Tuesday, December 20, 2011

Haaa. Kan dah kena!

Haritu aku pergi tengok Maharaja Lawak Mega dekat Royal Theatre Shah Alam tu. Aku pergi dengan SS. Dah sampai je sana, nak amek la tiket dekat abang SS. Abang si SS ni pulak parking kereta lain tempat pulak dengan kitorang. Aku berjalan agak kelajuan la sebab show dah nak start lagi empatploh minit. Semangat kemain ni datang awal. Benda tu kan start pukul 10pm




Aku pulak pakai flats je time tu, flats Cotton On yang Rubi tu, lebih kurang camni ah flats aku tu






Jalan punya jalan, paaaapppppppppppp (kemain sound effect)



Aku terasa kaki aku begitu pedih. Apakah yang terhinggap di kaki aku ni. Mula-mula aku ingat semut api atau lebah sengat aku. Kwanghajar betul binatang-binatang ini main sengat-sengat pulak di malam yang hening ini. Dah lah tak berapa nampak sebab agak gelap. Lampu dekat situ pon macam hidup mati segan tak mahu je dia nak menyala




CE: aduhhhhhhh apa benda ni?? Eh kejap kejap


Si SS ni kalau jalan memang menonong je dekat depan. Nama nya nak jalan sebelah aku tu kalau keluar memang haram lah jawabnya. Dia gostan balek ke belakang tengok aku


SS: eh  kenapa ni?


CE: Eh tetiba kaki rasa sakit lah, apa benda ni? apa benda ni? *muka pon berubah jadi sendu plus cuak*


Dia ingatkan aku berlakon. Sebab aku memang suka berlakon sakit depan dia ni kadang-kadang. Saja nak meriahkan suasana majlis.muahahaha.Sekali dia tengok kaki

SS: uihhhhh paku ni. papppppp (sound effect lagi)


Dia pon tarik paku tu dari flats aku. Dan aku pon campak aku punya flats tu. perghhhh memancut-mancut darah aku keluar. Banyak gilaaaaa. Aku pon terkejut tengok darah aku keluar dengan begitu banyak.



Aku ingat darah aku warna putih, boleh lah feeling feeling keturunan Mahsuri kejap. Tapi warna merah je



Time tu aku rasa sakit jugak lah, rasa macam nak menangis je. Tapi aku malas nak nangis, macam perempuan sangat pulak nangis-nangis ni. Cuma best pulak tengok darah sendiri keluar memancut-mancut. Time tu SS suruh aku duduk situ jap, dia nak mencari abang dia. Konon-konon cari bantuan lah ni



Dia datang je lari kedek-kedek bawak plaster. Dia pon macam "eh banyak nya darah, ok x ni? Jom pergi klinik, bahaya ni, takut paku karat ke hape, jom jom cepat cepat"



Dia pulak yang lagi cuak dari aku. Aku nak tengok Maharaja Lawak Mega ni bukan nak pergi klinik. Tapi pergi je lah. Abang dengan kakak ipar dia tengok kondisi kaki aku tu pon dia suruh pergi klinik. Abang dia suruh pergi Klinik Anis dekat seksyen berapa tah aku lupa, yang belakang KFC tu sebab dia kata situ murah sikit


Before pergi klinik tu dia mintak air dekat abang dia, nak jirus darah aku semua tu. Sebab dia kata darah ni bahaya, makhluk halus suka. Erkkkk aku pulak yang seram dengar. Haaa jirussss lah semua penjuru tempat




Masuk-masuk klinik tak ramai pon, nasib baik lah kan. Time tu ada dalam setengah jam je lagi nak pukul 10pm.


SS: Lepas ni mesti kena injek ni dengan doktor

CE: haaaaa? kena injek?? Apahal pulak?? Kena injek dekat kaki ke?


SS: Tak. Dekat tangan lah. Injek dekat kaki buat hape


CE: ye lah. Kaki yang kena paku bukan nya tangan


SS: laaaaa tak pernah kena pijak paku ke?

CE: mana pernah. Ni first time tahu? Pernah kena pijak paku ke?


SS: Pernah lah. 2 kali dah dulu time kecik-kecik.


CE: oooooo boleh mati ke kena pijak paku?

SS: ishh ada pulak cakap macam tu. Tak ada lah. Takut apa-apa jadi, tu kena injek tu bagi badan tak lemah.




Staff dekat klinik ni pulak macam lenggang kangkung je buat kerja. Adeh aku pulak yang sakit hati. Nak je aku rempuh bilik doktor tu terus suruh cek kaki aku. Yang si SS ni pulak


SS: tak apa lah. Lepas ni saya hantar awak balek. Tak tengok Maharala Lawak Mega ni pon tak apa, awak jalan pon dah tak betul ni. Kesian pulak



Walaupun mulut dia mengeluarkan kata-kata hikmah itu tapi muka dia tetap menunjukkan "cepat lah sikittttt. Nak tengok Maharaja Lawak Mega ni. Dah nak start dah ni. Cepat sikit boleh?"



eleleleleh macam lah aku tak tahu



Nama aku pon dah dipanggil, masuk-masuk je aku memang cakap dengan doktor tu aku nak cepat, then dia injek. Perghhh memang betul kena injek. Aku ingat si SS tu auta je dengan aku nak bikin cuak. Lenguh tangan aku 2 hari. Dah lama ok tak kena injek. Terasa ke kebasan dan ke sengalan nya begitu ketara





Nurse cuci kaki letak ubat, kapas, salatope kaki aku. Yang part nurse ni lagi bikin aku sakit hati. Aduhhh terhegeh-hegeh tol buat kerja. Dah settle semua, nak tunggu ubat pulak. Ubat dia bagi satu je. Ubat tahan sakit. Pil lah. Ubat sapu pon tak ada. Sekali enamploh hengget melayang. Tak pasal-pasal



Lepas tu pergi Royal Theatre balek. Ada lah dalam 5 minit lagi nak pukul 10pm. Si SS suruh aku pecut naik atas lari marathon



Ishhh aku tumbuk jugak si SS ni karang. Ini yang dia kata tak tengok Maharaja Lawak Mega pon tak apa??? Cehhh siapa yang buat lawak sebenarnya ni pon aku tak tahu. Lagi nak suruh aku pecut. Dia ingat kelakar lah nak suruh aku pecut naik atas masuk dewan dengan jalan terhenjut-henjut macam mr bean??


Aku pon tak tahu apa kena mengena mr bean dengan ini cerita. Main petik je nama dia. Tapi yang pasti aku pon seram dah nak pakai flats sebab takut terpijak paku lagi. Tapi aku pakai jugak flats tu sebab kalau aku pakai high heels aku berjalan macam sakai je. Asyik-asyik terpeleot. *stress*



ok bye!

69 comments:

  1. Cik Epal ngan SS sweet ahh :) Hehe.
    Semoga cepat sembuh ehh Cik Epal :)

    ReplyDelete
  2. dah okay ke?
    excited sangat CE ni..

    p/s: suka baca post CE~ kurang stress study :)

    ReplyDelete
  3. ade buruknye jgk flats kan..sian CE

    ReplyDelete
  4. moga cepat sembuh cik epal..amin~
    dengar darh bnyka2 pon sya dh ase takot~~

    ReplyDelete
  5. Hahaha. Lawak la CE ni. Tapi kesian..get well soon! :D

    ReplyDelete
  6. alahaiii kesiannya cik epal.. nasib baik dah inject.. memang bahaya kalau terpijak paku.. lagi takut kalau paku tu karat.. Get well soon ya..

    ReplyDelete
  7. pehh ..kene paku!

    ishishhh , bahaya betul jalan gelap2..

    ReplyDelete
  8. bhahahaha...pasnih better kai flat ahh cik epal drpd kne paku lgik..ema pon bru tau kne paku mmg kne injek ea...hehehehe..

    ReplyDelete
  9. kesiannya cik epal 2 la gelojoh!
    kihkihkih...
    sabar tau gurau kasar....

    ReplyDelete
  10. la sian nye ce..hehe, lawak je la u nie, cm membebel plak sy bce td.. hehe, bek hati jgak ss tu. dlm mse yg sme nk gk tgk mrlm..haha. get well soon

    ReplyDelete
  11. Alahai ciannyer, tapi kene paku ne memang bahaya pun..

    ReplyDelete
  12. kenapa tak amik gambar darah memancut2..nak tengok..ehehehe

    p/s : semoga luka cepat sembuh ye cik epal=)

    ReplyDelete
  13. hahaha. mcm2 kisah si SS nih. lagi satu, skrg ni dh ade perang Adlin dengan Chef Wan kan.. skali terbabit plak pasal azwan ali. lagi macam2 kes.

    ReplyDelete
  14. caring betul SS cik epal :)
    suwiit gtuh

    ReplyDelete
  15. hmm
    lain kali kene hati2 yaa..
    ksian nyee

    ReplyDelete
  16. Tiap kali baca entry cik epal, saya ketawa sampai tutup-2 mulut hahaha. Best , suka suka suka !

    ReplyDelete
  17. alaaaa, cian CE kena paku :)
    tp kental jugak nk tengok maharja lwak mega tuh :P

    ReplyDelete
  18. kesiannya cik epal..dulu tin susu pekat terjatuh atas kaki saya, habis kuku semua tukar jadi kaler purple (darah beku), g klinik pastu kena injection jugak pasal dr takut kena kancing gigi..

    ReplyDelete
  19. kenapa tak panggil pontianak suruh hisap darah kt tumit u masa tu?


    err..?

    ReplyDelete
  20. hee. kelaka + kesian pon ada juga kat CE ni ^^, huhu. ekcelli, ekyn suka kot baca blog akak ni. macam mana lah eik akak boleh dapat follower ramai giler ?? hee. mesti best. HUHU. btw, teruskan dgn citer akak aw. saya suka

    ReplyDelete
  21. Ish ish... sib baik Cik Epal takde diabetes.. kalau tak. Pontianak mana la cicirkan paku dia tu kan?

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. dalam x tercucuk paku tu CE?
    last 2months tercucuk kayu, kne inject jugak..wuwuu T_T

    ReplyDelete
  24. ha kan ~~asek terpeleot ..hilang keayuan tau ... kan kan kan ..hiks~

    ReplyDelete
  25. hahaha..lawak je ss ni....

    tapi memang bahaya kena paku..lagi2 paku karat..takut kena kancing gigi

    ReplyDelete
  26. huhu takutnya..xpernah lagi pijak paku

    ReplyDelete
  27. Klinik Anis seksyen 2 ke? Dekat giler dengan tempat saya tu :D saya duduk dekat Kolej Meranti UiTM

    ReplyDelete
  28. sabar la. tapi memang sakit pun kena paku ni.

    ReplyDelete
  29. adehh,sakitnya paku..fara kena cume ubat nyamuk yg besi die uw..sakit laa jugak..memancut jugak darah..sakitt :(

    ReplyDelete
  30. tak de picx - picx CE pergi MLM ke ??
    nak tengok .

    ReplyDelete
  31. adoish.. sakit tu.. kena kat bahagian mane CE?

    ReplyDelete
  32. laa... ciannye... harap makin baik kaki tu...

    ReplyDelete
  33. kesian gile! ha ha! part paling klaka tu yg lari marathon tu!

    ReplyDelete
  34. sian cik epal.. ni dah ok lum kaki? nasib baik tak paku karat, kalau tak, kancing gigi,, hehe

    ReplyDelete
  35. sian cik epal.. ni dah ok lum kaki? nasib baik tak paku karat, kalau tak, kancing gigi,, hehe

    ReplyDelete
  36. hahhaaa...CE lawak sngguh. cmpoq ngan prangai SS yg lawak mega jgak. mmg okeyh ampa dua ni. hahaaa..penat gelak bca entry nie. dah tue plak, smbe baca, smbe dok byang scene dlm kpala. haha...

    ReplyDelete
  37. bahaya jgk ye pakai kasut flats ney kn..ingatkan pakai heels je yg bahaya..flats pon...humm...hati2 ye cik epal..semoga cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
  38. pernah jgk t'pijak paku dulu..siap paku karat lg..seminggu jgk lah jln pakai tongkat..wuwu :(

    ReplyDelete
  39. bahaya tau kene paku karat..dia punya kuman boleh merebak...tu yg kene inject tuh...jaga diri ye cik epal yg comel lote....

    ReplyDelete
  40. Hadoi terasa sakit plak kaki ni baca cite CE!

    Dulu masa sek rendah pernah gak ah terpijak paku. Masa duk belakang stage. Dh terpijak budget cooool. Tak tgk pun, lepas trn stage, kasut dh lembab berdarah! T____T

    ReplyDelete
  41. Nak cakap salah paku pun, susah gak. :)Hehe. Eza pun suka pakai flats tu. santai je jalan. Apapun, lain kali hati-hati tau cik epal. :D

    ReplyDelete
  42. bahaya tue kena paku...tmbh2 klau yg karat...lg lmbt baik...
    hope kaki cik epal dah sembuh...

    ReplyDelete
  43. terus rse cuak nk pkai flat daa. haduii. p/s:smoga cik epal cepat sembuh. :)

    ReplyDelete
  44. ngeri arhh darah2.! huhu. baca entry ni,fefeeling vampire lak. hehek

    http://natradiary.blogspot.com/

    ReplyDelete
  45. erk, bahaya juga la flat shoes ni walaupun sbnrnye ianye selesa sangat....

    ReplyDelete
  46. pakai sneakers la.

    p/s:baru tau kena inject kat tangan bila kaki terpijak paku.

    ReplyDelete
  47. uishh...takutnya.

    selamat berkaki gajah buat sementara waktu

    ReplyDelete
  48. ouh leopard! my feveret...aummm~

    neway, get well soon =)

    ReplyDelete
  49. cik epal bila lg nak foloe cik siput?? >_<

    ReplyDelete
  50. Kena hati2 jugak pakai flats ni! Hope kaki Cik Epal sembuh cepat!

    ReplyDelete
  51. kita plak yg risau baca post ni. semoga cepat sembuh eh cik epal.
    suka btul baca blog cik epal. hihi, btw dlm post ni ada nama saya, part Klinik Anis tu. haha walaupun bukan klinik saya. :P

    ReplyDelete
  52. wahhh..best la cte sis nie...nice...lain kali hati2 ye sis...:)

    ReplyDelete
  53. bahaya tau paku ni. lagi2 kalau yg berkarat, boleh kancing gigi kalo tak silap...

    ReplyDelete
  54. Lepas nie kena slalu makan kerang dan pedal ayam untuk cover balik darah yang kuar tue.... ;-p

    ReplyDelete
  55. nasib baik gi cucuk...tindakan bijak si SS tu bawa cik epal klinik...!

    ReplyDelete