni, bersepai-sepai kriuk-kriuk nya. Roti tisu tinggi menggunung,harga pon opkos lah tinggi jugak ni kan? Melayang empat hengget



Lepastu pergi uptown dekat Danau Kota, si SS ni ah nak cari baju ah, beg ah, kasut ah, layan je lah. Tapi aku tidak bernafsu pulak untuk bershopping. Nafsu untuk makan lebih menebal. Mana lah lemak tak makin menebal kan? Meroyan sibuk nak kurus tapi makan asyik mentekedarah je. Memang cari nahas




 


 Jumpa stall takoyaki dekat sini. Aku dah ah peminat tegar takoyaki ni. Duduk paling depan ok! Semangat waja tak pergi makan macam ni? Cuba ah kau pergi kelas semangat macam ni cik epal hoii, ni dalam kelas lagi belakang duduk, lagi bagus, bila kena soal dengan lecturer, NGANGA je sebab tak paham.



 Abang ni macam Jepun, tapi dia melayu ok! Dia pernah duduk Jepun 10 tahun tak silap aku. Sempat aku interview dia, dah ah abang ni peramah, borak punya borak, dia bagi free 2 ketul takoyaki, lepastu berborak lagi tah macam-macam soalan keluar, pastu abang ni bagi 5 ketul lagi free suruh kitorang bawak balik. Gila best wooo abang ni. Dah ah takoyaki dia sedap! Serious tak tipu



 Sempat snap masa dia tengah buat takoyaki ni. Mula-mula dia letak tepung, pastu letak cheese,sayur,udang



 Then terbalik kan jadi lah takoyaki blup blup macam ni. Blup blup blup



 Dia ni punya ah gelojoh. Abang tu bagi panas-panas terus ngapp masuk mulut. Lepastu menggelupur dok "wooo panas. panas.panas wooo". mulut terus keluar asap macam naga.



Siapa pernah makan TAKO TAO dekat MidValley?? Aku rasa korang boleh terima takoyaki ni sebab bagi aku yang ni lagi sedap. Dia kecik sikit daripada dekat MidValley tu tapi 5 ketul rm5. Tapi serious tak tipu, memang sedap dan abang tu sangat peramah dengan customer. Bukan aku je yang dia bagi free, budak-budak yang makan dekat situ pon dia hulur je kalau rasa nak tambah.Siap offer lagi kalau nak tambah, bagitahu, dia boleh kasi. Sampai depa semua segan nak makan, nak bayar jugak


Lepastu abang tu cakap apa? "Eh tak apa lah, makan je lah, saya percaya lebih banyak kita bagi dekat orang, InsyaAllah banyak lagi kita dapat"



Memang terbaik ah abang tu. Aku harap bisnes dia makin maju lah, orang kalau ikhlas dengan apa yang dia buat mesti dia akan berjaya jugak walaupun lambat kan? =)


ok bye!

76 comments:

  1. mmg la aku nk terjah makan sini jugak! :D

    ReplyDelete
  2. takoyaki.. sedpa nyeee. da lme x mkn.. glurp glurp...

    ReplyDelete
  3. terbaikk...cik epal
    roti tinggi lmpai..

    ReplyDelete
  4. cik epal... sdapnye makan takoyaki... sye pon pnah makan kt mines... ok jugak... sedap... x sgke selera kita sama... berangan ala2 jepun gitu.... hahaha...

    ReplyDelete
  5. waahhh.
    tinggi gilee roti tisu 2.
    hoho..pu3 x pnh mkn bende 2 lagi.. =(
    btw..nice entry.. =D

    ReplyDelete
  6. cantik shawl cik epal..n you too!! nampak lebih menyerlah dengan maxi dress labuh yg elegan& sopan even though ade top model kat situ ;)

    ReplyDelete
  7. sedapnya cik epal makan takoyaki.. ari tu dah try sekali. boleh terima rasa nya..pasni ni nak g downtown lah cari abg tu..muahaha..

    ReplyDelete
  8. dya pun suka mkn takoyaki..murah rezeki abang tu.. tak berkira pun..

    ReplyDelete
  9. baiknye abang tu..tak penah mkn lg..nnt bleh try

    ReplyDelete
  10. wah best nya tako.. biase makan kat JJ jer.. nak try yg ni pulak lah.. macam mane nak cari kedai ni yer?

    ReplyDelete
  11. Ya Allah baca N3 ni sambil dok tongkat dahu meleleh air liur sampai siku hahaha..terbaek punya makanan ni..aduuhhh!

    ReplyDelete
  12. serius lapar bila tengok takoyaki tuh :D

    ReplyDelete
  13. kecik nye yuyu.. hee.. comey lah CE..
    pemurah InsyaAllah dia akan lebih berjaya.. :)

    ReplyDelete
  14. ya Allah... sedapnya n terliur laaaa.... leh try nanti bila turun KL...

    salam kenal sis!

    ReplyDelete
  15. awak punya muka macam kawan saya je. haha. nama dia syaza rika. ^_^

    ReplyDelete
  16. pernah makan takoyaki tu..mmg superb...sape tak biasa, rasa muak sikit lah.hehe

    ReplyDelete
  17. okey.. kau buat aku lapar.. haha

    ReplyDelete
  18. suka tengok cik epal . fashionable but still pkai hijab tutup dada . nice sistah !

    ReplyDelete
  19. wahhhhhh, sememangnya roti tisu mang tinggi :))

    ReplyDelete
  20. Salam.

    Wah..Teringin dari dulu lagi nak makan roti tisu. Tapi, tak pernah dapatnya. Takoyaki macam sedap.

    ReplyDelete
  21. fulamak sakan bebeno yer kome . fuhh hehe

    ReplyDelete
  22. tak penah mkn kuih takoyaki ni,,nyumnyum!

    ReplyDelete
  23. zira penah makan takoyaki kat jusco je..hehe

    ReplyDelete
  24. tak pernah makan, tapi nampak macam sodap jer..

    ReplyDelete
  25. takoyaki besh..br mkn skali..huhu

    ReplyDelete
  26. tengok tako toa terasa nak makan :(

    ReplyDelete
  27. tengok tako tao terus terasa nak makan :( *telan ayaq liuq je tengok :P

    ReplyDelete
  28. baiknyaa pacik tu.harus pergi try takoyaki dia la esk :)

    ReplyDelete
  29. katne tokayaki tuu?look very tempting..
    iklan2..bdua je kee?ehem2..hihi

    ReplyDelete
  30. Memang tinggi menggunung sungguh itu roti tisu yaaa...

    ReplyDelete
  31. telan air liur tengok tokoyaki tu . Lapar balik perut . hehe

    ReplyDelete
  32. nyum2.. teringin nak makan roti tisu la :)

    ReplyDelete
  33. tingginya roti tisu tu..bagus abang ni, memang murah rezeki dia laa..

    ReplyDelete
  34. cam sedap je takoyaki tuh, nyamnyammmm :))

    ReplyDelete
  35. kat mana? danau kota ke sedap takoyaki...nak2 makan ngan cheese n bbq sos..perghh

    ReplyDelete
  36. tinggi gilaaaaaaaaaaa ROTI TISU tuhh !!

    ReplyDelete
  37. hoho tak minat roti tisu.. makanan lain2 tu, aummm nampk sedap je..

    ReplyDelete
  38. amboi,kaki paling kuat makan nih

    ReplyDelete
  39. woahhh ade event ape kat celcom?

    ReplyDelete
  40. mak aihhh tingginye roti tisu tuuuu....

    ReplyDelete
  41. gila baik ah abg tu. selalunya doa customer ni makbul. doakanlah die bertambah rezeki. bolehlah die kasi free lagiiiii... muohehehehe~

    ReplyDelete
  42. Baguslah brader tu meniaga macam tu. Insya'Allah murah rezeki bisnes dia.

    Rasa nak menternak lemak juga lah lepas tgk kau makan ni..hahaha...

    ReplyDelete
  43. BESTNYA PEGI EVENT MCM TU.JUMPA RAMAI ORG FAMOUS AMOUS

    ReplyDelete
  44. erkkkkkkkkk..aritu kan..g kedai mamak..jerit "mamak roti tisu satttuu"!

    alih2 mamak dtg bwk kotak tisu. ngek. hahaha

    ReplyDelete
  45. hye cik epal..yer..i nmpk cik epal kat sne.. i pngl u tp u x pasan kot.. huhu.. ;)

    ReplyDelete
  46. nampak sedapnya tokoyaki n roti tisu tuuu.. one day kena singgah ni..

    jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. ok.boleh try jugak.haha.CE ni asek buat semua orang nak pg try makan je.dah boleh jd duta kot.hahahaha :)

    ReplyDelete
  48. Wahh bagus ah brader ni bisnes.
    Tak kedekut. Jarang nk jumpa melayu niaga cmni!

    Aminn semoga murah lg rezeki abg tu!

    Lpr ah tgk tako!

    ReplyDelete
  49. Wahh sedapnya. Comel ja kak yuyu. Cik epal cantik :)

    ReplyDelete
  50. yeah baru je makan tokayaki semalam.. nyum2

    ReplyDelete
  51. yeayyy saya suka abang tu , haha

    ReplyDelete
  52. ohh saya terus lapa tgk ini piccc

    ReplyDelete
  53. penah nengok takoyaki ni kat mid tapi tak pnah plak beli..sedap ropenye yer..patut le berator org nak beli..hihi

    ReplyDelete
  54. thanks cik epal share post pasal takoyaki ni..sy pun tak penah makan iAllah nak mencuba satu hari nanti ;)

    ReplyDelete
  55. ooiitt... potong gambar aku eh? nak kena nih? hohohoho

    http://shakiddo.com/aksi-cik-epal-dalam-lif/

    ReplyDelete
  56. semua cantik2...

    perghh meleleh tgk roti tuh..lapor la plop...

    ReplyDelete
  57. vahhh...siyes terliur giler !! tak penah makan..akan ku usaha kan smpai dapat! hoyeahh ~ :D

    ReplyDelete
  58. gulp sedapnya tengok takoyaki tuu. dah la tengah lapar nii :(

    ReplyDelete
  59. tako tuh jual kat mane? nak cari la..:)

    ReplyDelete
  60. Pasnii serbu pasar mlm danau kota :D
    Da lme tk mkn nii..terliur~~

    ReplyDelete
  61. macam bestlah....nak mencuba gak lah. Thanks cik epal

    ReplyDelete
  62. kat belah mana ek stall takoyaki ni.dah banyak kali pusing tapi tak jumpa :(

    ReplyDelete
  63. Yes, cik epal cerita pasal saya and kawan-kawan last sekali. Nak tegur malu. -.-"
    heee, Imma happy girl ! :)

    ReplyDelete
  64. takoyaki mmg sdp...mmg giler mkn...beli satu mmg xcukup.. saye pn peminat takoyaki yg tegar... tp skrg dh byk stall menjual takoyaki... Dulu asal nk makan tako je kne g jusco. tapi skrg tidak lagi. hehehe... Disini saye ingin juga berkongsi link stall yg di buka di kawasan Bandar bukit puchong selangor... Boleh cube..

    https://www.facebook.com/TakoyakiDelyshes?ref=stream

    ReplyDelete
  65. sedapnyer....meleleh ayak liur..hehe kita selalu pergi kat puchong selangor dekat bandar bukit puchong.. cer tgk link nie harga pun sangat2 reasonable...asal nama takoyaki jer pasti akan beli...sdap sangat2... https://www.facebook.com/TakoyakiDelyshes?ref=stream

    ReplyDelete