Wednesday, November 16, 2011

Coke dan Coca-Cola adalah benda yang sama =p

Apa-apa hal pon layan dulu video pasal Coca-Cola aka Coke ni











Bila tengok video ni, rasa macam best pulak lagu dalam video ni. Rupa-rupanya Tomok yang nyanyi. Hye Tomok! (tetiba hye dekat Tomok kenapa pulak)


Dan agak jakun, rupa-rupanya ada bangunan Coke yang bercahaya dekat PWTC. Eh sejak bila? Aku pon baru tahu sebab jarang lalu PWTC time malam-malam.


Disebabkan aku baik hari ni, aku nak buat mini contest. Contest ni mudah je.Tak payah buat entry, tak payah susah-susah nak link kan aku ke apa. Cuma KOMEN ENTRI INI SAHAJA untuk menang! Ye KOMEN je. Soalan nya berbunyik. *ehem ehem ehem*


Apakah kenangan yang paling anda suka dengan Coca-Cola?? Cerita kan (tidak melebihi daripada 100 patah perkataan)


*bajet macam soalan SPM*


 Komen anda haruslah kurang daripada 100 perkataan.Komen yang paling best akan menang!! Bukan ada satu je pemenang. Aku memerlukan 2 orang pemenang. 2 orang pemenang akan dapat limited edition heritage bottle set!!!


Oh! Inilah botol nya. Eh tak berapa nampak pulak.



Haaa camni lah. Tak nampak sangat? Nak lagi jelas??




Macam ni lah rupa nya




BUKA COCA-COLA BUKALAH SEMANGAT!! Tapi jangan pergi bukak benda lain pulak. Tu cari nahas namanya. teeeeeettttttttttt



Berbalik pada soalan tadi.








Apakah kenangan yang paling anda suka dengan Coca-Cola?? Cerita kan (tidak melebihi daripada 100 patah perkataan)



Kot lah time birthday ada orang hadiahkan kau Coke lapan dozen ke sampai kau terharu nak menangis.Ada kenangan dengan member ke. Apa-apa lah kenangan kau. Ce citeee ce citeee.  :D



ok bye!

80 comments:

  1. setai gila botol dia naaa?brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~

    ReplyDelete
  2. hm. takde kenangan sangat la. just yang niez ingat , time kecik kecik dahulu , selalu pegi ambik coke free kat kedai makcik jiran sbelah. cakap je hutang , tapi tak bayar pun sampai sekarang.sekarang dah tutup pun kedai makcik tu. terok niez kan? haha

    ReplyDelete
  3. Apakah kenangan yang paling anda suka dengan Coca-Cola?? Cerita:-
    mse first time minum bende ni mse 5 tahun..balik rumah terus goncang botol tu konon nk bagi gula dalam tu larut lh apalah..bila buka penutup,....sila bayang kan sendiri ^^ haha~ zaman jahiliyyah dulu~~

    ReplyDelete
  4. Oh...ingat coke, ingat habuk rokok...

    NI cerite aku pasal coke...nak kate manis tak manis, nak kate pahit, memang pahit nak mamp**! Aku dulu, duduk sebilik dgn housemate yg smoke, so, aku ade beli air coke, aku minum sikit and aku tertidur...esok paginya, aku bangun, terus minum air coke tu dgn selamber badak...

    mak aihhh apesal air coke ni berabuk mcm air teh O?

    aku luah balik...tup tup, habuk rokok dlm air coke tu! Memang aku menyumpah seranah lah kan...org yg tak isap rokok pulak tertelan habuk rokok...

    So, utk smoker, jadilah smoker yg pembersih...jgn buang habuk rokok merata-rata...kerana Coke dan nyawamu begitu berharga!

    ReplyDelete
  5. Kenangan yang paling masyukk dengan coca-cola ialah bila abah bila 1 carton caca-cola untuk sambut birthday anak-anak dia dengan cake sekali laa. Tahun lepas, masa sambut birthday mya, abah beli coke and barang2 untuk smabut party mya. tak silap mya, abah bawak kereta pajero. kereta tu terhenjut-henjut dan memang macam naik rollercoster kalau naik pajero tu. haaha. bila sampai rumah, adik dengan gelojoh syaitonirrajimnye bukak 'coke' yang dah dihenjut tu. so, u can imagine what happened next. HAHA. COKE SUPER BLAST BIRTHDAY !!! kecoh satu rumah, coke meletup. adik demam satu hari sebab piker ada orang nak cuba nak dajal hantar bom dalam coke. HAHA.

    ReplyDelete
  6. Kenangan dengan inchik coke ni ek?..emm banyak jugaklah..dan yang paling ingat sekali ialah masa akak study dulu, ada sorang member akak beli diet coke.yg tin warna silver.nak diet la kunun..haa memang diet la dia esoknya seharian sebab terpaksa ulang alik ke toilet..hehe

    Dan masa sekolah menengah, teringat kenangan waktu nak SPM..bila time rehat kelas tambahan kawan2 suka beli coke kat kedai makan depan sekolah..air coke campur dengan susu beb!rasa dia memang best..agaknya la kan, mesti munculnya idea vanilla coke tu dorang cilok dari kitorang!!hehe

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Kenangan saya dengan cola-cola ;

    Dulu masa aku kecil aku suka minum benda manis-manis ni, siap pandai-pandai buat resipi sendiri ubah cola tu campur dengan susu pekat. Sedap wohhh~ Bila abg aku try, dia pun excited sama & suka dengan cola tu & pernah sekali, bila aku merajuk dengan abg aku yang suka membuli, dia pujuk aku bagi cola. Aww so sweet! dan kami pun minum bersama cola itu. Itulah kenangan coca-cola saya. hihi~ :)

    ReplyDelete
  9. Menarik jugak tu ek.. Nak botol tuh..hehe3

    ReplyDelete
  10. -kenangan yang paling saya tidak dapat lupakan dengan cola-cola ialah cola-cola pengubat resah saya..apabila meminum cola-cola,jiwa yang gundah-gulana dapat dilepaskan serta merta..rasa letih membuat kerja??kelazatan cola-cola dapat membantu saya dengan menyegarkan badan dan bersemangat meneruskan kerja..oleh itu,jangan lupa untuk mencuba cola-cola..

    47 PP

    ReplyDelete
  11. kak es terharu terima hadiah coca cola sebab boleh jimat duti beli pencuci tandas.... dah pernah try tuang...memang bersih !!

    huhuuh

    ReplyDelete
  12. halamakkk!!x suka sgt minat coke..byk gas..nnt bila sedawa,hedong sakit..huhu

    ReplyDelete
  13. Kenangan pada aku paling best takkan ada manusia lain dapat lawan (yakin melampau-lampau. haha)
    -- Kayuh basikal pegi kedai runcit. Bukak peti. Tutup. Muka monyok, tarik muncung itik sedepa panjangnya. Bukak peti lagi skali. Tutup balik. Then monyok lagi skali. Dan kalini muncung lebih panjang.
    "Regular pon oke, tapi pedas sikit-lah.."- Dia senyum. Rupanya dari tadi dia duk usha aku. Punya-lah aku rakus nak beli coke sampai lupa sekeliling.
    'Pedas?'- Aku sengih sendiri.
    "Yup, gas dia pedas skit berbanding vanilla yang awak suka tu.."
    Dalam hati aku, 'Eh ape cer dia tahu aku suka vanilla coke?'
    Aku ambik regular, then aku sound dia, 'Kalau tak best, awak saya belasah.'
    Terus kami gelak sama-sama. Kuat. Mesra macam dah kenal lama.
    -- Kejadian itu ketika aku di tingkatan 3. Sekarang aku dah 22. Dan kami masih ketawa sama-sama, even kami jauh.
    Jarak bukan penghalang untuk saling berhubungan, bukan?
    (Itulah kisah coca-colaku)

    ReplyDelete
  14. kenangan yang paling disukai dengan coca cola adalah bila minum suka mencampakkan garam ke dalam coca cola..entah rasa satu kepuasan tengok berbuih-buih..hihihihihihihi....

    lepastu kan bila minum..fuhh terasa best jer..masin2 gitu

    sekian,terima kasih...hehehe

    ReplyDelete
  15. Mase kecik2 dlu slalu minum coke..kalau lepas main bola,team sape yang kalah kena blanje setin coke..pakat kongsi la duit ramai2..masa tu kecik lagi..mana ade duit sngat..8 orang pakat kongsi minum 1 tin..haha..yang takleh lupa,pernah skali tertelan pin yg dipakai utk bukak penutup tin..entah sapa la yg campak dalam tin tu..nasib baik x tercekik..hadam terus la jawabnya..haha

    ReplyDelete
  16. suke..suke...kte dulu addict coke..sbb mase kecik2 sampai skrg kte slalu minum coke...

    ReplyDelete
  17. Salam Cik Epal...

    Ha'ahlah... Ke-dua2nya adalah sama... Baru perasan.... Huhu!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  18. hari tu masa tengah tunggu bas,minum air coke nie..then, orang sebelah pun minum air coke jugak..lepas tu, letak air coke disebelah and dia pun letak air coke dekat sebelah dia..means, air coke kami bersebelahan..bas pun sampai..tah macam mana boleh tertukar air coke..patut air tu ringan je..dah naik bas baru perasan..terus buang air coke tu..

    sekian,terima kasih..

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. kenangan yg saya suka dengan Coca-Cola ialah masa stay up study tengah2 malam,mesti haus gila rasa nak minum air berkarbonat dan turunla tangga hostel dengan bersemangat kutip coins, pergi kat vending machine nak beli air Coca-cola. dan sekali teguk, mesti rasa ahhhh, this is a great energy booster :)

    ReplyDelete
  21. Kenangan yang paling saya suka dengan coca-cola sewaktu saya keluar lepak dengan adik-beradik saya di Titiwangsa, apabila kakak saya baling tin coke ke-arah saya dan abang saya snap gambar saya. dua perkara dalam 1 masa tetapi gambar itu sangat cantik dan saya suka!

    (44 words)

    ReplyDelete
  22. coca cola bukanlah faveret saya... Dulu masa muda2 remaja ye saya sangat suka...siap simpan duit sekolah nak minum coke...Tapi sejak tahu coke menyebabkan gastrik saya makin teruk..so semakin hari saya makin tak minat coke... But i really love float coke.... rasanya yaaaw its amazing..Bila teringin sangat coke saya akan amik float coke

    ReplyDelete
  23. Kenangan yang paling saya suka dengan COCA-COLA ialah peristiwa sebekas minuman COCA-COLA dari McDonalds tumpah di atas saya dan membuatkan saya basah lencun satu badan. Sesaat baru saya sedar yang saya sedang berhadapan dengan buah hati saya. Oh no! Muka saya dan warna COCA-COLA telah menjadi sama ketika itu. Tapi dari peristiwa itu telah menunjukkan bahawa dia sangat sayangkan saya. Saya takkan lupa peristiwa ini yang telah buat saya sayang buah hati saya walau saya terpaksa membeli pakaian baru setelah basah bermandikan COCA-COLA. Weeee~

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum,saya ada kenangan dengan coca cola ni time saya standard 5 kot.ayah saya selalu ajak saya buat experiment 2 tin air coca cola dengan tulang ikan or tulang ayam.5 hari kitaorang buat experiment tu.tapi yang paling saya ingat sampai sekarang experiment tu tak pernah menjadi :( even dah banyak kali try.maybe masing-masing niat tak betul kot time tu :>

    ReplyDelete
  25. kenangan paling best dengan coca cola ialah time mula2 beli then goncang2 botol tu. bila bukak habis keluar buih2 . then habess semua orang basah dalam kereta . semua aku punye pasal. haha. kenangan terindah kena marah ngan mama dan papa sebab buad hal cenggitu

    ReplyDelete
  26. 'kenangan saya bersama coke adalah bila saya bersama kawan-kawan saya suatu ketika dulu.kitorang outing sesama, and bila seronok berseronok tetiba saya terjatuh dalam longkang.rasa macam nak nanges meraung tahu,pulak tu ada mamat hensem macam shaheizy sam(opsss :p) lalu kat situ siap menjenguk dalam longkang lagi.lagilah saya rasa macam nak hentak kepala kat dinding longkang(ciss,longkang pon ada dinding).tapi bila salah sorang kawan saya pegi lari cepat-cepat ke kedai berdekatan untuk beli coke,saya mula rasa berani semula.rasa BRRRRRRRRRRR.hebat kan. then kitorang minum coke dengan happy nya macam takde pape yang berlaku.kitorang minum BRRRRRRR kat kedai mamak sambil melayan mi goreng mamak yang ohsemm ^_^'


    ok, saya rasa tak lebih dari seratus.saya kira pakai sempoa tahu! kbai~ :p

    ReplyDelete
  27. caaaantiiiikkkk :D tp syg.. tak ape2 memory ngn coke. hee. mane cik epal dpt ea mende alah tu? lawa kot.simpan je la. heh

    ReplyDelete
  28. hahaha. tak boleh tahan example hadiah birthday sampai nak menangis. apa la epal ni =P

    ReplyDelete
  29. kenangan yg paling ika suka dengan coca-cola ialah masa air tin
    coca-cola ika dicuri seekor monyet. kejadian berlaku semasa ika bersama kengkawan di Taman Belia,Penang tahun lepas. si monyet berkenaan siap posing dgn bergayanya sambil menjulang air tin coca-cola kepada pelancong omputih yg syiok mengambil gambar monyet berkenaan. ika disitu tgk dgn perasaan hampeh sb coca-cola yg dibeli tanpa sempat di rasa dicuri monyet. ^_^

    ReplyDelete
  30. Apakah kenangan yang paling anda suka dengan Coca-Cola??

    Dulu, aku ada kawan baik. Kami umpama kembar. Bila waktu petang, aku dan kawan baik aku suka lepak. Sambil lepak, kitaorang suka minum coke sambil berborak.

    Bila kami keluar bersama gi jalan-jalan atau shopping, mesti lepak kat foodcourt lepaskan kehausan dengan minum coke.

    Namun semuanya menjadi kenangan. Persahabatan itu telah dikhianati kerana penuh dengan tipu muslihat. Rupa-rupanya dia hanya ingin menghancurkanku.

    Insan yang bergelar sahabat dari kecik rupanya bukan seorang sahabat yang baik. Gelak tawa, tangis dan semua rasa itu hanya tinggal sebagai memori...

    ReplyDelete
  31. masa kecik-kecik dulu saya nak bukak botol coke.Dalam botol coke tu ade lak bubble.lepas tu otak kanak-kanak saya yang tak berape matang ni pon cakap "eh,ada bubble la.nanti kalau bukak tersembur pulak air dia.kena hilangkan bubble nih dulu".So,saya goncang botol tu kuat-kuat dengan harapan buih tu akn hilang.then,saya bukak la.terus menyembur air tersembur kena muka.pastu kena marah ngan ayah sebab bongok sangat pergi goncang botol tu.sob.sob.--"

    ReplyDelete
  32. kenangan paling saya suka @ paling takleh blah ialah TIAP-TIAP KALI RAYA,CNY,DEEPAVALI MESTI BELI COCA COLA ni.senak usus..stok raya haritu baru habis masa raya haji.tu pun raya haji masih beli vanilla coke lagi.sekarang pun ada lagi. hari-hari coke.hari-hari pun mahu mati -.-'.saya taklah suka coke pada mulanya tapi oleh sebab dah ada hari-hari,saya terpaksa sukakan hati ni.

    ReplyDelete
  33. kenangan???hehehhe.dengan semangat bukak penutup botol nk telan air dengan gelojoh.sekali nye bukan dapat air..buih yang dapat.yang syoknya bukan masok mulut.masok lubang hidung.kah kah kah...

    ReplyDelete
  34. Kenangan paling manis saya dengan Coca-Cola ialah dapat rapatkan hubungan dgn abg sy . Selama nihh lgsg tak betegur sape , (kecuali kalau ade hal-2 yg pntg ) sampailah satu hari abg sy beli coke and ajak minum satu gelas 2 straw , hihihi :)
    Mcm couple pon ade mase tu , Sejak tuu , hubungan kiteorg mmg rapat sangat smpailah ke hari ini . :))

    ReplyDelete
  35. Kenangan paling sy tak blh lupa dgn coca cola ialah dr form 2-5 setiap pagi sy mesti beli air coke.dan kwn2 sekolah sampai sekarang kalau tgk air coke mesti ingat tabiat pelik sy dulu.tak sah kalau dlm sehari tak minum air coke.

    ReplyDelete
  36. Kenangan yang paling saya suka dengan Coke dan Cola Cola ialah apabila si dia tegah/ halang saya untuk minum air coke. sebab degil sangat, saya beli juga air coke depan dia. bila dia membebel dan marah-marah saya terus sua straw air coke ke mulut dia. terus minum and diam :P dan dia sering gunakan alasan air coke dapat hilangkan bersin dia yang tak henti henti tu. HAHA :P

    ReplyDelete
  37. yehaaaa! coke dihirup dengan aiskrim vanilla memang perghhhhhh! sepet mata mata layan air coke.sbb gas kuat sangat.kih3 =D


    hidup coke! =D

    ReplyDelete
  38. aku dan coca-cola~ kenangan nie time aku skolah lah. ari2 aku akn beli coke tiap kali blik skola. dan yg paling best aku akan simpan sume tin coca-cola 2 wat koleksi. tak thu la knpe tp aku suke tgk ble dah bnyak2. lame jgk la aku kumpul tin2 coke tu. sampailah satu ari tu mak aku buang sume tin2 tu tanpa pengetahuan aku. peh sedih sgt2. maybe sbb dah terlampau banyak kot. mane tidaknye klu dah beribu2 melon bnyak nye, menyemak jgk. huh x pe la tu sume kenangan. tp yg penting skang nie aku ttp setia ngn coca-cola... i'm love it!!!

    ReplyDelete
  39. kenangan yg plg ain suka dgn COLA COLA adalah tegok sebotol air 500 ml COLACOLA non-stop then tetibe kuar gas...tapi! bukan gas yg busok2 tuh,haihh gas yg kuar kt idong,pehhh mase tu laa baru semangat! haha!

    *ain suke COLACOLA vanilla,cik epal? (:

    ReplyDelete
  40. Apakah kenangan yang paling anda suka dengan Coca-Cola??

    Ada Coke.. pergi sekolah..
    Ada Coke.. rasa tak bleh bla..
    Ada Coke.. baru sendawa..
    Ada Coke.. baru Brrr..!!

    Bila Coca-Cola ingat Cik Apple.. woah!?

    ReplyDelete
  41. First time jumpa boyfriend, sebelum ini kenal dalam phone sahaja sebab kawan kenalkan. Si dia datang Langkawi jumpa saya. Saya terharu lalu bawanya ke Underwater World Langkawi. Tak pernah bertentang mata langsung, malu konon. Duduk pun jarak-jarak. Lepas itu, hari panas terik. Lalu saya belikan 2 tin coca-cola. Wahhh pertama kali bersama sambil menikmati minuman penyejuk tekak dikala itu. Alhamdulillah semoga kekal selamanya. Tapi, kenangan minum air coca-cola bersama buat pertama kali tak akan pernah saya lupakan =)

    ReplyDelete
  42. First time jumpa boyfriend, sebelum ini kenal dalam phone sahaja sebab kawan kenalkan. Si dia datang Langkawi jumpa saya. Saya terharu lalu bawanya ke Underwater World Langkawi. Tak pernah bertentang mata langsung, malu konon. Duduk pun jarak-jarak. Lepas itu, hari panas terik. Lalu saya belikan 2 tin coca-cola. Wahhh pertama kali bersama sambil menikmati minuman penyejuk tekak dikala itu. Alhamdulillah semoga kekal selamanya. Tapi, kenangan minum air coca-cola bersama buat pertama kali tak akan pernah saya lupakan =)

    ReplyDelete
  43. semangat kumpul duit sekolah semata mata nak beli air coke sebab rasa kalau minum air coke tu awesome. hakikatnya sampai besar pun perasan ala ala buat iklan bila teguk air coke . so lame -.-" haha

    ReplyDelete
  44. humm kenangan paling best dgn coke nih dalam beberapa tahun lepas la, aku ni takde la minat sangat air bergas, kalau nak minum je mesti tambah air byk2 xp0n goncang bagi hilang gas tu then baru minum, macam lah lidah akan tercabut kalau minum air gas.tapi lain org lain lidah la kan?haha

    nak dijadikan cerita, waktu tu jalan2 dalam satu mall ni,dahage then beli air,masa tu memang zaman gila air vanilla coke,xsah kalau xbeli!masuk wayang pun bawak coke jugak.waktu nak start wayang tu(dah lupa cite ape)ada bawak air mineral sekali,then campur2 kan la air mineral yg dah tinggal setengah tu dgn coke,orang sebelah macam pelik gila!(time tu tgk wayang dgn abang)pastu aku cakap kat org sebelah, apa tengok2???tak pernah tgk org ke?selalu sangat tengok alien? aku marah pun dia tetap senyum

    lepas habis wayang tu kan,pegi singgah solat then keluar je drpd surau tu ade sekotak aik tin coke ngan 5 botol air mineral!aku fikir ada sapa2 nak buat prank birthday kat mane2 awex yg drpd surau tu, so aku blah mcm tu je then ade org panggil weyy!weyy adek!!,tu air jangan tinggal.perghh!mau terkejut beruk aku,ade ke dia cakap aku punya air??gila pelik!rupa2nya mamat sebelah aku tadi yang bagi,konon terharu la sebab aku punya cara minum mcm unik abes!

    even aku dapat air tu,aku tetap suruh abang aku minum dulu coz takut dia letak ubat pengasih ke hape, kalo kene pun nanti abang aku jgak yang terjatuh cinta ngn dia!kah3

    okey,tu je cite aku,mcm xbes tapi aku dah cite nak buat macam mane :)))-sory terlebih panjang,dah try edit sependek abes-

    ReplyDelete
  45. minum coca cola 2 botol sampai tertinggal van , pakej bersama kembong perut =..=''

    kenangan manis kott

    ReplyDelete
  46. Kenangan saya apabila selepas test , kami satu kelas beramai-ramai kongsi duit untuk beli air Coca-cola dekat mesin air gedegang dan kami juga berkongsi 3 tin air coca-cola bersama-sama

    ReplyDelete
  47. Kenangn sya . Masa kt kolej dlu member p ltk garam dlm air coke tu. Reasonnya utk kurangkn gas dlm air coke tu. Sudahnya, air coke tu rasa masin yg amat.... Last2 sya p buang je...

    ReplyDelete
  48. kenangan yang panling saya suka bersma cocacola ialah ada pada satu malam tu waktu saya baru balik dari seven eleven beli cocacola saya terus buka laptop tapi sebelum tu abang saya dia kata nak tengok dulu barang saya beli betul atau tidak jadi saya pon bagi la... tengah syok layan blog cikepal06.blogspot.com saya pon nak minun la coacola baru beli tadi. elok je buka bushhh terpancut air keluar. habis basah laptop saya ni. rupanya abang saya dah goncang awal awal cocacola tu.. malam memamg meriah la satu rumah gelakan saya..

    89 patah perkataan

    ReplyDelete
  49. kenangan yang panling saya suka bersma cocacola ialah ada pada satu malam tu waktu saya baru balik dari seven eleven beli cocacola saya terus buka laptop tapi sebelum tu abang saya dia kata nak tengok dulu barang saya beli betul atau tidak jadi saya pon bagi la... tengah syok layan blog cikepal06.blogspot.com saya pon nak minun la coacola baru beli tadi. elok je buka bushhh terpancut air keluar. habis basah laptop saya ni. rupanya abang saya dah goncang awal awal cocacola tu.. malam memamg meriah la satu rumah gelakan saya..

    89 patah perkataan

    ReplyDelete
  50. Cerita aku ngan coca cola ialah waktu aku kecik kecik, kalau aku nk p kedai ka apa aku tanya mak aku, mak nk pesan apa-apa tak? mak aku dengan peluang 1 dalam seribu jawab beli vanilla coke kat mak satu.. alamak -.- selalunya mak tak minta apa pun kan. hehe so aku pun p la kedai runcit yang aku nk p tu beli brg yg aku nk bli dan beli vanilla coke ntuk mak aku. tp vanilla coke takde la plak, yang ada coke biasa ja. aiseh. so aku beli ja la yg biasa. nk p kedai lain jauh kot. dh la time tu naik moto takda pesen. p jauh2 satgi nampak kat 'bon' mampus kene saman tak pasai2 -.- hehh lepas mak aku dpt coke dia, minum seteguk mak aku menjerit "MAT AREEPPP!" awat manih sgt ayaq ni... adoi.. bermula haritu la setiap kali aku beli air berkarbonat apa jenama sekali pun mak aku akan suruh tambah air so that tak terlalu manis. minum pun jgn bg hbs 1 minit dh kosong -.- heh. minum sikit2. so, thank you coca cola yang manis sbb mengajar aku menjadi lebih disiplin :)

    ReplyDelete
  51. Kenangan dengan coca-cola ni apabila ada member kenakan aku time april fool dorang letakkan air kosong dalam tin coca cola, macam tin belum penah kena usik mana tak aku eksaited nak minum, maklumla aku ni hantu coca- cola. Sekali aku minum, perghhh siap glup gluppp aku dan terus sembur kat muka dorang. Padan muka, sapa suruh kenakan aku kan, so aku kenakan dorang balek. Kenangan tue memang salu manis jer dalam ingatan aku, nasib baik dorang tak letak cicak macam cita lagenda budak setan tue kan, kalo tak naya aku.

    ReplyDelete
  52. hahahahahaha lawak betul baca kenangan korang dengan coke ni. Macam macam pesyen ada :D

    ReplyDelete
  53. kenangan yang paling masyukk bila time tu saya and the geng tengah tunggu bas selepas keluar jalan-jalan . biasalah , remaja . di sebabkan kebosanan yang melampau saya pun nyanyi lagu iklan coke yg satu masa dulu memang popular . kebetulan time tu saya tgh minum air coke . kawan-kawan pun sambung nyanyi sama sampaikan pakcik makcik kat sebelah usha slek je . tapi ktorang still melalak sampailah bas sampai . ia merupakan kenangan yang paling terindah dengan kawan-kawan dan juga air coke . hihi

    ReplyDelete
  54. kenangan manis... mungkin mase aku lihat kawan aku sakit perut dek kerana suka minum coke ni dan dia sahkan gastrik + jangkitan kuman di buah pinggang, so far dia sihat sekarang. Tapi tak adillah kalo nak kate coke jer penyumbangnye, maggi pun terlibat jugak dalam catosphere ni. semoga korang teringat kenagan manis dengan coke ni.

    ReplyDelete
  55. Kenangan dengan Coke yang tak boleh lupa ialah sekitar 2006-2007. Sekitar tahun tu kawan aku bagitau ada pertandingan buy coke and win (tapi nama Contest tu aku dah lupa) Kalau botol tu x de air and hanya tin kosong boleh claim hadiah lumayan. Kebetulan stock Coke memang banyak and Giant ada jual Coke pelbagai negara tau. Aku pergi Giant kononnya nak borong tin Coke byk2 tapi sampai Giant lain jadinya. Aku terus collect hampir 5 jenis botol Coke import. Satu dari Arab (agaknya sbb dia tulis Arab) dan botolnya diperbuat daripada kaca and yang penting botol tu pendek gemok. Satu lagi dari Thailand yang bentuknya tin biasa cuma tin tu kurus sikit and tulisan Thai. So, nampak cute sesangat. Satu lagi pulak dari China dan diperbuat dari kaca yang ada tulisan timbul; Coca-cola. Lagi 2 dari Mexico and India. Harga Coke luar ni pulak lagi mahal dari Coke Malaysia. Hehehe. Last2 aku beli hanya setin Coke Malaysia..and guess what? Kawan aku plak yang menang tin tu. Dia kata dalam tin tu kosong, tapi berat dia sama macam tin yang ada air. Aku plak dapat apa? Botol2 tu je la :)

    ReplyDelete
  56. Masa kecil dulu, saya suka minum coke dalam tin.Lepastu, bila ada sendawa, berkk~ hidung rasa geli sangat! dan sakit :( Jadi, setiap kli teguk coke, saya akan tunggu beberapa saat untuk bersedia sendawa lagi. hahaha :DD

    ReplyDelete
  57. “Eeeeeeeeeeeeeee, air gigit!! Air gigit!! Cik Ayang, jangan minum air gigit. Umi cakap bahaya, nanti die gigit lidah kite, berdarah.. Haaaa..”

    Hahahaha, nie ayat anak buah aku mase die berumur 3 tahun. Setiap masa bila nak minum Coke akan teringat ayat die nie. Tapi memang terasa digigit kan? Setiap teguk yang diiringi buih-buih halus itu memang nikmat gila. hoho

    I love Coke as much as I read CikEpal's blog! :)

    ReplyDelete
  58. Kenangan tu tak da hebat sangat.... cuma " Pernah kutip tudung botol coca-cola nie untuk createkan perkataan I LOVE YOU kat sorang awek yang saya minat masa skolah rendah dulu.... tapi kena reject gak...at last air coke gak saya minum untuk tenangkan perasaan.... huhuhu

    ReplyDelete
  59. kenangan yang agak manis lah..haha..xtau nk citer cane...
    budak laki yang paling sy benci (baca ikut nada dlm iklan pond's azizan nin n malissa mauren ek)haha bagi coke kat saya..dah lah uat muka kiut,.,menyampah giler kot,,,x tau yang kat bawah coke 2 die tampal note nak mintak maaf ajak jadi kawan..haha.,..skang budak laki 2 dah jadi bakal laki saya...hahaha..

    ReplyDelete
  60. gua nak cter la sikit..

    air coke ngn laki mmg xle pisah...
    gi kedai mamak tengok bola..mesti order coke der..
    sampai2 mintak coke 1 ane??
    "Apa rokok 1?." pokak punye coke la ..!ish3..#demm..

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum...

    Salam sejahtera hendaknyer....pebagai rencana diketengahkan dan diabadikan..

    Kenangan itu yang hingga kini mengusik jiwa dan kekal abadi disanubari. Semasa itu time study n the geng yang otai-otai...minum coca-cola sambil menyanyi-nyanyi..Chopp...chopp...Coca-cola yehhhh..yehhhh....

    Akak...bila minum coca-cola je mesti saja-saja nyanyi..Chopp...chopp...Coca-cola yehhhh..yehhhh....masa tu pemes iklan tukan, tu yang syok sakan..Bila selalu jer cakap chopp2..hingga sekarang best friend panggil akak chopp.. Dulu hubby pon panggil chopp..coca-cola yehh..

    Buat kan hati kekadang tersenyum sesorang...kenangan itu indah...

    Sekian. Wassalam..

    ReplyDelete
  62. Apakah kenangan yang paling anda suka dengan Coca-Cola?

    Dulu-dulu suka minum air bergas. COKE mmg pilihan hati

    sekali tu tgk tin COKE kali ni lain plak. dlm hati berkata mesti LIMITED EDITION. Kena beli nih!

    balik ja rumah dengan penuh bangga plus riak, dok tayang kat abang2 yang aku beli COKE L.E tuuuu (masa kecik dulu mmg slalu gaduh ngan diaorg. Hehe)

    apa lagi terus minum depan diaorang. masuk ja COKE tu dlm mulut aku. erkkkkkkkk control..control..

    tp rasa air ni. dlm hati (argghhh rasa apa niiiii)

    Apa lagi? Muntah terusss. berdekah2 abg ku gelak

    aku tgk tin COKE tu balik

    tertulis kat situ –D.I.E.T C.O.K.E-

    T___T

    ReplyDelete
  63. cOca-cola...amazing..memory terindah yg terjadi 8 tahun lepas..hihiih..
    18 jun 2004-pertemuan pertama dengan my hubby selepas perkenalan beberapa hari yg lepas..selepas menaiki bas menuju ke pasar kecil..kami berdua bersama lepas di dalam kelas tempat dye belajar..dye hulurkan coke sejuk kerana melihat sy keletihan..leka kami berdua menikmati coke,datanglah kawan baik hubby yang jadi nyamuk menemati kami "dating"..hihih..kwn hubby berbisik dan nyatakan beberapa rancangan nak kenakan my hubby memandangkan hubby jenis suka kenakan org.. tiba-tiba hubby ingin minum semula coke yang telah dimasukkan cicak oleh kwn hubby..apalagi sy dgn xsopannya gelak sekuat2nya..hampeh..malu xtau na letak mne pas dye tgk sy gelak..mengong.. tin coke tuh sy simpan smpai skrng..ms kawen air tuh sy usik dye..."mmat ni jugak yg sy suke sbb tade org lain ag yg openah minum coke perisa cicak" ehehehe...

    ReplyDelete
  64. kenangan ngan coke....

    dulu masa sekolah teknik tingkatan 5 aku dok kat asrama..dlm dorm ada lbh kurang 12 org...then we all memalam memang slalu sgt wat megi dlm baldi or besen besar n mkn sesama...rasa closed sgt wktu tu...kdg2 bila datang sengal kami, kami akan capai duit syiling then g tekan air coke dalam 3 tin n wat jd kuah megi...walaupun pelik tp rasa dia bley tahan sedap..

    rite now even da 10 berlalu kenangan tu kuat lg dlm ingatan yunie....smbil makan megi coke smbil ketawa dan borak...rasa kuat betui kasih syg wktu tu...skrg bila nmpk je air coke or iklan air coke pasti kenangan MEGI COKE akan bermain kat kepala otak ni...wat2 member2 megi coke aku....aku rindu gila korang weh

    ReplyDelete
  65. semat botol tu..hihi..takde kenangan sgt dgn coke..

    ReplyDelete
  66. C.E ika nak join boleh tak? hehee.. =)

    ReplyDelete
  67. assalammualaikum.

    pengalaman aku pulak aku dengan membe² rendam kaki dalam bekas penuh dengan air coke berais pastu lawan sape paling lama dapat tahan. fuuh. memang bersih kaki kitorang. pastu kalau coke yang botol kaca tu pulak, penutup dia buat main ceper. klasik habes :D

    43 patah perkataan :)

    ReplyDelete
  68. Kenangan ngan coca-cola
    Dulu saye keje part time kt kfc..disebabkn terpedaye ngan partner in crime kt tmpt keje kte mkn sushi ngan wasabi bnyk2 tu sedap,ktorg bantai la bli..siap bli coke skali..dgn kebengongan thp dewa p calit wasabi bnyk2..masok je mulot sushi tu..walawei!!ingt minom coke dpt la ilang feel "angin" tu..skali..hamek ko!kembang kempis idong!muahahaha

    ReplyDelete
  69. Kenangan ngan coke:
    Dlu penah keje part time kt kfc..sbb pcye sngt dgn partner in crime time tu yg kte mkn sushi letak wasabi bnyk2 tu sedap,p la beli time rehat tu..siap beli coke skali la utk ilangkn dahage konon..calit2 sushi tu ngan wasabi yg gile bnyk..masok mulot je..walawei!!tros capai coke nk ilangkn "feel" angin tu..skali minom..hamek ko!begande feel "angin" kt idong..kembang kempis idong dibuatnye!!haha..
    Skrng ni gile suke ngan diet coke..konon diet abes la..haha

    ReplyDelete
  70. Kenangan manis dengan Coke ialah :

    Masa duduk kat oversea masa kecil, that time makanan and minuman halal still tak banyak (10 tahun lepas), so, mearata tempat cari air and found Coca Cola. Coca Cola penyelamat hidup masa duduk kat oversea. :)

    Love you, Coca Cola. I will never forget saat anda sentiasa di sisi kami.

    ReplyDelete
  71. Kenangan dengan coca-cola:
    Saat mula-mula kenal dengan air coca cola masa sekolah rendah la, selalu baris panjang2 nak beli air coca cola kat kantin. Time tu, kantin jual dalam plastik weii, siap ada cop coca cola lagi. Time hari raya lagi best, ayah salu beli air coca cola dan masa tu mana ada dalam tin, masih lagi dalam botol kaca, kitaorang siap kumpul penutup tu, yerlah ada cop coca cola katakan. Kiranya air coca cola memang menjadi favorite zaman dulu, eh sampailah sekarang jugakk.

    ReplyDelete
  72. bukan kot dah cik epal , memang ada. haha. tapi bukan bfday kite lahh. birthdayy kakak kitee!! masa birthday dia. ramai kawan2 sepupu kite yang datang. ade tuh ddatang bawak hadiah 2 dozen coke woo. err senanya tak bape ingat tapi memang banyak. semua yang datang tercenggang je! al-maklumlah orang yang bagituh kerja kilang cokke kot. err not sure. dah lama dah lupa. ngee!! daa!! :DD

    ReplyDelete
  73. aku ni peminat menyimpan barang2 coke ni. one day masa masih student (masa tgh pokai) aku telah terbeli satu botol coke dari Israel dengan duit yuran blaja aku (dengan harapan aku akan dapat loan) tp rupanya loan aku pending. nasib baik aku jual balik coke Israel tu aku dapat double dari harga aku beli. dapat laa aku bayar duit blaja aku tp aku terlepas botol coke dari Israel tu. :(

    ReplyDelete
  74. Pengalaman Menarik/Sukar dilupakan bersama Coca-Cola ialah masa 2 saya dan tunang saya tgk wayang, biase la mesti ade popcorn dengan coke. Mase kt dlm panggung 2,sblh kiri tunang saya dan sblh kanan orang lain. Tgh2 lyn wyg 2, saya dgn selambanya mencapai air yang disblh kanan dan trus sedut. Dalam hati, 'td aku bli coke nape rs ice lemon tea....rupa2nya tersedut air org sblh. Dengan tersipu2 malu saya minta maaf dan tunang saya ketawa kecil melihat saya. Dan bile masa nk tgk wyg je, tunang saya slalu sindir 'Jgn minum air org eh'....Haha....

    ReplyDelete
  75. Saya ada satu kenangan 'indah' pertama-kali minum air coke! ;D

    time tu dok sekolah rendah lagi arr.. Paknjang kami bawak kami ke Hospital Besar Sungai Petani nak melawat abah.

    Time tengah hari, lapar kan? jadi Paknjang bawa kami pi makan kat gerai2 di luar hospital tu. Aku makan nasi sambal ayam yang tersangatlah pedas!! Air aku order 'Coke Ais'!! maklumlah tak penah rasa.. nak beli mahal time tu kan.. ni abang aku yang hasut arr.. sebab dia kata best ada buih2! hahaha..

    sekali dah terkena sambal ayam pedas 'ternganga' tu, aku dengan gelojoh minum 'Coke Ais' tu! hahaha... ko bayangkanlah!! rasa panas terbakarrrr gileerrr ahhhh kepala aku nii!!! dengan hidung pun rasa cam kembang2 pedih2 subhanallah!! siuuutttt punye 'Coke Ais!'

    tapi,, tu lah kenangan terindah aku pertama kali minum 'Coke'. Sampai bulan puasa mesti minta upah setin 'Coke' kalo mak suruh pi kedai! hehehe..

    sekian...sekian.. ;D

    ReplyDelete
  76. well bile dah lama dok pedalaman, rindu la kat coke. so balik sg buloh g KFC..order coke n akak tu ckp coke xde pepsi adela tp pepsi habis..n aku pon order coke lg skali, n akak tu pon ulang ayat yg sama..aku pon order la 7up..bile dah nak makan, rindu coke nye psl aku trminum iced lemon tea kwn aku nye smpi sparuh air die..pelik apsal 7up rasa lemon?? rindu coke n angau ngan coke!

    ReplyDelete
  77. teringat kenangan kat kedai mamak bila si Takiya first time order coke susu pastu si mamak tu cakap takda coke susu. Pastu si Takiya cakap lagi saya nak coke dengan susu. si mamak reply lagi mana ada coke susu sini xda jual lagi coke susu.. ayoyo memang pening nak eksplen, last sekali geram sangat si Takiya bangun sendiri pergi ambik air coke dlm peti ais kedai pastu mintak susu pekat saja dalam gelas. Baru si mamak tu paham yg sebenarnya kitaorg nak coke dgn susu lps tgk cara kitaorg minum. sabor je lah.. :p

    ReplyDelete
  78. kenangan saya ialah dulu saya teringin sangat nak minum coke ni..tapi bila saya minum je coca cola tu saya rase 'sedap' sgt sampai saye rse air tu mcm cekik2 tekak sy je...kemudian selepas itu.. saya tak beli dah sebab saya akan ingat rase air coke cekik tu...hihi..(hihi tu kira tak?)

    ReplyDelete
  79. kenangan saya ialah dulu saya teringin sangat nak minum air coke ni... bila saya minum saya rasa air coke ni sangat mencekik tekak saya sampai membuatkan saya tak beli air tu dah... hihi...(hihi tu kira tak?)

    ReplyDelete