Saturday, March 24, 2012

Malu terus yakin

Masa zaman muda-muda dulu (sekarang lagi muda) main tenyeh je apa-apa deodorant dekat baju. Tenyeh punya tenyeh dekat bahagian ketiak baju tu pon dah jadi kuning euwww euwww. Kalau ada secret admirer datang nak mengorat, tiba-tiba pulak nampak kotoran kuning bawah ketiak, mesti laju-laju gostan (undur balek) tak jadi nak mengorat.





Kotoran ini lah yang aku maksudkan. Macam mana kotoran ni boleh jadi eh? Kotoran adalah hasil daripada tindak balas kimia antara bahan-bahan dalam deodoran, peluh daripada badan dan juga material kain yang kita pakai.



Kalau guna deodoran lain atas baju hitam, kesan putih tu terus boleh dilihat. Dan kalau pakai baju putih, kesan kuning tu akan boleh dilihat . Mula-mula tak nampak, dah lama-lama sikit baru lah kotoran tu muncul dan ketara kekotoran nya. Mencacatkan pemandangan diri dan baju betul lah. hehh



Malu tak bila ada orang tegur dekat baju kita ada kotoran kuning?? Malu wehhh. Rasa macam nak lari sorok muka dalam tin biskut









Soundtrack pon lagu Gwang Soo dalam Running Man yang selalu kena buli dan dipinggirkan. Memang sedih habis lah hidup kalau jadi macam permulaan video dekat atas ni. Hari-hari mesti rasa macam loser dan tak yakin dengan diri sendiri kan? Sebab takut orang tengok macam pelik je. Baju di bahagian ketiak dah lah kuning, muka masam pulak. Semua pon takut nak dekat. Sangat stress tahu kalau ada masalah macam ni. Nak pergi mana-mana pon tak boleh. Nak jumpa orang pon segan. Nanti orang pon dok cop kau forever-alone.



Sampai lah satu hari tu, ada member aku kenal kan satu produk ni. Lepas dok spray benda ni kan, tadaaaaaaaaaaaaaaaa! Dah tak ada dah masalah kotoran degil dah dekat celah baju ni.







NIVEA Invisible For Black & White Anti-Perspirant Deodorant :)






Best jugak deodoran ni, bila spray, berbuih-buih dekat ketiak, rasa macam ada salji kejap. Muehehehe. Wangi pon wangi. Deodoran ni memang sangat sesuai bagi orang yang ada masalah kotoran kuning melekat dekat baju atau kotoran putih dekat baju hitam yang disebabkan oleh deodoran yang lain.


Selalu kalau terserempak dengan member, senyum je, tak berani nak angkat tangan. Dah pakai deodorant NIVEA Black & White ni. Dari jauh, kemain semangat dok lambai-lambai tangan, angkat tangan lagi tinggi yang boleh ni kalau nak tegur member (over tau) Terus terasa yakin dengan diri sendiri





Banyak-banyak deodoran yang aku guna, NIVEA Black & White ni yang paling sesuai dan memang berkesan untuk mencegah kotoran dekat celah baju. Terima kasih NIVEA Black &White kerana memberi keyakinan kepada aku! Hari-hari rasa segar je bila pakai NIVEA Black & White ni sebab wangi! Nak jumpa orang lepas ni, boleh lambai angkat tangan tinggi-tinggi tanpa rasa segan silu sebab kotoran kuning celah lengan baju tak menjadi masalah lagi!




48jam protection ok!  Sila lah dapatkan di pasaran berhampiran anda =)



ok bye!

60 comments:

  1. hamis jalikha pun cita benda yang sama. haha. deodoran

    ReplyDelete
  2. cik epal...t ketiak x hitam ke pkai deodorant y jnis spray gni??

    please jwb eh...hehehehe (^_^)

    ReplyDelete
  3. mmg menyusahkan kalau kena mcm nie. Jenuh nak menonyoh kotoran tu...huhu

    ReplyDelete
  4. info yang sangat berguna..terima kasih atas informasi ini :)

    ReplyDelete
  5. adoi....iklan yang bagus....hehehe

    ReplyDelete
  6. wow..hehe, deodarant mmg pnyebab bju jd kuning,terutama bju putih, kalau bju itam dia jd putih n keras..

    ReplyDelete
  7. hahaha memang betul...ada kotoran bawah ketiak...tapi akan tak pernah pakai nie...nanti nak cubalah....

    ReplyDelete
  8. wah...mmg best ea..tadi g blog hanis zalikha post psl deodoran ni gak..nak cuba la nanti...mmg pakai nivea tp jenis lain..:)

    ReplyDelete
  9. CE dan incik SS :)
    nivea mmg wangi kan?tp yg ni x try lg..akan try nnt ^^

    ReplyDelete
  10. Hurmmm....SPRAY nie untuk kegunaan UNISEX je kan....laki pompuan leh guna ...kann...kannn

    ReplyDelete
  11. eh, btol la cik epal..kesan deaodorant pada baju ni selalu berlaku masa zaman sekolah lg..tetiap tahun nak kene beli baju baru sbb bawah ketiak dah jadi kaler kuning. tak pakai deodoran kang, ketiak masam lak.. bila dah pakai, jadi kuning pulak bawah lengan baju...

    ape pon, thanks for this info..nanti nak try lah beli! :)

    ReplyDelete
  12. thanks cik epal. lps ni akan ku beli benda tu. u are da bomb laaahh!!!! hahaha

    ReplyDelete
  13. best gne yg spray tp sy alah kalo yg spray :(

    ReplyDelete
  14. zaman sekolah selalu terjdi..huhu

    ReplyDelete
  15. wow....budak sek digalakkan pakai ne, tak la kuning jer ketiak baju sek diorg...huhuhu

    ReplyDelete
  16. YEYEH !!! KITE PON GUNE DEO BARU NI LUV IT !!!

    ReplyDelete
  17. Epal..ko gi x jengah Running mAn 13 Apr n..depa mai Malaysia?

    ReplyDelete
  18. nivea ni okeh ye?mane lagi ok rexona ngan nivea ni eh.
    haha.bende ni selalu jadi kat baju sekolah dolu2!

    ReplyDelete
  19. epal ko g tak jemput Running Man.. depa dtg Malaysia 13 Apr n

    ReplyDelete
  20. hehe,muke cikepal bersungguh2 yakin dengan NIVEA:) jenama LMN macam kenal.huhu

    ReplyDelete
  21. kalau guna spray macam ni, memang rasa sejuk je. best! :)

    ReplyDelete
  22. eh.. cik epal promote eh.. tapi aku tak pernah dengar pun.. @_@

    ReplyDelete
  23. hahaha.thumbs up for the video cikepal ^^ kretip.eh awat kosong ja library tu?bhgn mana,ataih sekali ka :D

    ReplyDelete
  24. amboi comel kemain cik epal dlm vid! perghhh! haha ;p

    eh eyka pngguna setia nivea bhagian ketiak..memang syok gilaa deodorant dyorg...eyka sekrang pkai yg jenis original..bau sport perfume..tenang je masalah pon xde! heeee :)

    nak try yg ni plak la nti ;p

    ReplyDelete
  25. huhuhu.. nak try, nak try, nak try ! ^^v

    ReplyDelete
  26. lepas niey nak beli la...

    terima kasih cik epal...!

    kerana anda diriku berasa yakin...

    ReplyDelete
  27. kita x pernah ..adik kita perah .. eii geli la kan

    ReplyDelete
  28. erk, macam Hanis Zalikha je nih.

    ReplyDelete
  29. ahahaha....comei jek video kamo tu dear ^^.... alohhh, warne je berubah kire oke la tu dari bau kannn... hiksss~ *tutup idong*

    ReplyDelete
  30. yang kesan kotoran kuning tu certain certain orang je ke yang jadi? saya tak pernah pulak jadi.. tapi yang pasti sy tak pakai deodorang roll la.. or, orang yg pakai roll on deodorant je yg jadi.. ? :3

    ReplyDelete
  31. yang memg ada kuning n putih pn hilang ek??

    ReplyDelete
  32. HAHAHA. video sendiri bikin ha. btw, cik epal jalan KELAKAR gile. HAHAHA

    ReplyDelete
  33. abes yg sedia ade ni baru nk try yg ni pulak lah.. :D

    ReplyDelete
  34. hurm..betul3..mngalami gak msalah yg sma..skrg dh nk bertukar guna Nivea nie nk try gk produk bru nie tp Men punya lh hehe..SLm

    ReplyDelete
  35. betul2..
    nanti lama2 jadi kuning..
    kene berubah yg cik epal cadangkan ni la..
    terima kasih :-)
    i like!!

    ReplyDelete
  36. x pernah plak tau produk ni, biasa deodran atau stick jer yg selalu beli... nak cuba ni wp x pernah ada warna pun kat baju bawah lengan tuut...

    ReplyDelete
  37. hye cik epal..jom singgah ke blog zana ye :)

    ReplyDelete
  38. Pastikan tiada bahan Aluminium C dalam dio
    tersebut... Lebih selamat guna garam dio..
    300% menghilangkan bau badan dan selamat

    ReplyDelete
  39. ahaha..comel je cik epal buat video tu..suka :)

    ReplyDelete
  40. promote..

    haha. yup! setuju. ziqa juga salah sorg pguna deodarant ni :)

    ReplyDelete
  41. Waahh . Nak kena pergi cari ni , NIVEA ! :P

    ReplyDelete
  42. memang memalukan bagi kita org pompuan bila berdepan dgn masalah ini..sekarang sudah ada jalan penyelesaian..saya mmg guna nivea..ternyata mmg puas hati..bau pun kekal lebih lama..

    ReplyDelete
  43. daaa pakaiii NIVEA pongggg :)

    ReplyDelete
  44. mmg menarik video itu ! terus yakin lak , nak belilah esok pagi :) , thanx sudi kongsi

    ReplyDelete
  45. wow hebat tu promo
    masa skolah dulu pun malu gak bila baju skolah kaler kuning bawah ketiak

    ReplyDelete
  46. npe cm x pnah jumpe ek product ni?ad itam pteh plak?ke,bru kua ni?

    ReplyDelete
  47. wah aku mmg dah lama guna NIVEA, tak pernah tukar yg lain, tapi yg kuning kuning kat baju tu tetap ada..

    kadang pedap gak.. harap prodak baru NIVEA ni no more kuning kuning.. love to grab one..:)

    ReplyDelete
  48. cayalah.... bunyi kasut kuat naaaa... hihi

    ReplyDelete
  49. cayalh... bunyi kasut kuat naaa... hihi

    ReplyDelete
  50. waahh... macam best product ni :D

    ReplyDelete
  51. kalau x ada masalah yg disebutkan x pakai pun x per kan? hehehe

    ReplyDelete
  52. Semoga berjaya...singgah...www.theblackjubah.blogspot.com

    ReplyDelete