Sunday, March 18, 2012

Jalan Jalan Cari Makan tv3 . Tukar pengacara boleh tak?





Siapa ada tengok Jalan Jalan Cari Makan tadi? Terkejut aku dah tukar pengacara. Sejak bila eh tukar? Maklumlah dah lama tak tengok tv.



Pengacara perempuan punya ah mekap tebal,makan pon cover-cover cun. Yang pengacara lelaki pon cam control macho pulak. Depa macam tak fun tapi buat-buat cam fun.



Pengacara yang mengacarakan rancangan makan-makan ni kena ah yang sempoi-sempoi je sebab subjek utama kita tengok Jalan-jalan cari makan adalah sebab MAKANANAN bukan orang. Tapi jangan ah selebet sangat pengacara nya pulak kan. Tapi kalau over,gedik dan cover je manjang pengacara nya pon mati jugak mood nak tengok makanan dalam rancangan tu


Tengok pengacara baru ni makan pon macam kena paksa je, komen pasal makanan pon tak berapa best. kalau dulu tengok JJCM macam berselera je,Qi pon pandai bagi komen pasal makanan tu dan sempoi je tak ada ah nak cover-cover.Sekarang ni tengok pengacara baru 2 orang tu, adehh terus mati mood. Aku tak tahu siapa nama 2 pengacara baru tu sebab aku tak kenal. Ada sesiapa yang tahu nama depa?



Aku ada cadangan sikit ah untuk tv3.Ada 5 cadangan (macam lah orang TV3 baca blog aku. tapi lantak lah kan.)



1-  Pengacara kena masuk ON AIR belajar camne nak mengacara dekat Aznil Nawawi. Dengan kata nama lain, maksudnya kena improve skill mengacara ah

2- Tukar pengacara lama balek iaitu Qi

3- Ambil Qi balek jadi pengacara

4- Qi jadi pengacara lagi sempoi so sila lah amek dia balek

5- We want QI back!







QI


Sekian terima kasih, ok bye!

120 comments:

  1. trueeee !
    mogok jangan tengok jjcm sbb takde qi

    :D

    ReplyDelete
  2. susah2 amek je cik epal jadi pengacaranya! we want cik epal!!1 objection!! hehe.. ^^

    ReplyDelete
  3. betul2! pengacara baru ni mcm buat2 je.. x best.. lebih bgus maria tunku sabri, serena redzuan n qi..even mengacara sorg2 tapi best.. yg ni x menarik langsung..huhu

    ReplyDelete
  4. tv 3 desperate nk popularkan shihah mentor tu

    ReplyDelete
  5. ala tb3 desperate nk fofularkan shihah mentor tu,,

    ReplyDelete
  6. pengacara baru tkt nk makan bnyk, tkut gemuk.. y perempuan kalau xsilap shiha namanya..

    ReplyDelete
  7. betol2! saya sokong...x best langsong pengacara yang baru.....nak Qi balik.......:D

    ReplyDelete
  8. xthu...xknal lak..sbb kurang tengok tv..xpernah tengok lg sape pngcra bru tu :P

    ReplyDelete
  9. hehe..kesimpulannye nak Qi jugak la tu kan?? :p

    ReplyDelete
  10. pliss bagi chance kat ALKISAH plak jadi pengacara JJCM.. Alkisah dulu tgk Qi dulu kurus je.. tapi lepas join JJCM nampak berisi.. ALKISAH pun nak jadi macam tue.. boleh tak?? Vote for me kay..

    ReplyDelete
  11. qi da over kot berat badan dia . tu yang tak join dah . harharhar !

    ReplyDelete
  12. hehe... mesti minat Qi nie... akak pun setuju.. sejak episod 1st musim baru ni, akak terkejut gak 2 org tu jd pengacara... its ok org baru tp mmg x real kan... makanan sedap pun tak ghairah... hahaha...

    ReplyDelete
  13. 2 la..tdi nak tgk jugak mcm mane pengacara baru handle JJCM...xsampai 5 minit trus tuko channel lain...tgk Kim K lagi bagus....huhuhu

    ReplyDelete
  14. Oke . Setuju gila gila . Taknak tgk jjcm makan sbb dah tukar pengacara !

    ReplyDelete
  15. sangat setuju dgn cik epal! menyampah tgk both of them..

    ReplyDelete
  16. CE la jdi host JJCM sng skit.... hahhaha

    ReplyDelete
  17. setuju!!! tukar Qi semula... dah tak best la JJCM skrg... ingatkan yangbaik jer tak suka...cik epal pun sama yer...heheh

    ReplyDelete
  18. Qi menjadi pujaan..nampaknya..hehee.. Bg D pengacara yg lepas2 ni Ok..yg baru ni je..agak 'kureng' sikit.

    ReplyDelete
  19. Bwek, nak termuntah tengok pengacara jjcm tadi, kalau tak pandai mengacara tuh jangan mengada lah. spoil giler. Kita pun nak QI jugak, best.

    ReplyDelete
  20. seriusly, qi memant terbaik.. hope tuka balik la.. tadi tengok tak sampai 5 min dah tukar channel lain..bosan~

    ReplyDelete
  21. tu shiha mentor ngan iqbal (pilih kasih kot?) hoho. betui3 baik qi je. kalau nk buat berpasangan sgt, amik je qi ngan yuna. hohoooo


    tp serius kalau cik epal yg jd pun fun jgak. hehe

    ReplyDelete
  22. ouh..biar wan je la yang mengacara.
    wan nak sangat jadi pengacara JJCM.
    boleh makan best best.
    sure..ramai yang akan terliuq nanti bila wan ulas pasal makanan.
    hahaha

    ReplyDelete
  23. pekate ko jela yg ganti..kompem makan xde cover punye aa

    ReplyDelete
  24. siape yer pengacara terbaru tu?? Tak sempat ngk pun.

    ReplyDelete
  25. alorrr... lme xtgk jjcm dah... siapakah pngacara bru tuh...

    ReplyDelete
  26. dah tak tengok JJCM sebab pengacaranya terlampau over . nak tengok pown dah tak minat .

    ReplyDelete
  27. seriously ahkak pun buat entry pasal JJCM's hosts ni okey! sangat tak meleleh la tengok diorang makan.. makan main main n tak best..

    ReplyDelete
  28. Senang ckp Qi jugak la yg best kan??
    hehehe! =P

    ReplyDelete
  29. qi terbaik!! shiha pengacara pompuan laki iqbal..depa mkn cm xnk bg penonton makan.hahaha

    ReplyDelete
  30. ha ah akak . serius macam apa je . tangkap gamba lagi. nak qi! :)

    ReplyDelete
  31. shihah kan? coz tgk iklan aritu... x tgk pon JJCM arini..coz layan propaganza ch 104 then trus ke melodi..nasib baik ade propaganza..xde la menyeksakn diri tgk JJCM dgn pengacara yg fofular tu :)

    ReplyDelete
  32. Akak! bila nak jadi pengacara jalan jalan cari makan niii? :P

    ReplyDelete
  33. Sangat Agree!! Memang pngacara skrg mmatikan mood syy -.-'' tk byk komen psl mkanan .I want Qi back >.< tapi die daa berisi~ cari laa org yg sempoi mcm Qi pon bole~

    ReplyDelete
  34. daripada pengacara kontrol macho dan kontrol lawa ituh, baik gandingkan qi dengan kak maria jeeeee....lagi sempoi kot! =D

    ReplyDelete
  35. konklusinya,mmg nk qi jd p'acara JJCM blk lah kan?hiks

    ReplyDelete
  36. tak pun bg cik epal je. mesti lg best. HAHA

    ReplyDelete
  37. siti pon rase cm tu, xbest cntrol makan la dorg tu. xsyok pon

    ReplyDelete
  38. seronok tengok Qi jadi pengacara. takda nak cover-cover.

    ReplyDelete
  39. rasenya dafi af tapi yg pompuan tu tak tahu siapa.

    *ye! saya sokong ambik Qi balik=)

    ReplyDelete
  40. akak ingatkan akak je yg tak suka,rupenye ramai tak suka gak.Mmg control betul la dorg berdua tu.Jadi tak selera lak tgk jjcm walau makanan nmpak sedap.

    ReplyDelete
  41. belum pernah tgk lagi since dorg tukar pengacara baru... uhuhu. tp ramai yg tak suka.

    ReplyDelete
  42. mana??nk tgk gmbr..xdpt tgk tv la..uhuu..tp..klu cik epal yg jd pgacra..best gak..ehhe

    ReplyDelete
  43. koh3
    nyampah kot tgk due eko uh
    over gile
    huhhh

    ReplyDelete
  44. A'ah ramai tgk org komplen pasai pengacara baru...tak best langsung...
    klu Qi dulu ade gak rase cam nk cube pg mkn kt restoran yg dipromote,skrg tgk gedix/cover smcm jer..tk best...

    ReplyDelete
  45. we want QI !! baca paper berita harian hari ni taw kak..ada jugak isu pasl pgacara yg prmpuan tuee..

    ReplyDelete
  46. jujur kasiktau... pengacara baru nih bukan bikin wa berselera... tapi nak muntah... over gedik sangat... semak! :)

    ReplyDelete
  47. saya pun nak Qi balik jd jalan jalan cari makan ! tgok dia makan berselera je ~

    ReplyDelete
  48. Orang baru ni susah sikit.

    Qi da mmg ok kot.knape tukar?


    eh CE pun ok jgak.. lg sesohaiii. haha

    ReplyDelete
  49. kol 12 tu, alih le TV9. then 12.30, tengok tv3 semula. hoho!

    alaa, paper hari ni ade cerita pengacara tu.. :-)

    ReplyDelete
  50. yup..cik epal paling sesuai jd pengacara..huhu

    ReplyDelete
  51. cik epal..terima kasih untuk entry ni. terpendam dalam hati saya rasa geram bila tengok pengacara baru ! nak2 yg pmpuan tu !! eee..makan pun nak control dan jaga lipstick. tak selera langsung nk tgk.

    ReplyDelete
  52. kesimpulan yg tersimpulnye,we want QI back!!!

    ReplyDelete
  53. aku nak jadi pengacara pliss.. nati leh berisi macam maria tengku sabri tuh.. hekhekhekk..

    ReplyDelete
  54. yeke da tkar pngcra..alaaa x sronok lar cm2...
    suke tgk maria ngan qi..nmpak sdap jer diorng mkn..hehe

    ReplyDelete
  55. aku pon setuju. si shiha ngan iqbal tue macam tak layak la. memang tak sesuai pon,.....

    ReplyDelete
  56. yup... Qi lagi best... Dah 2 kali tngk JJCM musim baru ni, still tak teruja lagi....

    ReplyDelete
  57. cik epal jadi host pun best... mesti penonton teruja nak mamam *_*

    ReplyDelete
  58. sumpah setuju ! mknn sedap2, tp tgk pengacara jd tak sedap . haha ! geli ! tkdak bakat langsung depa tu

    ReplyDelete
  59. erm.......betul tu CE,nth pape je.dulu memg best je tgok JJCM,masa qi jd pengacara.selera aje tgok mknan,tgok dia mkn.ini tgok pngacara 2 org ni bosan giler..komen mknan nmpk sngt ikut skrip.pastu wat2 pejam mata,bajet best je mknan yg dia mkn...stress.trus ttp TV.yg pompuan tu syiha mentor.yg laki tu tk tau nm.mcm minggu lps,dok cbuk tunjuk 2 org tu menari.ape pekdahnya....baik tunjuk mknan.rasanya cukup sbln,dh tkde org tgok jjcm.turun rating!

    ReplyDelete
  60. salam cik epal..kalau nk komen pun psl pengacara tv3 jln2 crk makn..cik epal kenela study skit sape pengacaranyer dulu...xsush pn google je dh jmpe...~~barula komen kt tu upgrade skit...ok x??

    ReplyDelete
  61. dh lame x tgk sbb tau pengacara mmg x berape nk besh..!! kami pun mahukan QI semula..dia mmg terbaik!! yg gurl tu shihah mentor..yg lelaki tu xtau..huhu

    ReplyDelete
  62. tahu xpe.. suke tengok time sarina n maria tengku sabri yang jadi pengacara.. sampai terliur .. dah kenyang pun jadi lapar balik hehehehe..

    ReplyDelete
  63. haha. memang patut pun Qi mengacara. sebab sejak2 tukar pengacara ni, mood tengok JJCM dah ke laut. jauhhhh sangat...samapi tak nampak dah

    ReplyDelete
  64. makan pun cover sb takut hilang lipstik tu..shiha mentor tu.

    ReplyDelete
  65. yang lelaki tu Iqbal dari rancangan pilih kasih.

    yang perempuan tu Shiha mentor (sharifah aini).

    Lisa rasa dorang cm ok je tp tak tahu lah kan. pendapat lain2. :)

    ReplyDelete
  66. betol3 ! serius dah tade nafsu na tgk jjcm. hehe

    ReplyDelete
  67. berselera kalo tgk si Qi tu mkn dlm rancangan JJCM serius terliur

    ReplyDelete
  68. mang tak sonok langsung pengacara baru nie...

    ReplyDelete
  69. to be honest...mmg sengal skit la host JJCM new brand ni...

    ReplyDelete
  70. we want QI
    we want QI
    we want QI....

    =)

    ReplyDelete
  71. betul tu setuju... kenape la dorg ni pandai sgt pegi tukar pengacara tu buat ape?

    ReplyDelete
  72. setuju! agree! betul !
    langsung hilang selera nak pi try makanan2 tuh , penyampainye xde feel .heheh :P

    ReplyDelete
  73. one word: boring gilaaaaaaaa


    pompn dy dah laa tak ikhlas lnsng makn..nak tak nk je..takot gemuk lettew~ puiiiiiiiiii..

    vote 4 CE ;D

    ReplyDelete
  74. btul lah.tak suka la shiha ngan iqbal mazlan tu jdik pgcara JJCM.cover cun je mkn pun mcm tak ikhlas.Qi jugak best la

    ReplyDelete
  75. everybody wants QI backkk!! :D

    ReplyDelete
  76. sangat setuju ngan cik epal! lagi berselera tengok Qi makan daripada 2 pengacara baru ni..

    ReplyDelete
  77. sokong sgtttt..jjcm skrng xbest...xberselera nk nengok haaa

    ReplyDelete
  78. betul tuh!! ish~ kalau Qi yg jd pengacara buat den tliur...bila yg berdua tue jadi pengacara seriously... tak terasa kempunan pun tgk mkanan2 tuh -___- menci tul la

    ReplyDelete
  79. huhu. nak mengumpat jugak. mmg x best gile. tambah2 tgk die time makan. buat2 gile muke tu. eeeiiii.. x shukee... vote for Qi!

    ReplyDelete
  80. betul2.. pengacara sebelum ni lagi best..
    nanti ada la tu yang akan berubah bila ada komen..
    hehehe..

    ReplyDelete
  81. betul tu, pastu dorang jgn just cari tempat mewah-mewah mcm dlm drama Melayu plk (just nak berangan g tmpat tu bole la), sebab kedai biase2 pn byk yg sajikan makanan sedap....

    ReplyDelete
  82. alah..cik epal..cakap jela minat qi..hahaha~
    maria tengku sabri pon best perr...
    lagi berselera..hahaha

    ReplyDelete
  83. betol2.. sangat tak best.. n last week keje diaorang bergambo... nih rancangan makan ke rancangan takngkap gambo.. tensionnnn betol... seriously want Qi back....

    ReplyDelete
  84. apa kata ko je jadi pengacara. *doa doa agar cik kerrrpal blanje aku*

    ReplyDelete
  85. tak sempat nk tgk jjcm last week. siapakah pengacara baruu tuuu??? Qi mmg best pun... Maria pn best... bila tgk dia mkn, kte yg dh kenyang ni pn jadi lapar balik ;)

    ReplyDelete
  86. pergh..lama gak tak tengok jjcm nih..Dah bertukar pengacara rupanya..^_^

    ReplyDelete
  87. betolll ! sokong sgt, tak suka tgk pengacara baru tuhh... pleasee laahhhh... Qi memang terbaekkk ! \o/ hoorayyy...

    ReplyDelete
  88. : wawawww : susah2.. cik epal laa jd pengacara.. meletopp ! kihkih :)

    ReplyDelete
  89. aku pun suka la yg baru ni, sgt2 x suka :(

    dulu jjcm fav aku, skrg aku x tgk dah :(

    ReplyDelete
  90. saya setuju, mereka adalah tak best!

    ReplyDelete
  91. nak pengacara yang xcover makan..yg pndai bw siaran tu

    ReplyDelete
  92. Cik Epal, sila beri tunjuk ajar! Saya orang baru! hehe
    http://sekolahdoktor12.blogspot.com/

    ReplyDelete
  93. qi ni mengacara ape pun best. sebelum ni mengacara yang bajet 3hari 2malam pun best. ye la pendek kate ambil qi balik.

    ReplyDelete
  94. Mmg betul.....qi mmg besh... Terbaekkk sempoiii

    ReplyDelete
  95. Mmg betul.....qi mmg besh... Terbaekkk sempoiii

    ReplyDelete
  96. GK pun dah lama tak tengok jalan-jalan cari makan...GK minat QI juga...

    ReplyDelete
  97. yes! pengacara rancangan makan2 kene sempoi!!! nak cover cun masuk NONA! :p

    btw, xsesuai fara fauzana jadi pengacara nona! #tetiba

    ReplyDelete
  98. banyak plak perempuan yg komen... suke sgt dgn Qi letuw.. Yuna punye wei... hehe.

    ReplyDelete
  99. mmg rasa dah x nk tgk jjcm lagi da..mengelabah plk yg baru ni..

    ReplyDelete