Sunday, March 18, 2012

Jalan Jalan Cari Makan tv3 . Tukar pengacara boleh tak?





Siapa ada tengok Jalan Jalan Cari Makan tadi? Terkejut aku dah tukar pengacara. Sejak bila eh tukar? Maklumlah dah lama tak tengok tv.



Pengacara perempuan punya ah mekap tebal,makan pon cover-cover cun. Yang pengacara lelaki pon cam control macho pulak. Depa macam tak fun tapi buat-buat cam fun.



Pengacara yang mengacarakan rancangan makan-makan ni kena ah yang sempoi-sempoi je sebab subjek utama kita tengok Jalan-jalan cari makan adalah sebab MAKANANAN bukan orang. Tapi jangan ah selebet sangat pengacara nya pulak kan. Tapi kalau over,gedik dan cover je manjang pengacara nya pon mati jugak mood nak tengok makanan dalam rancangan tu


Tengok pengacara baru ni makan pon macam kena paksa je, komen pasal makanan pon tak berapa best. kalau dulu tengok JJCM macam berselera je,Qi pon pandai bagi komen pasal makanan tu dan sempoi je tak ada ah nak cover-cover.Sekarang ni tengok pengacara baru 2 orang tu, adehh terus mati mood. Aku tak tahu siapa nama 2 pengacara baru tu sebab aku tak kenal. Ada sesiapa yang tahu nama depa?



Aku ada cadangan sikit ah untuk tv3.Ada 5 cadangan (macam lah orang TV3 baca blog aku. tapi lantak lah kan.)



1-  Pengacara kena masuk ON AIR belajar camne nak mengacara dekat Aznil Nawawi. Dengan kata nama lain, maksudnya kena improve skill mengacara ah

2- Tukar pengacara lama balek iaitu Qi

3- Ambil Qi balek jadi pengacara

4- Qi jadi pengacara lagi sempoi so sila lah amek dia balek

5- We want QI back!







QI


Sekian terima kasih, ok bye!

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

120 comments:

miramirong said...

trueeee !
mogok jangan tengok jjcm sbb takde qi

:D

Nora_Aniza said...

susah2 amek je cik epal jadi pengacaranya! we want cik epal!!1 objection!! hehe.. ^^

Cik Aied said...

betul2! pengacara baru ni mcm buat2 je.. x best.. lebih bgus maria tunku sabri, serena redzuan n qi..even mengacara sorg2 tapi best.. yg ni x menarik langsung..huhu

cacamarba said...

setuju..

lola said...

tv 3 desperate nk popularkan shihah mentor tu

lola said...

ala tb3 desperate nk fofularkan shihah mentor tu,,

shera haifa said...

pengacara baru tkt nk makan bnyk, tkut gemuk.. y perempuan kalau xsilap shiha namanya..

bavarians rains said...

betol2! saya sokong...x best langsong pengacara yang baru.....nak Qi balik.......:D

Cik Suraya said...

xthu...xknal lak..sbb kurang tengok tv..xpernah tengok lg sape pngcra bru tu :P

Yana Libra said...

hehe..kesimpulannye nak Qi jugak la tu kan?? :p

Alkisah said...

pliss bagi chance kat ALKISAH plak jadi pengacara JJCM.. Alkisah dulu tgk Qi dulu kurus je.. tapi lepas join JJCM nampak berisi.. ALKISAH pun nak jadi macam tue.. boleh tak?? Vote for me kay..

muntotunggek said...

qi da over kot berat badan dia . tu yang tak join dah . harharhar !

Pn. Sheila@CC said...

hehe... mesti minat Qi nie... akak pun setuju.. sejak episod 1st musim baru ni, akak terkejut gak 2 org tu jd pengacara... its ok org baru tp mmg x real kan... makanan sedap pun tak ghairah... hahaha...

CikKuyuTembam said...

YES!!WE WANT QI back!!!

Ana Farhana said...

ana ske kak maria.. hewhewhew

cicak_jawaz said...

2 la..tdi nak tgk jugak mcm mane pengacara baru handle JJCM...xsampai 5 minit trus tuko channel lain...tgk Kim K lagi bagus....huhuhu

Chekgu Azrine said...

Setuju!!

Cikin said...

Oke . Setuju gila gila . Taknak tgk jjcm makan sbb dah tukar pengacara !

Puan Gojes said...

sangat setuju dgn cik epal! menyampah tgk both of them..

AMALINA YA'AKUB said...

CE la jdi host JJCM sng skit.... hahhaha

yangbaik said...

setuju!!! tukar Qi semula... dah tak best la JJCM skrg... ingatkan yangbaik jer tak suka...cik epal pun sama yer...heheh

Diana @ bilakukatacinta said...

Qi menjadi pujaan..nampaknya..hehee.. Bg D pengacara yg lepas2 ni Ok..yg baru ni je..agak 'kureng' sikit.

Anis Tasnim said...

Bwek, nak termuntah tengok pengacara jjcm tadi, kalau tak pandai mengacara tuh jangan mengada lah. spoil giler. Kita pun nak QI jugak, best.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

seriusly, qi memant terbaik.. hope tuka balik la.. tadi tengok tak sampai 5 min dah tukar channel lain..bosan~

Kayun.Zack said...

tu shiha mentor ngan iqbal (pilih kasih kot?) hoho. betui3 baik qi je. kalau nk buat berpasangan sgt, amik je qi ngan yuna. hohoooo


tp serius kalau cik epal yg jd pun fun jgak. hehe

Syazwan Che Deraman said...

ouh..biar wan je la yang mengacara.
wan nak sangat jadi pengacara JJCM.
boleh makan best best.
sure..ramai yang akan terliuq nanti bila wan ulas pasal makanan.
hahaha

Raden said...

pekate ko jela yg ganti..kompem makan xde cover punye aa

ZYASH said...

siape yer pengacara terbaru tu?? Tak sempat ngk pun.

Waniey Chan said...

alorrr... lme xtgk jjcm dah... siapakah pngacara bru tuh...

LyNdA Aziz said...

dah tak tengok JJCM sebab pengacaranya terlampau over . nak tengok pown dah tak minat .

efa fairuz said...

seriously ahkak pun buat entry pasal JJCM's hosts ni okey! sangat tak meleleh la tengok diorang makan.. makan main main n tak best..

Azura Mendezz said...

Senang ckp Qi jugak la yg best kan??
hehehe! =P

AmirahSM said...

qi terbaik!! shiha pengacara pompuan laki iqbal..depa mkn cm xnk bg penonton makan.hahaha

aku HaniAsyira said...

nak qi jugak!!

aku.miizan.kamu said...

1000% setuju.... kembalikn Qi

nawariah :) said...

ha ah akak . serius macam apa je . tangkap gamba lagi. nak qi! :)

Yumida said...

shihah kan? coz tgk iklan aritu... x tgk pon JJCM arini..coz layan propaganza ch 104 then trus ke melodi..nasib baik ade propaganza..xde la menyeksakn diri tgk JJCM dgn pengacara yg fofular tu :)

fafa punya said...

Akak! bila nak jadi pengacara jalan jalan cari makan niii? :P

headayahchul :) said...

Sangat Agree!! Memang pngacara skrg mmatikan mood syy -.-'' tk byk komen psl mkanan .I want Qi back >.< tapi die daa berisi~ cari laa org yg sempoi mcm Qi pon bole~

dekan fizik said...

daripada pengacara kontrol macho dan kontrol lawa ituh, baik gandingkan qi dengan kak maria jeeeee....lagi sempoi kot! =D

Atiqah Wadiah said...

konklusinya,mmg nk qi jd p'acara JJCM blk lah kan?hiks

Zulhelmie Julaini said...

tak pun bg cik epal je. mesti lg best. HAHA

Cik Anis said...

ok, saye pon nk qi jugak !

Ms.Siti said...

siti pon rase cm tu, xbest cntrol makan la dorg tu. xsyok pon

Rara Nasiha said...

seronok tengok Qi jadi pengacara. takda nak cover-cover.

zety said...

rasenya dafi af tapi yg pompuan tu tak tahu siapa.

*ye! saya sokong ambik Qi balik=)

inazamri said...

akak ingatkan akak je yg tak suka,rupenye ramai tak suka gak.Mmg control betul la dorg berdua tu.Jadi tak selera lak tgk jjcm walau makanan nmpak sedap.

[hazwani_mn] said...

belum pernah tgk lagi since dorg tukar pengacara baru... uhuhu. tp ramai yg tak suka.

khalifah said...

mana??nk tgk gmbr..xdpt tgk tv la..uhuu..tp..klu cik epal yg jd pgacra..best gak..ehhe

cik eka said...

koh3
nyampah kot tgk due eko uh
over gile
huhhh

DeQWa said...

A'ah ramai tgk org komplen pasai pengacara baru...tak best langsung...
klu Qi dulu ade gak rase cam nk cube pg mkn kt restoran yg dipromote,skrg tgk gedix/cover smcm jer..tk best...

Farah Azurah said...

we want QI !! baca paper berita harian hari ni taw kak..ada jugak isu pasl pgacara yg prmpuan tuee..

♛☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼♛ said...

jujur kasiktau... pengacara baru nih bukan bikin wa berselera... tapi nak muntah... over gedik sangat... semak! :)

Aiskrim Cokolat said...

saya pun nak Qi balik jd jalan jalan cari makan ! tgok dia makan berselera je ~

cik blablabla said...

Orang baru ni susah sikit.

Qi da mmg ok kot.knape tukar?


eh CE pun ok jgak.. lg sesohaiii. haha

blog-tips-kurus said...

kol 12 tu, alih le TV9. then 12.30, tengok tv3 semula. hoho!

alaa, paper hari ni ade cerita pengacara tu.. :-)

da[Y]un said...

yup..cik epal paling sesuai jd pengacara..huhu

huda said...

Setuju sangat !!

huda said...

Setuju sangat !!

Namee Roslan said...

cik epal..terima kasih untuk entry ni. terpendam dalam hati saya rasa geram bila tengok pengacara baru ! nak2 yg pmpuan tu !! eee..makan pun nak control dan jaga lipstick. tak selera langsung nk tgk.

hafsahzareen said...

sgt setuju! :)

EyqaLuvender said...

kesimpulan yg tersimpulnye,we want QI back!!!

Syat0za Zai said...

qi!!!!!

hafiz hafizol said...

aku nak jadi pengacara pliss.. nati leh berisi macam maria tengku sabri tuh.. hekhekhekk..

cik atik said...

yeke da tkar pngcra..alaaa x sronok lar cm2...
suke tgk maria ngan qi..nmpak sdap jer diorng mkn..hehe

HuNNy said...

aku pon setuju. si shiha ngan iqbal tue macam tak layak la. memang tak sesuai pon,.....

Rosma Mohamed said...

setuju!

:: Riri-Fatieha ::~ said...

yup... Qi lagi best... Dah 2 kali tngk JJCM musim baru ni, still tak teruja lagi....

Effa Lorenza said...

cik epal jadi host pun best... mesti penonton teruja nak mamam *_*

cik nur tyka said...

sumpah setuju ! mknn sedap2, tp tgk pengacara jd tak sedap . haha ! geli ! tkdak bakat langsung depa tu

cik jue tomey said...

erm.......betul tu CE,nth pape je.dulu memg best je tgok JJCM,masa qi jd pengacara.selera aje tgok mknan,tgok dia mkn.ini tgok pngacara 2 org ni bosan giler..komen mknan nmpk sngt ikut skrip.pastu wat2 pejam mata,bajet best je mknan yg dia mkn...stress.trus ttp TV.yg pompuan tu syiha mentor.yg laki tu tk tau nm.mcm minggu lps,dok cbuk tunjuk 2 org tu menari.ape pekdahnya....baik tunjuk mknan.rasanya cukup sbln,dh tkde org tgok jjcm.turun rating!

cik tyqah said...

salam cik epal..kalau nk komen pun psl pengacara tv3 jln2 crk makn..cik epal kenela study skit sape pengacaranyer dulu...xsush pn google je dh jmpe...~~barula komen kt tu upgrade skit...ok x??

Sue-Rya AQ said...

dh lame x tgk sbb tau pengacara mmg x berape nk besh..!! kami pun mahukan QI semula..dia mmg terbaik!! yg gurl tu shihah mentor..yg lelaki tu xtau..huhu

agentcatalystUTeM said...

tahu xpe.. suke tengok time sarina n maria tengku sabri yang jadi pengacara.. sampai terliur .. dah kenyang pun jadi lapar balik hehehehe..

nurdani said...

haha. memang patut pun Qi mengacara. sebab sejak2 tukar pengacara ni, mood tengok JJCM dah ke laut. jauhhhh sangat...samapi tak nampak dah

~AmyLiana86~ said...

makan pun cover sb takut hilang lipstik tu..shiha mentor tu.

lisa said...

yang lelaki tu Iqbal dari rancangan pilih kasih.

yang perempuan tu Shiha mentor (sharifah aini).

Lisa rasa dorang cm ok je tp tak tahu lah kan. pendapat lain2. :)

wanmirara said...

mmg tak best lgsg !

wanmirara said...

betol3 ! serius dah tade nafsu na tgk jjcm. hehe

Fafau De Craft ( Zana ) said...

yupp...Qi gakk besttt!

Phat said...

berselera kalo tgk si Qi tu mkn dlm rancangan JJCM serius terliur

lavenderlover said...

Qi mmg sempoi! >_<

Siti Asiah said...

mang tak sonok langsung pengacara baru nie...

Melissa Mjb said...

I WANT QI BACK!

KITA said...

to be honest...mmg sengal skit la host JJCM new brand ni...

~ cik AiN pinky ~ said...

we want QI
we want QI
we want QI....

=)

epicLah! said...

betul tu setuju... kenape la dorg ni pandai sgt pegi tukar pengacara tu buat ape?

nenek said...

setuju! agree! betul !
langsung hilang selera nak pi try makanan2 tuh , penyampainye xde feel .heheh :P

Eyka said...

one word: boring gilaaaaaaaa


pompn dy dah laa tak ikhlas lnsng makn..nak tak nk je..takot gemuk lettew~ puiiiiiiiiii..

vote 4 CE ;D

dian amiraa said...

btul lah.tak suka la shiha ngan iqbal mazlan tu jdik pgcara JJCM.cover cun je mkn pun mcm tak ikhlas.Qi jugak best la

Elie Lily said...

everybody wants QI backkk!! :D

Reflisia said...

sangat setuju ngan cik epal! lagi berselera tengok Qi makan daripada 2 pengacara baru ni..

| NURUASHIA | said...

sokong sgtttt..jjcm skrng xbest...xberselera nk nengok haaa

Nurul Syafiqah Hayati said...

qi sebok mengacara art attck..hehe

aimie chan naga said...

betul tuh!! ish~ kalau Qi yg jd pengacara buat den tliur...bila yg berdua tue jadi pengacara seriously... tak terasa kempunan pun tgk mkanan2 tuh -___- menci tul la

adilah said...

huhu. nak mengumpat jugak. mmg x best gile. tambah2 tgk die time makan. buat2 gile muke tu. eeeiiii.. x shukee... vote for Qi!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

betul2.. pengacara sebelum ni lagi best..
nanti ada la tu yang akan berubah bila ada komen..
hehehe..

Hardy Boy said...

betul tu, pastu dorang jgn just cari tempat mewah-mewah mcm dlm drama Melayu plk (just nak berangan g tmpat tu bole la), sebab kedai biase2 pn byk yg sajikan makanan sedap....

Hareez Haiqal ™ said...

alah..cik epal..cakap jela minat qi..hahaha~
maria tengku sabri pon best perr...
lagi berselera..hahaha

mariam said...

betol2.. sangat tak best.. n last week keje diaorang bergambo... nih rancangan makan ke rancangan takngkap gambo.. tensionnnn betol... seriously want Qi back....

sickchild said...

apa kata ko je jadi pengacara. *doa doa agar cik kerrrpal blanje aku*

Ms Fai said...

tak sempat nk tgk jjcm last week. siapakah pengacara baruu tuuu??? Qi mmg best pun... Maria pn best... bila tgk dia mkn, kte yg dh kenyang ni pn jadi lapar balik ;)

Noor Bazli said...

pergh..lama gak tak tengok jjcm nih..Dah bertukar pengacara rupanya..^_^

!~ Dolly Auliya ~! said...

betolll ! sokong sgt, tak suka tgk pengacara baru tuhh... pleasee laahhhh... Qi memang terbaekkk ! \o/ hoorayyy...

eija@fiza said...

we want Qi...=D

Nyamuk Terbang said...

xsempat tgk sbb ahad ad klas

Eiyra Shahira said...

: wawawww : susah2.. cik epal laa jd pengacara.. meletopp ! kihkih :)

YNA HERMOSA said...

aku pun suka la yg baru ni, sgt2 x suka :(

dulu jjcm fav aku, skrg aku x tgk dah :(

bobiedanbad said...

saya setuju, mereka adalah tak best!

Nida Ann said...

nak pengacara yang xcover makan..yg pndai bw siaran tu

Dr. Who said...

Cik Epal, sila beri tunjuk ajar! Saya orang baru! hehe
http://sekolahdoktor12.blogspot.com/

oshinz said...

qi ni mengacara ape pun best. sebelum ni mengacara yang bajet 3hari 2malam pun best. ye la pendek kate ambil qi balik.

che mot said...

Mmg betul.....qi mmg besh... Terbaekkk sempoiii

che mot said...

Mmg betul.....qi mmg besh... Terbaekkk sempoiii

Cik Lia Lomi said...

setuju!

Gadis Kampung said...

GK pun dah lama tak tengok jalan-jalan cari makan...GK minat QI juga...

A Girl Like You said...

yes! pengacara rancangan makan2 kene sempoi!!! nak cover cun masuk NONA! :p

btw, xsesuai fara fauzana jadi pengacara nona! #tetiba

Terbelog said...

qi jugak best kan

syahirooAhmad said...

banyak plak perempuan yg komen... suke sgt dgn Qi letuw.. Yuna punye wei... hehe.

corat coret sendiri said...

mmg rasa dah x nk tgk jjcm lagi da..mengelabah plk yg baru ni..

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !