Sunday, August 14, 2011

Apa yang lelaki perlu tahu tentang perempuan



gambar sekadar hiasan



@Kami sentiasa ingat anda setiap masa walaupun korang rasa macam kitorang ni tak pedulik sangat dekat korang


@Kalau korang tak CALL maknanya korang TAK KESAH dan TAK PEDULIKAN kitorang letteww


@Kami seperti anda juga, ada perasaan Cemburu. Tapi kalau over sangat cemburu sampai nak pergi toilet pon sibuk dok kata nak jumpa jantan lain. Memang saja nak kena terajang




@Sila ketawa apabila kami buat lawak depan anda. Walaupun kau rasa benda tu tak lawak hape pon. Gelak je lah. Jaga hati kami


@Jangan bergaduh dengan kitorang. Kau tak kan menang punya!



@Kalau anda bertanyakan sesuatu benda itu elok-elok dan secara baik. Kami pon akan jawab elok-elok jugak. Jangan lah berkasar dengan kami. Kami kaum perempuan ni kan kaum lemah <=== alasan terbaik! :D


@kami suka kan "SUPRISESSSS" Suprise yang best best lah. Kot tetiba nak suprise bagi hadiah ferrari ke. Nak bagi duit lapanpulohnam ribu ke suruh buat shopping.perghhh best doh.


Tapi kalau suprise yang kau bagi tu like tetiba kau ada pasang lagi 3 orang perempuan lain ke. memang nak  kena panggang hidup hidup lah jawab nya. Tu cari nahas lah braderrr. Bagi lah seprais yang leklok sikit kot ye pon tak nak bagi kami heart attack



@walaupun kadang kadang kaum lelaki ni suka bebeno sakitkan hati perempuan, tapi percayalah perempuan ni still ada perasaan sayang jugak dan mempunyai hati yang tulus dan mulus untuk memaafkan. Hati perempuan memang suci dan murni. Sangat sesuci lebaran uolssss~




@Lelaki lelaki yang sensitif adalah sangat best. Tapi tapi tapi kalau kau yang over pulak senSENTAP nya. sikit sikit nak menangis,sikit sikit nak meraung, asyik sentap je manjang ngalahkan perempuan. Memang horror lah wei





@Kalau kau tak ingat date "birthday" kitorang. Memang korang menempah maut



@Jangan cakap "I LOVE YOU" kalau kau tak betul betul maksudkan benda tu




@Jangan sesekali nak TIPU kitorang. Tahukah anda sepandai pandai lelaki menipu, akhirnya akan KANTOI juga di tangan perempuan. Perempuan ni if dia terbau something fishy,kitoang cepat hidu. tahu??? Kami memang mempunyai deria yang kuat untuk membuktikan yang anda telah KANTOI dan MengKANTOI kan diri nya punnnn (bajet Ah Chai) . tahu??




@Berikan perhatian kepada perkara-perkara kecil yang kami lakukan



@jangan jawab sepatah sepatah je dengan soalan yang kitorang ajukan. Bila tanya je. secoet je jawab. Tanya lagi, sepatah je jawab.



@Bila kitorang tengah shopping, jangan banyak komplen




@bila perempuan dah jumpa member member rapat,kitorang akan bergosip macam kak nam pasal banyak benda. That means kalau BFF kitorang tu berkemungkinan besar tahu semua pasal engkoo




@Kami dibenarkan datang lewat. Tetapi anda TIDAK dibenarkan lewat sama sekali walaupun seminit! muahahaha *gelak setan




@Tak payah nak sibuk sibuk bagitahu ada perempuan lain yang HOT depan kitorang. Even perempuan tu cantik macam LUNA MAYA, comel macam SELENA GOMEZ. Ada kitorang kesah??



last but not least ......


“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”




"Peliharalah perempuan dengan cara yang baik. Sesungguhnya perempuan diciptakan dengan (sifat seperti tulang rusuk yang bengkok) dari antara tulang rusuk ialah yang paling atas. Bila kamu cuba-cuba meluruskannya, boleh memecahkannya dan bila dibiarkan akan tetap bengkok. Kerananya peliharalah perempuan dengan baik".



p/s: ehem ehem.Oleh itu wahai kaum lelaki, sila lah pelihara kami  dan menjadi pelindung kepada kami yang baik baik ni ye. ehem :D


ok bye!

96 comments:

  1. beri perhatian ttg perkara kecil yg kami lakukan.

    NICEEE !

    ReplyDelete
  2. Saya setuju juta3x kali dengan cik epal...pay attention on that guys..(^_~)V

    ReplyDelete
  3. Sesungguhnya, Aku Suka Memelihara Ramai Wanita... Hehehe....

    ReplyDelete
  4. SETUJU2...



    sangat2..

    terbaik lah cik epal!!!

    hiiii~~~

    ReplyDelete
  5. Haha, terbaik lah :D
    Wahai kaum lelaki sila hormat kami :)

    ReplyDelete
  6. betol2..heheh agree 100% ngan entry nie heheheh....

    ReplyDelete
  7. kaum adam sekalian, sila take note okay! hahahaha..

    ReplyDelete
  8. saya suka entry ini.
    saya suka.
    suka sangat-sangat.

    ngeh3x...

    ReplyDelete
  9. yup! betul3~ (sambil ikut gaya upin ipin)

    sanagt setuju dgn cik epal!....

    conclusion : gurlz ni sukakan perhatian sebenarnya kan..:)

    ReplyDelete
  10. Suka lelaki yang sentiasa memberi sepenuh perhatian kat wanita =)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  11. entry paling saya sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  12. wahhh !! semuanya betul cik epal..reen pon rasa benda yg sama gak..hehehehe suka entry yang ni..

    ReplyDelete
  13. erm... btl tu, klu xde ppuan lelaki pun xde k...

    ReplyDelete
  14. wahai laki2 sume leh amik perhatian dgn ape yg cik epal tulis ni...n klu leh aku nk tgk sebaliknye pulak la...sape laki2 yg leh tulis ek "ape yang perempuan perlu tahu tentang lelaki"...aku xpandai la nk mgarang...nnt klu ade nnt bgtau le ek??nk tgk gk...

    ReplyDelete
  15. setuju!terbaeeek lah cik epal ^_^

    ReplyDelete
  16. perhhhh..terbaik la cik epal!:D

    ReplyDelete
  17. perhhhh..terbaik la cik epal!:D

    ReplyDelete
  18. harharhar...terbaik dr ladang cik epal..sila amik perhatian ye kaum adam..:P

    ReplyDelete
  19. wah.. cik epal... entri yg sgt berguna.. hahah.. ape la dorang lelaki akan cakap after baca entri neh... suruh abg ben plak yg reply entri neh.. "apa yg ppuan perlu tahu tentang lelaki".. hehehe

    ReplyDelete
  20. paham molek la nie..haha thanx for the info..

    ReplyDelete
  21. i loike lah cik epal.

    betul tu. ehehe.

    ReplyDelete
  22. http://hanimansor01.blogspot.com/
    IM THE ONE OF UR FAN . PLEASE FOLLOW ME

    ReplyDelete
  23. tq, tq.ade bnda yg sy dh tau, ade yg baru tau.no wonder la.haha. :D

    ReplyDelete
  24. setuju sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe

    ReplyDelete
  25. stju!! jgn tpu ppuan sbb kitaorg ada sense yg blh detect something fishy! :D like diz post very3333 much!! :D

    ReplyDelete
  26. setuju2 , laki2 patot bace niee .

    ReplyDelete
  27. Suka membaca otai epalku berbicara tentang isu ini. Terbaikkkk.

    ReplyDelete
  28. like3....tambah2 bab datang lewat tu..muahahaha~ suka cangat entri ni...

    ReplyDelete
  29. wakakakak mmg gelak syaiton. stuju gile derrrr. cm diskriminasi thadap kaum laki pon hado, tp kesah apo den!!! mwahaahaahaha!!

    ReplyDelete
  30. betul sangat la tu < komen sambil makan megiiii

    ReplyDelete
  31. walaupon begitu...perlu diingatkan batas2 pergaulan ntara lelaki dan perempuan...[(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik.Mereka (yang baik )itu adalah bersih dari (tuduhan buruk)yang dikatakan oleh orang-orang(yang jahat); mereka yang baik itu akan peroleh pengampunan (dari Allah)dan pengurniaan yang mulia. (An-Nur:26)]...harap dapat berkongsi ilmu....insyaallah...

    ReplyDelete
  32. betul gak tu
    tapi isu lewat tuh.em..saya tak suke kalau org tunggu.

    ReplyDelete
  33. @jangan jawab sepatah sepatah je dengan soalan yang kitorang ajukan. Bila tanya je. secoet je jawab. Tanya lagi, sepatah je jawab. <---- memang rase nak lempang2 je laki mcm nie... hahhaha

    ReplyDelete
  34. haha~sstuujuss sgt2 ngn cik epal.. :)

    ReplyDelete
  35. beri perhatian pd perkara2 kecil yg kami lakukan..nice one! ^^

    ReplyDelete
  36. @Bila kitorang tengah shopping, jangan banyak komplen


    Part nie yg laki x boleh tahan.. xD

    ReplyDelete
  37. pergi mati la pompuan macam ni. Lain pompuan, lain orangnya k.

    Pompuan aku best. ^^

    ReplyDelete
  38. serius! suke sangat! kan best klu bf i bace nie..hoho

    ReplyDelete
  39. erk.. cm sume nye betol.. haha.. dan statement nih, "@Jangan bergaduh dengan kitorang. Kau tak kan menang punya!", mmg aku stuju.. hehe =)

    ReplyDelete
  40. memang TERBAIK dari ladang la.
    thumbs up to u cik epal! :D

    ReplyDelete
  41. hahaa..suke bab yg datang lambat tuu..hihahahahaktuihh.gelak besar

    ReplyDelete
  42. dis post juz seems too bias..
    make it real..reality needs both responsiblities from both parties..:)

    ReplyDelete
  43. mesti la perempuan semua suka, list ni meluahkan perasaan perempuan pasal macam mana layanan yang diaorang nak.

    tapi tak bermakna ini satu benda yang adil? betul tak?

    takpe, a girl can dream.

    ReplyDelete
  44. Owhhh.... ada gaya nak jadi calon ketua pejuang hak gadis dan wanita nie...

    ReplyDelete
  45. oh macam tu rupanya..aku rasa macam tak boleh benafas baca entry ni hahahaha tq share..:D

    ReplyDelete
  46. wajib gelak bila kita bwat lawak!
    :)

    ReplyDelete
  47. muahahaha *gelak setan

    terbaekk , oleh itu berbuat baik lah kpd kaum wanita :)

    ReplyDelete
  48. saya amek ye. nti saya credit. thanks ;)
    http://lykkadairies.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. suke2...tp org lelaki akan saje2 tak baca entry...ego nk mampos!

    ReplyDelete
  50. suka sgt entry cik epal nie,like3 ^^"
    http://kisahkuorangbiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. suka sgt entry cik epal nie,like3 ^^"
    http://kisahkuorangbiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. wahhh...sokong cik epal nih...bravo!!

    ReplyDelete
  53. cik epaaaalll..nak mintak sambung entry cik epal sket leh tak? sbb bnde tu baru je sy lalui tadi..jmput la bc ek..

    http://dearked.blogspot.com/2011/08/nak-sambung-sket-entry-cik-epal-boleh.html

    ReplyDelete
  54. eh. aku da takde goku. sob sob..

    mari sini. aku nk pelok

    ReplyDelete
  55. cikepal, letak ar button share twitter..:)

    ReplyDelete
  56. cik epal , boleh sya tahu ape fb cik epal ?

    ReplyDelete
  57. perkara kecil tu yg mables tu..yg tu lah depa selalu x alert haha

    ReplyDelete
  58. Salam Cik Epal...

    Senang cakap, laki susah nak faha perempuan, perempuan susah nak faham lelaki... (-_-")

    ReplyDelete
  59. like 10000x untuk entri ni. hehe. :P

    ReplyDelete
  60. itu dia pengerusi badan induk wanita2 bajet hot dah mengeluarkan fakta2 bernas lagi jati lagi cap rambutan lagi moghul basmati sume ada.... hahahaha (gelak sampai nanges)

    ReplyDelete
  61. like!

    *nampak benor nuju kat SS CE tu. :p

    ReplyDelete
  62. nicd la cik epal....jgn ckp I LOVE YOU kalu awk x maksudkn nya....

    ReplyDelete
  63. cik epal,saya nak tambah lagi. kalau perempuan suka ugut2 manja macam "taknaklah cakap dengan awak 1 minit" dia minta kena pujuk hehehe...

    ReplyDelete
  64. untggg laa ramai like entry ni! hahaha:P

    ReplyDelete
  65. stuju sgt.. jgn cuba nk curang2.. sbb wlaupn pompuan cam tak tau, kami sebenarnya bleh rasa.. kamOo akn kantoi jugak akhirnya..hOho~ ::ketawa jahat::

    ReplyDelete
  66. Jangan cakap "I LOVE YOU" kalau kau tak betul betul maksudkan benda tu

    lelaki mmg senang ungkap perkataan ni . bagi mereka xde makne . tp bagi perempuan sgt2 bermakna .

    ReplyDelete
  67. hahah.. best gila entry ni.. semua betul. ! yeah!

    ReplyDelete
  68. @Jangan sesekali nak TIPU kitorang. Tahukah anda sepandai pandai lelaki menipu, akhirnya akan KANTOI juga di tangan perempuan. Perempuan ni if dia terbau something fishy,kitoang cepat hidu. tahu??? Kami memang mempunyai deria yang kuat untuk membuktikan yang anda telah KANTOI dan MengKANTOI kan diri nya punnnn (bajet Ah Chai) . tahu??


    -suka yg ni..

    ReplyDelete
  69. seronok jer baca..blog cik epal ni..hurmm..kalo nak share ayat2 tu bole..nak kasik kat incik suami..:P

    ReplyDelete