Saturday, February 25, 2012

Burger Bakar Kaw Kaw . Memang KAW KAW punya burger!!


Hari tu aku pergi Wangsa Maju, tengok ramai beratur dekat gerai tepi jalan ni, eh cambest je rasa gerai ni. Apa kata kita cuba-try-test tengok dan rasa apa yang ada. Nama gerai ni Kaw Kaw Burger Bakar.




Tengok abang ni bakar burger, perghhhh stylo kot. Ni kira first time lah ni aku tengok orang jual burger guna konsep bakar-membakar ni



Daging burger dia tak main lah daging secoet tu je. Sekali bagak terus woo. Semua daging bakar dia jenis gemok-gemok begini



Konsep burger ni macam style mat saleh.



Setiap kali aku tengok abang ni bakar burger, aku rasa cam stylo. Tak tahu lah kenapa. Sebab first time tengok kot benda alah ni dekat Malaysia. So macam jakun




Kalau korang datang gerai ni kan, korang memang boleh tengok sendiri daging burger ni depa buat. Kira handmade lah semua benda depa bakar ni. Dekat belakang tu ada ah orang yang uli-uli daging burger ni


Terbaik tak?



Datang-datang amek nombor hoiii. Punya lah ramai yang beratur. Aku datang ni time depa tengah serve nombor 9. Aku nombor 32. Boleh bayangkan tak betapa lamanya aku melangok dekat situ tunggu burger. Almost 2 jam jugak aku tunggu. Kalau korang nak pergi makan burger sini, korang kena lah mempunyai kesabaran yang tinggi.


Tapi berkat kesabaran yang tinggi dapatlah merasa burger setinggi ini. Dan nasihat aku, kalau nak makan sini, make sure perut kau lapar tahap cacing kerawit dalam perut tengah buat okestra. Sebab kang takut tak habis lah pulak burger karang. Kan dah jadi kawan syaitonnirojim sebab membazir. Tamo tamo tamo



Tapi aku bungkus je. Sebab nak makan situ, ramai gila pulak orang. Take away burger terus bawak makan pergi mamak. Ni cheesy burger. Terbaik jugak burger ni, cheese melimpah ruah hingga ke ladang gandum


Ni aku punya, cheese  burger hape benda tah nama. Bagak ok burger ni. Dah besar muka aku dah. Susah betul nak makan dengan sopan. Tapi dah lapar bebeno time tu, sopan tak sopan, bedal je lah.



Kalau siapa pernah makan burger dekat Carl's Junior, Chili's, TGI Jumaat, rasa burger ni ala-ala burger macam tu ah.Tapi burger dekat kedai macam tu, harga dia lagi mahal nak meninggal. Burger dekat sini paling murah RM7.50. Aku bungkus dua burger ni dalam RM20. Tapi berbaloi lah sebab besar dan marvelous! Memang sesuai lah dengan nama burger bakar Kaw Kaw tu. Memang KAW KAW wooo!



Selamat meng KAW KAW kan diri dengan burger bakar KAW KAW. wkwkwkwkwkw. kawkawkawkawkaw (gelak baru)



ok bye!

95 comments:

  1. Ngeh ngeh tetibe je perut berkeroncong tengok burger2 mabeles tu

    ReplyDelete
  2. walawwweh..
    agak2 braper biji cik epal makan.
    hehe

    ReplyDelete
  3. Satu lagi yang orang suka adalah burger kukus..

    ReplyDelete
  4. uishhh..cik epal sy terbayang akan kesedapan burger tu

    ReplyDelete
  5. wahhh cam best je. teringin nak cuba.

    ReplyDelete
  6. ada tengok dalam MHI hari tu. superb! teringin sgt nak pegi.... :D

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhh!! meleleh ayaq liur ni. hehehe. wangsa maju kt area mna ni cik epal?? nak pg try. hehe

    #btw haritu nmpk cik epal kt cafe. segan nk tgor. heee :P

    ReplyDelete
  8. Fuhh...memang tempting..
    tp Cik Mendezz pon tgh diet ni..
    hehe! =D

    ReplyDelete
  9. @syazni: tu baru tengok, belum rasa lagi woo


    @shark: wehh satu je. Itu pon tak habis tahu? makan separuh je. sila percaya


    @farina: tengok pon dah terliur, rasa lagi ah


    @cp: burger kukus dkt mana eh?


    @eryati: yeee. sila bayangkan =p


    @ms.siti: sila-sila cuba


    @yatie: aah, ada masuk MHI, this week jalan jalan cari makan lak nak shoot


    @ain: wangsa maju, depan t-bun cafe. pi lah try. hehe. Nampak dekat cafe? Cafe mana? Banyak cafe pergi ni. :D


    @azura: burger ni tak sesuai utk org diet. boleh amek bau je. ehehehe

    ReplyDelete
  10. ouhhhhh. oke2.. nnt nk pergi serbu kt sne. hahaha. nak pg jgk! :D cafe ameenah. hehe. nmpk cik epal lalu. nak tgor tp segan.:P

    ReplyDelete
  11. Dah telan air liur tengok burger cik epal makan.. Hancuss diet kalau makan burger neh.. Huhu

    ReplyDelete
  12. Besonya. memang tak habis kalau sy yang makan ni. =.=

    ReplyDelete
  13. Bestnye jadi kau epal..... uUuuwaaa...!! aku jeles tengok kau banyak pergi tempat2 yang aku sendiri jakun tak pernah menapak....... eh burger tu nampak so so yummy.... grrr...!!

    ReplyDelete
  14. ni memang style kat US, burger diorang besar-besar tapi harga maintain.. no wonder obesiti banyak kat sana.

    Kalau tengok man vs food, bleh tengok banyak kedai camni yang laku kat US, kalau bawa masuk kat malaysia memang lah popular.

    Wajib try ni.

    ReplyDelete
  15. wahhhh sedapnya cik epal....terliur dibuatnya taw

    ReplyDelete
  16. Hari tu dah plan nak pegi tapi cam maleh je...ni dah tengok entri ni kompom pegi next week..heheh..sile tuntut komisyen dari kedai burger tu ye cikepal ;-)

    ReplyDelete
  17. wow! sangat terbaikkkkk! tgk gambar pun dah mavelessssssssssssssss~

    ReplyDelete
  18. wahai cik epal, bacon sebenarnya daging babi kak. tak caya tengok sini: http://en.wikipedia.org/wiki/Bacon
    betulkan entry dekat atas ye? :)

    benda yg dipotong nipis2 tu chicken slice :)

    ReplyDelete
  19. ha'a burger ni masuk MHI arituh,tgk memang superb r

    ReplyDelete
  20. wah..sedapnye..nnnti nk pergi mkn la..huhu

    ReplyDelete
  21. sorry la CE bacon tu ape act ? saya gugel dia cakap benda tu pig meat thingy .

    ReplyDelete
  22. wahhhhhhhhh tringinnya! btw lg berbaloi dr berger prosperity tu

    ReplyDelete
  23. menarik tgk ..tp kat jhr ni xde kot..hehe~

    ReplyDelete
  24. Nak kena cari ni. Wangsa Maju area mana Epal ? Besar pulak rasanya Wangsaa Maju tu :Pp

    ReplyDelete
  25. cik epal burger kukus ada dekat Pandan Indah, sblah skolah rendah pandan indah. Betul2 sebelah sekolah tu. :)

    ReplyDelete
  26. sedapp gilee sampai terliur bace post cik epal ni! hahaa. nak kene terjah burger kaw kaw ni:p

    ReplyDelete
  27. wah sedapnya. kat wangsa maju je ke ada?

    ReplyDelete
  28. fuyooo memang kaw kaw la burger ni..

    ReplyDelete
  29. cik epal...bila nak ubah setting 'reply comment'
    mudah sikit nak blas komen....

    ReplyDelete
  30. best sangat burger tu cik epal :))

    ReplyDelete
  31. 2 jam menunggu burger..
    ni mesti kaw kaw sedap kan..huhuhu..

    ReplyDelete
  32. serious berbual, cam best giler je

    ReplyDelete
  33. fuh nmpk mcm sedap wat terliur plak kita kt sini...huhu

    ReplyDelete
  34. makk aihh ni beger ke hape? gile besoo~~ mmmm mesti sedap ni..

    ReplyDelete
  35. wow burger die mmg btol2 kaw la. .
    tbe2 trse lapar la pulak. .hee

    ReplyDelete
  36. Me is hungreyyyyhh! :'D
    Just wonder about bacon they use. Is it beef bacon cik epal?

    ReplyDelete
  37. dekat bangi pun ada. handmade burger. ade byk rase! plg sedap burger pizza! set ngan hash brown n teh pudina~

    ReplyDelete
  38. Masyaallah. nape die kasik name bacon? sbb bacon tuh mmg daging babi atau saje2 letak name tuh?

    ReplyDelete
  39. mcm mana nk kurus tgk CE mkn best2 dgn amely skali tkle nk diet muehehe :p

    ReplyDelete
  40. maaf tapi nak bertanya. bacon tu bukan daging khinzir ke? ke nama dia je camtu? sorry just nak dptkan kepastian.

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. uh...CE buat saya mengidam...hari tu nisa kay wat saya mengidam ABC..CE wat saya nak bege kaw kaw mabeles ni..huhui..

    ReplyDelete
  43. masih berusaha menghentikan proses penelanan air liur akibat tgk burger yg super duper lazat ni..sedapppnnyyya..

    ReplyDelete
  44. sedapnye... bikin gue rase sangat lapar sekarang... umah dekat tapi tataw pun kat mane argghhhh~

    ReplyDelete
  45. besau benau burger tu...kena kongsi ngan cik hubby..tp konpem dia je makan lebih nnti...paling x ley blah, dua jam kena tggu...pengsan...bangun...pengsan balik...bangun blk br dpt berger

    ReplyDelete
  46. dekat sangat dgn ruma...
    tapi ta penah pown pegi..
    sbb sentiase ramai org..
    hurm sedap??

    ReplyDelete
  47. tetiba jadi tringat citer food paradise dkt TLC. haha.

    ReplyDelete
  48. sedap giler walaweyhhh..
    bile nak belanje aku ni???jom laaa berjimba!!

    ReplyDelete
  49. Oh ini lah burger bakar yang orang kata sedap tu. Bapak tinggi gila burger. Mahu menangis makan burger ni kalau orang tengah diet. Haha

    ReplyDelete
  50. boleh rasa nih, area mana tuh, x pernah tahu pun, selalu p sana...x pernah lak jumpa

    ReplyDelete
  51. wahhh!! sedappnyeee..

    bebunyik dah perut ni..

    krong krong ;p

    ReplyDelete
  52. mak aihhhhh
    macam sedap jerrr
    tapi jauh arr..
    nk p try gak nih
    hmmmmm
    wait 4 me burger bakor..bakor...

    ReplyDelete
  53. beznya tengOk..
    nak kena serbu nih !

    ReplyDelete
  54. i am crazy burger fanzzzz nak kena try niiiii :D

    ReplyDelete
  55. terliur pulak tengok, hehe. lapooo

    ReplyDelete
  56. kecewa betul..dah pergi semalam..sekali kedai tue tutup la plak..baru tengok banner dah terliur..huhuhu

    ReplyDelete
  57. fuh...terliur nmpak...kena beli ni..

    ReplyDelete
  58. noted :)
    Thanks cik epal.nak p serbu pas ni.hehe

    ReplyDelete
  59. sedapnya..& berbaloi tungguuu lama

    ReplyDelete
  60. actually kat oversea mmg lah bacon tu daging babi, but in MALAYSIA bacon is either chicken or beef slice. Mmg slice of meat can tu dipanggil bacon xkire la daging babi ke chicken ke beef ka. Jgn salah tafsir. Adiosss

    ReplyDelete
  61. Wahh ni kalau nak makan ni boleh terkoyak mulut. Hehehe.

    ReplyDelete
  62. saya doakan cik epal semoga kurus . amin ;')

    ReplyDelete
  63. pergh..kecur liur tgk!.
    Cam wartawan JJCM je Cik Epal nih..^_^

    ReplyDelete
  64. nmpk so yummy delicious!terus tringin nk mkn burger

    ReplyDelete
  65. Pergh...Memang lebih kurang gaya dalam citer MAN VS FOOD jee...Best siot...

    ReplyDelete
  66. pergh cam sedap tp aku ddok jhr lak nanti pi kl mesti pg ni

    ReplyDelete
  67. Saya juga udah try
    Sejm q brbaloi..

    ReplyDelete
  68. Salam perkenalan....terliur...nak kena try yang dekat cni dlu....ada gak burger bakar...tapi blom pernah try lagik...

    ReplyDelete
  69. Copy gambar u, letak dalam blog i :)

    ReplyDelete
  70. haha.... kaw-kaw burger bandar baru sentul perhhhh memang power gila tungu pun x lama org ramai gila tapi bro tu keja mcm kilat
    kalau nak banding kaw-kaw burger wangsa maju sek2 aku rasa kaw-kaw burger bandar baru sentul punya lagi power ..cheese dia pun oren coler mcm mcD...sama tokey ke? tapi yg ni lagi sedapppppppppp

    ReplyDelete
  71. haha.... kaw-kaw burger bandar baru sentul perhhhh memang power gila tungu pun x lama org ramai gila tapi bro tu keja mcm kilat
    kalau nak banding kaw-kaw burger wangsa maju sek2 aku rasa kaw-kaw burger bandar baru sentul punya lagi power ..cheese dia pun oren coler mcm mcD...sama tokey ke? tapi yg ni lagi sedapppppppppp

    ReplyDelete