Thursday, December 8, 2011

Senyum nampak gigi

Berdirinya saya di sini. Mana ada kerusi pon nak duduk. Saya mewakili mohor-mohor cap mohor kecil di raja-raja mengisyhtiharkan bahawasanya saya . . .












Memang suka senyum nampak gigi. Dari kecik sampai ke godang memang dilahirkan begini. Kau hado?? hado??



Say cheeseeeeeeeeeeeee del!



Perbezaan masa kecik dan masa godang. Hidung makin besar dan pipi makin lebar. ok bye!







Kadang-kadang aku rasa macam berdosa je senyum nampak gigi ni sebab tetiba ada je yang cakap

"Kau ni macam terencat lah. Senyum over kemain"

"Tak baik RIAK senyum tunjuk gigi" hek elehh tunjuk gigi pon riak. Baling durian lapanploh bijik secara jemaah karang!

"Senyum je nak over, senyum je nak over sampai nampak gigi"

"Gigi kau cantik ke nak senyum bagi nampak gigi? ha? ha?" 

"Kadang-kadang aku rasa kau ni macam kanak-kanak istimewa bila senyum macam tu"


Aku tak tahu lah depa ni bergurau ke hape? Ini GURAU ke GARAU? Bukankah senyum itu satu sedekah? Salah ke senyum nampak gigi? Salah ke? Salah ke? *stress*





Saya mahu bercuti selama lapanpulohhempat saat. Tinggalkan blog untuk sementara waktu.Sebab saya telah mewakili negara Zimbabwe untuk pertandingan pantun. Saya tinggalkan anda dengan serangkap pantun.




Anak ikan makan tempe,
tempe dimakan oleh anak ikan,
kalau tuan bijak bestari,
kenapa anak ikan tak makan petai??




ok bye!

105 comments:

  1. chanteq ape cik epal senyum camtu ... tak sume org mampu senyum camtu tau :)

    ReplyDelete
  2. senyum tak perlu kata apa2 heheh ^^

    ReplyDelete
  3. cutenya cik epal....nak ngorat~~haha

    ReplyDelete
  4. aahlah cik epal.. sebijik dri kecik sampai skng..
    beza skang da tembam sikit je.. :D
    xpe still cute ! :)

    ReplyDelete
  5. sebab anak ikan xdek gigi. cane nak hadam. haha.

    alah cik epal senyum jellew care cik epal suke. persetan kan ape orang cakap. janji kite jadi diri sendiri. ye dak? hee. =)

    ReplyDelete
  6. betulla Epal... muke ko sama dgn raina ekh one 03 after school mmber tu... sebijik la.. cube ko suh dia pakai tdung tutup pipi mcm ko tu..kompom 2bijik sama

    ReplyDelete
  7. senyum nampak gigi cantik! pantun tu macam tak kena aje.. hehe

    ReplyDelete
  8. ayah saya cakap senyum nampak gigi lah ikhlas and it shows that orang tu ada high confidence level.orang yang suka senyum tutup mulut tu selalunya ada rasa insecure psl diri dia (macam saya T..T)

    ReplyDelete
  9. wooooooooot wooooot! Comel dari dulu sampai sekarang ;D

    ReplyDelete
  10. kite pon senyum nmpk gigi jugak..
    tp apasal lain benar pantun cik epal tu?? rima tak sama langsung... nak balas pantun pon x jadi la macam ni

    ReplyDelete
  11. lagi manis apa kalau senyum nampak gigi :D sweet gitu~

    Baideway, jawapan bagi pantun cik epal ialahh..
    sebab petai itu boleh mengakibatkan bau yang busuk pada mulut ikan :D

    ReplyDelete
  12. yg riak tu tak boleh tahan. ada ke riak sebab senyum nampak gigi =__=' hhi tapi pape pun, cik epal tetap comellll <3

    ReplyDelete
  13. pantun terbaeekkk dari ladang . HAHA

    ReplyDelete
  14. Kalau nmpak gg bukan snyum..itu sengih..ikan x makan petai sebab petai bucuk angat..wahaha

    ReplyDelete
  15. lantak kita lah nak senyum nampak gigi ke, senyum nampak lidah ke. kalau nak senyum bagi nampak lelangit dalam mulut punboleh, apa salahnya *macamana tuh?*..asalkan senyum. senyum itu satu sedekah. lagi pun, cik epal punya senyum lawa hape..teruskan tersenyum yerr..pedulikan mereka yang berkata-kata buruk pasal kita yg nak senyum nampak gigi nih :D

    ReplyDelete
  16. haters gonna hate....

    Jelly CE ade gg cantek...

    kite pn Jelly gak..=)

    senyum satu sedekah...

    ReplyDelete
  17. anak ikan xmkn petai sebab petai busuk..kang laut kurang oksigen pulak..heeee

    ReplyDelete
  18. sebab petai bila kencing baOOO musukkk weyhh .

    ReplyDelete
  19. haha...besnye pantun..patut wakil negara gi oversea=p

    ReplyDelete
  20. Jawapan teka-teki..sebab anak ikan makan tempe, tu pasal dia tak makan petai..wahwahwahwah

    ReplyDelete
  21. Saya pun senyum nampak gigi. Memang tak boleh senyum tutup mulut. Nampak macam dagu besar dan ke depan. Hahaha.

    Orang senyum nampak gigi ni special la. Lain daripada yang lain. Hehehe. Ada orang jeles sebab dia kata saya senyum macam Baddrol Bakhtiar. Hehehehehehe.

    ReplyDelete
  22. hehehe....dari kecik sampai besar..senyum tetap mantain tang gigi...senyum nampak gigi pun ada komplen ke...kesian orang glamour cam cik epal kan...

    ReplyDelete
  23. senyum nmpk gigi la comel cik epal..

    ReplyDelete
  24. comel apa senyum macamtuhhh.eh?pantun! ehem takde jawapan lah untuk pantun tuh.

    ReplyDelete
  25. Berbanggalah dengan gigi anda. hehe :)

    ReplyDelete
  26. sy x reti nak senyum nmpk gigi..ajarkan pliz! haha..

    ReplyDelete
  27. en3 yg menarik...jgn dgr sgt kata org...diorg jeles la tu nga CE..senyum kemain cant



    #hamb0i pantun...xbleh blah bet0l

    ReplyDelete
  28. hahaha..sebab anak ikan demand, nanti mulut busuk katanya.. hahaha..

    ReplyDelete
  29. sy pun suke amik gmbar tnjuk gigi..

    ReplyDelete
  30. cik epal, tu bukan senyum tu..kalo nampak gg org panggil sengih...hehehe

    ReplyDelete
  31. Agagagaga.. asal la ngek sangat cik epal nie???? Bahahahaha

    ReplyDelete
  32. cik epal, tu bukan senyum tu...kalo npk gg tu org panggil sengih..heheheh

    ReplyDelete
  33. pullamak...cik epal,,,tak dimamah usia la... ape pasal muke kecik2 ngn muke godang same je,,tak bubah pownnn... tlg la bagi peghhtua =D

    ReplyDelete
  34. hahaha pasal pantun tu Lia tak tahu, berkenaan senyum nampak gigi tu kadang-kadang lagi cantik dari senyum tak nampak pun bayang gigi..

    ReplyDelete
  35. tak berubah muka dari kecik sampai besar..kiut ja..

    ReplyDelete
  36. HA HA HA! SERIUS KLAKA GILE PANTUN TU! DOK GELAK GULING2 SORG2!

    ReplyDelete
  37. apelah cik epal merepek ni...rosakkan pantun ajelah!!hakhakhak...

    ReplyDelete
  38. HAHA kite ade pnyakit same .. HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  39. saya pon senyum nampak gigi... comei ape......:D

    ReplyDelete
  40. Jealous dengan orang yang bole senyum nampak gigi dan still cantik! Mcm Cik Epal la! huhu.

    ReplyDelete
  41. ok la tu senyum nmpk gigi. aku lak kalau senyum nmpk gigi cam tak eklas. so bettersenyum tak nnmpk gigi. hee~

    ReplyDelete
  42. Cik Epal mcm masok air je time post benda nie ... hahaha

    ReplyDelete
  43. HAHA ! Cik epal merapu ouu ! Gigi punn gigi lahh ! ;)

    ReplyDelete
  44. anak ikan tak makan petai sebab anak ikan makan tempe.. hehe..

    ReplyDelete
  45. Uuntung ler gigi chantek =) follow u.=)

    ReplyDelete
  46. hahaha sumpah lawak pantun cik epal.
    saya balas.
    nenek makan petai,
    petai dimakan oleh nenek,
    kalau korang tengok nenek makan petai,
    abes sape nak tengok blog cik apel ni ? *promote sket* wakakaka

    ReplyDelete
  47. gigi cik epal lawa..bolehlah senyum mcm tu.. =>

    ReplyDelete
  48. senyum nampak gigi melambangkan bertapa kemuncaknya kita gembira cik epal.. hahaha
    bak kata pensyarah saya..
    "nak buat iklan colgate ker"...
    kata-kata pensyarah masa amek gambar kelas...

    ReplyDelete
  49. Lina pun suka senyum nampak gigi. Kalau tengok gmbr kelas dulu, mmg Lina je lah yg senyum nmpk gigi, others just like formal, hehe

    ReplyDelete
  50. senyum takpe lagi, jangan gelak nampak gigi.. eh ada ke gelak tak nampak gigi? haha

    ReplyDelete
  51. anak ikan makan tempe
    tempe dimakan anak ikan
    anak ikan tak makan petai
    takut pulak giginyer bersepai....
    kah33...

    eh2..bOle ke cenggitu..ahaksss!!!!CE..senyum jer cam ner pOn..janji ikhlas suda...:)

    ReplyDelete
  52. terbaekkk sungguh pantun CE...i like..hhhahaha

    ReplyDelete
  53. comel ape Cik Epal senyum nampak gg...
    manis...org kaynte sape senyum nampak gg ni ramai peminat...:)

    ReplyDelete
  54. samala kita dik..akak pun spesis senyum nampak gigi..dan memang salu kene ngan member2 yg akak senyum hoverrrr..sentapppp

    tapi akak fedulikkann..sebab akak kalo senyum xnampak gigi kang nampak akak xsenyum..macam masam jekk..

    lantaklah gigi tak cantik pon..hehe

    ReplyDelete
  55. tu bukan senyum tp tu dinamakan SENGIH..hihi

    ReplyDelete
  56. haha...same jek muka kecik and godang yo?

    *stress* versi gary running man. hakhakhak..

    ReplyDelete
  57. senyum memang satu sedekah...tapi, tang nampak gigi tu siket2 jek patutnya....
    lariiiiiiikkkkkk

    ReplyDelete
  58. ok pantun tu paling genius saye penah dengar. terbaik !

    *senyum sampai gigi asal gigi lawa, muka cantik takde masalah.

    ReplyDelete
  59. tunjuk je la gg cantik tu..kalau senyum tutup mulut kata rongak pulak..sumbat cili je sape suka sangat komplen tu..semuanya salah..

    ReplyDelete
  60. gua suka senyum tak nampak gigi. nampak gigi rasa janggal walaupun gigi gua cantik. cantik? bolehlah. haha

    ReplyDelete
  61. untong la gigi cantekkkk...saya nie gigi dah macam pontianak nak senyum pom orang lari...hukhukhukhuk...

    ReplyDelete
  62. kecik2 pun comel..besar lagi la comel cik epal ni..=)

    ReplyDelete
  63. haha..muka memang xde perubahan..

    cuba pkaikan tudung bdak kecik tu, mmg sebijik! haha

    ReplyDelete
  64. ok la tuh cik epal. aku plak senyum tak nampak gigi.pun penyakit dari kecik

    ReplyDelete
  65. Comel..comel..

    Gigi itu yg menjadi memanis...

    sesapa nak uwat iklan ubat gigi panggil cik epal..mesti ramai sambutan..

    Tak banyak berubah ya muka dari tocek sampai godang...

    http://madamemaamy.blogspot.com

    ReplyDelete
  66. kalau tengok beuaty pageant.. miss world miss universe tu semua senyum nampak gigi.. barulah cantik.. =D

    ReplyDelete
  67. sama la dengan saya..klu saya senyum mesti nampak gigi,klu x nampak 2,senyum palsu la jwbnya..hehehe

    ReplyDelete
  68. Bagi saya ok je kalau senyum nampak gigi. HEHEHE>...pantun tu mesti leh menang kt Zimbabwe nanti...kui3...

    ReplyDelete
  69. Eleehhh...Janji tetap 'menten' CHUMMEELLSSS.... Kheennn????

    ReplyDelete
  70. dila pun sukeee senyum tunjuk gigi :D

    ReplyDelete
  71. senyum je. pelantak la mereka sume. senyum memang sedekah, kang kalau dorang kecoh sangat sedekah kah la pelempang ikhlas haha :))

    ReplyDelete
  72. seyes muka sama.tak berubah langsung :)

    ReplyDelete
  73. abes kalau yang tak senyom tu ape pulak? gigi rongak ke? ha?ha? ;D

    ReplyDelete
  74. HEHE . Cik Epal, senyummm gitu , nampakkkkkk bertambah kechomelan nya . Okeyy . #sayajeles . uhhu

    ReplyDelete
  75. ngee..sya pn snyum msti nmpk gg huhuhu x reti nk snyum x nmpk gg hee kalo snyum xnmpk g msti nmpk gak kat celah2 hahahaha

    ReplyDelete
  76. sya snyum pn msti nmpk gg..x reti la nk snyum xnmpk gg huhuhu

    ReplyDelete
  77. hehe diorg dengki je tgk gigi kita chantek kekeke...

    petai x tmbuh dlm air camne nk makan ahhahah

    ReplyDelete
  78. kalau i senyum nampak gigi kakak terus cakap

    'gigi kau mancunglah.baru aku perasan'



    *apalah nasib.TAPI,ada gua kisah?
    haha.

    ReplyDelete
  79. cik epal,

    nah.

    http://thejavanesedove.blogspot.com/2011/12/klebang-original-coconut-shake.html

    saje je gedik.

    nak share cerita yang sama.

    HAHA

    ReplyDelete
  80. Senyum nampak gigi lagi manis <3 Selagi ada gigi senyum je cik Epal. Hihih ^^ Kalau Shaz nak senyum nampak gigi tapi gigi salah parking pulak camne? Senyum tutup mulut je lah jawabnya kan? Huhuhu ^^ Bersyukur dengan apa yang Allah dah beri :DD

    ReplyDelete