Friday, January 13, 2012

First time pegang duit kertas RM20 baru. weeeeeeee :D


Pagi-pagi aku dah dapat satu bungkusan dari abe Eyriqazz. Bukak-bukak plastik. Aku ingatkan buku pasal penyu. Rupa nya ... Perghhhhh duit RM20 baru rupanya *jakun*




Ada lah asal usul duit RM20 ni dalam benda alah ni. Panjang sangat, malas aku nak baca. hehe. Sebab dah nampak duit doploh hengget tu, benda lain tak layan dah




Cantik tak? Cantik kan? Mekaseh lah abe Eyriqazz sebab buat aku jadi jakun yang terlampau dengan duit RM20 baru ni. Lepas ni boleh lah bagi lima puloh hengget baru ke. Tak pon sratus hengget baru pulak ke. ngehngehngeh. Tapi senget sikit duit ni





Haaa elok dah duit ni. Dah kembali ke jalan yang lurus. Aku teruja terus tepon SS sebab aku nak berlagak dekat dia aku ada duit RM20 baru


CE: orang ada duit doploh hengget baruuuuuuuuuuuuuuu . heee *jakun*

SS: hek elehhh tu pon nak kecoh

CE: eleehh jeles lettewww. Dia tak ada. Kalau dia ada kecoh gak kan? kan? cehh

SS: alaaa nanti semua orang ada jugak duit tu


CE: ye lah tapi now tak semua ada. Kira orang terawal apa dapat pegang duit ni

SS: tah pape. tu pon nak bangga

CE: ahhhh shadaaaappppp youuuuuuuu!


*terus letak tepon*


sebab reaksi yang aku harapkan daripada dia adalah tak sama seperti yang aku imaginasikan. Buat sakit hati je cakap dengan orang tua ni






Belakang duit ni ada macam shiny sikit. Ada macam gold sikit. Lawa lah gak. Pulak-pulak ni first time tengok live bertambah lawanya



Tak pasal-pasal kau glamer dah penyu. Tapi muka penyu ni toyeee je dalam gambar ni. Cer senyum sikit. Baru lah ceria gitu







Kang tetiba pulak penyu ni senyum karang. Seram lak aku. Wahh imaginasi terlampau betul aku ni



 Memang aku tak guna lah duit ni sampai duit ni betul-betul release. Ok tu je. Saje je nak berlagak kat korang yang aku dah pegang duit  RM20 baru.  Kau hado??? muehehehehe





ok bye!

64 comments:

  1. wah..lawa duit 20 inggit baru nie^^

    ReplyDelete
  2. Bestnya dah pegang duit RM20 tuu.. dah la kaler orenn.. Eza minat sangat kaler orenn.. :). Eza tumpang gembira je la k cik epal. ^__^.

    ReplyDelete
  3. whoa, so nice RM20!!!!!!!!!!!!!!!!
    tak tau bila saya akan pegang rm20 baru:)

    ReplyDelete
  4. macam mane cik epal boleh dapat dulu ni?
    jeles sgt2 mcm ni..
    nk jugak!!!
    hehehe

    ReplyDelete
  5. amboi cik epal dapat free ke dari eyriqazz.huhu

    ReplyDelete
  6. uuwwaaahh,, bgus nye nie~~~~jeles hokkeeyy

    ReplyDelete
  7. aah dapat free je. Eyriqazz baik hati bagi souvenir :D

    ReplyDelete
  8. ala jelesnya...suke sgt wane oren nya :)

    ReplyDelete
  9. glemer la penyu lepas ni..harap kita pakat2 jaga penyu..kesian kat puak mereka, telur kena kebas je..hehe

    ReplyDelete
  10. glemer la penyu lepas ni..harap kita pakat2 jaga penyu..kesian kat puak mereka, telur kena kebas je..hehe

    ReplyDelete
  11. imaginasiii..abehlah... wah bestnya!!.

    ReplyDelete
  12. ai...yang keje bank pon lom dapat pegang duit rm20 ni...huhu, untung la...

    ReplyDelete
  13. wahh..best nyer...agaknya bila la Lat'z dapat pegang duit baru tu...hu3..O.o

    ReplyDelete
  14. confirm cik epal tak guna duit RM20..simpan sampai ke mati.
    hehehe

    ReplyDelete
  15. waaa.. best la dapat pegang duit baru.. Nak pegang jugak (jelous) hihi

    ReplyDelete
  16. untunglaaa CE dah dapat pegang dulu.. pos cnie plak nak pegang juga nie..hehe

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum. hai hai (:

    Untung ler dapat sentuh, pegang dan belai duit tu kann. Hehe. Jeless ni ;p

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..u like it... Hik3..duit raya tahun ni..kih3..

    Anyway, kalau yang lain berminat nak menang juga, bolehla cuba nasib dan join sini

    http://www.eyriqazz.com/2012/01/give-away-wang-kertas-baharu-set-rm20.html

    ReplyDelete
  19. he3 .. serius fames ar penyu tuh .. kih3 ..

    ReplyDelete
  20. untunglah dia..boleh pgg duit 20 hengget br..ok x respon ni?hiks :p

    ReplyDelete
  21. bestnya dapat pegang...izni tak penah lagi pegang...huhu

    ReplyDelete
  22. kaler oren mcm uniform sekolah i dah ...

    ReplyDelete
  23. Pergh~ Tak nak share ke CE sayam ? HAHA :DD

    ReplyDelete
  24. untung la cik epal ;)

    haruslah rase jeles kan :P winkwink

    ReplyDelete
  25. sebenarnya duit tu dikeluarkan sempena blog aku.hehe..

    ReplyDelete
  26. duit skunk dh makin kalerful! cantik!

    ReplyDelete
  27. kite ade duit rm20 lama..
    tunggu lagi 30 tahon nak jual kat muzium 2juta rgt..

    miahahah

    ReplyDelete
  28. untung dapat duit baru...lagipun, duit baru ni secara official akan digunakan pada pertengahan tahun nie kan

    ReplyDelete
  29. santekla duit tu syg nak pakai

    ReplyDelete
  30. santekla duit tu syg nak pakai

    ReplyDelete
  31. WAHHHHH ! OIT KAK , TAK RASE NAK BAGI KEKITE KER? HIKHIK :)

    #SHARING IS CARING# BHAHAHA!

    ReplyDelete
  32. WAHHHHH ! OIT KAK , TAK RASE NAK BAGI KEKITE KER? HIKHIK :)

    #SHARING IS CARING# BHAHAHA!

    ReplyDelete
  33. dulu dh ada kan duit 20 hinggit ni tp di mansuhkan leni kuar balik..hehe..mcm duit 2ringgit la skrg dh xde tp amy still smpan tu kenangan..hehehe

    ReplyDelete
  34. Untung la cik epal..hikhik.
    ::mood:: nak jugakk... ^^

    ReplyDelete
  35. Untung la cik epal..hikhik.
    ::mood:: nak jugakk... ^^

    ReplyDelete
  36. Wah..chantekk gak duit baru nie..:)

    ReplyDelete
  37. duit lama lagi cun. coklat. duit skang ni macam duit saidina you!

    ReplyDelete
  38. Slm,
    lawa la duit baru 20 hengget tu..nice..Malaysia makin maju..:)

    ReplyDelete
  39. cantik!!!!ade color gold pulak tu.

    anyway,
    saya dh lama tk comment kat sini.dekat setaun lebih stop berblogging,and i still remember cik epal rajin comment blog saya dulu. =) and saya pun follow blog cik epal disebabkan entry2 yang dulu.good to know that you are getting better and better now =).

    ReplyDelete
  40. sonoknye da dpt duit rm20 yg baru.kt sabah ni mesti dpt lambat skit.

    teringat peristiwa lama pasal duit baru rm50 3 tahun yg lepas.sigh.

    ReplyDelete
  41. cantek sgt...penyu tu comei..;P

    ReplyDelete
  42. dia nye material mcm duit rm5 sekarang ker?

    ReplyDelete
  43. lawa. org tganu mcm saya ni mest la bertambah2 suka ada duit ada pic oenyu.. : ) heee
    follow me ya..
    http://sehati0818.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. akak hado duit 20ringgit ni sbb akak keje bank negara sama mcm abg eyriqazz awak tu :-p

    ReplyDelete
  45. teringin gak nak pegang duit baruu :)

    ReplyDelete
  46. saya bru dpt pegang syiling baru smlm..hahha,ghupenye cik epal dpt lebih dh duit kertas..hahahah..adoi, nak mitak kt makcik la cmtuuu

    ReplyDelete