Sunday, August 7, 2011

Tips untuk mengelakkan digigit nyamuk yang kwanghajar

Siapa sini pernah gigit nyamuk?? Tak payah nak propa lah kan kalau tak tahu nyamuk tu menatang hape. Aku tak suka nyamuk ni sebab depa ni spesis spesis yang kwanghajar. Sesuka je main nak gigit buat lovebite dekat mana depa suka. Lepastu hisap darah orang. Kot ye pon mintak izin lah dulu tuan badan nak hisap darah orang. Ye dak? Ni main bedal suka hati dia je.





Disebab kan hari ni aku BAIK. Aku nak bagi TIPS KECANTIKAN. Hari ni je lah aku baik. Hari lain terlampau baik. Tak ada lah tips kecantikan mana pon. Sebab tips ni menggunakan produk kecantikan, aku pon main bedal lah bagi nama TIPS KECANTIKAN. eh tips aku nak bagi. suka hati aku la nak taruk nama apa pon kan




Sesiapa yang pernah duduk hostel, pulak pulak dapat bilik yang nyamuk suka lepak lepak malam malam. Dan anda merasa annoyed dengan nyamuk nyamuk yang kwanghajar ni. atau sebab depa ni terbantutkan mimpi basah anda gara gara anda terjaga sebab digigit nyamuk di pertengahan mimpi. ye! anda di entri yang betul sebab aku nak bagi tips untuk tidur nyenyak tanpa di ganggu gigitan cinta oleh nyamuk keparat





TIPS nya adalah. Gunakan lah mende alah ini:









































































TADAAAA!!!
Lumurkan lotion di seluruh badan anda sebelum anda tidur. Pasti anda akan tidur nyenyak tanpa gangguan seekor pon malaun nyamuk. Aku selalu guna lotion ni lah. Kalau tak ada lotion ni, lotion Johnson n Johnson yang warna pepel pon best jugak. Wangi je. Tidur pon sedap. Kira ada kelebihan lah pakai lotion ni sebelum tidur bagi aku:


@Nyamuk tak kan berani nak gigit engkoo. Mungkin sebab bila dia try nak gigit. rasa pahit kelat ke hape kan. Tah aku pon tak tahu hape ada dekat lotion yang menyebabkan depa ni tak jadi gigit kita. Tapi memang depa tak kan gigit lah kalau kita lumur lotion satu badan

@Badan kita pon jadi wangi je. Tidur pon selesa. sebab diri sendiri feeling feeling wangi.Boleh mimpi best best dengan nyaman. Tak kesah lah mimpi basah atau mimpi kering. Nescaya anda tak kan di ganggu oleh nyamuk

@Kulit pon boleh soft. Lembut je. Kulit tangan pon jadi lembut macam tak pernah buat kerja dekat dapur.



Kalau siapa selalu kena gigit nyamuk. CUBA-TRY-TEST letak lotion satu badan sebelum tidur. Pastu cakap dekat aku berkesan ke tidak. tapi confirm lah berkesan. Kalau tak berkesan, mungkin  yang gigit kau tu nyamuk garuda dari Zimbabwe aku syak.


Selamat mencuba tips ini kawan kawan. Lelaki perempuan pon boleh buat. Ingat perempuan je ke boleh jaga kulit??


ok bye!

44 comments:

  1. haha sy pon selalu pkai lotion mlm2..

    ReplyDelete
  2. aku suka cara tradisional...pakai ubat nyamuk...hahaha

    ReplyDelete
  3. haha.cik epal,
    saya tak pernah gigit nyamuk
    sbb nyamuk yg gigit saya...hihi :)

    ReplyDelete
  4. Hahaha nyamuk memang tak suke gigit badan wangi :P

    ReplyDelete
  5. haha.. ley plak ea... pndy tol la cik epal nyh..

    ReplyDelete
  6. orang cakap nyamuk suka bau wangi... aik??

    ReplyDelete
  7. HAHA.

    sy guna ridsectttttt . bawak pegi hostel.

    :P

    ReplyDelete
  8. abih la gebu sang lelaki pasni..pakat pakai losen ni..ekeke

    ReplyDelete
  9. tips berguna nih..:) boleh try :P

    ReplyDelete
  10. pakai perfume pon boleh CE.sye pernah buat.

    ReplyDelete
  11. hihi, bagus lah cik epal nih, tips yg berguna tuh :)

    ReplyDelete
  12. menarik.. bole elak nyamuk gigit n at the same time badan kita wangi :D

    ReplyDelete
  13. hihi..GooD ar Tipz..anywy akn diPraktikan demi mnyelamatkn darahku iniii.. ;)

    ReplyDelete
  14. haa..ahhh..
    kalo pkai lotion mmg xkna ggt ^^

    ReplyDelete
  15. he3...tp nyamuk2 tu kan suka wat bite kat muka shida...huk3..tensi jer...mgkin sbb mlm2 shida malas pakai krim malam..tu yg depa gigit...waaaa..
    konklusi:pakai losyen ke seluruh badan termasuk muka...zzzz

    ReplyDelete
  16. ada tips nak bg nyamuk gigit byk2 tak? ^^

    ReplyDelete
  17. salu gak pkai lotion johnsen pepel tuu.. :)

    ReplyDelete
  18. ahaaaa.samalah kita.
    nyamuk tu rasa payau kot

    ekekeekeke..

    ReplyDelete
  19. betul2.. mmg berkesan.. tapi tak pernah try lagi. lepas ni nak biasakan diri lah.. hehehe

    ReplyDelete
  20. bilik saya kt hostel kalau tido x pasang kipas nyamuk mesti nk wat lebait..hahah. :p

    entri baru kenapa aku nak goatee: enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. hahaha.... segan plak nak pakai lotion.. maluuu... terpaksa la gune option yg plg sonang.. RIDSECT....

    ReplyDelete
  22. kalo nur pakai lotion jgak tapi lotion mustajab mmg nyamuk tak gigit la kan hahaha

    ReplyDelete
  23. betulbetulbetul.kalau guna lotion nyamuk tak gigit =)

    ReplyDelete
  24. Laaa, ni ke rahsia cik epal selama ni? HAHA.

    ReplyDelete
  25. ahaha. ada je kat rumah lotion tu. tp malas nak guna pasal melekit la pakai lotion ni. rimas. haha

    ReplyDelete
  26. adess cik epal..eka ni kureng gemer pakai lotion..tah tau napa..kalau malam2 eka suka badan ke muka ke tak tersalut apa2 krim mahupun lotion..

    geli...hahaha..lagi satu bila nak basuh tangah ke kaki ke dia melekit2..eka ni suka basuh tgn,basuh kaki..hehehehe

    ReplyDelete
  27. plg terbaik cre nk elak nymuk hinggap dgn cre psg kipas laju2... =)

    ReplyDelete
  28. bagus ar CE, tiap2 malam jannah kene gigit nyamuk kwanghajaq ni.. mmg terbantut segala mimpi sonok2.. =)

    ReplyDelete
  29. letak je ridsect yang takde asap tu , hehe .

    ReplyDelete
  30. nyamuk hanya akan gigit pd yg berbau x wangi jer... yg berpeluh... saya senang jer...sebelom tido..sabun seluruh bdn ngan dettol..insya Allah nyenyak tido...

    ReplyDelete
  31. klu x mo sapu losyen..
    sbelom tido, sabun kaki tangan dulu...
    nyamuk xkann dekat kalau kita wangi

    ReplyDelete
  32. Sebab nyamuk bau sumthing dari badan kita. kalau badan kita letih memang keluarkan bahan tu lagi banyak- terbaca kat majalah kanak-kanak. tapi, saya tak sapu apa2 sebelum tidur. sebab tu la tiap malam tergaru-garu. (taip sambil pukul nyamuk) rumah kampung..

    ReplyDelete
  33. salu pakai losyen..kebiasaan rutin tu.. tp kdg2 kene gak...huhu

    ReplyDelete
  34. klu nak sembur risect kt sluruh badan leh x??hahaha...neway mcm bez je tips ni...sy sbg sorg laki2 yg slalu mnjadi hidangan istimewa bg sume nyamuk2 nk try gk le...hehehe

    ReplyDelete
  35. hehe..nanti sebulan dah berbotol losyen tu bila lumur 1 badan tiap2 mlm kan...

    ReplyDelete
  36. cheqwa sembur shieldtox je kat badan..muehehehehe

    ReplyDelete
  37. bukan lotion ni je cik epal. sume losyen s long s lotion tu ade bau. nyamuk x dekat! da lame amalkan dari zaman study dulu. haha

    ReplyDelete