Friday, February 10, 2012

Kentang Pusing-Pusing dan Udang terbang


Haritu buat shawl jadi tudung bawal, harini buat tudung bawal pulak jadi shawl. Bedal ah. Bedah memang suka bedal. Bedah memang suka menidak kan benda yang benar



Pergi Masjid India bersama partner in crime. Si Fafa loqlaq. Makcik dekat belakang pon dah ketawa kecil dengan keloqlaqan nya (ada ke ayat keloqlaqan? Ouh kalau tak ada, kita ada kan!)



Si senget yang cun hidung mancung macam foreigner. muehmuehmueh *gelak sambil kembangkan hidung*



yoooo baik lah mak encik! Tak bukak pon plastik, koyak kan plastik aje


Aku tak tahu lah baju kuning ni baju hape. Baju ni macam baju tidur. Marilah kita tidur sambil berdiri dan berdengkur. Tapi tak beli hape pon dalam ni. Ambil baju, letak balek, belek-belek baju letak balek. Jom lah blah ke destinasi seterusnya



Beli-beli tudung dapat baki duit syiling baru lah. Mula-mula aku ingatkan duit tipu yang untuk main game dekat fun fair untuk kumpul tiket banyak-banyak pastu boleh redeem hadiah pensel sebatang atau keychain gambar beruang comel makan lolipop warna warni dekat kaunter tu tapi rupa-rupanya bukan sebab duit syiling ni macam duit betul (sila baca senafas) . Tapi tak tahu lah betul ke tak, masuk dalam mesin putra nak beli tiket lrt tu tak lepas lah pulak. Kecik sangat kot



Eh apa nama benda alah ni eh? Selalu beli dekat pasar malam tapi tak tahu nama apa. Aku panggil dia kentang pusing-pusing. Dah penat berjalan pusing-pusing sampai rasa macam nak tertanggal skru kaki ni, marilah hadiahkan diri dengan makanan spesis pusing-pusing juga. Ouh sedapnya kentang ini



Cakap dekat Fafa "sedap Fafa kentang pusing-pusing ni. sedapppppp. pi lah beli satu jugak" tapi Fafa jual mahal tak nak beli. Ouh tidak mengapa




Walaupun nampak macam tak senonoh je benda ni, tapi serious sedap




Sekali jalan-jalan,jumpa lagi kentang pusing-pusing ni, Fafa pergi beli pulak. Cehhhh tadi kemain jual mahal taknak,tumbok kang. Aku dok bantai gelak kan je dia, tadi bersungguh lah taknak, nampak aku makan,dia nak pulak. Tapi yang paling tak boleh blah nya. Kentang pusing-pusing dia ni macam cempedak goreng cucuk dalam satu lidi. muahahahaha Gila tebal tepung


Tapi "cempedak goreng" dia ni tak sedap. Sebab tepung nya tebal dan rasa hangit, kentang dekat dalam tak berapa masak. Fafa pon makan sikit je. Kentang pusing-pusing aku beli jugak yang sedap. Pandai aku memilih kentang pusing-pusing yang sedap. Proud to be malaysian! *tetibaaaaa*


Lepastu kita makan udang pulak. Tapi gua tertipu der. Ini udang rasa fish ball. Bentuk saja sebijik sejiban sama macam udang



Ini lah dia UDANG TERBANG!




Aku tak tahu nak cerita apa sebenarnya, nasib lah siapa baca entri merepek ini, tapi memang selalunya merepek pon. Eh tapi kentang pusing-pusing tu apa nama saintifik dia eh? Amek engkooo nama SAINTIFIK terus tu aku tanya.




ok bye!



76 comments:

  1. heh kentang psuinng2 udang terbang. unik nama haha :D

    ReplyDelete
  2. tu namenye spring potato kot kalau xsilap la

    ReplyDelete
  3. Kentang pusing nampak sangat yummyyyyyyyyyhh cik epal comel :)

    ReplyDelete
  4. kentg tuh mmg best ,tiap2 kali pegi pasar malam must but it !

    ReplyDelete
  5. kalau kentang pusing2 tu dah sejuk tak cedap langsung...lomau rasenyer...

    ReplyDelete
  6. name kentang tu..tornado potatoe...

    ReplyDelete
  7. cik epallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll ! muka CE ,semakin halus dan mulus, mesti produk SKII kan, arghhhhh jeles onie,muahahaha..... *usha muka CE :P*

    ReplyDelete
  8. woi ce. pesal lawa sgt kau pakai tudung tuuu. sumpah matureddd

    ReplyDelete
  9. haha.. memang berpusing2 n terbang entri Cik Epal ni.. pepon seronok aktiviti.. :) nak ikut la kalau Cik Epal pergi jalan2 lagi..

    ReplyDelete
  10. potato spring la cik epal..hehehe

    ReplyDelete
  11. kentang pusing-pusing memang sedap ! muehehehe

    ReplyDelete
  12. Udang tu memang menipu je sbb tu eyra dah tak beli sbb tukang jual tu penipuuuu. Udang :(

    ReplyDelete
  13. nyam3, terliur. tak salah spring potato. kot?

    ReplyDelete
  14. adess semput bace entry senafas tuh!

    ReplyDelete
  15. cik epal, kdai ape tu jual bju2 tu? esok mcm nk pegi...

    ReplyDelete
  16. moral of story
    lepas penat jenjalan pusing2
    kene la beli kentang pusing2 :D

    ReplyDelete
  17. CE, udang terakhir di bawah, dah macam pintu gerbang saya tgok ;-)

    ReplyDelete
  18. HAHAHA merepek pun still sedap je baca ;DD Ahah potato twist kahh~~

    ReplyDelete
  19. dik non epal.. tu bukan kentang putar ke dik non epal???

    ReplyDelete
  20. haha..penah tolong kwn buat kentang pusing2 tu dulu masa ada jualan minggu convo. senang je. :)

    yg udang tu mst surimi-like punye. tp mst x best punye manufacturer. nk buat udang tipu pn x reti. flavor udang x kuat or rasa ikan tu kuat sbb processing x ok la kot..haha. btw, sume fish bal or whatever-flavored ball kat pasaran mmg sumenye dr ikan. just to share what i learn je. :)

    ReplyDelete
  21. tu potota spring lah kak epal. .hehe. .jemput2 lah tgok blog kita. .;)

    ReplyDelete
  22. wahh.. nk kuar jugk ngan sis epal!!

    ReplyDelete
  23. cik epalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll comelllllllllllllllnyeeeeeeee pakaiii tudung bawalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. oooo...inilah cikepal yg disebut-sebut...hai

    ReplyDelete
  25. knp cik epal punya entry skng mcm takde mood jer?

    ReplyDelete
  26. dah lame tak rasee ke'best'an hangout kat malaysia..jalan2 than da penat boleh beli makanan mcm2 yg sedap2 kt tepi jln tanpa risau..:) miss malaysia..:( Hee:)

    ReplyDelete
  27. ehem! maken cantek awak cik epal. kite jeles laa..hehe :D

    ReplyDelete
  28. cik epal nampak kurus.!!!!!!!!!..wahhh..lagi berseri2..ke dah nak naik pelamin ni..ehehe..

    ReplyDelete
  29. Potato twist kan Cik Epal? Hee. selalu panggil yang tu la. xtau la SAINTIFIK ke x. hee.

    **beshnye Cik Epal nie g jalan jalan cari makan. heee ^^

    ReplyDelete
  30. Nampak sedap kentang yang first tu..tak ingat jugaklah nama dia~~

    ReplyDelete
  31. spring potato lah cik epal . haha yup serious sebab mende alah tuh

    ReplyDelete
  32. tengok2 truih lapaq..hahahahaha :D

    ReplyDelete
  33. awieomar.blogspot menyerbu. baru folo sini. salam kenal.

    ReplyDelete
  34. aahh...kentang pusing2 tu mmg sdp...slalu dulu kat skolah makan tuh...lps prep mkn sbb ade kwn sye jual..

    comel jek kakak pkai tdg tuu... :-)

    ReplyDelete
  35. haha , byk kali gak ah dah mkn kentang tu hihi

    ReplyDelete
  36. suka tengok cik epal jalan2 sambil makan :)

    ReplyDelete
  37. kentang spring nama saintifiknya ye cik epal sayang...

    rasenye la lau tak silap...

    lau saya silap, maka silaplah cikepal..hihi, tp mmg menda tu sedappp!!

    ReplyDelete
  38. wahhhh cik epal dah kurus banyak laaa...loikeee

    ReplyDelete
  39. Potato spring name saintifiknye .if salah. Kat kolej kite ada jual. hehehe. Yang pendek rm 1, yg panjang rm2 . =) memang sodap.

    ReplyDelete
  40. dekat muaz tuu. hehe. muka kak fafa ni macam maria elena ;D

    ReplyDelete
  41. woaahh udang terbang tu besarnya, macam takut je nak makan :DD

    ReplyDelete
  42. spinning potato.ah bedal jugakkk nama saintifik.

    ReplyDelete
  43. Potato Spring la! HAHAHA. Memang sedap pun ;) Sakan shopping ;D

    ReplyDelete
  44. yg udang terbang tu agak scary ! haha =p

    ReplyDelete
  45. kedai baju tu kat mn cik epal????
    tringin nak pgie terjah...

    ReplyDelete
  46. tak pernah jumpa udang mcmtu >,<

    ReplyDelete
  47. wowww. hehe. cik epal selalu post pasal makanan kan. hehe. baca tapi tak pernah comment. first time comment :)

    ReplyDelete
  48. betoi dah akak sebut kentang pusing2 2 sbb nma sbnar dy potato twist... hahha

    ReplyDelete
  49. kentng itu nama saintifiknya 'kentang twister'

    ReplyDelete
  50. nameye kentang putar!! weee..saya pon suke makan mende alah tuh..hari2 time bukak pose,pasti pegi beli kat bazar ramadhan,sampai mamat tu igt saya syok kat die..hahahha!!

    ReplyDelete
  51. mmg sdp kentang tu.saya penah rasa kat perlis hehe..cik epal n kwn comel.muka ada iras.

    ReplyDelete
  52. udang terbang tu mcm sodap ajo :)

    ReplyDelete
  53. ekekeke.. udang terbang tuh yang tak tahan tuh.. ^^

    ReplyDelete
  54. apsal aku tak pernah jumpe kentang pusing2 ni...kat malaysia ke

    ReplyDelete
  55. nyum2.. kentang putar2 tu memang seyes sedap hingga menjilat lidi..hehe
    \\( ^_^ )//

    ReplyDelete
  56. hahaaha..kentang pusing2..
    nway fafa loqlaq mcamm maria elena la! heheheeh...

    ReplyDelete
  57. suka nengok ke'loqlaq'an si fafa. comey!

    ReplyDelete
  58. suka nengok ke'loqlaq'an si fafa. comey!

    ReplyDelete