Wednesday, March 7, 2012

Kenapa orang yang mengumpat perlu dihargai?

Bila kita kena umpat, itu maknanya orang tu ingat kita.
Orang yang mengumpat sebenarnya orang yang 'baik', sebab dia nak 'transfer' pahala dia dekat kita.. susah² aje. Orang yang mengumpat adalah penggemar setia kita yang banyak menghabiskan masa memikirkan kesalahan dan kelemahan kita.




Kita diumpat kerana orang tu tak mampu nak jadi macam kita, jadi secara realitinya si pengumpat telah mengakui kehebatan kita. Syukurlah.
Si pengumpat sebenarnya cemburu dengan kita.



Syukur dan senyum selalu :)




Sesungguhnya tiada seorang pon yang terlepas daripada percakapan manusia. Barangsiapa mengenali kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangan nya dalam tiap-tiap sesuatu.



sumber : FB


ok bye!

25 comments:

  1. setuju!suka sgt mngumpat org,lpas tu bila ada org mngumpt die,tau pulak sakit hati..well,what comes around goes around kan :)

    ReplyDelete
  2. biasa lah..manusia..ada je sifat hasad dengki :)

    ReplyDelete
  3. org nak ngumpat..kite x blh tutup mulut beliau..huhu..~

    ReplyDelete
  4. ada sapa² nak umpat saya tak hari ni??

    ReplyDelete
  5. terima kasih kpd org yg slalu ngumpat sy. rajin2, ngumpat la lg...hehe

    ReplyDelete
  6. betul ouh . kdg2 org mengumpat tu ckp mengenai kekurangan kita . at least kita boleh perbaiki.
    *akak epal sangad comel. kbai. haha

    ReplyDelete
  7. btl jgk tu kn:) lpas nie yana amat mnghargai si kaki umpat:)

    ReplyDelete
  8. btol3....skong....jom ngumpat pasl i plak...ecewah...

    ReplyDelete
  9. Nyam3..sedap makan buah epal..hik3...

    ReplyDelete
  10. betul2.. org cmni jeles sebenarnye. tapi bagus gak free2 je dapat pahala (:

    ReplyDelete
  11. hoho
    kene wat anugerah ler ni untk org cmni kelak.

    ReplyDelete
  12. suka cara pnyampaian awk....

    ReplyDelete
  13. kite like !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haha :)

    ReplyDelete
  14. Em, betul! Tersangat setuju! Ni boleh jadi penceramah motivasi ni! Haha XD Terima kasih share, kak!

    ReplyDelete
  15. umpat mengumpat dah macam suatu kewajipan plak skarang ni

    ReplyDelete
  16. betul.. fikir positif je :)

    ReplyDelete
  17. betul.. fikir positif aje :)

    ReplyDelete
  18. tepat sekali...

    Minggu ini terjadi pertuduhan yang tahap bengong kepala lutut..aku dituduh sebagai pencuri hp...alasannya ialah ustaz tersebut memberitahu perwatakan seperti aku..tiba2 nk hasut org lain supaya benci aku ...What The Fish Yo!!..

    ReplyDelete
  19. kdg2 umpatan itu menjadikan kita manusia ni lebih tabah menghadapi dugaan dlm hidup. kita pun ada juga mempelajari sesuatu yg baru..

    ReplyDelete
  20. mulut orang kita tak boleh nak tutup/ sabar ye cik epal! ^^

    ReplyDelete
  21. Salam.

    Mulut kadang laju je bercakap. Konon nak melepas geram dan amarah terpendam. sama jugak, mengumpat. Cakap depan-depan tak nak. Haish.

    ReplyDelete
  22. mengumpat smbil makan ketupat..:-p

    ReplyDelete
  23. Kadang- kadang bila ada orang mengata mesti ada sebab.. So kita hargai.. Dan muhasabah diri. ;)

    ReplyDelete