Thursday, August 25, 2011

Jajan kegemaran

Aku tahu korang mesti ada list jajan jajan kegemaran korang kan? Ingat korang je ke ada? Aku pon ada jugak hapeee.Aku suka gila makan Mamee Monster!




Benda benda yang kita suka ni, mesti kita kena tahu dia HALAL ke tak. Baru sedap sikit nak mencekik.Apa kata kita cek dulu, Jajan Mamee Monster ni HALAL ke tidak.


Mula mula pergi JAKIM PAGE


Taip PACIFIC FOOD PRODUCTS SDN BHD

Then pergi dekat syarikat tab


Klik dekat ikon cenonet kecik sebelah tarikh untuk melihat senarai produk disahkan Halal 













ok . ada dalam list. jajan ni memang ditanggung HALAL



Memang kita tak payah ragui lah dengan produk ni HALAL ke tak. Memang dijamin HALAL. Siapa kata tak HALAL. meh sini aku rebus kau hidup hidup


BBQ flavour

Chicken flavour

Kenapa aku suka Mamee Monster?? Sebab-sebab nya adalah:


@Sedap

@Rangup. Bila makan je bunyi "krunch" "kriukk" krokk" "krekkk" macam macam lah bunyik rangup keluar

@Senang nak cari mende alah ni. Pergi je kedai kedai yang jual jajan, mesti ada punya jual jajan Mamee Monster

@Harga yang berpatutan. Tigaposen je. Tak ada nya kau jumpa jajan ni orang jual tiga hengget. Kalau ada yang jual tiga hengget satu paket. Kau hempuk je dia guna lesung batu lapan bijik. Sesuka hati lak nak cekik darah ambil kesempatan jual jajan Mamee kegemaran sampai tiga hengget.




@Aku terpengaruh dengan ibu aku. Masa zaman aku kecik kecik dulu,kalau habes sekolah je ibu aku suka belikan aku Mamee Monster. Tengok sampai aku dah besar godang gedabak ni pon still suka jajan ni. Terima kasih lah dekat ibu aku sebab memperkenal kan jajan ni dekat aku



Dulu time zaman muda muda dulu aku balek sekolah agama je mesti aku beli Mamee Monster ni. Tak pon ayah aku akan belikan sorang satu agih agih kan kepada adik beradik yang lain



Tak caya, tanya adik aku yang dekat sebelah yang toncet tu ada tak ayah aku belikan MAMEE MONSTER time ni. Time ni baru balek sekolah agama. tudung senget benget. Dari jauh nampak serkop dulu baru muka. kehkehkeh






@Dulu zaman sekolah sekolah, cikgu ajar dekat depan. Aku sedap dok "krokk" "kreeekk" "krookk krekk" makan Mamee dekat belakang. Cikgu nampak, kena baling duster, nasib baik sempat elak. Kena pulak dekat kawan belakang. Hakhak padan muka. siapa soh duduk belakang aku



@aku memang suka lah beli jajan ni. Even kalau aku beli je, mesti pokcik yang jual tu tanya


"suka ye makan Mamee ni. dah besar besar pon suka ea?"


"huehuehuehue" aku sengih kambing tanda setuju. Setuju sebab aku suka makan Mamee bukan setuju sebab aku besar. Sila paham ayat. Terima kasih



Sedap nya Mamee Monster. “krokk krekk” “krokkk krekk” bunyi rangup



Tu baru cerita pasal jajan dia. Korang pernah tak makan MAMEE  SLLRRRP??  Memandangkan kehidupan aku sebagai seorang student memang tak lari lah dengan mende alah ni.


Ni dah berapi tapi ada lagi berapi




Haaaa hamekkk. ni lagi kaw kaw punya berapi depa bagi




But seriously, yang MAMEE SLRRRP perencah AYAM KAMPUNG ni paling terbaik dari ladang bagi aku.Actually aku tengok roomate aku makan mende alah ni. Sebab tetiba aku bau sesuatu yang enak. Hidung aku ni kalau bab bab bau makanan memang mempunyai sense yang kuat. Rupa-rupanya dia makan mende alah ni. Terus aku pergi dekat meja dia, rasa sikit.Sebab bau dia menyengat gila kot. Perghh terbaik dari ladang woh.




Terus aku pergi kiosk bawah menggelupur carik perisa AYAM KAMPUNG ni. Mamee ni rasa ayam (of course lah kan rasa ayam. Tak kan rasa lembu lak kan) and pedas sikit. Tapi tak pedas sangat but nice lah dia punya rasa. Lagi satu aku suka sebab mee dia kenyal. Tak muak lah nak makan. Memang kalau aku tengah lapar, malas nak pergi cafe, memang benda ni lah bahan aku lahap. Bersusun stok mamee AYAM KAMPUNG aku ada atas rak. This is my favourite lah!


Sedar tak sedar dah 35 tahun dah Pihak Mamee Double Decker Group ni ada dekat pasaran. Memang semenjak aku belum lahir lagi dah ada dah jajan jajan ni semua. Tiba-tiba aku terasa muda.



Mamee Double Decker Group juga menawarkan produk dari Snek hingga minuman, seperti Mamee Instant Noodle, Mister Potato, Corntoz, Mamee Monster, Double Decker, Smax, Funkees, Cheers Asian Drink, Cheers Carbonated Drink, Fruit Nation, Liteyo Yogurt Drink & Nutrigen. Yummayyhhhhh!



Bersempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang tak lama lagi, yang aku pon tengah nak reka ucapan hape dekat ibu ayah aku ni, nak mintak maaf. ayat mesti baikk punya, baru dapat duit raya lebih sikit :D



Pihak Mamee Double Decker Group nak buat kebajikan kepada anak-anak yatim.Aku dari dulu teringin nak lawat anak-anak yatim ni. Sebab dalam hidup kita ni,aku rasa cara terbaik nak bagi kita belajar bersyukur adalah dengan kita tengok kehidupan orang yang susah lagi daripada kita. So that kita boleh belajar bersyukur dengan apa yang kita ada, apa yang kita makan, apa yang kita dapat. Kadang kadang kita tak puas dengan apa yang kita ada, nak yang lagi hebat, nak lagi power., nak yang lebih. Tapi kita tak pernah nak tahu ada orang yang teringin nak berada dekat tempat kita, nak makan apa yang kita makan dan nak ada kehidupan yang better dari kita


Aku teringin jugak nak diberi peluang untuk berborak dengan anak-anak yatim ni. Sebab kadang kadang depa ni mental dia lagi kuat daripada kita tahu? Aku boleh lah jugak tahu pengalaman dorang and share dengan pengalaman aku jugak. Best jugak ni kalau join benda benda macam ni. Boleh bagi depa semua goodie bag yang ada  pelbagai jenis barangan daripada Mamee Double Decker Group. Mesti depa suka. Buka puasa dengan depa pon best jugak ni. :D




Aku tahu budak budak mesti suka punya jajan Mamee Monster ni. Sebab aku time kecik kecik dulu pon memang suka gila kot jajan ni. Bukan takat time kecik. Zaman zaman godang besar gedabak sekarang ni pon masih menikmati jajan Mamee Monster ni




Pihak Mamee Double Decker Group telah merialisasikan impian aku (ececececeh) untuk jumpa depa semua dekat


Rumah Nurul Qannah
No 34A/34B Jalan 10, Taman Batu,
68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan,



26th August, hari jumaat ni. Wehuuuuuuuuuu (loncat loncat) best best!!! Dapat jugak jumpa depa ni face to face nanti kan?


Aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Mamee atas peluang ini!! Sebab aku memang dari dulu lagi nak buat benda ni tapi tak berkesempatan lagi. Btw, Thank you so much MAMEE!! =)


Ada sesiapa nak join aku tak pergi rumah anak-anak yatim ni?? Meh lerr join.



ok bye!

75 comments:

  1. Semput baca entri Cik Epal ni.. Hehe Feberet MTT jugak tuh ! :)

    ReplyDelete
  2. pelangi pun suka !! sedap woooo makan time ngadap tv...

    ReplyDelete
  3. bestnya cik epal.............................................

    eka suka mamee jugakk..hehe

    ReplyDelete
  4. Tak sabar nak tunggu makcik sedara datang England, nak suruh bawak Mamee banyak2!! :D Cik Epal kalau nak dtg England, please bawak Mamee banyak2 jugak, ok?! :D

    ReplyDelete
  5. sedap ke mamee ayam kampung? sy lagi ske mamee kari berapi tu..ci epal pnah makan ruski tak? yang tu lagi super sedappp..mee die leh makan bese cam makan mamee monster tu..

    ReplyDelete
  6. bestnyer! wah.. cute nye budak cik epal nih!

    ReplyDelete
  7. mula mula suka. tp da berminat ke jajan lain.. Mamee ni buatan Malaysia kn??

    ReplyDelete
  8. weheee...cik epal oi..mekasih singgah..blog..singgah je ke.ikut2 tak ea?

    hehe...lalala...
    erk..^__^

    ReplyDelete
  9. perghhh , snggop rebus hidup2 demi mamee , muahaha

    ReplyDelete
  10. suka mamee jugak! nasib baik puasa, kalau tak rasa mcm nk g beli n mkn skg je :)

    ReplyDelete
  11. dlu 2posen jer.. skang dh mahal.. x bestla cmniii..

    ReplyDelete
  12. wahhh..best nye cik Epal dapat jumpa anakanak yatim tu:)suka jugak makan mamee monster nih..kalo mamee slurppp tuh pun best sebab x cepat kembang n kenyal:)hehhe

    btw, muka cik epal time mudamudi still sama la skrg:)hoho

    ReplyDelete
  13. suka maggie nie dgn husband dya..:))

    http://dyaromantika.blogspot.com/2011/08/special-promotion-weekender-class.html

    ReplyDelete
  14. dah lama tak makan mamee monster ni..hihi

    selamat beramal dekat umah anak yatim :)

    ReplyDelete
  15. whoaa...bestnyee nak gi jumpe anak2 yatim..dah Lama rasa nak gi usya2 drg...nak ikot ~~ =)

    ReplyDelete
  16. sedapnye mamee monster. kalu tengok mamee ni, ingat lagu die..hahaha. btw, shomelnye cik epal mase kecik! besau pon shomel, tapi mase kecik laaagi shomel la..wahahahahaha~

    ReplyDelete
  17. Wahh..terasa tempting part mamee ayam kampung tu!
    hihihi! =P

    ReplyDelete
  18. lupa plax nk info Cik Epal..
    Cik Mendezz kidnap banner awak! =P

    ReplyDelete
  19. Jajan ni sedap tau bila dicampur dgn perisa dia..
    goncang2 lepas tu makan..
    hehehehhe

    ReplyDelete
  20. eh boleh ke nak join? dah lama kot simpan hasrat nak jumpa anak yatim. peluang je takde.. =.="

    ReplyDelete
  21. sedapnya! i lebiu mami jugak.kekekeke.cumel lah cikepal time kecik2 dulu ^_^
    nak join nak join ;D

    ReplyDelete
  22. owhhhh Mamee tu peberet akak....masa study dulu sampaikan beli 1 peket besar yg mcm org nk meniaga tu...lps tu simpan dlm locker hahaha

    ReplyDelete
  23. berjela-jela..tapi terbaek...Mamee Monster~ aummm~ :P

    ReplyDelete
  24. cik epal,,knpa tarikh entri ni jawoh ke depan??heran lah..

    ReplyDelete
  25. heheh mamee tu sedaaaaap! lama x mkn benda tuu hehehe terasa diri semakin tuaa huhu

    ReplyDelete
  26. alahaiii bukan main comel + selebet la cik epal dulu2. haha^^ mamee ni kire jajan dari zaman kanak2 riang dulu. masih ade sampai sekarang. jajan super ring halal x?

    ReplyDelete
  27. panjangggggnyeee entryyyyy..huhuhuhu..fenattt..

    ReplyDelete
  28. alolo.. cumilnya cik epal dalam gambar yang pakai baju sekolah tu

    ReplyDelete
  29. alolo.. cumilnya cik epal dalam gambar yang pakai baju sekolah tu

    ReplyDelete
  30. salam cik epal....mmg best jajan tu kalau makan mesti rangup jer...x risau kalau die x akan lemau nyer...:)

    ReplyDelete
  31. cik epalll ! kilang mamee tu betul betul depam sekolah saya dulu :)
    mamee sedap !

    ReplyDelete
  32. Suka Mamee Monster jugakkk.Sedap gila.:)

    ReplyDelete
  33. kopok mamee mimang lazat tp zaman sekarang ni isi dia makin kecik/sikit horhor.sama la mcm apollo kehkeh

    ReplyDelete
  34. mamee monster t'baek..suka jgk mkn ^^

    ReplyDelete
  35. ahahaha..cik epal memang penggemar mamee...ble jd duta ni..siap promote2 lg..

    ReplyDelete
  36. cemane cik epal boleh dapat invitation tu? sy pon da lame teringin nak buat xtvt dgn anak yatim tp blom ade kesempatan.

    ReplyDelete
  37. comel gile cik epal mse kecik3.keh3

    ReplyDelete
  38. wallah! mamee mmg best. aku pun suka beli mamee sbb...dpt mainan free..kih3~

    ReplyDelete
  39. cik epal,saya lagi suke super ring kot,,sebab saya ni cheese lover,,cheesy crazy,semua lah ahahah

    ReplyDelete
  40. pnjg btol entri cik epal ni.. btw, mamee monster tu memg best..
    p/s: cik epal mse taska xberubah pn cm skrang ni ^^

    ReplyDelete
  41. bestnye cik epal pegi jupe anak yatim..huuu

    ReplyDelete
  42. Dulu ade MaMeee perempuan...warna pink..perisa pedas..skang dar x DERRR

    ReplyDelete
  43. lama saya tak dengar perkataan jajan ni..masa saya kecik2 dulu pernah la dengar..namun sekarang jarang saya dengar org cakap

    ReplyDelete
  44. mamee monster skali ngadap 4 paket...haha...

    ReplyDelete
  45. mamee mmg menyedapkan dari dulu smpai skang....

    ReplyDelete
  46. Mamee mmg top list feveret laaaaa, kita serupa, haha.

    ReplyDelete
  47. Halah halah comelnya masa kecik2.

    ReplyDelete
  48. http://semanisepal90.blogspot.com. igtkan ini blog cik epal. hee bkn rupanya

    ReplyDelete
  49. huhu.. mammie monster hohoho mmg sedap..

    sape nak join giveaway BEG COMEL ni=)

    jom ke
    http://kukutanganku.blogspot.com/2011/08/give-away-beg-beg-comel-daripada.html

    ReplyDelete
  50. comelnya cik epal masa zaman kanak2 ribena...btw mamee memang bes larr

    ReplyDelete
  51. ehh ,dekat mana eh ? saya orang gombak a.k.a batu caves jugak ! hehe . teringin nak jumpa cik epal gonjeng ni =D

    ReplyDelete
  52. makan dalam kelas tyme kuliah..ahaha

    ReplyDelete
  53. suke gk jajan ni-

    selalu buy 1 paket yg ade 10 kt giant untuk teman study..haha

    ikut list jajan kegemaran saya mamee n0 3!

    1)super ring
    2)twisties
    3) mamee


    hihihihi ;p

    ReplyDelete
  54. penah wat event ngan anak2 yatim kat situ..diorg sgt nakal ttpi pemalu.hehe..bile dapat hamper suke bkn maen lagi. :)

    ReplyDelete
  55. mamee monsta sekarang naik harga ='(
    kalau nak join tu boleh join camtu je ke cik epal?


    thanks sebab sudi singgah di teratak buruk sy

    ReplyDelete
  56. hye hye cik epal...Mamee jugak feveret saye...teheee...

    ~~~an apple(cik epal) a day, keeps the Dr away~~~

    ReplyDelete
  57. nanti kay belanja mamee 1 kotak besar ek..hehe...
    plg suke twisties..dr zaman tadika lagi..selamat berpose cik epal...

    ReplyDelete
  58. cik epal : sedap mamee itu kalu tgok tv!! haha kalu mee basah saya kurangggggggggggggg sikit !hihihi ;)

    ReplyDelete
  59. stakat tigapat bungkus mamee tu...sambil2 tgk tibi je leh setel.fevret wok!

    ReplyDelete
  60. umah anak yatim nie kat ngan umah saya.. ;p

    ReplyDelete
  61. nak try lah perasa ayam kampung tu. hee :)

    ReplyDelete
  62. tapikan kak epal perasan tak mamee dulu dengan sekarang beza..
    bukan dari segu rasa tapi dari segi saiz...
    dulu besar nak makan pon rasa cam tak habis...
    skang nieyh kecik jew...tak perasan tup2 dah abis...><

    ReplyDelete