Thursday, November 17, 2011

Korang nampak boyfriend korang keluar dating dengan perempuan lain (awek lain dia). Apa korang nak buat ?

@ serang facebook dia


@ buat benda sama balek, keluar dengan lelaki lain pulak. tunjuk depan dia. baru dia tahu apa kita rasa


@ pergi  dekat dia tampar lapan puloh das terus lepastu break


@ balek rumah  koyak semua gambar dia


@ smackdown dedua sekali. Boyfriend dengan perempuan tu sekali kasi smackdown

@ balek rumah nangis


@ panggil kawan-kawan lelaki korang suruh belasah boyfriend korang tu


@ pasrah je lah dah tak ada jodoh dengan lelaki tu


@ pergi santau dia


@ pura pura jadi salesgirl pergi dekat dia tengok apa reaksi dia


@Gaduh dekat sms. Sopan sikit


@ KITA BAKOOO JEEE. KITA BAKOOO. DEDUA KITA BAKOOO! 


@ ada aku kesah?

==================




Dulu aku pernah jugak buat entri lebih kurang macam ni. Tapi kalau benda ni betul betul lah jadi dekat korang. apa korang nak buat dekat buayapren/boyfriend kau tu? 




Kalau aku,aku akan


@ pura pura jadi salesgirl pergi dekat dia tengok apa reaksi dia




Dan buat dialog kengkonon




"Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada abang *tunjuk kepada EX bf in future*  dan kakak yang sungguh cantik molek ini. Hari ni saya ada bawak minyak.Saya jual minyak sebenarnya. Macam-macam minyak ada. Minyak tanah, minyak masak, minyak petrol dan juga minyak dagu. Haaaaa saya tengok muka abang ni saya tahu sangat lah mesti abang nak beli minyak dagu kan?? Elok bebeno lettewwww.Tapi kan muka abang ni familiar betul lah. Nama abang ni @#$%@#% duduk dekat @%$%! tu kan? Ouh ok lah bang, tak jadi nak jual minyak. Tetiba teringat, mak suruh balek awal masak asam pedas.By the way ni girlfiend baru abang ke ni?? Yang nombor lapan eh? ok bye!"




*sambil senyum sampai telinga dengan girang gembiranya dan lambai ala-ala Miss Universe baru dapat crown terhadap pasangan itu*




Tapi now trend gaduh dekat facebook kan? Semua benda ada dalam facebook tu dah. Orang cerai, orang break dah banyak jadik dah dekat facebook. Dunia di hujung jari gitu. Kalau korang lah nampak korang punya bf/gf dok elok bercengkerama dengan orang lain.Memang itu skandal dia lah senang cerita. Apa korang buat?








Tapi kalau takat bf/gf boleh tahan lagi. Boleh je nak cari lain lagi sebab tak ada ikatan sah pon. Ni kalau yang suami/isteri buat macam ni, memang lagi parah








ok bye!

102 comments:

  1. ss curang ke cik epal?? hehe :)

    ReplyDelete
  2. uhhh..sngat hangin la kan..
    spontan pnye reaksi g tumbuk sedas due..deshum2!
    yang pasti pastu kompom menangis 4 baldi..~~

    ReplyDelete
  3. Hahahaa . dialog tu sangat perfect !

    ReplyDelete
  4. @eida: tak ada kena mengena dengan SS. just a random entry :)

    ReplyDelete
  5. hehe.. klu ak mkn penampor sedas dua.. bla la... smpn ape org gitu.. hehe

    ReplyDelete
  6. muahahahahaha! sanggup ke nak jadi macam sales girl tu? entah la, kalau onie serius terkedu dan lari keluar mall (kalau dalam mall lah) ... bincang? susah sikit,amik masa sehari dua pastu bincang then perasaan percaya tu makin kureng..

    dalam fb dah serupa apa,segala personal story pon nak cerita,orang tu memang tak be profesional,tak suka dengan tindakan orang yang sebegitu...cepat melatah dalam semua hal termasuk hal percintaan...

    ReplyDelete
  7. x tau la cik epal.. x prnh pulak ternampak dia kuar ngan org lain. klu tersalah faham bila tgk mesej girl lain kat hp dia tu ada la.. dan tindakan masa tu selalunya gaduh dekat sms.. :P

    ReplyDelete
  8. pernah terjadi pada diri sendiri. haihhh. malas nak komen. bikin sakit hattiii

    ReplyDelete
  9. trs part time jual perfume. hihi.
    =)

    ReplyDelete
  10. Hahaha , cik epal , ganasnyaaa , btw , susah kan kan kalau dapat pakwe camtu . Hampeh gila . =.=

    ReplyDelete
  11. @onie: Dulu pernah jugak buat macam tu di zaman jahiliyah. huahuahua. Tapi pengalaman mengajar. Memang tak kan buat lagi lah macam tu. Sangat kebudak-budakan bila pk pk balek. hehhh

    ReplyDelete
  12. Klau saya,saya buat mcm ni :

    @ balek rumah koyak semua gambar dia

    @ balek rumah nangis

    @Gaduh dekat sms. Sopan sikit

    @ pasrah je lah dah tak ada jodoh dengan lelaki tu

    hehe :)

    ReplyDelete
  13. belajar dari pengalaman... be profesional :)

    ReplyDelete
  14. pergh.. tatau la apa nk wt lau jdik cmtu.. npk dk komen ngn pmpuan len lam fb pown nk gila dh. lau syieha la.. wt suma di atas.. hambik kau..

    ReplyDelete
  15. haha,betol.kita pura2 jadi sales girl.tapi cik epal mia ayat sangat menusuk kalbu.:P

    ReplyDelete
  16. fuh! part jadi salesgirl tu tak menahan..serius xleh macam tu. sbb time tu kena buat muka serius kan.nanti tiba tiba ada plak sesi tarik rambut.haha

    ReplyDelete
  17. pernah la terkena, reaksi time tu buat tak tahu, diam2 je tengok dari jauh.. bila dah terkantoi dgn sms baru lah padan muka dia. sengal punya laki..tp tu dulu, hahahhaa lepas ni , if terjadi lagi, tiada maaf bagimu .. uwekkkk

    ReplyDelete
  18. kalau aku, aku lebih prefer saje buat buat terserempak, pastu senyum perli, then aku send msj goodbye kat die. buat ape nak nangis untuk lelaki curang macam tu kan. buat abeh air mata den jo. hehehe

    ReplyDelete
  19. pura pura jadi salesgirl pergi dekat dia tengok apa reaksi dia n pastuhh smack down llaki tu. grr!

    ReplyDelete
  20. klu sya, sya pown akan buat ape yg cik epal buat~~ konon jd salesgirl kan.. then kenakan dia & gf dia tuh.. mmg puas aty laa~~ tp pastu dh blik, menangis puas2 aty jugak.. haha :)

    ReplyDelete
  21. pergi tampo je due2. lps tu, cari pakwe baru. tunjuk depan ex-bf. baru adil. hak3..

    ReplyDelete
  22. dunia sudah berubah cik epal...hehehe

    ReplyDelete
  23. mcm best je nk komen..ehemm..klu skandal dia xtau yg dia ada gf (which biasanya laki playboy ni mmg xkn ckp yg dia dh ada gf) kita kantoikan dia dgn skandal dia tuh..
    pehtu kita blah la..ckp dpn2 bf tu, "nk sgt dgn pompuan tu? pi lah..kut boleh bahagia kannnn" klu nk lbh jahat siap rendah2 kn lg skandal dia..mcm ungkit skandal dia tu blaja x tinggi pon banding kita..cth nye lahhh..hihi~

    tp like u said, takat pakwe xberat pn nk tgglkan..biasa laki ni klu dia tgk kita jual mhl and boleh berdikari mesti dia dtg kt kita blk..ye dak?? sekian karangan upsr dari yanamib..babai~ =)

    ReplyDelete
  24. kalau aku la kan cik epal,
    aku gi tegur

    'eh baby ~
    baby, baby,baby, ni ke makcik you yang baru pas cerai tu ? '

    ReplyDelete
  25. cakap senang la kan tp kalo betul2 nnges golek2 dah. kui3.

    ReplyDelete
  26. kalu cik Am..buat balik cm dy buat...biar dy rasa..haha

    ReplyDelete
  27. kahkah Aunty P punya comment..buat gue gelak sakan...klu jd dekat kitew kan cik apple...mula2 spy dulu,klu confirm dua2 nyer mcm ulat bulu tak sedar diri,gue g sergah dua2 sekali pastu tanya cik boyfie 'dah lama ker buat keje 'menyelam sambil minum air' ni? minah kat sebelah nyer pulak gue ckp..'O.k im done with him...ko nak ambik 'jantan' yg dah jd bekas aku,ambik lahh,buang masa aku jer nak simpan jantan yg buta hati!' pastu blah.

    ReplyDelete
  28. salam. hi CE.

    kalau kite plak kan, kite terus datang dekat die than tegur, ehem2 ' siape ni sayang=)? klo die jwb kawan dekat pompwan tu dah bagus lettew. than kite cakap kat pompwan tu elok2. cakap laki yg die date ni pakwe saye. awak mcty taknak kan laki yg curang ngan pompwan lain. silap ari bln dgn awak2 pun die ley curang tau=) .

    pas balik ngan pakwe kite,< compem2 la tgl kan pompwan tu > haa mase tu la perang dunia ke3 meletus. hihi

    ReplyDelete
  29. lau ak nmpk BF ak dgn girl lain ak pn bt mcm ko jgk CE..pura2 jd salesgirl..kite sakitkan hati dia..huhu..br dia thu betapa skitnya ati ku jua..eceh!

    ReplyDelete
  30. cool je. and then perli dia. hahahhahahaha.

    ReplyDelete
  31. muehehehehe..best tu kalau jadi sales girl tu..

    ReplyDelete
  32. kalau ika...dtg p depan2 dowg...bagi senyuman plg manis n say..TAHNIA..

    ReplyDelete
  33. balik rumah nangis la. muahahha :P
    taklaaa. tenagkan diri sajaaa :D

    ReplyDelete
  34. hheheh.. klakar la entry so. kalau saya face to face je dgn dyeorg tue. kasi api2 prempuan tue yg bf dye ta bgus sgt. ;P

    ReplyDelete
  35. sukeee!! lgi2 ayt 2..perghh! hehe:P

    ReplyDelete
  36. @amik gmbo dorg bdua mms kt bf then ckp 'sweet kan kapel ni.sila jdkn wallpaper'.haha.

    ReplyDelete
  37. cik epal punya idea..jadi sales girl ya...hehehe bijak bijak...

    ReplyDelete
  38. masa dia tgh tido g potong..potong potong.....

    ReplyDelete
  39. haha memang sakit hati kalau jadi camni. tapi kalau dia ada yg lain blah je,,buat apa tunggu2, org tak hendak, kita pun tak hinggin. hehe

    ReplyDelete
  40. jadi salesgirl pastu tumbuk dia! padan muka.

    ReplyDelete
  41. haah ! best juga cara cik epal uh . haha ~

    ReplyDelete
  42. @sabotaj due2 ekor tu. pancitkan tayar. panggil JAIS.amekaw. syaitonirrajim sungguh perangai

    ReplyDelete
  43. huhu..kalo sy nangis jela.yg tu je mampu.huhu..maybe dh xde jodoh..pasrah jela..

    ReplyDelete
  44. hahaha..biasanya fara marah yg laki dulu then baru yg permpuan ..tapi fb semua uw xkn kacau ah..nak gdow xBEST ah dlm lmn sosial..hehe :D

    ReplyDelete
  45. haha...
    memang best lah kan boleh jadi sales girl cam tuh???

    show d girl power!
    hehe...
    ;p

    ReplyDelete
  46. nak tumbok2 die n nk terajang die kuat2 sampai patah pun xpe! erghhhh! geram3..huhu

    ReplyDelete
  47. be profesional..ahaks..profesional la sgt..kalau nampk bf kuar dgn prmpn len, nak bagi penampo dengan kaki...

    ReplyDelete
  48. saya CE nk buat yg jdi salesgirl jugak lah. hehe. kasi penampo satu tak tergamak. (terketar2 tgn mcm mrh adik :P) hehe. tak tahu lah. kalau real life mybe balik nangis agaknya. :P *menyedihkan*

    ReplyDelete
  49. Dulu aku nampak, pastu aku tengokk je sampai dia perasan aku tengok dia, dia pun terkedu, pas tu dia pun kelam kabut. Aku cool je, putus pun cool je. Pegiiidahhh, ingat ko sorang je laki dalam dunia ni?? aku pun boleh crik yg lain laaa. takde masa nak nangis hempuk jatuhkan maruah aku sbg seorang pmpn hanya sbb ko curang, tak berbaloii. skang aku dah bahagia dengan tunang aku, alhamdulillah. tunang aku ialah jehan miskin. (ok ayat last tu aku tipu) wakakakakak.

    ReplyDelete
  50. perrrghhhh mmg terkena batang idong la entry cik epal kali ni,pernah la terjadi,aku kua tgk wyg dgn mbr2,tgh beratur nak beli tket wyg,betul2 depan aku berdiri kat line beratur tu rpa2nya bf aku dgn girl len,aku xprasan coz aku rancak sgt bersembang,bf aku pn xprasan,then mbr aku gtau,bila aku tgk je,aku bertentang mata terus terjadi adegan drama disitu.bf aku dgn girl tu pakai baju couple lak tu,rasa nak lempang je dodua!

    bf aku terus tarik tangan girl tu lari dari aku,aku terkedu sebab xcaya,lepas tu aku kejar diorang,dah macam drama apa tah,sampai la ke bawah soping mall tu diorang lesap!argghh!!!!

    ReplyDelete
  51. haha..kalo saya la kan..
    buat selamba badak je la p berlakon jadi salesgirl..lepas tu bagi ayat pedas sikit..last sekali, mintak cerai talak 10!ahhaa...

    tak guna nak simpan laki camtu..belom kawen dah bt pangai..lalalala

    ReplyDelete
  52. Saya tiada buayafrend =)
    Sama gf atau bf yang curang,sebenarnya tidak ada apa2 yang perlu dibuat terhadap si gf/bf sebab si dia masih belum menjadi hak atau tanggungjawab kita.
    Sia-sia jika menitiskan air mata buat mereka yang masih belum pasti menjadi milik kita.

    ReplyDelete
  53. berlakon jadi salesgirl is the best!

    sebab nak tengok reaksi dua-dua manusia tu!

    ReplyDelete
  54. sukalah ayat CE jadi salesgirl tuh..terbaikk!!!!

    klu sy,discuss elok2 kot ngn dia..klu boleh face to face..tp b4 p serang,cari bukti kukuh dulu yg dia curang..tanya mber2 dia ke...tp x kan sesekali dok gaduh kat laman sosial..privacy kita kan..huhu

    ReplyDelete
  55. heheheheee..suka cara cik apel tu!

    ReplyDelete
  56. pergi at diowg..senyum n ckp at pmpuan tu..
    "hye,sya gf die..n you???"
    hehe..kte ley wt mcm2..tp time dah nmpk tuu..sggup ke ??.. msti aty da sakit dulu...

    ReplyDelete
  57. saya pon terpk nk wat pe yg cik epal kte td.. mesti terkejut berok kan? =)

    ReplyDelete
  58. sy setuju yg purak-purak jadi salesgurl....kelasss kau epalll...mmg tragedi epal lah jawabnya...

    ReplyDelete
  59. kita setuju kalau buat-buat jadik salesgurl....kelessss.....mmg jadik targedi epal lah jawabnye...

    ReplyDelete
  60. kalo nur maybe akan cll bf nur tgk dia angkat atau tak dan dia bg alasan apa??kalo dia kata lepak dengan kawan yang semua nya lelaki tapi dah jumpa berdating harus la aku menjadi sales girl di situ hahaha

    ReplyDelete
  61. boyfriend jer pun. memang tak boleh buat laki la macam tu. BYE BYE jer
    kira Alhamdulillah la nampak. kalau dah jadi laki baru nampak, lagi parah. mintak simpang la...

    ReplyDelete
  62. same with u cik epal...gi tegur depan2...berlakon la sikit...jadi salesgirl ke...or tegur macam best frens ke...tengok cam ne reaksi dia...pastu balik rumah nangis je la..heee....

    ReplyDelete
  63. semua di atas... hee.. nk jd salesgirl mcm xseberani cik epal pulak.hmm... boleh balik nangis je kot...

    ReplyDelete
  64. penah kena, diamkan jelah..buat apa nak kecoh2 sampai nk bgtau sume org. what goes around comes around, what goes up must come down..just be prepared for the very important thing in life, kalau gaduh lebih dlam FB ke apa, tak ke malu klau dulu2 status " I lap U Abang Sayang" " Sayang Abang sampai Mati" tup tup nampak dia dengan pompuan lain, kecewa hati, trus buat status kat FB " I hate U !! " " Dasar Lelaki tak sedar diri" Hahaha..kadang nampak ayat2 camnih dlm FB, aku gelak jelah..mostly budak belasan tahun lah yg buat camni skrg, belum tahu apa yang penting dalam hidup lagi..anyway, cheers..sekadar pandangan.

    ReplyDelete
  65. hantok kepala dua-dua org tue. kalau dah kawen, kasi sula. hahaaa

    ReplyDelete
  66. hahaha. kalau sofea nampak... nangis dulu. fikir tenang2 apa cara terbaik nak buat.. :)

    ReplyDelete
  67. klu sy kan..wat tak tau je...klu dia ada slh ngn kita, bialah one day mgkin dia akn rasa jugak ap kita rasa.hehe. :D

    ReplyDelete
  68. kalu aq, cari len. bf tue bknnya husband kita pon. buang masa jaa dok nangis siang mlm.

    but, aq mmg x dak bf. x pnah ada. rmas. haha...

    ReplyDelete
  69. kalau bella haruslah terajang dia punye telor tu sampai hancur. hahaha. pastu terus break. baru padan muke!

    ekekekeke #emo

    ReplyDelete
  70. bir ja ... dah xdak jodoh ... huhu . lgpon xada kaitan lg .. huhu . (ayat x bleh blah)

    ReplyDelete
  71. kompem mcm nak luruh jantung...hihihi, apepun minta dijauhkanlah benda2 ginikan :)

    ReplyDelete
  72. kalau kite.kite g je depan dia tunjuk muka.pastu kite belah.hahaha

    ReplyDelete
  73. Kalau semasa BF tu, sepatutnyer bersyukur dapat tahu sebelum berkahwin...let go jer... tp siasat tetap siasat...:)

    dah berkahwin...doa-doa jauhkanlah..

    ReplyDelete
  74. Hurmm.... skang nie zaman bertemu di FACEBOOK .... clash kat TWITTER...

    ReplyDelete
  75. ohh. akan buat benda yang same cik epal buat. :) have been in this situation before. dan sangat sangat bersyukur buat tindakan tu.

    ReplyDelete
  76. redha jerlah..belambak lagi lelaki kat donia nih..bak kate alep sata
    "memang tak ada lelaki sebaik aku..tapi yang lebih baik, BANYAK"

    pe de hal kan cik epal :)

    ReplyDelete
  77. kalau aku , aku dtg aku berkenalan aje lah dengan madu aku tu .
    pastu depan madu aku tu aku ceraikan jantan tu . dan pesan di madu tu jage jantan tu baik2 . phuihhhh .

    ReplyDelete
  78. pernah jd kat sy dulu..

    sy tgh shopping dgn member2.. then terserempak dgn ex (still bf at that time), tengah pegang tangan dgn awek baru.. mungkin sbb dgn sy xdpt wat mcm tu kot.. hahahaha..

    then kwn2 sy nk g serang dia, tp sy ckp kita jln je dekat diorang n tegur cara biasa sambil senyum..

    perempuan tu cepat2 lepas tgn dia and lalu kat tempat lain bila nampak kitorang.. maybe takut kot, since she also know taht im his gf..

    lepas t'serempak tu, esoknya sy ajak laki tu g makan, and ajak break up time tu.. but alhamdulillah, sy dapat kawal diri dari marah2 or nangis depan dia.. cuba utk selesaikan semua ni cara mature..

    i try very hard to make sure yang sy xnampak lemah depan dia and apa yg dia buat tu xkn m'jejaskan diri sy.. hihihi..

    tp lepas seminggu break up, baru la sy rasa sedih n nagis dekat sehari gak la.. pastu bila t'serempak je dgn dia, wat xnampak je.. hahaha

    ReplyDelete
  79. buat macam style cik epal.sangat best.haha

    ReplyDelete
  80. ahahaha..gila lah..kalau bf aku aku jumpa dengan perempuan lain..aku pi lalu depan dia sambil bagi senyum paling manis..then aku taknak dah muncul dlm idup dia..lost contact terus..senang..ehehe

    ReplyDelete
  81. muahahahaaha.. dialog sgt superb! tp kalau ss baca, kecut perut dia nak cari awek baru.. hahahhaa.. :D terbaek la!

    ReplyDelete
  82. buat lagu pas tu pos kat utube..hehehe

    ReplyDelete
  83. haha! terima kasih kerana memberi idea cik epal :D

    menyamar jd salesgirl ==> terbaik!

    ReplyDelete
  84. kalau aq la.. aq sepak die laju2x.. hihihihi.. lalaki mmang buaya la..=P

    ReplyDelete
  85. tngkap gambar buayapren aku tu ngan awekss tomei baru die tu pastu wat poster cun2 letak merata2 sekitar kolej.. lg cun kalau awek tu pon satu kolej ngan aku....

    panggil geng2 aku hari2 duduk makan sebelah meja awekss baru buayafren aku tu...

    buat2 nak berbaek nak kawan jadik 'BFF' ngan awekss tu...

    last skali buat entry khas kat blog and publish kat wall buayafren aku and awekkss tu.. xlupa gak publish kat suma kawan2 buayafren aku tu skali....

    entry xmo gadoh2.. maen psiko saja sudah...
    hehehe
    mesti heaven hidup perempuan tu~

    ReplyDelete
  86. Wah! Luculah dialog ciptaan Cik Epal tu! Hahaha!

    ReplyDelete
  87. kalo sy xleh nk serang kat Fb..sebab bf xde Fb...hhahaha...
    kalo terjadi camni sy pasrah je lah... bukan jodoh kita...semoga dia berbahagia..sob sob...

    ReplyDelete
  88. kalau akak gaduh kat sms je kot...

    ReplyDelete
  89. YEAH! Saya pengomen yang keseratuss! :D

    ReplyDelete