Monday, September 12, 2011

Beraya di rumah Asren Sonia yang gojes cun melecun! :D

 Ni lah NEA yang aku cerita haritu . Kebetulan pulak aku call dia tu, esok nya dia ajak pergi open house rumah dia. Ouh aku kalau bab makan-makan ni memang pantang sikit orang ajak. PANTANG TOLAK!


Nama dia Asren Sonia. Mula-mula aku kenal dia, aku ingatkan dia ni tipu nama dia sebab nama dia ala-ala pelakon hindustan pulak. Sekali dia tak puas hati aku tak percaya nama dia "Sonea", dia tunjuk  kad matrik n ic dia. Aku rapat dengan dia ni sebab dia ni roomate aku dulu, kalau dia bukan roomate aku, tak kenal lah kot, sebab dia ni budak KAED.Lain course dengan aku. Macam kan korang tahu KAED tu natang hape kan?? Siapa budak UIA tahu ah. Nampak nya jodoh kita kuat lah tu NEA kan? :D





Entri dimulakan dengan gambar makanan. weee~


 TRIFFLE! NEA kata dia buat. Tapi sedap gila. 3x aku tambah.Dah si NEA kata dia buat mende alah ni kan lagi lah kemain sedap aku mencekik.Hidang sejuk-sejuk pulak, lagi lah layaaannn. Tapi aku kurang yakin adakah betul ke tidak si NEA buat mende alah ni. Sebab sedap bebenau. Ko ni bukan betul NEA. Seploh kau cakap, satu pon belum tentu betul. tu malas aku nak percaya tu. muahahaha





 Jarang aku pergi open house ada hidang keropok lekor. Dah lah aku ni hantu keropok lekor





Nasi dagang. Permintaan dari adik NEA yang nak belajar oversea tak lama lagi.Sebab kawan-kawan adik dia nak merasa nasi dagang. (ni mak NEA ah cakap) Depa ni orang terengganu.Mula-mula aku tengok je si SS tu makan nasi dagang. Cam selera gila je.Aku ni kengkonon nak diet. Malas nak makan nasi

CE: sedap ke nasi dagang tu?

SS: sedap gilaaa wooo. rugi woo tak makan. Sedap! sedap! *makan dengan lahap*

CE: elehhh nak suruh orang makan jugak lettew. Hang ni bagi apa pon hang kata sedap

SS: tak caye sedap sudahhhhh.


Pastu tanya ibu ayah aku sedap ke tak. Depa pon kata sedap. Aku pon tibau lah sikit nak rasa. perghhhh sedap gila nasi dagang rumah kau ni NEA. Sampai 2x aku tambah. Elok-elok nak diet terus jadi buruk lantak



SS , ibu aku dengan adik aku. Orang kata muka SS dengan ibu aku nak dekat sama.Dah lah warna baju pon lebih kurang. Orang ingatkan depa adik beradik. wahahahaha :D



Ayah aku kemain suka NEA dok sebelah dia :D



Bersama ibu masing-masing. Comel je ibu NEA . Patut lah NEA cantik! =)



Susah bebeno kan sekarang nak jumpa kau NEA. ye lahhh kau kan retissss sekarang :D




Tak cukup dalam rumah NEA, luar rumah NEA pon bergamba jugak. Ghasak lah. Selagi tak penuh memory card ni, selagi tu bergambo



Amboi amboi ni ada bodek ayah aku pape ke hape ni?? Kau tengok selipar SS. selamba badak je pakai selipar tu beraya rumah orang. Bila ibu aku cakap


IBU: tak senonoh betul tau dia ni pakai selipar tu pergi beraya

SS: alahhh biasalah makcik. Lelaki. Siapa nak tengok kasut saya pon. Malas lah nak stylo-stylo. Beraya dekat rumah pakai selipar je lah. Kalau dekat dewan, boleh lah pakai kasut.hehehe *sengih macam kerang busuk*


wahwahwah selama ni anda stylo sangat ke??? Siapa pulak nak beraya dalam dewan?? wahahahahahaha :D




Ibu aku ni suka bebeno bergambar dengan si NEA ni



Kawan-kawan adik NEA. Ibu tu dah macam rakan sebaya je pulak bila terselit dekat situ. muahahaha





Spot Khalid. Spot Sabrina.  =)


NEA memanggil ramai lagi member untuk memenuhkan saf


Ahli semakin bertambah. Yang 2 orang dari kanan tu adik-adik NEA. molek-molek semua adik beradik si NEA ni.


Thanks jemput aku datang rumah kau. Thanks dekat papa dengan mama kau jugak. Nasi dagang rumah kau memang terbaik lah. Sampai termimpi-mimpi aku dok ingat nasi dagang kau. Aku ni memang tak pernah nak minat makan nasi dagang. Bila termakan dekat rumah kau tu tetiba aku dah minat nasi dagang pulekkkk


Celah mana pulak lepasni aku nak cari nasi dagang yang sedap ni???



ok bye!

42 comments:

  1. heheh...bis diet ek?? ape2 pn sume pn cntik pkai bj rya...mak2 nmpk sebaya jer =)

    ReplyDelete
  2. kebetulan last saturday pon buat open house nasi dagang jugakkk! sold out..kekekeke..rugi lar x jemput CE datang.. :D

    ReplyDelete
  3. kelihatan sodap..
    naik 3kg la jawabnya. lalalala..

    ReplyDelete
  4. gojes gajuss gtu kawan CE...
    alah alaahhh SS bila nak upgrade standard dia ni CE??
    nanti kawen, jangan lupa jemputtt..
    takpon, buat tour utara KL selatan. geng blogger nak seranggg.haha :P

    ReplyDelete
  5. cantik2 kengkorang semua.. aaaa..memang spot kepok lekor dulu..same kite ye antu kepok lekor.. letak macarons n kepok lekor aku sambar kepok dulu.. bole? hahahha

    ReplyDelete
  6. betullah,muka dia sangat sweet :D

    ReplyDelete
  7. baju cik epal tu mcam lebih kurang baju kurung saya jer..hehe

    ReplyDelete
  8. mun. berat dah turun ke? mun nmpk sgt slim okay. tak sabar nak gosip ni. hahaha nnti akak call bila abg zam dh balik. pki hp dia ekekekep

    ReplyDelete
  9. arrrrr nasi dagang !!!! my feveret~

    ReplyDelete
  10. wahhh cantik cantik semuanya..
    a'ahlaa ss ada ala-ala cik epal..
    one more thing: cik epal da kuruslaa..makin cantik..#seyesly :)

    ReplyDelete
  11. hehe.. ibu cik epal tu mmg cntik pon...

    ReplyDelete
  12. ade tips nak ngorat awek cun x cik epal? hahaha

    ReplyDelete
  13. Sangat merindui keropok lekorrrrrrrr! huhu. & cantiknya rumah Asren Sonia! :)

    Btw, suka tengok ibu Cik Epal! Beliau sangat comel! Patut la Cik Epal pon comel ek! ;D

    ReplyDelete
  14. CE !!!! memg muka SS cam ibu CE..

    tahu x maksodnye apa?? haaa mksodnyaa memg jodoh ahh. hahahaha

    ReplyDelete
  15. mak oii rumah dieeee 0_o
    saye hanye memandang harta & benda. kahkah! ok, gurau je =.=

    ReplyDelete
  16. sodapnya nasi dagang ue... nakkkkkkk..
    eh,diet2

    ReplyDelete
  17. skit je lagi nk caye yg part bunuh diri tu.. xD hahahaha

    ReplyDelete
  18. cantik2 girl dalam pic kat atas..
    tertarik lak den..hehe

    ReplyDelete
  19. syok bebenor bca entry2 kat blog cik epal..
    smpai trgelak2 baca... :D
    tgk trifle, kopok leko bagai..
    fuhh!!!
    lapaq perot nie..

    ReplyDelete
  20. wu3 k0 beraye gak umah macik sengal ni :P
    nea ape pon takleh bla. kui3 dulu kat skola dia ngan falo nakal gle. kje buli aku je kot..
    tapi sumpa macik ni gojes tahap leleh airliur. senior zmn ktrg dolu dok tegile gile kat macik ni kot. fuh fuh.
    tapi bab drawing haram takleh blah. cun si0t.
    aah, aku rase pandangan kau ngan aku pasal si nea ni 2x5 je kot. selamat hari raye la CE :D

    ReplyDelete
  21. ohmygod!that my sister sabrina, and my cousin yasmine and sofia. big jelous with you guys.hm kalau tak mesti dapat jumpa CE kan kan. :'( i love your blog.

    ReplyDelete
  22. nyum2.. tang makanan tu paling sedap :)

    ReplyDelete
  23. homaigod...sangat keciknya dunia ni.. saya kenal NEA itu..nsib baik xgugur jantung ble trus ternampak terpampang "asren sonia" kt title blog cik epal.. mcm tak sangka plak dy orang nye. *msih keadaan blur2 xpercaya -.-

    ReplyDelete
  24. saya ad tag cik epal to join Naturactor giveaway taw..hehehe,sorila xminx izin..this my blogspot http://aema-miyamiema.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. canti. ibu cik epal pun cantik.
    awet muda

    ReplyDelete
  26. your mom sangat la gojes la CE..nak tips daripada your mom boleh..? Sangat cantik la..

    ReplyDelete
  27. wei makanan! haha. ingat hari tu nak jemput CE datang rumah. klang je pun, tapi nnti pikir, nak datang ke CE.

    heh.

    kat umah, tak ada pun, cuma mee kari, ayam masak apa entah, nasi impit and tak ingat....

    haha.. and NEA mmg lawa!

    ReplyDelete
  28. itu asren sonia solo lagi ker, pakik nak masuk meminang tuk anak pakcik yang bongsu la

    ReplyDelete
  29. ibu CE sangat cantikkk..kalau kata umo 20++ pun saya percaya.....=)

    ReplyDelete
  30. Mak Cik Epal cantik la....betul cik epal cakap bila mak cik epal bergambar sekali gan kawan2 cik epal cam dia pun kawan cik epal hihihihi....

    Ss pulak muka sama la...gan mak cik epal....Insya Allah ada jodoh tue....

    ReplyDelete