Tuesday, December 27, 2011

Pening tapi tak demam kuning

Sekarang ni aku tengah demam panas,selesema, batuk, pening kepala, dan dalam mulut pon ada mata ikan. Perghh memang PAKEJ MUSTIKA betul.




Badan punya lah panas. Kalau aku letak roti dekat dahi. Konpom tiga minit lapan saat karang terus jadi roti bakar.Boleh makan dengan peanut butter





Tapi dalam mulut tengah ada mata ikan ni, kau hulur lah makanan paling sedap dan marvelous in the world pon. Memang nya aku tak ada nafsu nak hadap. Sebab asal makan je pedih, asal pedih je time tengah makan. Seksa tahu? *stresssss*



Pening kepala ni pon dah jasi satu hal, ni nak cerita ni, aku ni suka rendam baju. Ada sesetengah baju yang aku rajin nak berus, aku berus. Yang mana nak rendam, aku rendam. Kalau malas sangat, semua akan ku humbankan ke dalam perut mesin basuh.Biar dia gelek-gelek dalam tu. Senang!




Ada ah satu baju ni aku rasa nak rendam, kepala pon tengah pening ni. Jalan pon terhuyung hayang sampai periuk nasi pon aku nampak macam cerek. Sudip pon aku nampak macam senduk.




Motif nak guna perkakas dapur jadi contoh???





Saja lah nak tunjuk aku rajin ke dapur. Rajin ke dapur untuk geledah makanan memang rajin. Kalau masuk dapur nak memasak lagiiiiiiiiiiiiiii rajiiinnnnnnnn. *tangan-ke-dada-mata-ke-atas-mulut-herot-sikit*




Aku pon ambil baldi, letak sabun, softener semua, letak air. Campak baju dalam baldi dah settle. Rendam punya rendam lepastu nak sidai lah baju ni kan.




Tetiba aku rasa sesuatu benda yang pelik, baju aku ni dah bau lantai rumah aku lah pulak. Ke ni PAKEJ MUSTIKA gak ni? beli lantai percuma baju





Aku pergi lah balik tempat sabun tu nak tengok



































Depa duduk pon sebelah-menyebelah. Jiran tetangga katanya



Aku syak aku terletak AJAX FABULOSO lah. Aku mati-mati ingat SOFTLAN. Ghasak lah . Dua-dua warna pepel pulak. Hambik kau baju sama spesis dengan bau lantai





Tak tahu nak salah kan kepala yang pening atau AJAX FABULOSO





Nasib baik lah baju aku ni tigapuloh hengget je. Kalau baju aku ni tiga ratus sembilanpuloh hengget sembilanplohnam sen, memang menangis keluar air mata oren jus pon dah tak ada makna. Nasi sudah menjadi bubur lambuk





Terpaksa basuh baju balek guna sabun, dah kena buat dua kali kerja.




 Haaaaa. Aku ada satu teka-teki. Cer jawab kalau kau terror. Soalannya berbunyik





Adakah kau rasa aku akan memakai lagi baju yang telah direndam oleh AJAX FABULOSO itu?



A- opkossssss. Sebab nak bagi orang konpius mana satu bau lantai dengan aku
B- Tak. Baik beli baju baru. Kan tengah Year End Sale sekarang
C- Mungkin. Fifty fifty. Tak sure lah sebab engko ni bukan betul sangat
D- kesemua jawapan di atas


Ye anda dalam permainan SEJUTA MONEY DROP. Sila letak sejuta anda di A,B,C atau D. Kalau salah, habislah semua duit kau jatuh desyuuuummm. Impian kau nak jadi jutawan segera pon sudah berkecai. Pilih jawapan yang betul dan berhati-hati letak sejuta tu ye.



ok bye!

80 comments:

  1. hahaahhahaha.. serious kelakar!

    ReplyDelete
  2. jawapannya B lah cik epal. kan skrg ni tgh melambak2 YES... beli aje yg baru....

    ReplyDelete
  3. kesemua jawapan di atas!! yeahh,., no money drop! haha

    ReplyDelete
  4. Haha, lawak laaa. get well soon CE (:

    ReplyDelete
  5. haha cik epal..maybe bergantung pada usia baju tu...kalau dah lama beli,dah berpuluh kali pakai..dah hampir lunyai...buang ja la kut...

    ReplyDelete
  6. basuh skali lg je lahh.. tp xtrun wrne ke..?? hehe..

    ReplyDelete
  7. dieyba rase mesti D kan : semua di atas.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Eza pilih A.. hee, tak kesah bau apa pun, pakai je kan cik epal. Jangan membazir. membazir tu perangai syaitan. Lagipun, sayang je beli kalau tak nak pakai :P

    ReplyDelete
  9. skrg ni mmg mood2 tak sehat..mngkin sbb cuaca tak menentu dan mungkin sbb antibodi kte tak berapa nk kuat dah akhir2 thn ni..hehehe..

    anyway,saya pilih jwpan D..dan saya letak 24juta..hahaha..^_^

    ReplyDelete
  10. conpius2 nak pilih mana satu..hahah

    ReplyDelete
  11. lucu..pilih jwpn D. mmg nak semua..haha :)

    ReplyDelete
  12. jwpn die,

    C - 50/50 hehehe cik epal kan gamble je org nye. :P

    ReplyDelete
  13. smg cik epal cpt sihat yer.. :)..

    ReplyDelete
  14. maaf . -,- saya takleh jawab. hoho .pilih D jelah ! :D uh,uh . pasal bau lantai punye sabun ni? hushhh~ sapo la niii..

    ReplyDelete
  15. ajax pom wangi jgk :P
    plih B membazir pulak ,so plih A

    ReplyDelete
  16. eka rasa nak pilih B..hehehe

    YES berleluasa skang..hahaha

    cik epal.eka pun tengah ada mata ikan gak ni...eli oral aid dekat farmasi atau klinik..kalau nak makan,buuh oral aid dulu,kompomboleh makan...

    try la..tak mahal sgt..bawah RM10.00... kalau letak bonjela agak pedih..tp ini dia bagi kebas dan kita boleh makan....

    semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  17. sy letak sejuta di jwapan c. muktamad. hihi...

    ReplyDelete
  18. jawab C lahh. boleh tak? hehe

    ReplyDelete
  19. HEHE . kalaw saya , saya pilih yang 'A' tuh . Kalaw diorang tanya kenapa baju tuh terCONFIUS dengan bau pencuci lantai , saya akan jawab kaw hadddoo ?

    ReplyDelete
  20. terbaik ...

    haha , PAKEJ MUSTIKA betul.

    ReplyDelete
  21. jawapan die C! dak cik epal ni bukan betul nau,haha

    ReplyDelete
  22. jawapan die C! sebab dak cik epal ni bukan betul nau,haha

    ReplyDelete
  23. hahahhahaha gila kelakar la akak ni. adeke guna sabun pencuci lantai -.- btw , entry akak tak pernah membosankan! heheh

    ReplyDelete
  24. saya rasa cik epal mesti pakai punya. kata sempoi kan.. hahaha..so jawapannye A.. =)

    ReplyDelete
  25. jwpn nyer adlh c..tau dh btol jwpn tuh..bak sejuta..hehe :p

    ReplyDelete
  26. err.. c kot. hahaha :D get well soon cik epal! ;)

    ReplyDelete
  27. cik epal u ting tong ye......
    cian ye........
    nice blog

    ReplyDelete
  28. demam kuning.... budak jer kena kan?

    ReplyDelete
  29. whoaaa.. .siap promote ONE MILLION MONEY DROP yekkkk

    ReplyDelete
  30. haha..kelakar lah..
    semoga cepat sembuh..
    err..nak pilih jawapan C..
    (^.^)v

    ReplyDelete
  31. hehehe..kesian die..get well soon ye cik epal..kite pun hampir2 nak demam gak..

    ReplyDelete
  32. haha..sbr jer lh,,tke a rest k...mkn ubt klau skit,,hehe..

    ReplyDelete
  33. hehe....suka wif soalannya...kitaorg pilih suma jawapan di atas...

    ReplyDelete
  34. hehe... kitorg pilih suma jawapan d atas... Pesanan penaja to cik epal, kalo sudi jenguk2 lah blog kitaorg...kita bdk baru blajar kalo salah tolong tunjukkan ye..

    ReplyDelete
  35. cik epal. semoga cepat sembuh ya?

    ReplyDelete
  36. AHHAHAH XD okay! Ini sumpah lawak! Tengah demam pun boleh buat entry kelakar kelakar lagi! BEST LAHHHH :D

    ReplyDelete
  37. B= beli baju baru..cik epal kan kaya!

    ReplyDelete
  38. haha layan siott dgn money drop tu..
    kump boboi bt pasal moneydrop tu kelakaw weii :)

    ReplyDelete
  39. hahaha kelakor!
    boleh pulak pi salah ambik botol.
    bau lantai pun boley! :P

    ReplyDelete
  40. haha seb baik bukan clorox or nila

    ReplyDelete
  41. cik epal jemput dtg ke blog sy ye..
    blog cik epal terhebat thun 2011

    http://luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com/2011/12/blog-terpilih-pada-tahun-2011.html

    ReplyDelete
  42. kecian cik epal kan.. semoga cpat chat taw :)

    ReplyDelete
  43. A :) takkan nak membazir :DD cik epal kan budak baik. kiki

    ReplyDelete
  44. hye :)

    http://missatynfatyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  45. saya jawab D...muahahaha...A pon...muahahah

    ReplyDelete
  46. saya doa kan cik epal siht selalu...huhuhu....

    ReplyDelete
  47. kesian , tak ada orang komen. hahaa.

    ReplyDelete
  48. hahahaha...serius lawak la akak....hehe..nasib baik perasan...klau x pkai la akak bju yang bau sabun lantai tu...

    ReplyDelete
  49. nasib baik tak letak air shampoo pencuci kereta hehehe.. so masih dipakai ke baju tu cik epal?

    ReplyDelete
  50. salam cik epal...i like ur blog..tp nak tanya sikit tentang blog ni boleh?

    ReplyDelete
  51. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete