Tuesday, November 22, 2011

Tahniah skuad HARIMAU MUDA!!!!! MALAYSIA BOLEH!!

Perghhhhhh seram aku tengok FINAL (SEA GAMES) Malaysia vs Indonesia ni. Lagi seram dari tengok cerita hantu kuntilanak. Berderbar-debar tengok. Jantung pon rasa nak terpelot jatuh (over). Padahal masa di awal game dok carik jugak mamat jambu. Jumpa lah Nazmi dengan Yong. Jambu batu rupanya. Eh niat dah lain. Kena tukar niat. Tengok bola bukan nak usha mamat hensem woiiii, semangat nak mempertahankan maruah negara ni lagi penting. Nak main tak boleh, jadi pom-pom girl tidak berbayar je lah yang mampu



Dok jerit-jerit "hoiiii BAKRIIIIII. Apahal lah kau ni BAKRIIII" Dok jerit-jerit nama Bakri. Padahal rupa-rupa nya nama dia FAKRI. Eh silap pulak. Mintak maaf lah pada sesiapa yang nama BAKRI kalau tersedak



Dok sokong. "yeahhhh FAKROLLLLL. GOALLLLLLLL. Bagus lah kau ni FAKROLL. Seb baik masuk bola kau FAKROLLL" Sekali nama dia BADROLL. Bukan FAKROL. Sekali lagi, mintak maaf kalau sesiapa nama FAKROL tersedak dekat rumah tetibaa



Ghasak lah habis semua nama player sesuka hati aku je nak tukar-tukar.




Aku bukannya kenal sangat depa ni. Game ni aku dah kenal, karang game lain, aku lupa balek nama depa. Yang aku tahu Khairul Fahmi je. Ouh tapi Khairul Fahmi memang terbaik dari ladang! Nasib baik dapat tepis satu bola. Masa penalti tu, sipi-sipi je bola BADROLL tu tak lepas. Tapi nasib baik lepas, terloncat-loncat aku atas kerusi. Entah bila aku TER panjat kerusi pon aku tak sedar. Emosi yang berlebihan ok masa tengok bola ni. Pengulas bola ni pon kadang-kadang cakap kemain over. Kadang-kadang macam nak terbalikkan tv ni sebab rasa macam taknak tengok. Tapi nak tengok jugak. Paham tak macam mana rasa dia? Nak tengok, tapi tak nak tengok.



Tak faham tak pe. Tak suruh pon faham








Apa-apa pon. TAHNIAH untuk skuad HARIMAU MALAYA!!! Aummmmmm!! Alhamdulillah. Pingat EMAS lagi untuk kita.  MALAYSIA BOLEH!!!!



TRIVIA untuk hari ini:


Tahukah anda Titus Bonai lebih hebat daripada bola?? Bilangan diri nya yang masuk ke dalam gawang gol lebih banyak daripada jaringan bola. Tahukah anda???? 






p/s: Pak Najib kena keluar duit lagi lah. oh yeahhh :D

70 comments:

  1. aum auum aum hihi. sama! tengok bola nak cari Abang jambu mwahahahahaha :3

    ReplyDelete
  2. cayalah mlaysia..mlaysia boleh!!
    huhu..(^^)

    ReplyDelete
  3. YEAHHHH SAYANG GILA-GILA LAH HARIMAU MUDA NI. TAK SIA-SIA KERING ANAK TEKAK & TAK STUDY MALAM2 SEMATA-MATA NAK TENGOK MALAYSIA MENANG!! AUMMMMMMMMMM!!!!!

    I <3 MALAYSIA SO MUCH!!!

    EVEN FAKRI TU KENA HENTAM, TP DIA STILL DAH TUNJUKKAN USAHA BETUL TAK, SO NO NEED TO PUT THE BLAME ON HIM

    ReplyDelete
  4. seriusly fakri main malam tu mcm kene rasuah.. sory to say...

    ReplyDelete
  5. hahaha , tahniah buat pasukan harimau malaya .. semangat tak habis2 lagi nie , bila nk hbis taktau

    ReplyDelete
  6. aaaauuuuummmmmmmmmm

    sate garuda la jawabnyaaaa
    tehehehehe

    ReplyDelete
  7. betul tu cik epal! mmg rasa debooor giler tgok game xd..bila mlaysia menang je dah jerit2 smpai kua anak tekak segala..hahaha

    ReplyDelete
  8. mcm nk keluar sgle isi jntung tgk game td.. ape2 pn, dorg dah buat yg trbaik utk mlysia.. harimau terus mengaum..!!!!!

    ReplyDelete
  9. auwmmm. auwwmm. ni gambar saat kemenangan malaysia tadi ^^

    http://sitizarizza.blogspot.com/2011/11/saat-kemenangan-yang-manis-buat.html

    ReplyDelete
  10. kitorang satu family menanti penuh debar.haha..sambil2 aim mamat jambu.

    cis!bonai lah yg paling kureng.kitorang pakat panggil tikus bonai

    ReplyDelete
  11. merah hitam juara!!
    we <3 malaysia

    jom baca ni jgak
    http://u-then10.blogspot.com/2011/11/kisah-disebalik-perlawananan-harimau.html

    ReplyDelete
  12. fakri penderma goL masa semi finaL kot...goL tunggaL pLak...so, fair Lorr...ape2 pon..cik epaL punyee uLasan Lagi superb...kami boLeh siap tercari2 Lah jugak pLayer nama BAKRI and FAKRUL..BHAHAHAH~

    ReplyDelete
  13. haha, samalah kita. last penalti memang terbaik

    ReplyDelete
  14. adudu . nak jatuh hati bila tengok kan si Muslim tu . comey gyla . Fahmi pulak memang gyla2 seh . hero malaya ! GAYA . MUTU . KEUNGGULAN ! heheheeh :)

    ReplyDelete
  15. yeahhhh ! tahniah utk skuad harimau . mmg hepi gila bila dorang menang . suka anak che mat hihi . auuummmmmm !! ;)

    ReplyDelete
  16. dengan kemenangan harimau malaya, dengan ini, secara rasminya burung garuda ditukar kepada Angry Bird :P

    ReplyDelete
  17. tahniah msia..cik epal cik epal..hehehe lawak..

    ReplyDelete
  18. hahaha..titus bonai masuk gawang gol malaysia sebab nak prasat setan suh kuis bola untuk depa..bagus jgk ada sudut TAHUKAH ANDA kt entri cik epal kali ni..

    ReplyDelete
  19. yeayyy !! MALAYSIA menang !! aummmmmmmmmmm ~! XD

    ReplyDelete
  20. wehh aku siap tuko2 cenel tau...x snggup nk menahan debar d dada...over btol tp tngn still gatal tuko blk cenel bola...uhuhuhuh cam ko ckp td la...x nk tngk tp nk tngk...so aku phm la cane perasaan ko CE...kui3

    ReplyDelete
  21. Cik Epal,
    Saya dah naik hapal nama player bola ni. Kui3....Fakri byk peluangkan? Xpelah....tapi si Bonai tu memang menggelabah...sket2 nak gegarkan jaring....geram jer...GRRRR...

    ReplyDelete
  22. titus bonai, ye ke die lagi banyak masuk goal..ahhahaaha...lawak btol CE neh..CE nnt kite boleh dok tgk bola sepak sesame, sebab ah kak pun gila kalau tgk team malaysia lawan..org histeria pun tak teruk mcm ah kak..hahahhaha

    ReplyDelete
  23. hahha...spa titus bonai tue? lwak laa plak bila dri sniri yg byk msok gol...

    papon, alhamdulillah, psukan harimau muda kita menang. depa main elok. :)

    ReplyDelete
  24. b'debar jgk tgk bola smalam..1st time tgk bola jantung dok dup dap dup dap..tp for me lah kan,indonesia tu,dia punya pemain import je yg terer..tgk dorg gelecek,perghh tabik sepering..huhu
    apa2 pon,congrat harimau muda~aummm
    congrat jgk kpd team2 lain yg b'sunggoh2 main utk sea games kali ini..
    majulah sukan utk negara~

    ReplyDelete
  25. hahaha... trivia yang sangat lawak!!!

    ReplyDelete
  26. Jgn main2..sy peminat Baddrol tau..hahaa...syukur sgt2 menang..ehhe


    Mmg pun si Bonai tu xtau r die bce pape. Asyik2 nk msuk gol kfcm. Nsib bek ilmu die xkuat..hahhaa...alhamdulillah.. =))

    ReplyDelete
  27. memang sakit jantung tengok game semalam... masa penalti tu akak siap tutup muka lagi, tak sanggup nak tengok!

    ReplyDelete
  28. haha!! bonai... bonai...

    anyway, harimau muda terbaik!!!

    ReplyDelete
  29. hahahaha, terbaik... I love u Khairul Fahmi.. cewahhh, over plak... =P

    ReplyDelete
  30. HAHA. gilerrr kentang lah cik epal nih ! gelak bce nme player baru tuh..Bakri and Fakrul. yang KFCM pun dah pening tengok Bonai dok asyik masuk gol Malaysia jerr. HAHA

    ReplyDelete
  31. sama lah dengan alia . habis macm nak runtuh dah menjerit .

    ReplyDelete
  32. aummmm..mmg terbaik harimau malaysia smlm!:)

    ReplyDelete
  33. Sangat teruja kalo tengok perlawanan bola ni :)

    ReplyDelete
  34. nk tgelak tgk aksi bonai yg tak putus asa g jampi pintu gawang malaysia.hahaha.menjadi ngak??

    ReplyDelete
  35. titus bonai tu memang selalu masuk gawang gol skuad malaysia..pegang-pegang jaring la,pegang-pegang tiang la..hahaha...

    fakri dan baddarol tu la yang paling banyak pengulas sebut kan.. sebab tu, kita pun confused..hihi.

    ReplyDelete
  36. sakit je mate tengok fakri wat tendangan penalti semalam...
    Nasi baik Badrol menyelamat keadaan ...:)

    ReplyDelete
  37. fakhri.. fakhri.. sabo jela dengan fakhri.. haha..

    ReplyDelete
  38. fakhri.. fakhri.. sabo jela dengan fakhri semalam.. muahahaha

    ReplyDelete
  39. ttukar nma dorg xpe lagi cik epal.. jgn smpi ttukar harimau n garuda.. ;)
    congratz utk team m'sia..

    ReplyDelete
  40. memang meriah semalam dapat tengok bola ramai-ramai... :)

    ReplyDelete
  41. tahniah!!! & Alhamdullilah..tp yg lebih penting hebatt sungguh titus bonai,mnjaringkan dr sendr ke gawang Malaysia..hahaaaa..

    ReplyDelete
  42. Aummm.. hati2 cik epal.. banyak rimau nk terkam nie..haha

    ReplyDelete
  43. bonai tu x abeh abeh nak menjampinye pun aduhai -.-

    ReplyDelete
  44. Yang trivia tu sumpah lawak...hahaha....memang pasukan harimau muda dah main dengan baik..kfcm pun terbaik dari ladang kelantan..eh kelantan ada ladang ke..kuikuikui
    trivia for cik epal :
    tahukah anda cik epal juga dikenali sebagai mak ngah..#kbai..:p

    ReplyDelete
  45. Tahniah Harimau Muda..mengaum dan terus mengaum..

    Good Luck untuk match dgn Syria nanti ye..:-)

    ReplyDelete
  46. saya tak darn nak tengok lelaki hensem . sebab bf kat sebelah . tapi menjerit tu penting . cayalah MALAYSIA . weeee~~~

    ReplyDelete
  47. powerr la Rimau Malaya kitee. hahah. walaupun 30org je yg sorak semalam. :'D

    ReplyDelete
  48. Trivia si Bonai tu 200% tepat! huahuahuahua

    ReplyDelete
  49. kesian kat Fakri kena hentam.i think dia dah kena jampi si Bonai tu kot.everytime dia nak shot mesti dia terjatuh~aig0oo0 poor him~

    papepun,,fahmi + baddrol terbaik mlm td!!GO GO MALAYSIA!!

    p/s : Nazmi ^^ seriously cumel sgt2!

    ReplyDelete
  50. haha tulah pasal. bonai tu jampi serapah ke apa khairul fahmi boleh plak dok rilek . cer bagi backhand sekali dua yedok? eh jap , mamat jambu masa awal game? nazmi ngan yong? heyy diaorang masuk lepas masa ke 2 lah . hah nampak sangat kau lambat tengok ni muahahahahhaa

    ReplyDelete
  51. Kita bakooo.. haha.. Malaysian player memang best of the best!

    ReplyDelete
  52. Baru perasan..cik epal! mana list yang menternak lemak tu?baru nak usha makanan dari situ..

    ReplyDelete
  53. ah malas la setiap kali aku tak tengok bola malaysia menang. bila aku tengok bola mesti kalah! celaka!

    ReplyDelete
  54. titus bonai g jampi gawang malaysia tp dh kena patah ayat kursi apex..hihi

    ReplyDelete
  55. bergegar satu Malaysia bila ada Harimau score goal, hahahh

    ReplyDelete
  56. hehhe...
    berdebar-debar jantungku....
    saat-saat..dok depan TV..

    Alhamdulillah Malaysia Menang!!

    Amat Bangga.. :)

    ReplyDelete
  57. lawak giler entri nih terutama part titus bonai tu..terbahak-bahak sy ketawa

    ReplyDelete
  58. Me too Cik Epal. Tak kenal pun dia org ni. Bila game kali ni, baru kenal. Tapi cuma kenal YK Yong, KFCM, Baddrol, Fakri and Fadhli je. Yang lain, haremmmm.....

    ReplyDelete
  59. Trivia tu! hahahahaha! Betol sangat!

    ReplyDelete