Sunday, February 12, 2012

Hijab and Fashion

Sedang aku berjalan-jalan di internet, kalau blog,istilahnya blogwalking. Kalau internet apa pulak? Internetwalking? Internetwalking pon boleh lah. Aku terjumpa video ini. Dengar punya dengar apa budak perempuan ni cakap, eh terasa suka pulak dengan apa yang dia sampaikan. You have guts for making this video sistaahhh! Salute!















Thumbs up untuk video ini. Video yang simple dengan nasihat yang berguna. Friendly advice from her. May Allah bless you! :)

30 comments:

  1. agree3!! skrg rmai wanita pkai hijab sbb fesyen..x ikut ciri2 yg islam mahukan..same2 muhasabah diri..thanx cik epal atas perkongsian^^

    ReplyDelete
  2. perhhhh speaking,.
    BI terbaekkkk.!
    haha,

    ReplyDelete
  3. wah,cik epal pon suke?
    apa yang dia sampaikn dalam video ni memang sangat jelas dan best!
    masa first time tengok video ni,terus cari video dia yang lain. harap dia buat banyak video lagi..=)

    ReplyDelete
  4. tapi sekarang nie ada yang berhijab kerana fashion..tup3..gambar yang freehair still tunjuk lagi..banyak je tengok kat facebook tu..

    ReplyDelete
  5. Tersangat2 suka video ni!!! Zaman skrang...ada org pakai tdung tapi pakai t-shirt lengan pendek, bila dia angkat tangan skit, nmpak ketiak kott... Buat malu pls...

    ReplyDelete
  6. There! Someone finally speak up! She has her own point or opinion or something and I shall take it as an advice to myself. Thank you CE for posting this. ^__^

    ReplyDelete
  7. sgt awesome lah cara penyampai dia . :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..peringatan yang ikhlas..
    mohon utk share video ni ye..=)

    ReplyDelete
  9. hye cik epal. jom tgk blog saya. blog gambar dan cerita.

    ReplyDelete
  10. perghhhh fluent nyee speaking kah9!~
    nice advice laa for us :)

    ReplyDelete
  11. hahah... gile sempoi.. i like la..
    \\( ^_^ )//

    ReplyDelete
  12. but stil ada yg argue kat komen video dy tu kn..

    ReplyDelete
  13. comel girl with brain ;) gooo adibah!

    ReplyDelete
  14. sangat dan tersangat berguna....
    sangat dan tersangat terang dan jelas...

    ReplyDelete
  15. setuju sesangat dengan video ni. ramai yng fikir hijab just for fashion.

    ReplyDelete
  16. cdap dgr dy ckp. really nice one. and i tink she's cute too..^^

    ReplyDelete
  17. btul sgt2 pe yg dia ckp tuh sbb skrg byk tgk yg berhijab x kena gaya..fesyen mcm2 yg pelik..

    ReplyDelete
  18. ♥♥♥Allah memerintahkan hijab untuk menghilangkan pelbagai fitnah atau kerosakan ♥♥♥

    ReplyDelete
  19. sgtlah bermakna nasihat adik ni....
    she's totally rite!!

    ReplyDelete