Friday, March 2, 2012

Permulaan gembira di bulan March. Thanks Nuffnang! =)

Bila Nuffnang Team call aku cakap aku terpilih untuk jadi featured blogger dekat Nuffnang untuk bulan March. Cer teka apa reaksi aku?









Ok tak payah jawab pon



weeeeeeeeeeeeeeee~


Aku sangat jarang menulis in english, sebab aku lagi selesa berbahasa ibunda. Ecececeh bahasa ibunda gitu. Fine lah, senang kot kalau nak bercerita dengan bahasa melayu dan senang faham. Dah dari kecik cakap melayu, lain lah aku, special kes sikit, kecik-kecik pandai cakap Zimbabwe. Sebab sorang pon tak faham sepatah harem apa aku cakap. Ye ah budak kecik kan pelat. Sebut "kakak" pon jadi "tatat".



Untuk kolum itu, aku beranikan diri tulis dalam inggeris, walaupun tunggang langgang vocab aku dan tah hape hape tah aku mengarut dalam tu tapi ada aku kesah?  :D



Tu pon tak ah semua inggeris, rojak jugak bahasa. Sebab aku suka makan rojak. Eh sebut pasal rojak ni, tetiba nak makan rojak ayam dekat gerai tepi jalan. Cambest je.



ok lah nak cari rojak ayam ah lepasni, Terima kasih Nuffnang kerana memberi aku peluang menjadi perasa untuk bulan ini (Flavour of the Month)




ok bye!

68 comments:

  1. congrats :)
    pepagi lagi dah tau sebab dah tgk kat nuffnang.heehe.

    ReplyDelete
  2. peh peh peh dan pergh!! terbaek la CE!

    ReplyDelete
  3. tahniah cik epal.:-D tumpang gembira kali boleh?heeeeee

    ReplyDelete
  4. tahniah cik epal..best tu jadik Nuffnang featured blogger..tahniah tahniah!

    ReplyDelete
  5. tahniah cikepal...tulis kasi best ya!

    ReplyDelete
  6. pewittttttttttttt!!

    tahniahhhhh cikepal~~:)))

    ReplyDelete
  7. Smlam bukak nuffnang tgk cik epal kt dpn...trus cpt2 klik read more tuu... waaahhh.. best ah kan dpt mrasa jdik 'perasa bulan ni'. hhahahaahhh....

    ReplyDelete
  8. lama xsinggah blog cik epal..hihi

    ReplyDelete
  9. bestnyer..bertuah Cik Epal..u deserve it!!

    ReplyDelete
  10. wowww!! tahniah cik epal..nak p beli epal la pasni haha :P

    ReplyDelete
  11. wah...bestnya cik epal....congratssss

    ReplyDelete
  12. Tahniah cik epal, satu permulaan yg baik untuk tahun ni :)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  13. erm..saya baru jer ber blog nih..

    ada gak nampak kat blog femes2 cam blog awak nih..

    kalau rajin..citer la sikit2 yek..

    apakah itu featured blogger..

    hehe..

    tq..

    :D

    ReplyDelete
  14. wahhh . kon-ge-ra-tu-la-ti-on untuk CE. hehe ;)

    ReplyDelete
  15. WHOAAA.... dah jadi TALENT AKA retis NUFFNANG yea... UNTUNG LAA....murah rezeki kan...

    ReplyDelete
  16. tahniah cik epal,, best la cik epal,, makin melotop la pasni,, :D

    ReplyDelete
  17. Congrats CE!
    Alhamdulillah..rezeki jgn di tolak kan..keep writing and blogging!

    ReplyDelete
  18. congrates cik epal :) u deserved it ^^

    ReplyDelete
  19. tahniah! tahniah! tumpang bangga. apekah. bhahaha :D

    ReplyDelete
  20. tahniah cik epal!

    rojak epal satu!
    erkk..ada tak?

    ReplyDelete
  21. nak rojak epal satu!.

    tahniah cik epal!

    ReplyDelete
  22. jelesss wokeh... rojak sepinggan satu ek!

    ReplyDelete
  23. terbaeekk laa cik epal... Lepas ni dah boleh mantain kurus.. hehehe.. Rojak ayam satu...

    ReplyDelete
  24. tahniah ye..alhamdulillah rezeki kan...rezeki org lain kita tak tahu

    ReplyDelete
  25. wahwahwah... tahniah cik epal! gembang semangkuk lerrr tuuuu haha

    ReplyDelete
  26. Berangan je la nak dapat cam tu..

    ReplyDelete
  27. tahniah2!!
    hope lepas ni rezeki melimpah ruah..
    amin..
    :)

    ReplyDelete
  28. best tu,,ntah bila nk dpt camni,,;)

    ReplyDelete
  29. tahniah cik epal, js tumpang gembira..

    ReplyDelete
  30. perghhh kayo cik epal kayo belanja la makan sushi king sedewan.berkat skit hiks

    ReplyDelete
  31. untung laaa cik epal.. heheh.. tahniah. and adik ipar kid kirim salam gak..

    http://shakiddo.com/terima-kasih-celcom-dan-lg-prada-saya-menang/

    ReplyDelete
  32. hahahaha congrats.. apa lagi bahasa pasar mai~

    ReplyDelete
  33. kewlasssss cik epal :) congratsssss

    ReplyDelete
  34. wahhh...tahniah la cikepal..

    bestnyer terpilih!!!
    ni kawan pon xramai ntah camne nak jd mcm cikepal...haishh

    ReplyDelete
  35. tahniah cik epal! kewwwlass gitu..
    tumpang gembira sekali boleh?heeeeee

    ReplyDelete
  36. hehehe..1st time blogwalking sbb tgk nuff pomot..cik epal try la post something kat sini http://www.rakanblog.com...sure gampak xhengat...huhuhu...i loike ur entry...sempoi...nnt i dtg lagi yerk.

    ReplyDelete