Sunday, November 13, 2011

Stress tak tahu nak pakai smartphone apa?? Meh sini, kot-kot lah berkenan nak beli satu

Dulu masa muda-muda dulu aku tak berapa minat sangat gadget-gadget ni. Phone pon tak ada hal nak pakai phone apa-apa. Semakin godang ni, suka pulak dengan natang gadget-gadget ni. Sekarang ni dah ah makin berlambak-lambak gadget dekat pasaran. Aku tengah usha Samsung Galaxy S 2 sebenarnya. Ni nak keluar pulak dah Samsung Galaxy Note. aduhhhh stress aku. Makin pening aku nak pilih ni mana satu nak beli.





Samsung Galaxy Note

Apa yang best pasal Samsung Galaxy Note ni?? Yang bestnya, Semuanya dalam satu phone!!




Skrin pon besar 5.3" HD Super AMOLED. Kalau tengok video tu,jerawat,blackhead,whitehead konpom nampak ni.Kalau bosan-bosan boleh lah layan Running Man dengan smartphone ni.(tak habes-habes dengan Running Man haku ni) Terasa Kim Jong Kook lagi dekat di hati. Selalu tengok dekat laptop je kan, ni boleh pegang bawak pergi mana-mana pulak. kan best.




Kamera belakang 8 mega-pixel, depan pulak 2MP. Internal memory adalah 16 GB, tapi nak upgrade boleh je untuk 32GB dengan micro SD



Kalau 32GB best gila wooo. Memang konpom aku download game banyak-banyak. Hari-hari ngadap Samsung Galaxy Note ni je lah, dok main game je manjang




Nipis je wooooo




Yang buat Samsung Galaxy Note ni lain dari smartphone lain adalah sebab S pen stylus tu. Punya lah senang nak catat note ke hape. Nak urus jadual, meeting, dating, appoinment pon senang. Kalau korang tengok video bawah ni, konpom korang pon rasa cambest je Samsung Galaxy Note ni. Serious!









Amacam. Best tak??



Cakap banyak pon tak guna. Disebab kan aku baik hari ni, aku bagi tahu lah sikit macam mana nak dapat murah sikit lah kalau ada yang nak beli Samsung Galaxy Note ni. Harga pasaran adalah RM2299!


Berita baik ni adalah untuk pelanggan CELCOM sahaja.  Dengan Celcom Exec, korang boleh dapat Samsung Galaxy Note ni dengan harga serendah RM 1368 sahaja!! wuhuuuuuuuuuuuuu!!





CELCOM nak launching dah Samsung Galaxy Note ni!! Pada 11 November 2011 (eh! macam hari ni jek). Tak pe takpe, sempat lagi ni. Launching ni dari 10am-10pm!! Cepat! Cepat!



Pada orang KL, boleh gerak pergi Pavillion sekarang dekat La Bodega. Kepada yang tak duduk area KL, boleh singgah di JUSCO AEON Tebrau, JB dan Queensbay Mall, Penang (Orang Penang,lepas launching ni, boleh makan pasembuqqq muehehe)



Nak tahu lebih lanjut pasal Samsung Galaxy Note ni punya pakej dengan CELCOM. Boleh KLIK SINI. Macam-macam boleh tahu pasal smartphone ni =)



ok bye!

54 comments:

  1. <<<<< steady guna 5800 xpressmusic, hahaha

    ReplyDelete
  2. CE... meh nak copy running man sikit! ceq baru tgok sampai episod nampuloh lebih. huahua gwang soo tak minat? avatar korea. ;p

    ReplyDelete
  3. hahhahaa...jgn sampai darah tinggi sudah..hu2

    ReplyDelete
  4. wah.. hebat la! kat sabah takde launching ke cik epal?

    ReplyDelete
  5. bestttt nyerrr klau dpt phone tu :))

    ReplyDelete
  6. jahat gilerrrrr!!!seb bek takdo duet klo tak dah sebat satu..HUHUHU

    ReplyDelete
  7. jahat nyer..jahat nyer..seb bek tak hado duet kalo tak dah rembat satu..HUHU

    ReplyDelete
  8. wahhh. belilah cik epal. sgt menarik :) jom pakat2 guna samsung.seriusly best!

    ReplyDelete
  9. whoa!!best!best!CE amik lah galaxy note th..hehehe

    ReplyDelete
  10. macam menarik, tapi touch screen. aduii..lemah sket la bab2 touch screen ni. hahaha. Thanks cik epal for sharing this!

    ReplyDelete
  11. lepaih kena pasemboq rehat padang kota plak okey. ehh.. pasemboq tu kat padang kota jugak la. hahaha...

    ReplyDelete
  12. sy pon nga usha samsung galaxy gak... tp duet x ckop ag...

    ReplyDelete
  13. CE ! buat lah entry apa2 pon pasal gadget ney. sure saya macam rusa masuk kampung HAHA. sekarang ney semua pakai iphone, ipod, ipad, samsung galaxy and so on. saya habuk pon takde tao. kesian kan? huhu. yg lagi kesiannya handphone pon takde. memang kuno kan saya ney? niat di hati memang nak beli salah satu drpd yg dimentioned kan di atas tapi apakan daya, ibu n ayah tak bagi. belajar dulu. kalau dapat result PMR untuk tahun 2012 straight A's, baru dapat salah satu drpd semua tu. tu pun just dpt satu jea. hahahaha, kenapa saya komen panjang sgt? adoiii. anyway, hope you can choose the best choice! :)

    ReplyDelete
  14. baru lepas update blog , mari laa baca . dan bagi comment anda yeee :)

    hahaha , hp ni terbaikkk ! sukaa sukaa !

    ReplyDelete
  15. owhhh cik epal , melting tengok samsung baru nih :D ape lagi ? bagi hadiah free 1 ;) haha

    ReplyDelete
  16. Macam lagi best dari S2 je. Ayooo, ni kena fikir balik ni. :D

    ReplyDelete
  17. Serius best...tp br jer pki iphone...huhuk

    ReplyDelete
  18. Serius...best giler..huhuk..tp br jer pki iphone lom smpi 1thn

    ReplyDelete
  19. cik epal,,,running man nak datang malaysia tau hehe ^_^

    ReplyDelete
  20. cik epal,,,running man nak datang malaysia tau hehe ^_^

    ReplyDelete
  21. baru tau pasal samsung galaxy note..ingat mcm tablet..:)

    ReplyDelete
  22. macam-macam dah sekarang. huhu best nih..

    ReplyDelete
  23. komen lari tajuk, da lyn lum running man episode 66?

    ReplyDelete
  24. smart2 tp bila tgk tang harga tuh,fenggsann CE hoiii~huhu

    ReplyDelete
  25. Cik epal..blanje sy galaxy note neh 1!cambesh jep..haha..

    ReplyDelete
  26. perghhhhhh! meleleh airmata tgk...=D bestnyeeee kalau ada orang kasi ni..hik3

    ReplyDelete
  27. fuhhh ble la nk dpt pakai satu ni

    ReplyDelete
  28. Coolio!

    Baru rare sikit, ramai sangat orang pakai iphone. cik epal pakai samsung pulak. Hahahaha :D

    I teringin jugak phone ala2 mcm iphone ni, tapi jari ni agak against dengan screen touch huhauhauhua.

    Take care cik epal! <3

    ReplyDelete
  29. Baek beli phone kat kedai ja dari beli iat celcom... Rimas la kontrak2 bagai...

    ReplyDelete
  30. ambooi..yang bb melukis tu yg tk than tu..geram je tgk :) tk smpat kawe nk kejar bb hp ni

    ReplyDelete
  31. galaxy note memang menawan kalbuuuuu...

    ReplyDelete
  32. wahh berkenan jugak lps tgk iklan tuh , muahahaha

    ReplyDelete
  33. Go for note CE!

    To me, Note wayy better than S2 esp dr segi battery life (honestly, s2 sucks dr segi battery life-max internet and gaming usage).. Utk kaki game, internet and gadget lover (like me ahaks), Note will be the best choice huhu.. Since sy pengguna meksis, kene la tunggu smp meksis buat pakej for Note nih.. Cpt2 grab Note nih CE! :)

    ReplyDelete
  34. wahh . best ! hari ni jugak pergi beli :)

    ReplyDelete
  35. mane pun ta kesah la...asal taw na guna!
    jgn pulak bli saje tp ta taw guna apa function..ehhee..

    ReplyDelete
  36. baru je plan nak beli samsung tab 2...
    tetibe samsung note ni mengujakan pulak

    ReplyDelete
  37. wah,macam lagi best dari s2 je.huhu

    ReplyDelete
  38. cik epal lanje dni henpon ni satu jadi adiah kawen buley? hehehe larikssssssss

    ReplyDelete
  39. dasat weh sambutan galaxy note! hidup samsung!

    ReplyDelete
  40. mcm dah tergoda je dgn S2 nih...

    ReplyDelete
  41. betul cakap kak ceera kan beli dengan pakej sekali la murah kan

    ReplyDelete
  42. i dh guna samsung galaxy s2. stakat ni best la , nipis pon nipis, ringan lak tu. nk surf internet pon laju je.. yg xbest nya, bateri tpon xbrapa nk tahan laa.. yg len mmg superb!

    ReplyDelete
  43. saya dah beli samsung galaxy S II.Best giler! HArga sy beli RM1990 di 1B Sabah.

    ReplyDelete