Thursday, October 6, 2011

Comel nyaaaaaaaaaaaaa =)



Rasulullah SAW pun selalu bersenda gurau dengan Saidatina Aisyah. Kata hadis Nabi SAW yang ringkas dalam pencarian pasangan yang sepadan dengan anda:

"..sehingga kamu dapat tertawa dengannya dan ia tertawa denganmu.."
( HR Muttafaqun 'Alaih )

p/s : Cubit mesra pipi si isteri, dapat pahala. Cubit mesra pipi si suami, dapat pahala. Berpahala, membawa ke SYURGA..(✿◠‿◠)


======================

Ramai yang dok share gambar ni dekat facebook. Dalam minggu ni news feed aku berlambak orang share dan post dekat wall masing-masing. Lama-lama aku tengok, macam comel pulak gambar ni. Bila tengok gambar ni tahu ah depa tu suami isteri yang comel-comel. Mungkin kartun tu pon dilukis dengan comel, so nampak ah lagi comel.



Tapi pakwe makwe jangan dok gedik-gedik pulak nak buat macam ni.


Kalau suami isteri nak bercomel-comel macam ni tidak mengapa lah sebab nampak comel. Kalau pakwe makwe buat, terus COMOT dan macam mahu ditampar guna kaki di pipi masing-masing. Apa kau ingat kau comel? Nikah dulu baru boleh bercomel-comel




ok bye!

43 comments:

  1. haha..mmg comel! tp stakat ni xpenah lg nmpk di my fb..

    ReplyDelete
  2. hehe, btl tu sesuai tok para suami isteri je. heee

    ReplyDelete
  3. hehe... aah comei betul... serius comel...

    ReplyDelete
  4. haaa,cik epal dah tak sabau nak bercomel comelan dgn SS lettew.hehe.


    cepat lah kawen! nnti jgn lupa jempot kitorang semua eh :D

    ReplyDelete
  5. Cik Epal, macam ada tanda-tanda dah sampai seru je...

    http://secretissecret11.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Oh, ya Cik Epal, kalau dah tetap tarikh nanti jemput tau...

    he...he...

    ReplyDelete
  7. kalau yg blom kahwin tu dah tak comel da...gedik nampaknya adela~

    ReplyDelete
  8. heheh siyes comel... sweet je tgk even sekadar kartun

    ReplyDelete
  9. yes2..sy stuju ngun pendapat cik epal!.. =)

    ReplyDelete
  10. salam cik epal...mama pun setuju ngan pendapat tu...:)

    ReplyDelete
  11. kredit to pelukis asal gbr ni..rusydee art.ni blog beliau.. selamattinggal.blogspot.com..byk lg yg comel2..

    ReplyDelete
  12. siyes comei gilak katun tuh....1st sight tegok trus tergoda i...hee

    ReplyDelete
  13. hihii..sweettttnyee..

    harrr..cik epal sabauuu nauu..

    hehe

    ReplyDelete
  14. memang comel . kartun tu comel giler lah :)

    ReplyDelete
  15. btl sgt la 2..
    manje2 gak..
    nikah baru le lebih2..

    ReplyDelete
  16. babe, serious comel =)

    suka hadis tu =)

    ReplyDelete
  17. tak sabar plak nak kahwin.
    boelh main cubit cubit.
    heheh

    jom baca entry ni cik epal


    http://syazwancdm.blogspot.com/2011/10/tak-solat-pun-tetap-berjaya.html

    ORANG YANG TAK SOLAT PUN BERJAYA TAW!

    ReplyDelete
  18. gatal nak nikah dah ni.hehee tak tau sy ni comel ke tak..hahaaa

    ReplyDelete
  19. gatal nak nikah dah ni.hehee tak tau sy ni comel ke tak..hahaaa

    ReplyDelete
  20. sokong dengan pendapat cik epal

    ReplyDelete
  21. selalunya sebelum nikah dah cubit2 pipi..hehehehhe..

    ReplyDelete
  22. Hi Cik epal!
    Last week g open house, de kwn2 hubby panggil sy 'cik epal'! mmm..conpius tul! Pastu sy tanya my hubby, siapa tu cik epal? Ooo..rupanya ni ler orgnye ek! Ur r so femes among my boys..huhu
    -i rs persamaan kita kt pp kot! Huhu

    ReplyDelete
  23. tak nikah tak comel , nikah comel . hehehe , betul tak cik epal ??

    ReplyDelete
  24. tetibe xsabar nk kawen! (gedik!. Haha)

    ReplyDelete
  25. memang comei..

    cik epal bila lagi? cepat cik epal.. ss dah tak sabau nak cubit-cubitan..

    ReplyDelete
  26. comel2...yg gitu2 leh dibuat oleh mereka yg sudah berkawen yer...yg kapel2 tu jgn sesekali wat

    ReplyDelete
  27. comel kan! balik kang nak try buat kat sang suami la...hehhehe

    ReplyDelete
  28. comel kottt. kartun tu pun wat benda ni nampak comel. bila la nak kawen ni??? aihhh

    ReplyDelete
  29. ahahaha! suke2!! Especially tang yang last2 tu. hehe

    ReplyDelete