Monday, October 31, 2011

Lelaki Idaman



Eh yeke?? Macam betul jugak ni. :D


Kalau sebut pasal "lelaki idaman". Kadang-kadang benda yang  impossible pon kita nak ada dekat seorang lelaki tu. Nak yang tinggi, hensem, badan taff macam Kim Jong Kook, muka macho, beriman, baik hati, hormat orang tua,caring, kaya, kemas, wangi, romantik, protective. Ouh very-the-cliche



Nak lelaki macam mamat korea dalam drama korea?? Kalau gaduh je dapat bunga lapanploh jambak?? Sanggup berlari namploh km berkaki ayam semata-mata nak belikan gula-gula kapas kegemaran sebab tak nak buat kita merajuk?? Main violin tepi pantai nak pujuk kita sebab cancel date last minit sebab mak dia marah tak kasi keluar rumah?? Penipu je semua tu. Mana ada lelaki romantik jambu bebeno macam tu pon. tu DRAMA je semua tu



Tapi dah kata pon "lelaki idaman". Kira benda yang kita idam-idam kan lah dan lelaki yang kita selalu berangan nak jadikan dia teman sehidup semati. Walaupun berangan pon jadikkk lah kan.Kata pon IDAMAN. Tapi kalau dapat yang betul-betul macam diidamkan, laaaagiiiiiiiiiiiiiiiii bagus! :D



Well dulu di zaman jahiliyah, zaman muda-muda dulu ada ah macam berangan nak lelaki macam ni, nak lelaki macam tu. Tak nak lelaki macam ni, tak nak lelaki macam tu. Siap buat list panjang gila ni. Macam kan aku lawa sangat macam cinderella siap berlist bagai kan. Tapi dah godang-godang ni, bila ingat balek zaman itu, rasa macam nak penampo diri sendiri. Tah pape. Kuat bebeno berangan nya



Bila dah sayang someone, tak kesah lah perangai dia macam mana pon. Muka berkerak ke hape. Bila rasa best je dengan dia tu. Ada KIMIA lah tu kot. List lelaki idaman pon tercampak ke laut. Tiba-tiba taik gigi rasa coklat. Kentut pon bau perfume strawberry. Tapi lelaki macam mana pon aku suka, kau kentut bersepah pon, tak ada maknanya aku nak kata kentut kau bau perfume strawberry. Silap-silap kaki ku akan di flying kick kan di muka mu





Lantak pi lah kau hensem ke tak. Badan kau berketak ke tak. Kau kaya ke tak. Kalau kau kaya duit mak bapak je buat apa kan. Just satu je aku nak







Kau boleh sayang aku sampai ke tua. Dan kalau aku sakit pon, kau tetap ada di sisi jaga makan minum aku dan terima kekurangan diri aku. Kalau terima kelebihan diri, semua orang boleh terima. Tapi nak orang terima kekurangan diri, itu yang payah nak carik kan?





Nak sayang orang pon, sayang orang dengan HATI. Bukan dengan PERASAAN. Kalau kita sayang orang berdasarkan PERASAAN semata, ia hanya akan GAGAL sebab PERASAAN sentiasa berubah dari masa ke semasa



Mulut boleh menipu tapi HATI tak boleh menipu




ok bye!

52 comments:

  1. yang adik epal suka tu mcm shaheizy sam kah hahaha...sweet jugak ;p

    akak memang dah letak dalam list tak mo yang ensem..sedap sedap mata memandang cukup..kalau ensem nanti akak susah hati..rasa nak ikat tgn dia duk umah sama sama hahaha

    ReplyDelete
  2. :) saya suka.....

    memang tak ada lelaki seperti aku tapi yang lebih baik banyak.....

    ReplyDelete
  3. YANG AYAT LAST TU MEMANG SOKONG SANGATLAH KAN XD

    ReplyDelete
  4. MIAHAHA.BARU JE BUAT TAJUK ENTRY YG SAMA.ISI JE LAIN XD

    ReplyDelete
  5. cuwit cangat cik epal nie yer.. untung la en.abg tu ha..

    ReplyDelete
  6. CE, nak curik quote tu boleh? muehehehehe. sodap la pulak

    ReplyDelete
  7. WEEEEHEEEE :D
    AMIN AMIN !
    INSYAALLAH <33333

    ReplyDelete
  8. Haha, Puppy love berlambak lha sekarang.
    Konon nak yang muka boleh blah je =.=
    Hee, insyAllah jodoh baik =)

    ReplyDelete
  9. waa,. tersentuh jiwa baca entry cik epal ni. ekekek ..
    :)) nice entry !

    ReplyDelete
  10. sampai skrg aku tak boleh nak bezakan antara hati dgn perasaan antara suka dgn cinta..serius weh wlupon dh lama bercinta..

    ReplyDelete
  11. erkkk sedih pulak bca entry nie
    wuuuwuuu
    nak sgt org tue trima klmhn kita
    tpi apakan daya

    ReplyDelete
  12. Nak laki camtu camni gak (kata idaman kn), but in the end..pe yg kita nk adelah lelaki yg setia bersama kita hingga akhir hayat kita. Susah senang bersama...sakit tua..sume same2..=D

    ReplyDelete
  13. sy harap sy akan berjumpa laki seperti ini :)

    ReplyDelete
  14. nak cinta yg bley dibawak sampai mati.. (^_^)

    ReplyDelete
  15. kiter perlu terima org yang syg kat kiter sungguh sungguh....bukan org yg kiter syg....btol ker...?

    ReplyDelete
  16. jangan telalu memilih dan jgn terlalu mencari kekurangan pada pasangan..xde kesempurnaan pun pada setiap orang dan xde kesempurnaan pun pada setiap perhubungan..belajar untuk terima pasangan seadanya..

    p/s: opss terjiwang la plakkk ha3

    ReplyDelete
  17. tapi..kite jek yang terima kekurangan dia..die kenapa tak nak langsung terima kekurangan kite..tak adil lah camtu kan...

    ReplyDelete
  18. Macam best jer quote tu. bleh songlap gak ni. Tp i think, pompuan yg sayang kat i sure mkn hati sbb dia x sanggup thk i pakai Jimmy Choo awal dr dia... huhu...:)

    ReplyDelete
  19. haha..
    apabila cik epal berkata..

    laki2 kat lua sane..
    jangan jadi hipokrit sgt..

    time to change jd laki yg baik2.


    pesanan to myself

    ReplyDelete
  20. suka!sukaaa..betul la yang macam cik epal cakap 2..sayang orang dengan hatii.. :)))

    ReplyDelete
  21. owh!!! sweeeeeeeetnyer.. love the last statement!

    ReplyDelete
  22. cik epal, rasa macam sedihlah pulak baca post ni :'(

    ReplyDelete
  23. selalu pk nak laki jenis ini..jenis itu.. at last kita terima sebaliknya.. jodoh itu misteri~ :P

    ReplyDelete
  24. sweet la pic tu....shaye pun nk bcinta smpi tua :)

    ReplyDelete
  25. insyaAllah cik epal. mesti dipertemukan dengan jodoh begitu. sy juga nk jodoh macam tu !! weee. hihi. doakan saya jugak. hehe

    ReplyDelete
  26. besnye kalau dapat jumpa lelaki idaman.. :)

    ReplyDelete
  27. Badan sah mcm Kim Jong Kook, sah2 Cik Epal nih tengok Running Man.. hahaha

    ReplyDelete
  28. klaka la cik epal.tgelak sye bce.ahaha

    ReplyDelete
  29. muka x ensem x per..jnji hati baik..tu dah cukup dh :)

    ReplyDelete
  30. pilihlah yg beragama sessungguhnya kau akan bahagia~~

    ReplyDelete
  31. betul 2, kalau boleh nak yang terima kita sedanya..setia sampai tua.

    ReplyDelete
  32. bagi akak tak hensem pun takpe, janji sedap mata memandang dan boleh jaga akak hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  33. penah3 nampak quote tu kat fb! well, the best thing is f0r man to love us til da end =)

    ReplyDelete
  34. Lelaki idaman?
    Kalau nak macam Prince Andrea Cashiragi boleh tak? Kekeke.. Setakat nak berangan bolehla.. kalau dah mengharap sangat nak yang macam tu susahla..

    Selamat berusaha kepada sesiapa yang dalam pencarian lelaki/wanita idaman...:P

    ReplyDelete
  35. in my situation...sy slalu cari gadoh ngan dya, wat dya marah, wat dya kcik ati ngan sy...but, he still cntct me..n he still love me..ohhh...x sngkanya...n alhamdulillah, our relationship now is much n much btter than before... n i....terrrfalling in love with him...wiwi~~~

    ReplyDelete
  36. syg sampai ke tua. acece...so sweet lah XD

    ReplyDelete
  37. terasa baca entri cik epal . huhuhu .

    ReplyDelete
  38. lelaki yang terlampau sweet hanya wujud dalam drama sahaja. wuu wuu

    ReplyDelete
  39. nak tua bersama-sama..
    owh suwitnye kalo pasangan bercinta sampai ke tua..
    jgn time senang je nak sama2
    time susah lu cabut..

    kasi penampo org cenggini.
    huhu~

    ReplyDelete
  40. cik epal, pkwe aku tade la romantik mane macam mamat korea...tp die penah menyamar jadi pompan pkai tdung mase nk naek bus same2 ngn aku sbb tkot pakcik aku yg garang marah aku...pastu time besday aku bulan pose die nek moto dari tganu ke pahang..mmg xtreme la..tp kantoi bkk pose tghari tepi highway..keh3

    ReplyDelete
  41. nak cari betui2 ikut idaman hati memang susah. hihihi. bila dapat mkn nasi minyak cik epal?

    ReplyDelete
  42. suka quote Cik Epal tu. nak share kat Facebook :')

    ReplyDelete