Wednesday, December 21, 2011

Duit kertas Malaysia yang baru. Cantik pulak aku tengok. Warna-warni gitu


Macam pelangi dah aku tengok duit Malaysia baru ni. Sekarang ni ada rm20 tahu? Warna kuning lagi





Macam duit Saidina dah aku tengok. 


Ouh cakap pasal Saidina, teringat dulu zaman gonjeng-gonjeng dekat sekolah, kalau habes je PMR dan SPM, cikgu paksa jugak suruh datang sekolah. Masing-masing semangat bawak game. Asyik lah ngadap Saidina/Jutaria ni. Kalau nak urban sikit ngadap lah Monopoly. Nampak Amerika sikit. muehehe.


Port paling terbaik dari kebun adalah duduk sebelah banker, aku asyik kalah je kalau main mende alah macam ni. Kalau duduk sebelah banker, boleh curik-curik duit sikit kalau dia tengah khayal ke hape kan. Tu pon nasib lah kalau dapat. Kalau tak, duduk lah dekat JAIL lama-lama. Keluar jadi banduan terus beli hotel empat bijik. Terus jadi kaya dapat juta-juta kalau orang singgah. Ouh makcik kayoooooo.




Eh result PMR keluar esok eh? Ke hari ni? Ouh goodluck kepada adik-adik yang amek PMR. Semoga mendapat A yang straight. Bukan bengkang-bengkok.



ok bye!

80 comments:

  1. Wowwww . Terbaekk lah . Nak Share bolehh ?:)

    ReplyDelete
  2. waahhh! meriah nye duet ! macam sayang nk gune ...nk buat koleksi ..haha

    ReplyDelete
  3. lepas nih pencuri pun pk 2 kali sbb duit tu nmpk cam palsu ja .errr ?hehe

    ReplyDelete
  4. wahhhhh! meriah nye ! rase sayang nk gune ! nk buat koleksi je...:P

    ReplyDelete
  5. memang warna warni. tak boleh blah ada duit 20 ringgit tu. memang laju je la duit ni habis mcm air terjun tu =)

    ReplyDelete
  6. Wah, kena jd yang pertama memiliki duit tu, haha!

    ReplyDelete
  7. cantik kan duit baru... macam duit saidina! tapi kalau lah jumlah tu banyak macam duit saidina kan baesttt!!! haha

    ReplyDelete
  8. Fuhhh. Takutnya nak amik result besok Cik Epal :/

    ReplyDelete
  9. macam kelakar je duit cmni..baru tau de rm20 balik..dulu dah de tp dimansuhkan..huhu..

    ReplyDelete
  10. Menarik2.. RM20 pun ada. Dah lah warna kuning XD HAHA Thank you wish PMR. Cuakk !

    ReplyDelete
  11. Insya Allah~ nerbes tahap gaban dah menunggu result ni. >o<

    ReplyDelete
  12. wah.. cantek laaa... =) siap ade rm20 lagi.. hihi.. kena amek gambar duit yg skang ni.. kang tak dapat tengok lagi.. hihi

    ReplyDelete
  13. wahhhh.... dah ada duit kertas rm20..warna kuning lagi tu....

    ReplyDelete
  14. haha , duduk sebelah banker baru bestt :)

    ReplyDelete
  15. cantik nye! seyes mcm jutaria, tp xde kaler pink plak. =.='

    ReplyDelete
  16. duit kertas RM2 da takde..ganti dgn RM20 pulak ke??

    ReplyDelete
  17. a'ah cantik duit malaysia yang baru.

    ReplyDelete
  18. wah wah.. bile leh dapat duit baru ni? hahaha, batul2 macam saidina la pulek.

    ReplyDelete
  19. mase tgk, bru nk ckp cm duit saidina.. bace bwh sikit, cik epal pon ckp, hehe

    ReplyDelete
  20. cantiknyee...rse syg je nk guna bla duit dh warna warni nie..hihi

    ReplyDelete
  21. mase tgk duit2 tu, bru nk ckp cm duit saidina,, scroll bwh, cik epal pon ckp, ehee

    ReplyDelete
  22. cantik la wang kertas baru ni...teruja plak nak pegang....Copy paste post cik epal boleh???....hehe

    ReplyDelete
  23. haahlah, dah cam duit saidina kan..hehe

    ReplyDelete
  24. haha, duit kertas 20 hengget dah kembali dengan warna paling meriah. dulu2 warna coklat je...

    ReplyDelete
  25. wahh .. mcm dulu2 lah , ada duit rm20 ;)

    ReplyDelete
  26. kite pun selalu men saidina or jutaria time da last-last sekola.suke celok duit kat banker.

    gerun seyh nak ambik result esok . wish me luck ye ! hehehe :P

    ReplyDelete
  27. Hissh,suke jelah mngingatkan kak epal ni(comel kan nama).orng tngah mnggelupur tkut nih --'.Nilah bahana pmr victim

    ReplyDelete
  28. ada duit kertas rm 20?waa..x saba nyer nk pgg..hik3

    ReplyDelete
  29. haha sep sama ! haha duk sebelah banker or wat 2in1 jadi banker and player :D part dapat duit patot 1400 lebihkan banyak sket :D HAHAHA

    ReplyDelete
  30. makin meriah duit malaysia skrang..hihihi..

    ReplyDelete
  31. Duit baru ke?

    minta satu???heehee...

    ReplyDelete
  32. cantik3 hehehe mintak ckit duit tu blh ke...

    ReplyDelete
  33. berwarna warni sgt..
    cantik lak tgk. ;)

    ReplyDelete
  34. macam bukan duit betul je kan? macam duit tipu2 je... tapi memang cantik, warna warni gitu!

    ReplyDelete
  35. wowo.x tahan kaler oren. ni yg x sbr nak g tukar kat bank nih. colorfulnye pocket pasnih

    ReplyDelete
  36. mcm duit yg buat main jutaria jek. ekekehhh

    ReplyDelete
  37. Cantik sangat, baru nk cakap macam wet saidina, beli roll mouse kat bwh ciket, cik epal pown cakap yang sama, huhu

    ReplyDelete
  38. mmg cantek 20 color oren... vary the annoying orange hahahaha

    ReplyDelete
  39. aiyooooo warna warni..mcm kek pelangi ahhahaha..

    ReplyDelete
  40. betul ke cik epal? he xsempt tgk brite n bce papaer lg... huu

    #ske jgk men saidina. hehe

    ReplyDelete
  41. nampak macam keras je duit tu.. macam duit monopoly pun ada..haha

    ReplyDelete
  42. wah....santekk...t tkot syg plak nk gune..ahaks..

    ReplyDelete
  43. ala ala comel nya kaler dya,,haha..rsult pmr kuar arini,,do pray for me :D

    ReplyDelete
  44. iyer laaa sejibik cam duit saidina kan??? tapi dolu2 pun ada duit 20 hinggit kan. color coklat ingat tak ?

    ReplyDelete
  45. ha laaa cam duit saidina laaa. Tapi dolu2 pun ada duit rm20 kan color coklat. Ingat tak?

    ReplyDelete
  46. wah..mcm duit mainan jek, warna warni bagai..haha

    ReplyDelete
  47. color dier...fuh, striking!

    x sabar nak dapat duit baruuuuuuuu...

    ReplyDelete
  48. haha..bagus punya pelajar skolah..:)

    ReplyDelete
  49. kat umah kite ade saidina je kowttt haha
    x sgke plak ade 20 hengget

    ReplyDelete
  50. duit betul ke? cam tak caya lak..

    ReplyDelete
  51. mcm tak sabar jer... nk dpt rm20 tu...

    ReplyDelete
  52. woahh aku bngga jadi rkyat mesia..hehee


    cik epal,jom try menu sihat, untuk diet nih taw,kat sini :

    http://fatihahanapi.blogspot.com/2011/12/resepi-snek-sihat-kesari-pandan.html

    ReplyDelete
  53. macam dit jutaria je mis ngoknya hdoi..rm1 cm rm 50 je..kliru

    ReplyDelete
  54. main jutaria guna ni baru rasa real sket

    ReplyDelete
  55. mcm duit jutaria kann? nnty bdak2 main takut dia ingat duit jutaria plak..hihi;P

    p/s : thx cik epal sudi singgah belog fae! :D

    ReplyDelete
  56. saidina ek?

    tapi rmm20 ringgit lama still lawa
    kaler brown.

    ReplyDelete
  57. kak epal?
    xde duit baru lebih2 nak kasi



    kat kawan2 blogger ke?

    ReplyDelete
  58. wahhh teruja.. RM20 pun ada :))

    ReplyDelete
  59. wah...duit RM2o dah ade balik..
    dlu kaler lain..coklat campur ungu2 mcm tuh..

    ReplyDelete